Şimdi Ara

Akustik Gitar Alacağım Öneriler ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıktada görüldüğü gibi akustik gitar alacağım,daha önce hayatımda hiç çalmadım max bütçem 500 tl.Azıcık inceledim ibanez pn15,epiphone dr-10 ve cortad810 modelleri buldum.Yardımcı olursanız mutlu olurum sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Akustik Gitar Önerileri

Akustik gitar satın almayı düşünüyorsanız, karar vermeden önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç önemli faktör vardır. Bu rehber, sana akustik gitar seçimi konusunda yardımcı olacak bazı öneriler sunacaktır.

• Bütçeni Belirle: Ne kadar harcayabileceğine karar vermek, gitar arayışını daraltmana yardımcı olacaktır. Yeni başlayanlar için uygun fiyatlı modeller mevcutken, deneyimli gitaristler daha yüksek kaliteli, profesyonel enstrümanlara yönelmeyi düşünebilir.

• Gitarın Boyutunu İncele: Akustik gitarlar çeşitli boyutlarda gelir. Daha küçük gitarlar çalması daha kolay olabilirken, daha büyük gitarlar genellikle daha zengin ve daha yüksek ses çıkarır. Boyuna ve el büyüklüğüne uygun bir gitar seçmek önemlidir.

• Gövde Şeklini Düşün: Akustik gitarların dreadnought, concert ve jumbo gibi farklı gövde şekilleri vardır. Her şeklin kendine özgü tonu ve hacmi vardır. Dreadnought gitarlar güçlü bir sese sahiptir ve strumming için idealdir, concert gitarlar daha dengeli bir sese sahiptir ve fingerpicking için daha uygundur, jumbo gitarlar ise en büyük ve en yüksek sesli türüdür.

• Malzemelere Dikkat Et: Akustik gitarlar, ladin, maun ve gül ağacı gibi çeşitli ahşap türlerinden yapılır. Ladin, parlak ve projeksiyonlu bir sese sahipken, maun daha sıcak ve daha orta aralıklı bir tona sahiptir, gül ağacı ise dengeli ve çok yönlü bir tona sahiptir.

• Elektroniklere Bak: Bazı akustik gitarlar, sahnede veya stüdyoda çalmaya uygun hale getiren yerleşik elektroniklerle donatılmıştır. Bu özellikler tipik olarak bir preamp, ekolayzır ve tuner içerir.

• Marka İtibarını Değerlendir: Saygın markalar genellikle yüksek kaliteli malzemeler kullanır ve sağlam işçilik sunar. Gitar satın almadan önce online incelemeleri okumak ve farklı markaların itibarını araştırmak yararlıdır.

• Kişisel Tercihlerini Göz Önünde Bulundur: Sonuçta en iyi akustik gitar, kişisel tercihlerine ve çalma tarzına en uygun olanıdır. Gitarı satın almadan önce mutlaka farklı modelleri dene ve hangi gitarın kulağa hoş geldiğini ve çalması en rahat olduğunu belirle.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lag T-66D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThEeViL

Başlıktada görüldüğü gibi akustik gitar alacağım,daha önce hayatımda hiç çalmadım max bütçem 500 tl.Azıcık inceledim ibanez pn15,epiphone dr-10 ve cortad810 modelleri buldum.Yardımcı olursanız mutlu olurum sevinirim

hocam takamine g320 satiyorum 475 tl ilgilenirseniz sifir fiyati 630 tl civari takamine akustik gitar ustadidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YaevdeYoksa Y kullanıcısına yanıt
    Hocam takamineyi araştırdım en iyisi oymuş,sattığın fiyat çok uygun ama şuanda biriktirme aşamasındayım parayı,benim alacağım zamana kalmayabilir senin elinde muhtemelen...

• Leeu kullanıcısına yanıt
    Lag-t66D yi de inceledim hocam kullanan herkes memnunmuş bunada bakacağım teşekkür ederim
  • quote:

Hocam takamineyi araştırdım en iyisi oymuş,sattığın fiyat çok uygun ama şuanda biriktirme aşamasındayım parayı,benim alacağım zamana kalmayabilir senin elinde muhtemelen...

hocam lag mag 5 para etmez teneke sesi cikarir corttan uzak dur akustik krali yamaha ve takaminedir istersen alacagin tarihi ve numarani pmden at kesin aliciysan digerlerini reddederim ama fiyat düz 500 olur whatsaptan resim istersen atabilirim

• Hangi marka alırsan al,en düşük versiyonunu alma. Yukarıdaki arkadaş takamine demiş. Takamine mükemmel gitarlar üretir ama başlangıç serisi olanlarının klavyeri çok kalitesizdir. Çoğu doğru düzgün çakılmamıştır bile,truss rod ayarı yaparken çatır çatır ses gelir klavyeden. Tabi bu başlangıç serileri için geçerli bir kavram. Yamaha gül ağacı klavyede ustadır. Bana kalırsa bütçeni daha da yükselt,ibanez akustiklerin ikinci eline bak. Fretleri temiz birşey bulursan,klavyesi jilet gibidir ibanezlerin. Epiphone unda aj serisi kalitelidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    a
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle markalarin düşük modellerine bakma arkadaşa katılıyorum. Bütçeni artirabilirsen 2. El güzel ibanez epiphone veya fender bakabilirsin.

