Şimdi Ara

Aksini İspatlayamayacağınız İlginç Teoriler(!)(7. teori geldi) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
44
Favori
11.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heymannn

    7. Bekleniyor











    O da gelir inşallah kardeşim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SideBlast

    quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

    quote:

    Orijinalden alıntı: SideBlast

    Teori mi bilmiyorum ama şöyle bir düşünce işte:
    Hiç bir insan başka bir insana kendisinin insan olduğunu(düşündüğünü, bilinçli olduğunu) kanıtlayamaz.
    Yani bana kanıtlayabilir misiniz kendinizin de düşündüğünü? Belki de "bot"sunuz. Pek anlatamamış olabilirim bilmiyorum ama bu düşünceyi çok küçüklüğümden beri düşünürüm ve saçmalama, bsg falan demeyin (belki diyebilirsiniz tam anlatamadığım için) Ama eğer demek istediğimi anlarsanız hak vereceksinizdir.


    Yoo kanıtlayabilirsin. Düşünemesen bunları yazamazsın al sana kanıt.

    Ben anlatamamışım belli oldu bu. Bana başkası tarafından yönetilmediğini kanıtlayamazsın? Ben anlatamadım ama o yüzden ok diyip geçiiym

    Niye kanıtlayayım ki? Başkası tarafından yönetilmediğimi kanıtlamamın gerekmesi için başkası tarafından yönetildiğimin kanıtlanması gerekir. Veya gösterilmesi diyeyim kanıtlanan bir şeyin aksini kanıtlayamazsın zaten.




  • Anasınıfına giderken kendimi dünyadaki tek insan sanıyodum, allah akıl fikir havale etsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    Herkes renkleri farklı görür mevzusu nerden çıktı ya?

    Abi şimdi git arkadaşına sor, siyah mı daha koyudur yoksa kırmızı mı diye? Ya da, "IŞIĞIN YOKLUĞU/GÖLGE" siyahtır dimi? git gölgeyi ne renk görüyorsun diye sor...

    Ve evet herkes bu yazıyı siyah görüyor dostum, fantezi yapma, yakacaksın.

    birader. adam ne demiş. sen ışığın yokluğunda gördüğün rengi siyah diyorsun. o da siyah diyor. aynı isim. ama farklı görüyor olabilirsiniz. mantıklı bişey. aklın ermedi dil uzatma bari. artis

    mesela sen bebeklikten beri maviyi kırmızı kırmızıyı da mavi görüyor olabilirsin. ama senin aslında kırmızı gördüğün şeyi mavi olarak öğrendiğin için sen mavi olarak biliyorsun. aslında bu kadar büyük farklar olmasa da gerçekte küçük ton farklılıkları olabilir gözde. sonuçta renk körü denen bir durum var. adam yeşili mavi görüyor

    Adamın dediğini 13 yaşındayken düşünüyordum, şimdi diğer hesabına geç de kendi hesabından tartışmaya devam edelim.

    Çok basit bir şey söylüyorum bak; Işık renkleri görmemizi sağlar değil mi, eğer ışık olmazsa tek görebileceğimiz renk olur o da siyah, hani şu bilinen en koyu renk.
    Şimdi siyahı senle farklı mı görüyoruz test edelim. Ben diyorum ki bu yazdıklarım gördüğüm bütün renklerin en koyusu, hatta şuanda yazdığıma arka plan ise bildiğim bütün renklerin en açığı ve adı da BEYAZ.

    Buyur açıkla bakalım nasıl farklı renkler görüyormuşuz?

    Tabi az önce teorini çürüttüğümde kendini ezilmiş hissetmenden dolayı saldırdığın gibi tekrar saldırmazsan ve mantıklı konuşursan cevap alabilirsin, onun haricinde o kapasitede olmadığına inanıyorsan boş konuşmazsan sevinirim.


    Konu sahibinin tek mantıklı teorisi ise 1. si sanırım, ancak çok basit bir hatası ile insanın bir organik olduğunu gözden kaçırmış ve insanların bir organizma oluşturabileceği yanılgısına kapılmış, zira bir bilgisayarın parçası çiplerden meydana gelirken parçalar birleştirdiğinde başka bir parçayı değil bilgisayarı oluşturur, başka bir deyişle, hücreler insanları, insanları toplumları oluşturur ve toplumlar organik bir terim değildir, organizma denmez, ve birlikte düzenle çalışma zorunlulukları yoktur.

    Ancak temelde iyi bir noktaya değinmiş.

    koyu ve açık renk kavramın neye göre var diyerek seninle konuşmaya devam edebilirdim ama 2006 üyesi bir adama diğer hesabına geç diyip yüksek lisans yapan herife "kapasite" den bahsedebildiğin bir ortamda olduğumuzu unutmuşum.

    Cevap vermene gerek yok.
    iyi günler

    Kendini gördüğün yerin aksine sadece çocuk gibi sidik yarıştıran bir çocuksun, 2006 üyesi olmak bir marifet değil zira ben de 2006 üyesiyim eğer öyleyse. Günümüzde herkes üniversite okur, bunu da marifet görecek kadar zor başarmışsın zannedersem...

    Koyu fenerbahçeli desem ne anlarsın? Renk körü birisi bunu anlayamaz mı mesela? Koyu demek siyaha daha yakın demektir, siyah ise ışığın olmamasıdır, herkes ışığın olmaması durumunu aynı görür, eğer bu konuda şüphen varsa ışığı aç ve göz bebeğine bak, sonra kapat ve tekrar bak, onun haricinde yüksek lisans okuyup 6. sınıf biolojisinden habersiz adamla ne diye muhattap oluyorum bilmiyorum.

    Eğer kendini çok yetkin zannediyorsan bir sonraki mesajına bildiğin 2 yabancı dili de katarsan sevinirim, öyle ki artık ortaokulda 2 dil biliyor çocuklar...

    Cümleye küçük harfle başlayan birisi bile yüksek lisans yapıyor, ah Türkiye'm ah.


    @Side, Doppel

    Eğer seni başkası yönetiyorsa başkası neden "Acaba beni başkası mı yönetiyor?" şeklin düşünmeni sağlıyor? Zaten cevabı bildiği halde böyle bir şeyi neden yapsın? Ama eğer diyorsan beyin benim ancak ona belli komutlar yolluyor diye, o zaman islam mitolojisinden "Şeytanın vesveseleri" mevzusu devreye giriyor, yani özetle insan beyni sebep-sonuç sistemiyle çalışır, belli olaylar düzenine milyarlarca kombinasyon çıkarır ve yine beyin buradan bir tanesini seçer, bu seçme işlemini başkası zorla yaparsa insan olduğu kişiden başka birisi olur, o zaman beyin insana ait diyemeyiz zaten...

