Şimdi Ara

akü şarjı tekrar yapılabilinir mi ve kesintisiz güç kaynağı öneriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bende bundan 3-4 yıl önce 70 TL ye aldığım tunçmatik ups lite 650 güç kaynağı vardı. ama 1 senedir kullanmıyordum. daha sonra kutusundan çıkardım şarj etmek istedim ama lambası yanmıyor. 7-8 saat prize takılı halde beklettim ama lamba yanmıyor. sonradan araştırdım ki uzun süre akü şarjı yapılmadan bırakılması nedeniyle ile akülerin kullanılamaz hale gelmesi durumu oluşmuş..sebep budur herhalde.

1- bu aküler tekrar şarj edilebilir hale getirilebilinir mi? sanırım tamir ettirilecek ve bu bana kaça patlar?

2- yeni bir kesintisiz güç kaynağı öneriniz var mı? kullanıpta memnun kaldığınız veya duyduğunuz..benim istediğim elektrik kesintisi sırasında ani kapanma olmasın pc yi kapatmak için bana 3-4 dakika süre versin.

• yok mu bilgisi olan
  • quote:

Orijinalden alıntı: RockStar V

bende bundan 3-4 yıl önce 70 TL ye aldığım tunçmatik ups lite 650 güç kaynağı vardı. ama 1 senedir kullanmıyordum. daha sonra kutusundan çıkardım şarj etmek istedim ama lambası yanmıyor. 7-8 saat prize takılı halde beklettim ama lamba yanmıyor. sonradan araştırdım ki uzun süre akü şarjı yapılmadan bırakılması nedeniyle ile akülerin kullanılamaz hale gelmesi durumu oluşmuş..sebep budur herhalde.

1- bu aküler tekrar şarj edilebilir hale getirilebilinir mi? sanırım tamir ettirilecek ve bu bana kaça patlar?

2- yeni bir kesintisiz güç kaynağı öneriniz var mı? kullanıpta memnun kaldığınız veya duyduğunuz..benim istediğim elektrik kesintisi sırasında ani kapanma olmasın pc yi kapatmak için bana 3-4 dakika süre versin.

ben şuan 10 yılı geçmiş tunçmatik marka bir güç kaynağı kullanıyorum,yalnız bu cihazların aküleri belli aralıklarla şarj deşarj olması gerekiyor yoksa kısa sürede arızalanıyor,ben bir iki yılda bir aküsünü değiştirmek zorunda kalıyorum,sizin sorununuz akünün uzun süre kullanılmadan beklemesinden kaynaklanıyor,eğer elektrik bilginiz varsa açıp aküsünün aynı değerlerine sahip yenisi ile değiştirmeniz yoksa bir bilgisayarcı tarafından değişmesi gerekiyor,tabi biraz dikkatli ve bilgili de olmanız gerekiyor çünkü 220 volta çarpılma riski olabilir,ikinci bir mevzu batarya kalitesinde,çok kaliteli bataryalar uzun süre iş görebilir ama bayağı pahalı fiyatı var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.