• Alacağım gitarı hem başlangıç seviyesinde kullanmak istiyorum hem ilerde de yani dayanıklı ama fiyatı Max 550 civarlarında dolansa iyi olur arkadaşlar.Üniversiteye yeni başladım o yüzden fazlada bir bütçem yok :D

• quote:

Orijinalden alıntı: sfiber

Hangi marka alırsan al,en düşük versiyonunu alma. Yukarıdaki arkadaş takamine demiş. Takamine mükemmel gitarlar üretir ama başlangıç serisi olanlarının klavyeri çok kalitesizdir. Çoğu doğru düzgün çakılmamıştır bile,truss rod ayarı yaparken çatır çatır ses gelir klavyeden. Tabi bu başlangıç serileri için geçerli bir kavram. Yamaha gül ağacı klavyede ustadır. Bana kalırsa bütçeni daha da yükselt,ibanez akustiklerin ikinci eline bak. Fretleri temiz birşey bulursan,klavyesi jilet gibidir ibanezlerin. Epiphone unda aj serisi kalitelidir.

bendeki g320 modeli 630 tl hocam sifiri orta seviye bir akustik gitar zaten bundan iyilerini yamaha uretir oda .1000 tl gecer

• quote:

Orijinalden alıntı: Uçamayan Pegasus

Kesinlikle markalarin düşük modellerine bakma arkadaşa katılıyorum. Bütçeni artirabilirsen 2. El güzel ibanez epiphone veya fender bakabilirsin.

550 tlye fender alinmaz 2.el bile ibanezin akustik gitarlari berbat...tecrube ile sabit 3 marka varsir akustik ustadi takamine fender gibson takamineyide zaten fender uretiyor

• quote:

Alacağım gitarı hem başlangıç seviyesinde kullanmak istiyorum hem ilerde de yani dayanıklı ama fiyatı Max 550 civarlarında dolansa iyi olur arkadaşlar.Üniversiteye yeni başladım o yüzden fazlada bir bütçem yok :D

Kardesim ben sana diyorum gel dene öyle al Bak en iyi akustik gitar markalari takamine fender ve gibsondur arastirabilirsin yamahada var ama +1000 tl civari urunleinin fiyati :) Takamine akustik uzerine yogunlasmis bir markadir baslangic ve orta seviye icin bicilmis kaftan zaten sen orta seviyeye gelene kadar 1 sene gecer sonra elektroya gecersin akustikten elektroya gecis zor olmaz telleride yeni degistirdim 500 tl vericem sana benim takamine g320yi sifir fiyati 630 640 civari ha suda var ses tonu bu fiyata orta seviye uzerinde bir gitardir

• Burda arkadaş gitarını satmak için türlü yalanlar döşemiş ama şöyle bir kaç bilgi verim.Akustik gitar diyince akla 3 marka gelmez.Gelse bile bunlar takamine,gibson,fender olmaz.Taylor,martin,gibson gelir.Takamineden çok daha kaliteli olan birçok marka vardır. Arkadaşın profiline baktığımızda görüyoruz ki bütün konulara gitarı satmak için yorum yazmış. Akustik gitar durdukça tatlansa da bu başlangıç serisi bir gitar için geçersizdir.Markete gidip alacağınız 10 liralık şarap 100 sene sonra değerlenir mi? Ama 20 senelik bir Taylor,çok değerlidir mesela.Senin gitarının fretlerinin muhtemelen çoğu eskidir,aşınmıştır,hatta belki değişime ihtiyacı vardır.Eğer hiç aşınmamışsa zaten sen gitar çalmıyorsundur.bu da gitarla alakasız olduğunu gösterir.Kaldı ki 630 tl lik çin malı bir gitar 6 ay sonra bile maks yüzde 60 fazlasına satılır.İkinci el alacaklara önerim,ikinci el bir gitar alırken 100 150 lira için kullanılmış bir şeye kaçmayın.O parayıda verin,gıcır bir gitar almanın tadına varın.Ha sen o gitarı 300 e bırakıyorsan arkadaş alsın,daha fazlası etmez.Kusura bakma.Sen o gitarı iki sene önce aldıysan 450 ye almışsındır zaten o dolar kurunda.