    Benim için cevap niteliği taşıyan bir mesaj yazmışsın. Keşke konsantrasyon eksikliğim olmasaydı da bu mesaja detaylı bir cevap verebilseydim ama yazdıklarından çoğu şeyi anlamadım. Salak olduğum için değil tabi konsantrasyon eksikliğimden dolayı.

    Öncelikle adam 2006 üyesi olmanın marifet olduğundan bahsetmemiş. Sadece demiş ki 2006 üyesi birine fake muamelesi yapman saçma. Adam üniversite okumayı marifet olarak görmüyor. Sadece diyor ki yüksek lisans yapan birine kapasiteden bahsetmen komiktir. Çünkü adamın kapasitesi düşük olsa zaten -üniversite okumak değil- yüksek lisans yapamaz. Yüksek lisans master oluyor bildiğin gibi.

    Forumda yazan birinin cümleye küçük harfle başlamasına takılmak kadar komik bir şey olamaz. Makale yazmıyor adam. Günümüzde birçok kişi hala sanal alemde cümleye küçük harfle başlıyor, noktalı harfler yerine noktasız halini, noktasız harfler yerine noktalı halini kullanıyor. Mesela işim var, ısım var, ılık, ilik gibi.




  • Simit var mi simit?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neemis

    Daha öncede bu konunun birebir aynısını açtım ve tartışmalı konu sebebiyle konu kapandı. Bu konunun tamamen mizah amaçlı, okuyan insanların düşünüpte şaşırması ve belkide bende düşümüştüm la diyebilmesi için açılmış bir konu olduğunu belirtiyorum.

    Öncelikle bu başlık altında paylaşılan ve teori dediğimiz şeylerin teori olmadığını biliyoruz. Ama biz yinede bu ismi verdik. Teori geldikçe güncellenecek !!!

    Bu teoriler çürütülemez çürütülmesi teklif dahi edilemez.

    Teori 1: Hücre İçinde Hücre Teorisi:
    Aslında siz de dahil olmak üzere bütün insanlar bir hücreyiz, hatta hücre içinde bir hücreyiz. Bizim hücrelerimizde bizim düşündüğümüz gibi kendilerinin ayrı bir organizma olduklarını düşünüyorlar. Fakat onların birleşip bizi oluşturması gibi bizde başka bir organizmayı oluşturuyoruz. Tıpkı bizim hücrelerimizin birleşip bizi oluşturduğunu onların bilmediği gibi bizde insanlık olarak bir organizma oluşturduğumuzu bilmiyorduk ya da farkında değildik tabi bu teoriyi okuyana kadar.



    Teori 2: Bi’ Bildiği Vardır Teorisi(Her şey de bir hayır vardır):
    Aslında biz bütün insanlar bir avatarız ve bir oyunun içerisindeyiz. Bizi yöneten bazı üst varlıklar var ve onları da yöneten bazı varlıklar var. Biz şimdi bu varlığa huşu adını vericez. Huşu bizi yönetirken tıpkı bizim oyunlarda yaptığımız gibi level atlıyor ve level atladıkça zeka,karizma,güç,şans gibi faktörlere artı puan veriyor ve bu şekilde gelişiyor. Şimdi gelelim teorinin isminin anlamına; bu teori başarısız olduğunuz veya sıkıntıda olduğunuz bir durumda sizi rahatlatacak bir teori. Nasıl mı oluyor ? Şöyle efenim ; Başarısız olduğunuz bir sınavda üzülmeyin çünkü huşu’nun bir bildiği vardır. Düşünme puanlarını bu sınavda harcamak istememiştir çünkü ileride daha önemli bir olayda kullanacaktır. Veya okulda tümüyle başarısız mısınız yine üzülmeyin, bir bildiği vardır. Belki de şans puanı kasıyordur ve ileride çok zengin olacaksınızdır.



    Teori 3: İnsan Update’i ve Evren Patch’i Teorisi(kolay anlaşılması için bu ismi verdik):
    İnsanlar ve evren en başından beri aynı oyunlarda olduğu gibi güncellemeler alıyor. Hatalar düzeltiliyor. Herkesin anlayacağı dilden konuşmak gerekirse patchler geliyor, buglar fixleniyor. Bu size çok uçuk ve saçma gelebilir ama sağlam kanıtlarımız var ; efsaneler. Efsanelerde olan doğaüstü olayları bilirsiniz biz bu zamana kadar bunları insanların uydurduğu şeyler zannederdik ama aslında hepsi gerçekti. Örneğin Türk efsanelerindeki mevsimleri kontrol edebilen yada taşı, ejderhalar, ölümsüzlük iksiri bunlar gerçekten de olan şeylerdi fakat evrene gelen patchler sayesinde hepsi ortadan kalktı. Belkide şu an da olan bazı şeylerde ileride fixlenecek ve diğer insanlar bizim bu şeyleri uydurduğumuzu düşünecekler. Peki bu güncellemeler hangi zamanlarda oluyor mu dediniz. Karanlık çağları duymuşsunuzdur.



    Teori 4: Standart Beyinler Teorisi:
    Aslında herkeste tek bir standart beyin var. Yani herkesin IQ su 100 herkes kırmızı rengi seviyor ve herkes Galatasaray’a sempati duyuyor hatta hepiniz karanlıktan korkuyorsunuz ve yükseklik korkunuz var. Hayır ben moru seviyorum ve karanlıktan korkmam ayrıca da çok zekiyim mi diyorsunuz? Size inanırım, aksini de iddia etmiyorum zaten. Peki beyinler standartsa zevkler ve renkler neden tartışılıyor veya neden normalden daha zekisiniz? İşte burada duyu organları devreye giriyor. Duyu organlarımız standart değil. Bazılarınızınki daha kaliteli bazılarınızınki ise dandik. Yani benim gözümün gördüğü ve benim sevdiğim renk olan kırmızıyı aslında hepiniz seviyorsunuz ama bazılarınız için bu rengin ismi mavi kimilerine göre yeşil. Aslında herkes karanlıktan korkan birinin hissettiği duygulardan korkuyor ama karanlık herkesin duyu organlarınca aynı şekilde hissedilmiyor ve bu yüzden herkes karanlıktan veya yüksekten korkmuyor hatta bu yüzden bazılarınız Fenerbahçeli.



    Teori 5: Evren ve Biyoloji:
    Aslında bu teori hücre içinde hücre teorisinin bir uzantısı olarak görülebilir. Yani çıkış yolları aynı. Şimdi yıllardan beri insanların evrenin sırlarını fizik bilimi ile çözmeye çalıştıklarını düşünün. Fakat her geçen gün bir önceki günün doğru kabul ettiği şeyin yanlış olduğu ortaya çıkıyor. Yıllardır fizik bilimi bu konuda bir arpa boyu yol kat edemedi. Neden mi çünkü evrene yanlış bir açıdan bakıyoruz fizik bilimini kullanarak açıklamak yerine biyoloji bilimi ile açıklamaya çalışsak belki de daha başarılı olacağız. Çünkü evren hücrelerini bizlerin oluşturduğu kompleks bir canlı aslında.


