Şimdi Ara

Akustik Gitar vs Klasik Gitar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk gitarımı alırken ya bırakırsam diye şüphesiyle ucuz bir gitar almıştım. şimdi kendimi geliştirdim biraz, kafamda yeni gitar düşünceleri filizlenmeye başladı. son bir haftadaki gelişmeyle gidersem bir aya kadar yeni bir gitara ihtiyacım olacak.

elektro gitardan büyük masraflarından ötürü uzak durmak istiyorum. elimde ise daha iyi bir klasik gitar ve akustik gitar seçenekleri kalıyor. aslında akustigin tonundan daha çok hoşlansam da, müzik kültürümüzde yeri pek de yok. varsa da ritim olarak vana hiç denk gelmedi sanırım, hep solo.

sizce hangisini alırsam pişman olmam? fikirleriniz neler?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ruh haline göre her ikisinide istiyor. Bazen klasik gitar çalarken daha cızlamalı bir tonda sert tuşede ritim atmak istiyorum. Ancak klasik gitarda fingerstyle çalmak, perdelerde hızlı geçişler ile bass ve yumuşak tonları hissetmek daha keyif verici. Sesim iyi olsaydı ve şarkı söylemeyi sevseydim kesinlikle bir akustik gitarım olurdu. Ben şarkıyı kendim değil gitara söyletmeyi severim :) Akustik gitarda arpej veya sola atarken klasik gitardaki rahatlığı bekleme. Çelik telleri tırnakları aşındırıyor ve tele dokunuşun daha pürüzlü oluyor. Tırnağını törpülüyormuş gibi bir his veriyor. Perde daha ince, teller arasındaki mesafe daha kısa oluyor. Klasikde geniş bastığın perdelerdeki gibi basarsan am yerine em basabilirsin anlamına geliyor. Akustik gitarı ilk elime aldığımda tüm bunlar canımı sıktığı için kendime uygun görmedim. Sende bu şekilde bir karar verebilirsin.
  • Biri çok sesli klasik müzik yapmak için uygundur, diğeri blues rock ve türevleri için. Ben sadece akor basıp pop mop çalıcam diyosan herhangi biri işini görür...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akustik gitar önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.