Şimdi Ara

Akü İle Modem Çalıştırma Devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda Gezerken 2-3 arkadaşın elektrik gittiginde lebtopların şarj bir işe yaramadıgı ve modem akü ile çalıştırmak isteyenleri gordum buna karşılık bir devre hazırladım.

Devrede Kullanılan Malzeme Listesi

01-)R1-220 Ω
    02-)R2-1000 Ω
    03-)C1-2000 uF
    04-)C2-2000 uF
    05-)D1-1N4001
    06-)D2-1N4001
    07-)D3-1N4001
    08-)D4-LED
    09-)B1-12v AKÜ
    10-)BR1-KOPRÜ DİYOT
    11-)SİGORTA 2A
    12-)TRANSFORMATÖR 220/12V

Devrenin Proteus Çizilmiş Halı

Akü İle Modem Çalıştırma Devresi

Modeme Gore Voltaj Ayarlarını ve Pcb Akşam Ekleyecegim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirac_ozturk -- 15 Ağustos 2011; 16:13:43 >

• İyi günler.
    Ufak bir sorum olacaktı.
    Elektrikler kesildiğinde ,gidip gelmelerde internetim kesilmesin istiyorum. Modeme ups benzeri bi devre bağlamak istiyorum ancak elektronikçi de olmadığımdan biraz karışık çözümler geldi aklıma. bd337 lm7812 lm317 falan derken baya karıştı. daha basit bi çözümü olması gerekiyor gibi.

modem 12v 500ma adaptörle çalışıyor. şuan için 10liralık akü şarjı ile 12v 1.7A aküyü kullanıyorum ancak daha zahmetsiz ve kesintisiz birşeyler lazım. hem modemi çalıştırıp hem aküyü şarj edecek, akü dolduğunda şarjı kesecek hem de elektrik gittiğinde modemi aküden otomatik besleyecek bir devre lazım. Aküyü şarj etmek için 13v 14v gibi bi gerilim lazım sanırım o da modem için fazla onu lm7812 ile çözdük desem akü boşalana kadar akünün sabit 12v çıkış vermesi lazım onu sabit tutacak bi devre gerekiyor falan yine karışıyor. Özetle benim bildiklerim ve bulduklarım ile olmuyor nasıl bir devre önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem54

İyi günler.
    Ufak bir sorum olacaktı.
    Elektrikler kesildiğinde ,gidip gelmelerde internetim kesilmesin istiyorum. Modeme ups benzeri bi devre bağlamak istiyorum ancak elektronikçi de olmadığımdan biraz karışık çözümler geldi aklıma. bd337 lm7812 lm317 falan derken baya karıştı. daha basit bi çözümü olması gerekiyor gibi.

modem 12v 500ma adaptörle çalışıyor. şuan için 10liralık akü şarjı ile 12v 1.7A aküyü kullanıyorum ancak daha zahmetsiz ve kesintisiz birşeyler lazım. hem modemi çalıştırıp hem aküyü şarj edecek, akü dolduğunda şarjı kesecek hem de elektrik gittiğinde modemi aküden otomatik besleyecek bir devre lazım. Aküyü şarj etmek için 13v 14v gibi bi gerilim lazım sanırım o da modem için fazla onu lm7812 ile çözdük desem akü boşalana kadar akünün sabit 12v çıkış vermesi lazım onu sabit tutacak bi devre gerekiyor falan yine karışıyor. Özetle benim bildiklerim ve bulduklarım ile olmuyor nasıl bir devre önerirsiniz?

yukarıdakı devre işinizi görür

• Mirac bey birkaç noktayı sormak istiyorum devre akü dolduğunda aküye giden akımı kesiyor yada kısıtlıyor mu birde akünün besleme voltaji ile modeme giden voltaj aynı gibi geldi akünün 12nin biraz üstünde şarj olması gerekmez mi ?(modem ve aküyü 12v sayarsak) . Forumda kalabalık yapmak istemezdim ama mobil sürümde pm in yerini bulamadım kusura bakmayın
  • TBRKLER
    birde konuyu network bölümünde paylaştım acaba elektroniktemi paylaşsam derken bu iyi oldu.

http://forum.donanimhaber.com/m_115466049/f_//tm.htm#115466049

Hazır bir elektronik kart ile ben bu şekilde yaptım.problemsiz çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 22 Mart 2016; 9:36:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.