    Teori 6: Yaşayan Tek Canlı Sizsiniz Teorisi:
    Şu anda rüya da olmadığınızın garantisini verebilir misiniz? Cevabınız hayır mı ? Yoksa hayır bir tırın önüne geçtiğimde ölürüm ama rüyada ölmem mi diyorsunuz? Bende size şunu soruyorum daha önce öldünüz mü ? Ya da uyandınız mı demeliydim ? Gördüğünüz gibi bir tırın önüne geçmenizde sizin rüyada olmadığınız bir kanıtı değil. Yani etrafınızda gördüğünüz her şey sizin bir hayaliniz olabilir. Ama sizden üst varlıklar sizin uyanmanızı ve gerçekleri farketmenizi istemiyor. Hatta bu konuyu “Hmm başka insanlarda benim gibi düşünüyormuş” demeniz ve rahatlamanız için bilerek karşınıza çıkardılar. Olamaz mı ?


    Konuyu din tartışmasınıda çevirmeye çalışanlar oldu çevirmeyin la din konusuna sizinde varsa teorileriniz(!) yazın biz de görelim.



    gercekten bunlari sen dusunup yazdiysan dahice bir zekaya sahipsin.bazen bende cok daha ucuk teoriler dusunmuyor degilim.istersen beraber dusunelim."dinler-evren-gezegenler-dunya-insan"
    2.olarak dunyanin 3defa sil bastan yok edilip tkrar yaatildigi aklima geliyor.yani insan 1000 adet sonra 2000sene milyonlara ulasip kotulukler hakim oldugunda tumu yok edilip tekrar ayni vs gibi seyler dusunuyorum.bu depremlerde dunya bir nefes alan canlidir bence nukleer..radyasyon gibi pisliklerden vs den doga ana rahatsiz olup bi kendini sirkeledigini dusunuyorum.silkelemesinden kastim depremler seller buyuk firtinalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agasar_ts61 -- 28 Kasım 2013; 22:24:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • earth.dll dosyası eksik olduğundan hata veriyor beyler bi hayırsever atabilirmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    Herkes renkleri farklı görür mevzusu nerden çıktı ya?

    Abi şimdi git arkadaşına sor, siyah mı daha koyudur yoksa kırmızı mı diye? Ya da, "IŞIĞIN YOKLUĞU/GÖLGE" siyahtır dimi? git gölgeyi ne renk görüyorsun diye sor...

    Ve evet herkes bu yazıyı siyah görüyor dostum, fantezi yapma, yakacaksın.

    birader. adam ne demiş. sen ışığın yokluğunda gördüğün rengi siyah diyorsun. o da siyah diyor. aynı isim. ama farklı görüyor olabilirsiniz. mantıklı bişey. aklın ermedi dil uzatma bari. artis

    mesela sen bebeklikten beri maviyi kırmızı kırmızıyı da mavi görüyor olabilirsin. ama senin aslında kırmızı gördüğün şeyi mavi olarak öğrendiğin için sen mavi olarak biliyorsun. aslında bu kadar büyük farklar olmasa da gerçekte küçük ton farklılıkları olabilir gözde. sonuçta renk körü denen bir durum var. adam yeşili mavi görüyor

    Adamın dediğini 13 yaşındayken düşünüyordum, şimdi diğer hesabına geç de kendi hesabından tartışmaya devam edelim.

    Çok basit bir şey söylüyorum bak; Işık renkleri görmemizi sağlar değil mi, eğer ışık olmazsa tek görebileceğimiz renk olur o da siyah, hani şu bilinen en koyu renk.
    Şimdi siyahı senle farklı mı görüyoruz test edelim. Ben diyorum ki bu yazdıklarım gördüğüm bütün renklerin en koyusu, hatta şuanda yazdığıma arka plan ise bildiğim bütün renklerin en açığı ve adı da BEYAZ.

    Buyur açıkla bakalım nasıl farklı renkler görüyormuşuz?

    Tabi az önce teorini çürüttüğümde kendini ezilmiş hissetmenden dolayı saldırdığın gibi tekrar saldırmazsan ve mantıklı konuşursan cevap alabilirsin, onun haricinde o kapasitede olmadığına inanıyorsan boş konuşmazsan sevinirim.


    Konu sahibinin tek mantıklı teorisi ise 1. si sanırım, ancak çok basit bir hatası ile insanın bir organik olduğunu gözden kaçırmış ve insanların bir organizma oluşturabileceği yanılgısına kapılmış, zira bir bilgisayarın parçası çiplerden meydana gelirken parçalar birleştirdiğinde başka bir parçayı değil bilgisayarı oluşturur, başka bir deyişle, hücreler insanları, insanları toplumları oluşturur ve toplumlar organik bir terim değildir, organizma denmez, ve birlikte düzenle çalışma zorunlulukları yoktur.

    Ancak temelde iyi bir noktaya değinmiş.

    sen adamın söylemek istediğini anlamamışsın ki hocam.

    önümüze konulan kırmızı bir elmayı, ikimizinde aynı renkte gördüğünü ıspat edemezsin.

    bunu ıspat etmenin hiç bir yolu yoktur. somut olmayan şeylerin çoğu için geçerlidir bu.
    ağrı, acı, öfke, nefret gibi duygularda da aynı şey söz konusudur. renkler, duygular, hisler somut değildir. kişinin algısı ile alakalıdır.

    senin gördüğün rengi belki sadece sen görebiliyorsun, her insan için farklı renk kodlamaları var, 00ff00 seçince herkes aynı rengi görecek diye birşey yok, onun adı beyaz olabilir ama herkes beyazı senin gçrdüğün beyaz gibi görmüyor belki ?

    hala anlamadıysan diyecek söz yok




  • schroedingerin kedisi teorisi de var..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAN-TURK

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    Herkes renkleri farklı görür mevzusu nerden çıktı ya?

    Abi şimdi git arkadaşına sor, siyah mı daha koyudur yoksa kırmızı mı diye? Ya da, "IŞIĞIN YOKLUĞU/GÖLGE" siyahtır dimi? git gölgeyi ne renk görüyorsun diye sor...

