Şimdi Ara

Akü İle Jeneratör Yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar Bulunduğum yerde sıkça elektrik kesintileri yaşandığı için ben ve komşum akü ile bir jeneratör yapmaya karar verdik.
    Bunun için teknik ekipmanlar nelerdir ve bağlantı nasıl olmalıdır.(Bir tv ve uydu alıcısı çalıştıracak şekilde olması yeterli)Ayrıca biraz detaylı bilgi ve varsa bir şemasını verebilirmisiniz.
    İyi çalışmalar...

• dostum senin demek istediğin jeneratör deil de ups galiba banada lazım aslında ups devresi arkadaslar yardımcı olur insallah
  • ben bunu lisede düşünmüştüm ama bundan bir yıl önce bide baktım adamlar yapmış.
    yapısı şöyle
    önce güçlü bir akü bulmanız gerekli 60 amper yeter ama nekadar güçlü olursa okadar iyi (bu tv ve uydu için) sonra bi konvertör gerekli onuda yapmak yerine hazır alırsanız daha iyi sistem elektrik varken aküyü dolduracak şekilde olmalı..................................

aslında başuna uğraşmıyım bunun detayı çok fazla güç gerektirdiği için çok pahalıya patlar konvertör ayrı bir dert aküyü doldurmak ayrı bir dert güçlü bir trafoyada ihtiyacınız var

en iyisi siz gidin piyasayı araştırın sizin aradığınız gibi birşey mutlaka var

http://www.btdepo.com/DisProduct.asp?Pid=INFORMER%20600XL&SID=dca3f9076a0184626b2773f9adaf1b5d3ad

buna bi göz atın

yapmak burdaki linkteki upsden daha pahalıya patlar

• Sizin aradığınız bir UPS. (Elektrik varken aküyü şarj etmesini de istiyorsanız.) Ups elektrik varken aküyü dolu tutar, kesildiğinde aküdeki 12 V doğru akımı 220 V alternatife çevirip, bağladığınız cihazları besler. Kaç Watt'lık cihaz besleyecekseniz o güce uygun Ups seçersiniz.
    Kendiniz yapmaya kalkarsanız daha pahalıya malolacaktır.
    12 V'tan 220 V alternatife çeviren alet de invertör diye anılır.
  • bukadar ugrasana kadar bir ups al daha iyi yoksa astar olayı olabilir
  • ilginiz için teşekkürler.pahalıya patlıyacağını tahmin etmiştim ama ben de gerekli olan parçaların birçoğu var (trafo,akü ve basit parçalar mevcut)Benim bilmek istediğim bağlantıları nasıl olacağı ve bağlantı şemasını rica etmiştim...
  • Aradığın şema bende var mail adresini yazarsan şemayı yollayabilirim sana...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akü ile ısıtıcı yapmak
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • uyduturk@hotmail.com
    Mest47@hotmail.com
    nucleus@gamefire.org
    Bu Adreslerden herhangi birine gönderirsen sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoTuTuRK -- 10 Aralık 2004, 11:49:09 >
  • Uğraşmayın astarı yüzünden pahalıya çıkıyor.Nerdenmi biliyom?Çünkü güç sistemleri üzerine çalışıyorum.
  • Arkadaşım sana Lazım Olan bir inverter bunuda kendin yapman Çok zor ilk önce Harcıyacağın gücü hesapla Daha sonra Buna uygun bir akü ve inverter almalısın Tabi kullandığın aküyü şarj etmek içinde bir şarj cihazı Yada Bi jeneratör alırsın Ama Sesine de Katlanırsın
  • amatör olarak bir ups yaparsın ama çalışırmı bilmiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.