Şimdi Ara

Akülü araba yüksek amperli akü kullanmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
27.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Seyfo83 S kullanıcısına yanıt

    Böyle bir akünün 14v 2-3 amper bir adaptör ile şarj edilmesi gerekir. Piyasada doğrudan bulmanız zor, 3 amper 12v bir led trafosu alıp çıkış gerilimini trimpotundan artırabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ned_Starkk kullanıcısına yanıt

    Merhabalar oğlumun PİLSA marka akülü arabası 5-10 dk çalışıyor şarjı bitiyordu.


    Kış sezonu sebebiyle biraz da yattı araba hiç şarj tutmaz oldu.


    Oto elektrikçiye gittim. 12V 7,5A akü verdi motosiklet aküsü


    Şarj 30 dk dan uzun gidiyor artık.


    Daha geniş akü sığacak yer var aslında akü yerinde.


    Araştırılsa 20A akü dahi sığabilir.


    1,5-2 saat şarj süresi mükemmel olur.

  • merhaba arkadaşlar


     Akülü araba yüksek amperli akü kullanmak

    benim çocuğun akülü arabasında 12v 7ah aküden var 20-24 amper arası akü takmak istiyorum aynı kabloları eskisinden kesip yenisine takacağım araçta bir kontrol kartı var kutup başlarının yönü doğru olsa bile sorun olurmu


     Akülü araba yüksek amperli akü kullanmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bio technolog -- 27 Temmuz 2021; 13:35:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bio technolog kullanıcısına yanıt

    Sığıyorsa sorun olmaz. Kullanabilirsiniz.

  • merhaba arkadaşlar
    bisiklet aküsü 48V 96 amper.
    Bunu kaç vol kaç amper şarj çihazı almalıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar oglumun akülü arabasınin hem aküsü hem şarj aleti bozuldu. Akude 6 v 7mah yazıyor .
    İnternetten hem aku hem şarj aleti siparişi vereceğim. Yanlız kafama takılan bişey var aküyü buldum 6 v 7.5 mah . Ancak şarj aletinde 6v 1 amper yazıyor doldururmu sorun yasarmiyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalicapkini55 Y kullanıcısına yanıt

    Sorun olmaz.

  • piladam kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mrb konuıyla ilgili bir sorum olacak arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim, 12v 7ah akülü araba aküsünü daha yüksek bir amper aküyle değiştirmek istiyorum, fazla bilgim yok bu konularda ama görsellerde gördüğüm kadarıyla 12ah e kadar soketli başlık oluyor akülerin üstünde, 12ah üstünde başlıklar değişiyor, 20ah bir akü bağlamak istersem başlıklarını nasıl bağlayacağım, kablo uçlarındaki soketleri söküp direk kabluyomu bağlayacağım, yardımlarnızı bekliyorum teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbarlass -- 10 Haziran 2022; 10:31:34 >
  • mbarlass M kullanıcısına yanıt

    en üst yorumlarda da görüleceği gibi, sığıyorsa ve 12V olduğu sürece kamyon aküsü dahil bağlayabilirsin. uçlarını da eski aküde + uçtan söktüğün kabloyu yeni aküde de + uca bağlayacaksın. - uç da aynı şekilde - uca bağlayacaksın.


    akü soketleri uymuyorsa da soket uçlarını kesip direkt kabloyu yeni akünün kutbuna sararak yapabilirsin. Fakat bu aşamada dikkat etmen gereken önemli şey, kutup başına yaptığın bağlantı çok sağlam olmalı en ufak boşluk olmamalıdır. ilerleyen süreçte de gevşememelidir.

    Bu yüzden bu bağlantıyı cıvata somun kullanarak veya en basit ve doğru yolu olan kablo pabucu ile yapmanı öneririm. kablo pabucunu bir elektrik veya elektronikçiye gidip rica etsen bile yaparlar. sağlam, kalın iki adet kablo ucuna güzelce çakar verirler. bu pabuç kısmını aküye, kablonun diğer kısmını da eski aküden çıkan uçlara ek yaparak kullanabilrsiniz.


     Akülü araba yüksek amperli akü kullanmak




  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, akülü araba aküsünü (12V 7Ah) ölçüm yaptırdığımda 12V çıkış görünüyor fakat kısa süre içerisinde akü zayıflıyor ve araba yolda kalıyor. Bunun sebebi nedir? Birde bu tarz akülerin bakımı nasıl olmalıdır?

  • huseyinc90 H kullanıcısına yanıt
    Ne kadar 12v gösterse de tam şarj olmamış olabilir. Tam şarj olduğuna eminseniz akü ömrünü tamamlamış olabilir. Lead-acid akülerde sülfatlaşma diye bir problem var maalesef.
    Bu sülfatı çözen devreler de var ama ben çok anlamıyorum. Değiştirmek en sağlıklı çözüm olabilir. Akü yeniyse eğer bu dediğim sülfat çözme işi de araştırılabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Akünün üzerinde 02.2020 tarihi yazıyor. Sanırım yeni akü almak icap ediyor. İlanlarda kuru akü veya jel akü diye ifadeler var, bunlar aynı mı? farkları var mı? Farkları varsa hangisini önerirsiniz?

  • huseyinc90 H kullanıcısına yanıt
    Kuru akü dediğimiz şey içerisinde saf su bulunan akü. Yani klâsik araba aküleri . Jel aküler ise daha modern denebilir . İçerisinde saf su yerine jel bulunuyor. Özellik solar sistemlerde vs çok kullanılıyor. Maddiyattan yana sorun yoksa almışken jel almak daha mantıklı diye düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Merhabalar konu hakkında araştırma yaparken mesajınıza denk geldim . 10 yıl önce kızım için aldığım akülü araba maalesef kayınvalidemin vefatı nedeni ile memlekette kaldığımız için o yaz kullanamadan aküsü bitti daha sonra oğlum isteyince akü alıp kullanmak istedik ama kaplumbağa ile yarışsa kaplumbağa kazanacak derecede yavaş gittiği için yine kullanamadan akü bitti . Bu sene yine çıkaralım istedi çocuklar ama hızlı olması için 6v Dan 12 v a çıkarabilir miyim diye bakındım bazıları direk 12v akü al tak demiş kimisi motor yanar demiş bu arabanın hızlı gitmesi için direk 12v akü alıp takmam mantıklı bir seçenek mi ?

    Araba bu. Umarım hala buralardasınızdır ve benimde sorunuma cevap olursunuz ☺️


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yagmur2780 kullanıcısına yanıt
    Evet hâlâ hayattayım 🤣🤣 maalesef 6v araçlara 12v akü olmaz. Motor çok ısınır bir zaman sonra yanar. Aküyü yenilemeyi deneyin. Çözüm olacaktır.

    Motoru değişmek de bir fikir ama uygun motor bulmak , işçilik vs zor olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim öncelikle cevap için . Aküyü yenilediğimde de farkeden bir şey olmuyor çok yavaş gidiyor ve hızlı bitiyor akü . Eşim elektrikçi sadece motor değişecekse yapabilir sanırım motoru değiştirmek yeterli mi 12v akü kullanmak için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yagmur2780 kullanıcısına yanıt

    Yeni akü de sorunlu ya da şarzsız olmasın ? Aracınız varsa sadece çalıştığını görmek için anlık aküden 12 Volt (uygun bağlayarak) verip vaziyetini görüp emin olabilirsiniz.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.