    Ve evet herkes bu yazıyı siyah görüyor dostum, fantezi yapma, yakacaksın.

    birader. adam ne demiş. sen ışığın yokluğunda gördüğün rengi siyah diyorsun. o da siyah diyor. aynı isim. ama farklı görüyor olabilirsiniz. mantıklı bişey. aklın ermedi dil uzatma bari. artis

    mesela sen bebeklikten beri maviyi kırmızı kırmızıyı da mavi görüyor olabilirsin. ama senin aslında kırmızı gördüğün şeyi mavi olarak öğrendiğin için sen mavi olarak biliyorsun. aslında bu kadar büyük farklar olmasa da gerçekte küçük ton farklılıkları olabilir gözde. sonuçta renk körü denen bir durum var. adam yeşili mavi görüyor

    Adamın dediğini 13 yaşındayken düşünüyordum, şimdi diğer hesabına geç de kendi hesabından tartışmaya devam edelim.

    Çok basit bir şey söylüyorum bak; Işık renkleri görmemizi sağlar değil mi, eğer ışık olmazsa tek görebileceğimiz renk olur o da siyah, hani şu bilinen en koyu renk.
    Şimdi siyahı senle farklı mı görüyoruz test edelim. Ben diyorum ki bu yazdıklarım gördüğüm bütün renklerin en koyusu, hatta şuanda yazdığıma arka plan ise bildiğim bütün renklerin en açığı ve adı da BEYAZ.

    Buyur açıkla bakalım nasıl farklı renkler görüyormuşuz?

    Tabi az önce teorini çürüttüğümde kendini ezilmiş hissetmenden dolayı saldırdığın gibi tekrar saldırmazsan ve mantıklı konuşursan cevap alabilirsin, onun haricinde o kapasitede olmadığına inanıyorsan boş konuşmazsan sevinirim.


    Konu sahibinin tek mantıklı teorisi ise 1. si sanırım, ancak çok basit bir hatası ile insanın bir organik olduğunu gözden kaçırmış ve insanların bir organizma oluşturabileceği yanılgısına kapılmış, zira bir bilgisayarın parçası çiplerden meydana gelirken parçalar birleştirdiğinde başka bir parçayı değil bilgisayarı oluşturur, başka bir deyişle, hücreler insanları, insanları toplumları oluşturur ve toplumlar organik bir terim değildir, organizma denmez, ve birlikte düzenle çalışma zorunlulukları yoktur.

    Ancak temelde iyi bir noktaya değinmiş.

    sen adamın söylemek istediğini anlamamışsın ki hocam.

    önümüze konulan kırmızı bir elmayı, ikimizinde aynı renkte gördüğünü ıspat edemezsin.

    bunu ıspat etmenin hiç bir yolu yoktur. somut olmayan şeylerin çoğu için geçerlidir bu.
    ağrı, acı, öfke, nefret gibi duygularda da aynı şey söz konusudur. renkler, duygular, hisler somut değildir. kişinin algısı ile alakalıdır.

    senin gördüğün rengi belki sadece sen görebiliyorsun, her insan için farklı renk kodlamaları var, 00ff00 seçince herkes aynı rengi görecek diye birşey yok, onun adı beyaz olabilir ama herkes beyazı senin gçrdüğün beyaz gibi görmüyor belki ?

    hala anlamadıysan diyecek söz yok

    Aynı şekilde görmüyorsa ona beyaz demez zaten. Ben beyazı beyaz olarak görüyorsam sen de beyaz olarak görüyorsun ki ona beyaz diyorsun. Olay bundan ibaret.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

    quote:

    Orijinalden alıntı: PAN-TURK

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    Herkes renkleri farklı görür mevzusu nerden çıktı ya?

    Abi şimdi git arkadaşına sor, siyah mı daha koyudur yoksa kırmızı mı diye? Ya da, "IŞIĞIN YOKLUĞU/GÖLGE" siyahtır dimi? git gölgeyi ne renk görüyorsun diye sor...

    Ve evet herkes bu yazıyı siyah görüyor dostum, fantezi yapma, yakacaksın.

    birader. adam ne demiş. sen ışığın yokluğunda gördüğün rengi siyah diyorsun. o da siyah diyor. aynı isim. ama farklı görüyor olabilirsiniz. mantıklı bişey. aklın ermedi dil uzatma bari. artis

    mesela sen bebeklikten beri maviyi kırmızı kırmızıyı da mavi görüyor olabilirsin. ama senin aslında kırmızı gördüğün şeyi mavi olarak öğrendiğin için sen mavi olarak biliyorsun. aslında bu kadar büyük farklar olmasa da gerçekte küçük ton farklılıkları olabilir gözde. sonuçta renk körü denen bir durum var. adam yeşili mavi görüyor

    Adamın dediğini 13 yaşındayken düşünüyordum, şimdi diğer hesabına geç de kendi hesabından tartışmaya devam edelim.

    Çok basit bir şey söylüyorum bak; Işık renkleri görmemizi sağlar değil mi, eğer ışık olmazsa tek görebileceğimiz renk olur o da siyah, hani şu bilinen en koyu renk.
    Şimdi siyahı senle farklı mı görüyoruz test edelim. Ben diyorum ki bu yazdıklarım gördüğüm bütün renklerin en koyusu, hatta şuanda yazdığıma arka plan ise bildiğim bütün renklerin en açığı ve adı da BEYAZ.

    Buyur açıkla bakalım nasıl farklı renkler görüyormuşuz?

    Tabi az önce teorini çürüttüğümde kendini ezilmiş hissetmenden dolayı saldırdığın gibi tekrar saldırmazsan ve mantıklı konuşursan cevap alabilirsin, onun haricinde o kapasitede olmadığına inanıyorsan boş konuşmazsan sevinirim.


    Konu sahibinin tek mantıklı teorisi ise 1. si sanırım, ancak çok basit bir hatası ile insanın bir organik olduğunu gözden kaçırmış ve insanların bir organizma oluşturabileceği yanılgısına kapılmış, zira bir bilgisayarın parçası çiplerden meydana gelirken parçalar birleştirdiğinde başka bir parçayı değil bilgisayarı oluşturur, başka bir deyişle, hücreler insanları, insanları toplumları oluşturur ve toplumlar organik bir terim değildir, organizma denmez, ve birlikte düzenle çalışma zorunlulukları yoktur.

    Ancak temelde iyi bir noktaya değinmiş.

    sen adamın söylemek istediğini anlamamışsın ki hocam.