• quote:

Burda arkadaş gitarını satmak için türlü yalanlar döşemiş ama şöyle bir kaç bilgi verim.Akustik gitar diyince akla 3 marka gelmez.Gelse bile bunlar takamine,gibson,fender olmaz.Taylor,martin,gibson gelir.Takamineden çok daha kaliteli olan birçok marka vardır. Arkadaşın profiline baktığımızda görüyoruz ki bütün konulara gitarı satmak için yorum yazmış. Akustik gitar durdukça tatlansa da bu başlangıç serisi bir gitar için geçersizdir.Markete gidip alacağınız 10 liralık şarap 100 sene sonra değerlenir mi? Ama 20 senelik bir Taylor,çok değerlidir mesela.Senin gitarının fretlerinin muhtemelen çoğu eskidir,aşınmıştır,hatta belki değişime ihtiyacı vardır.Eğer hiç aşınmamışsa zaten sen gitar çalmıyorsundur.bu da gitarla alakasız olduğunu gösterir.Kaldı ki 630 tl lik çin malı bir gitar 6 ay sonra bile maks yüzde 60 fazlasına satılır.İkinci el alacaklara önerim,ikinci el bir gitar alırken 100 150 lira için kullanılmış bir şeye kaçmayın.O parayıda verin,gıcır bir gitar almanın tadına varın.Ha sen o gitarı 300 e bırakıyorsan arkadaş alsın,daha fazlası etmez.Kusura bakma.Sen o gitarı iki sene önce aldıysan 450 ye almışsındır zaten o dolar kurunda.

Elektro bas akustik klasik hepsinu caliyorum ayriyetten bateride caliyorum sen gitarin g sini bilmezken ben caliyordum su anki gitarim gibson zaten ve 5bin tl civari fiyata yurtdisindan getirttirdim amcama ama takamine fenderin urettigi bir marka ve sadece akustik uzerine yogunlasmistir baslangic ve orta seviye icin gayet idealdir istanbul icindeysen grubumla beraber gelip çalalim sende gitar nedir nasil calinir ögren :)

İyi de yukarı da yazdığım hiçbir şeye cevap vermemişsin ki.Ben sana gitardan anlamıyorsun dememişim.Yukarıdaki kondisyonları sağlıyorsan anlamıyorsun demişim.Sırf burdan söylediklerinin çoğu yanlış gibi geldi.Mesela 5 bin tl lik bir gitardan bahsediyorsan modelini verirsin.oooooooohooo sarı çizmeli mehmet ağa.Bu arada dinlemek isterim,adresi özelden atıyorum.Gelin bir çayımı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EFAD0126 -- 22 Eylül 2015; 19:37:27 >
  • quote:

İyi de yukarı da yazdığım hiçbir şeye cevap vermemişsin ki.Ben sana gitardan anlamıyorsun dememişim.Yukarıdaki kondisyonları sağlıyorsan anlamıyorsun demişim.Sırf burdan söylediklerinin çoğu yanlış gibi geldi.Mesela 5 bin tl lik bir gitardan bahsediyorsan modelini verirsin.oooooooohooo sarı çizmeli mehmet ağa.Bu arada dinlemek isterim,adresi özelden atıyorum.Gelin bir çayımı için.

ahaha aksam aksam guldurdun kardesim geliriz bizim korkumuz yok model gibson explorer wampire blood moon limited edition zaten turkiyede bulunmaz hint kumasi nadirdir ayrica gitar konusunda veremeyecegim hicbir cevap yoktur sen rahat ol bir odami komple gitarlara ayirmis adamim ben 2 3 parca calan kisilere maskara olmam :)

• quote:

ayrica gitarimi gagalamaya calismyorum arkadasa yardimci olmaya calisiyorum 500 tl benim hayatimda zerre kadar bir sey degistirmez evdeki gitarlari toplasam 15 bin lirayi gecer para sıkıntım yok allaha sukur :)

foto plz?
  • quote:

foto plz?

Sana kanitlama zorunlulugum yok ama olsun yinede atiyorum turkiyede sadece bende var bildigim kadariyla yada max 1+tane daha olbilir
    http://i.hizliresim.com/lynazp.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: YaevdeYoksa

quote:

foto plz?

Sana kanitlama zorunlulugum yok ama olsun yinede atiyorum turkiyede sadece bende var bildigim kadariyla yada max 1+tane daha olbilir

hocam ben normalde hiç uğraşmazdım senle ama gerçekten battıkça batıyorsun.bu ürünü Furkan diye bir vatandaş satıyor senin adın ali.Sen istanbuldayım gelim diyorsun bu ilandaki adam izmirde.Sen grubum var çalıyorum konser yapıyorum diyorsun bu adam kutudan çıkmadı diyor.Al bu da ekran görüntüsü.

şu da seninkiymiş?.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.