Şimdi Ara

Akustik Gitarda Cızırtı Problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. 1 sene kadar önce Walden CG670TB model gitarı 2. el birinden satın aldım. Ürün şu:http://www.muzikenstrumani.com/WALDEN-CG670TB-Concorda-Akustik-Gitar_12996.html

neyse işte üzerindeki teller oyle sanıyorum ki yüksek gerilimli ve kalındı ve cızırtı yapıyordu özellikle barelerde daha cızırtılı oluyordu. öyle sıkı basmam gerekiyordu ki parmaklarım parçalanacak sanki. ne kadar bassam da barelilerde temiz ses veremiyordum.
    oysa ki yıllardır kullandığım klasik gitarımda herhangi bir sıkıntı çekmeden çok temiz bareli sesleri verebiliyorum.

dedim ki ben telleri değiştireyim. baktım herkes elixir elixir diye tutturmuş. bir de tellerin ince ve yumuşak gerilimli olması daha kolay çalınabilir olduğu anlamına geliyormuş. ben de 0.10 kalınlığında extra light elixir nanoweb tel taktım buna.

elixirden zaten teneke gibi ses geliyor. eski telleri daddario exp35'ti ve çok daha güzeldi bence. neyse. bu teneke sesinin üzerine cızırdamalar da arttı. dedim napayım napayım. gitarın kıç bölgesindeki eşiği değiştireyim dedim.

oradaki eşik törpülenmişti, kısa eşikti. ki öyle olması benim gibi ritim çalanlar için rahatlık sağlıyor diye biliyorum. neyse orjinal boyutta yüksek eşik taktım daha kötü oldu. ne yaptıysam bu cızırtıya çözüm bulamadım.

sap ayarı denilen şeyi yaptırmadım ama sanırım bu gitara yapılmıyor. lütfen birileri yardım etsin.

• Sap ayarı her gitara yapılır. Onada yapılıyodur. Sap ayarı gerekli zaten köprü eşiği değiştiyse entonasyonuda bozulmuştur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telleri takım halinde değistirdiysen eşik basıncı degismis olabilir bide sap ayarı yaptırmanı tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @VendettA sen adamsın ya. her açtığım konuda bilgilendirdin.

@SmokinliBerdusDH sen de adamsın üzülme :D

peki bu sap ayarını nerede güzel bir şekilde yaptırabilirim? nasıl bir ücreti var?

edit: sap ayarı nedir diye biraz baktım internette, tellerin klavyeye olan uzaklığını ayarlayan birşeymiş. benim tellerim klavyeye oldukça yakın. yani bir sorun yokmuş gibi geliyor bana. uzak olunca sanırım basmak zor oluyor. tabi çok anlamadan rasgele konuşuyorum şuan.

2. edit: sanırım çok yakın olduğu için fretlere çarpıp cızırtı yapıyor olabilir.

3. edit: gitarın sap ayarı yapılan yerlerine bakıyorum da hiçbirşey bulamıyorum :( cidden yapılmıyor olabilme ihtimali yok dimi yapılıyor yani hepsinde?

4. edit: iç tarafında varmış la gördüm :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semih Güzey -- 6 Temmuz 2015; 20:40:44 >
  • Kafan güzelmiş güle güle kullan da bu eşik basıncı bi ara iyi dert olmuştu bize ondan yazdım

• SmokinliBerdusDH kullanıcısına yanıt
    bana da dert ya, napılması gerekiyosa yapıcam yani yardım et :D kime nereye götüreyim bu gitarı istanbulda. veya tork alıp kendim yapayım mı sap ayarını
  • Ankarada Hatay Sokak vardı Istanbulda da bi benzeri olduğunu düşünüyorum yani kısacası gitarını sırtla muzik marketlerin yolunu tut. Mutlaka biri yapar, yapmazsa da bir yere yonlendirir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mikrofon cızırtı problemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.