    önümüze konulan kırmızı bir elmayı, ikimizinde aynı renkte gördüğünü ıspat edemezsin.

    bunu ıspat etmenin hiç bir yolu yoktur. somut olmayan şeylerin çoğu için geçerlidir bu.
    ağrı, acı, öfke, nefret gibi duygularda da aynı şey söz konusudur. renkler, duygular, hisler somut değildir. kişinin algısı ile alakalıdır.

    senin gördüğün rengi belki sadece sen görebiliyorsun, her insan için farklı renk kodlamaları var, 00ff00 seçince herkes aynı rengi görecek diye birşey yok, onun adı beyaz olabilir ama herkes beyazı senin gçrdüğün beyaz gibi görmüyor belki ?

    hala anlamadıysan diyecek söz yok

    Aynı şekilde görmüyorsa ona beyaz demez zaten. Ben beyazı beyaz olarak görüyorsam sen de beyaz olarak görüyorsun ki ona beyaz diyorsun. Olay bundan ibaret.

    Herkes beyaz dedigi icin beyaz diyosun. Yani ona isim veren biziz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

    quote:

    Orijinalden alıntı: PAN-TURK

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    Herkes renkleri farklı görür mevzusu nerden çıktı ya?

    Abi şimdi git arkadaşına sor, siyah mı daha koyudur yoksa kırmızı mı diye? Ya da, "IŞIĞIN YOKLUĞU/GÖLGE" siyahtır dimi? git gölgeyi ne renk görüyorsun diye sor...

    Ve evet herkes bu yazıyı siyah görüyor dostum, fantezi yapma, yakacaksın.

    birader. adam ne demiş. sen ışığın yokluğunda gördüğün rengi siyah diyorsun. o da siyah diyor. aynı isim. ama farklı görüyor olabilirsiniz. mantıklı bişey. aklın ermedi dil uzatma bari. artis

    mesela sen bebeklikten beri maviyi kırmızı kırmızıyı da mavi görüyor olabilirsin. ama senin aslında kırmızı gördüğün şeyi mavi olarak öğrendiğin için sen mavi olarak biliyorsun. aslında bu kadar büyük farklar olmasa da gerçekte küçük ton farklılıkları olabilir gözde. sonuçta renk körü denen bir durum var. adam yeşili mavi görüyor

    Adamın dediğini 13 yaşındayken düşünüyordum, şimdi diğer hesabına geç de kendi hesabından tartışmaya devam edelim.

    Çok basit bir şey söylüyorum bak; Işık renkleri görmemizi sağlar değil mi, eğer ışık olmazsa tek görebileceğimiz renk olur o da siyah, hani şu bilinen en koyu renk.
    Şimdi siyahı senle farklı mı görüyoruz test edelim. Ben diyorum ki bu yazdıklarım gördüğüm bütün renklerin en koyusu, hatta şuanda yazdığıma arka plan ise bildiğim bütün renklerin en açığı ve adı da BEYAZ.

    Buyur açıkla bakalım nasıl farklı renkler görüyormuşuz?

    Tabi az önce teorini çürüttüğümde kendini ezilmiş hissetmenden dolayı saldırdığın gibi tekrar saldırmazsan ve mantıklı konuşursan cevap alabilirsin, onun haricinde o kapasitede olmadığına inanıyorsan boş konuşmazsan sevinirim.


    Konu sahibinin tek mantıklı teorisi ise 1. si sanırım, ancak çok basit bir hatası ile insanın bir organik olduğunu gözden kaçırmış ve insanların bir organizma oluşturabileceği yanılgısına kapılmış, zira bir bilgisayarın parçası çiplerden meydana gelirken parçalar birleştirdiğinde başka bir parçayı değil bilgisayarı oluşturur, başka bir deyişle, hücreler insanları, insanları toplumları oluşturur ve toplumlar organik bir terim değildir, organizma denmez, ve birlikte düzenle çalışma zorunlulukları yoktur.

    Ancak temelde iyi bir noktaya değinmiş.

    sen adamın söylemek istediğini anlamamışsın ki hocam.

    önümüze konulan kırmızı bir elmayı, ikimizinde aynı renkte gördüğünü ıspat edemezsin.

    bunu ıspat etmenin hiç bir yolu yoktur. somut olmayan şeylerin çoğu için geçerlidir bu.
    ağrı, acı, öfke, nefret gibi duygularda da aynı şey söz konusudur. renkler, duygular, hisler somut değildir. kişinin algısı ile alakalıdır.

    senin gördüğün rengi belki sadece sen görebiliyorsun, her insan için farklı renk kodlamaları var, 00ff00 seçince herkes aynı rengi görecek diye birşey yok, onun adı beyaz olabilir ama herkes beyazı senin gçrdüğün beyaz gibi görmüyor belki ?

    hala anlamadıysan diyecek söz yok

    Aynı şekilde görmüyorsa ona beyaz demez zaten. Ben beyazı beyaz olarak görüyorsam sen de beyaz olarak görüyorsun ki ona beyaz diyorsun. Olay bundan ibaret.

    ciddi diyorum beyin bedava.

    dostum aynı şeyi gördüğünü nasıl ispat ediyosun bi açıklasana bana. rengin ismine takılmışsınız, ya yaşınız çok küçük o yüzden bu kapasitede düşünemiyosunuz yada cidden kapasite yetersiz kalıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GhilleintheMist


    quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

    quote:

    Orijinalden alıntı: PAN-TURK

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    Herkes renkleri farklı görür mevzusu nerden çıktı ya?

    Abi şimdi git arkadaşına sor, siyah mı daha koyudur yoksa kırmızı mı diye? Ya da, "IŞIĞIN YOKLUĞU/GÖLGE" siyahtır dimi? git gölgeyi ne renk görüyorsun diye sor...

    Ve evet herkes bu yazıyı siyah görüyor dostum, fantezi yapma, yakacaksın.

    birader. adam ne demiş. sen ışığın yokluğunda gördüğün rengi siyah diyorsun. o da siyah diyor. aynı isim. ama farklı görüyor olabilirsiniz. mantıklı bişey. aklın ermedi dil uzatma bari. artis

    mesela sen bebeklikten beri maviyi kırmızı kırmızıyı da mavi görüyor olabilirsin. ama senin aslında kırmızı gördüğün şeyi mavi olarak öğrendiğin için sen mavi olarak biliyorsun. aslında bu kadar büyük farklar olmasa da gerçekte küçük ton farklılıkları olabilir gözde. sonuçta renk körü denen bir durum var. adam yeşili mavi görüyor

    Adamın dediğini 13 yaşındayken düşünüyordum, şimdi diğer hesabına geç de kendi hesabından tartışmaya devam edelim.

    Çok basit bir şey söylüyorum bak; Işık renkleri görmemizi sağlar değil mi, eğer ışık olmazsa tek görebileceğimiz renk olur o da siyah, hani şu bilinen en koyu renk.
    Şimdi siyahı senle farklı mı görüyoruz test edelim. Ben diyorum ki bu yazdıklarım gördüğüm bütün renklerin en koyusu, hatta şuanda yazdığıma arka plan ise bildiğim bütün renklerin en açığı ve adı da BEYAZ.

    Buyur açıkla bakalım nasıl farklı renkler görüyormuşuz?

    Tabi az önce teorini çürüttüğümde kendini ezilmiş hissetmenden dolayı saldırdığın gibi tekrar saldırmazsan ve mantıklı konuşursan cevap alabilirsin, onun haricinde o kapasitede olmadığına inanıyorsan boş konuşmazsan sevinirim.


    Konu sahibinin tek mantıklı teorisi ise 1. si sanırım, ancak çok basit bir hatası ile insanın bir organik olduğunu gözden kaçırmış ve insanların bir organizma oluşturabileceği yanılgısına kapılmış, zira bir bilgisayarın parçası çiplerden meydana gelirken parçalar birleştirdiğinde başka bir parçayı değil bilgisayarı oluşturur, başka bir deyişle, hücreler insanları, insanları toplumları oluşturur ve toplumlar organik bir terim değildir, organizma denmez, ve birlikte düzenle çalışma zorunlulukları yoktur.

    Ancak temelde iyi bir noktaya değinmiş.

    sen adamın söylemek istediğini anlamamışsın ki hocam.

    önümüze konulan kırmızı bir elmayı, ikimizinde aynı renkte gördüğünü ıspat edemezsin.

    bunu ıspat etmenin hiç bir yolu yoktur. somut olmayan şeylerin çoğu için geçerlidir bu.
    ağrı, acı, öfke, nefret gibi duygularda da aynı şey söz konusudur. renkler, duygular, hisler somut değildir. kişinin algısı ile alakalıdır.

    senin gördüğün rengi belki sadece sen görebiliyorsun, her insan için farklı renk kodlamaları var, 00ff00 seçince herkes aynı rengi görecek diye birşey yok, onun adı beyaz olabilir ama herkes beyazı senin gçrdüğün beyaz gibi görmüyor belki ?

    hala anlamadıysan diyecek söz yok

    Aynı şekilde görmüyorsa ona beyaz demez zaten. Ben beyazı beyaz olarak görüyorsam sen de beyaz olarak görüyorsun ki ona beyaz diyorsun. Olay bundan ibaret.

    Herkes beyaz dedigi icin beyaz diyosun. Yani ona isim veren biziz.

    Tamam da aynı şekilde gördüğü için beyaz diyor. Sen beyaza beyaz diyorsun adam diyor beyaz budur ve başka bir beyazın da beyaz olduğunu görüyor. Aynı şekilde görüyorsunuz yani.




  • www.dunyahilesi.com alın bunu indirin ve zengin olun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAN-TURK

    quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

    quote:

    Orijinalden alıntı: PAN-TURK

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    Herkes renkleri farklı görür mevzusu nerden çıktı ya?

    Abi şimdi git arkadaşına sor, siyah mı daha koyudur yoksa kırmızı mı diye? Ya da, "IŞIĞIN YOKLUĞU/GÖLGE" siyahtır dimi? git gölgeyi ne renk görüyorsun diye sor...

    Ve evet herkes bu yazıyı siyah görüyor dostum, fantezi yapma, yakacaksın.

    birader. adam ne demiş. sen ışığın yokluğunda gördüğün rengi siyah diyorsun. o da siyah diyor. aynı isim. ama farklı görüyor olabilirsiniz. mantıklı bişey. aklın ermedi dil uzatma bari. artis

    mesela sen bebeklikten beri maviyi kırmızı kırmızıyı da mavi görüyor olabilirsin. ama senin aslında kırmızı gördüğün şeyi mavi olarak öğrendiğin için sen mavi olarak biliyorsun. aslında bu kadar büyük farklar olmasa da gerçekte küçük ton farklılıkları olabilir gözde. sonuçta renk körü denen bir durum var. adam yeşili mavi görüyor

    Adamın dediğini 13 yaşındayken düşünüyordum, şimdi diğer hesabına geç de kendi hesabından tartışmaya devam edelim.

    Çok basit bir şey söylüyorum bak; Işık renkleri görmemizi sağlar değil mi, eğer ışık olmazsa tek görebileceğimiz renk olur o da siyah, hani şu bilinen en koyu renk.
    Şimdi siyahı senle farklı mı görüyoruz test edelim. Ben diyorum ki bu yazdıklarım gördüğüm bütün renklerin en koyusu, hatta şuanda yazdığıma arka plan ise bildiğim bütün renklerin en açığı ve adı da BEYAZ.

    Buyur açıkla bakalım nasıl farklı renkler görüyormuşuz?

    Tabi az önce teorini çürüttüğümde kendini ezilmiş hissetmenden dolayı saldırdığın gibi tekrar saldırmazsan ve mantıklı konuşursan cevap alabilirsin, onun haricinde o kapasitede olmadığına inanıyorsan boş konuşmazsan sevinirim.


    Konu sahibinin tek mantıklı teorisi ise 1. si sanırım, ancak çok basit bir hatası ile insanın bir organik olduğunu gözden kaçırmış ve insanların bir organizma oluşturabileceği yanılgısına kapılmış, zira bir bilgisayarın parçası çiplerden meydana gelirken parçalar birleştirdiğinde başka bir parçayı değil bilgisayarı oluşturur, başka bir deyişle, hücreler insanları, insanları toplumları oluşturur ve toplumlar organik bir terim değildir, organizma denmez, ve birlikte düzenle çalışma zorunlulukları yoktur.

    Ancak temelde iyi bir noktaya değinmiş.

    sen adamın söylemek istediğini anlamamışsın ki hocam.

    önümüze konulan kırmızı bir elmayı, ikimizinde aynı renkte gördüğünü ıspat edemezsin.

    bunu ıspat etmenin hiç bir yolu yoktur. somut olmayan şeylerin çoğu için geçerlidir bu.
    ağrı, acı, öfke, nefret gibi duygularda da aynı şey söz konusudur. renkler, duygular, hisler somut değildir. kişinin algısı ile alakalıdır.

    senin gördüğün rengi belki sadece sen görebiliyorsun, her insan için farklı renk kodlamaları var, 00ff00 seçince herkes aynı rengi görecek diye birşey yok, onun adı beyaz olabilir ama herkes beyazı senin gçrdüğün beyaz gibi görmüyor belki ?

    hala anlamadıysan diyecek söz yok

    Aynı şekilde görmüyorsa ona beyaz demez zaten. Ben beyazı beyaz olarak görüyorsam sen de beyaz olarak görüyorsun ki ona beyaz diyorsun. Olay bundan ibaret.

    ciddi diyorum beyin bedava.

    dostum aynı şeyi gördüğünü nasıl ispat ediyosun bi açıklasana bana. rengin ismine takılmışsınız, ya yaşınız çok küçük o yüzden bu kapasitede düşünemiyosunuz yada cidden kapasite yetersiz kalıyor.

    Yav he he biz o kapasitede düşünemiyoruz sen süper düşünüyorsun. Kapasite konusunda bir sorunum yok gün içinde birçok şey düşünür ve değişik fikirler üretirim, kapasitem de gayet iyidir her şeyi anlayabilecek kapasitedeyim. Ya kardeşim aynı şekilde görmese o renge nasıl aynı ismi versin? Şöyle düşün iki tane renk var. Diyelim ki renk pembe. Ve bunun iki tane tonu var. Sana bir başkası pembe rengini gösteriyor diyor ki bu pembedir. Sen de başka tonunu görüyorsun diyorsun ki bu da pembe. Diğer rengi adamla aynı şekilde görmesen gördüğün pembe tonunun da pembe olduğunu anlayamazsın, buna pembe demezsin. Söylediğim şeyin doğruluğundan emin değilim yanlış olabilir. Ama benim düşüncem bu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    Herkes renkleri farklı görür mevzusu nerden çıktı ya?

    Abi şimdi git arkadaşına sor, siyah mı daha koyudur yoksa kırmızı mı diye? Ya da, "IŞIĞIN YOKLUĞU/GÖLGE" siyahtır dimi? git gölgeyi ne renk görüyorsun diye sor...

    Ve evet herkes bu yazıyı siyah görüyor dostum, fantezi yapma, yakacaksın.

    birader. adam ne demiş. sen ışığın yokluğunda gördüğün rengi siyah diyorsun. o da siyah diyor. aynı isim. ama farklı görüyor olabilirsiniz. mantıklı bişey. aklın ermedi dil uzatma bari. artis

    mesela sen bebeklikten beri maviyi kırmızı kırmızıyı da mavi görüyor olabilirsin. ama senin aslında kırmızı gördüğün şeyi mavi olarak öğrendiğin için sen mavi olarak biliyorsun. aslında bu kadar büyük farklar olmasa da gerçekte küçük ton farklılıkları olabilir gözde. sonuçta renk körü denen bir durum var. adam yeşili mavi görüyor

    Adamın dediğini 13 yaşındayken düşünüyordum, şimdi diğer hesabına geç de kendi hesabından tartışmaya devam edelim.

    Çok basit bir şey söylüyorum bak; Işık renkleri görmemizi sağlar değil mi, eğer ışık olmazsa tek görebileceğimiz renk olur o da siyah, hani şu bilinen en koyu renk.
    Şimdi siyahı senle farklı mı görüyoruz test edelim. Ben diyorum ki bu yazdıklarım gördüğüm bütün renklerin en koyusu, hatta şuanda yazdığıma arka plan ise bildiğim bütün renklerin en açığı ve adı da BEYAZ.

    Buyur açıkla bakalım nasıl farklı renkler görüyormuşuz?

    Tabi az önce teorini çürüttüğümde kendini ezilmiş hissetmenden dolayı saldırdığın gibi tekrar saldırmazsan ve mantıklı konuşursan cevap alabilirsin, onun haricinde o kapasitede olmadığına inanıyorsan boş konuşmazsan sevinirim.


    Konu sahibinin tek mantıklı teorisi ise 1. si sanırım, ancak çok basit bir hatası ile insanın bir organik olduğunu gözden kaçırmış ve insanların bir organizma oluşturabileceği yanılgısına kapılmış, zira bir bilgisayarın parçası çiplerden meydana gelirken parçalar birleştirdiğinde başka bir parçayı değil bilgisayarı oluşturur, başka bir deyişle, hücreler insanları, insanları toplumları oluşturur ve toplumlar organik bir terim değildir, organizma denmez, ve birlikte düzenle çalışma zorunlulukları yoktur.

    Ancak temelde iyi bir noktaya değinmiş.

    koyu ve açık renk kavramın neye göre var diyerek seninle konuşmaya devam edebilirdim ama 2006 üyesi bir adama diğer hesabına geç diyip yüksek lisans yapan herife "kapasite" den bahsedebildiğin bir ortamda olduğumuzu unutmuşum.

    Cevap vermene gerek yok.
    iyi günler

    Kendini gördüğün yerin aksine sadece çocuk gibi sidik yarıştıran bir çocuksun, 2006 üyesi olmak bir marifet değil zira ben de 2006 üyesiyim eğer öyleyse. Günümüzde herkes üniversite okur, bunu da marifet görecek kadar zor başarmışsın zannedersem...

    Koyu fenerbahçeli desem ne anlarsın? Renk körü birisi bunu anlayamaz mı mesela? Koyu demek siyaha daha yakın demektir, siyah ise ışığın olmamasıdır, herkes ışığın olmaması durumunu aynı görür, eğer bu konuda şüphen varsa ışığı aç ve göz bebeğine bak, sonra kapat ve tekrar bak, onun haricinde yüksek lisans okuyup 6. sınıf biolojisinden habersiz adamla ne diye muhattap oluyorum bilmiyorum.

    Eğer kendini çok yetkin zannediyorsan bir sonraki mesajına bildiğin 2 yabancı dili de katarsan sevinirim, öyle ki artık ortaokulda 2 dil biliyor çocuklar...

    Cümleye küçük harfle başlayan birisi bile yüksek lisans yapıyor, ah Türkiye'm ah.


    @Side, Doppel

    Eğer seni başkası yönetiyorsa başkası neden "Acaba beni başkası mı yönetiyor?" şeklin düşünmeni sağlıyor? Zaten cevabı bildiği halde böyle bir şeyi neden yapsın? Ama eğer diyorsan beyin benim ancak ona belli komutlar yolluyor diye, o zaman islam mitolojisinden "Şeytanın vesveseleri" mevzusu devreye giriyor, yani özetle insan beyni sebep-sonuç sistemiyle çalışır, belli olaylar düzenine milyarlarca kombinasyon çıkarır ve yine beyin buradan bir tanesini seçer, bu seçme işlemini başkası zorla yaparsa insan olduğu kişiden başka birisi olur, o zaman beyin insana ait diyemeyiz zaten...

    Benim için cevap niteliği taşıyan bir mesaj yazmışsın. Keşke konsantrasyon eksikliğim olmasaydı da bu mesaja detaylı bir cevap verebilseydim ama yazdıklarından çoğu şeyi anlamadım. Salak olduğum için değil tabi konsantrasyon eksikliğimden dolayı.

    Öncelikle adam 2006 üyesi olmanın marifet olduğundan bahsetmemiş. Sadece demiş ki 2006 üyesi birine fake muamelesi yapman saçma. Adam üniversite okumayı marifet olarak görmüyor. Sadece diyor ki yüksek lisans yapan birine kapasiteden bahsetmen komiktir. Çünkü adamın kapasitesi düşük olsa zaten -üniversite okumak değil- yüksek lisans yapamaz. Yüksek lisans master oluyor bildiğin gibi.

    Forumda yazan birinin cümleye küçük harfle başlamasına takılmak kadar komik bir şey olamaz. Makale yazmıyor adam. Günümüzde birçok kişi hala sanal alemde cümleye küçük harfle başlıyor, noktalı harfler yerine noktasız halini, noktasız harfler yerine noktalı halini kullanıyor. Mesela işim var, ısım var, ılık, ilik gibi.

    Konsantrasyon eksikliğin konusunda haklısın sanırım, benim orada marifet derken kastettiklerimin referans olamayacağı anlamında olduğunu anlayamamışsın.
    Başka bir deyişle, ben de 2006 üyesiyim ama bu fake üyelik kullanmadığım anlamına ya da fake üyelik sahibi olamayacağıma referans olmuyor, hatta sen bile eski sayılırsın ve fakein var, rapper mıydı, mesela benim üyeliğim sınırsız çizildi, hatta tanıyorsunda beni, tekrar senle sayfalarca tartışmak istemiyorum, eğer uzun uzun okuyup yazdıklarımı anlamaya çalışırsan pmye gel derim. Son olarak, yüksek lisans yapmak zor değil dostum, yıl oldu 2014, herkes üniversite kazanabilir, hatta master'a gidebilir, çalışkan olmak yeter, zeki olmak kolaylaştırır tabiki, ama yine de zekaya referans olamaz.

    @PAN-TURK

    Renk tanımını değiştiriyorsunuz yanlız, yoksa bütün insanlar için beyaz bütün renklerin toplamıdır, yani beyazı yeşil göremezsin zira yeşil beyazın içindeki bir renktir, eğer bu dediğimi anladıysan şunu da söyleyeyim, siyahta hiçbir renk olmamasıdır, ve lacivert mavinin biraz daha koyu(fazla siyah içeren) halidir, yani hiçbir insan için lacivert "Kırmızının koyu hali" değildir, herkes kendi mavisini koyu görür, ama evet kendi mavisi diyorum çünkü kırmızı-mavi-sarı ana renkler olduğundan ayırt edilemez, zira içlerinde başka renk yok.

    Anlamadıysan yaz açıklamaya çalışırım.




  • Beyler anlayamazdığınız bir şey var, sadece ana renkler ayırt edilemez, ya da hastalık derecesinde ayırt edilemez hale gelebilir, belki de insanlarca farklı görülebilir. Ancak beyaz bütün renkleri içerir, bu yüzden herkes tarafından aynıdır.

    @Pan

    Dostum şu üsttekini bile bilmeden ukala ukala birilerine kapasitesiz deme, takım elbiseli ve sen cidden cahillikten ukala olmuşsunuz, bildiğinize körü körüne inanmışsınız, araştırın öğrenin bakalım beyaz herkezce aynı mıdır değil midir? Komik duruma düşüyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nihilum -- 29 Kasım 2013; 0:09:01 >
  • Teori 3ü okuduktan sonra dine tanrı yapımcı peygamberler gm gözüyle baktım :d
    (Saldırı amaçlı değildir alınmayın lütfen)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GhilleintheMist


    quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

    quote:

    Orijinalden alıntı: PAN-TURK

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    Herkes renkleri farklı görür mevzusu nerden çıktı ya?

    Abi şimdi git arkadaşına sor, siyah mı daha koyudur yoksa kırmızı mı diye? Ya da, "IŞIĞIN YOKLUĞU/GÖLGE" siyahtır dimi? git gölgeyi ne renk görüyorsun diye sor...

    Ve evet herkes bu yazıyı siyah görüyor dostum, fantezi yapma, yakacaksın.

    birader. adam ne demiş. sen ışığın yokluğunda gördüğün rengi siyah diyorsun. o da siyah diyor. aynı isim. ama farklı görüyor olabilirsiniz. mantıklı bişey. aklın ermedi dil uzatma bari. artis

    mesela sen bebeklikten beri maviyi kırmızı kırmızıyı da mavi görüyor olabilirsin. ama senin aslında kırmızı gördüğün şeyi mavi olarak öğrendiğin için sen mavi olarak biliyorsun. aslında bu kadar büyük farklar olmasa da gerçekte küçük ton farklılıkları olabilir gözde. sonuçta renk körü denen bir durum var. adam yeşili mavi görüyor

    Adamın dediğini 13 yaşındayken düşünüyordum, şimdi diğer hesabına geç de kendi hesabından tartışmaya devam edelim.

    Çok basit bir şey söylüyorum bak; Işık renkleri görmemizi sağlar değil mi, eğer ışık olmazsa tek görebileceğimiz renk olur o da siyah, hani şu bilinen en koyu renk.
    Şimdi siyahı senle farklı mı görüyoruz test edelim. Ben diyorum ki bu yazdıklarım gördüğüm bütün renklerin en koyusu, hatta şuanda yazdığıma arka plan ise bildiğim bütün renklerin en açığı ve adı da BEYAZ.

    Buyur açıkla bakalım nasıl farklı renkler görüyormuşuz?

    Tabi az önce teorini çürüttüğümde kendini ezilmiş hissetmenden dolayı saldırdığın gibi tekrar saldırmazsan ve mantıklı konuşursan cevap alabilirsin, onun haricinde o kapasitede olmadığına inanıyorsan boş konuşmazsan sevinirim.


    Konu sahibinin tek mantıklı teorisi ise 1. si sanırım, ancak çok basit bir hatası ile insanın bir organik olduğunu gözden kaçırmış ve insanların bir organizma oluşturabileceği yanılgısına kapılmış, zira bir bilgisayarın parçası çiplerden meydana gelirken parçalar birleştirdiğinde başka bir parçayı değil bilgisayarı oluşturur, başka bir deyişle, hücreler insanları, insanları toplumları oluşturur ve toplumlar organik bir terim değildir, organizma denmez, ve birlikte düzenle çalışma zorunlulukları yoktur.

    Ancak temelde iyi bir noktaya değinmiş.

    sen adamın söylemek istediğini anlamamışsın ki hocam.

    önümüze konulan kırmızı bir elmayı, ikimizinde aynı renkte gördüğünü ıspat edemezsin.

    bunu ıspat etmenin hiç bir yolu yoktur. somut olmayan şeylerin çoğu için geçerlidir bu.
    ağrı, acı, öfke, nefret gibi duygularda da aynı şey söz konusudur. renkler, duygular, hisler somut değildir. kişinin algısı ile alakalıdır.

    senin gördüğün rengi belki sadece sen görebiliyorsun, her insan için farklı renk kodlamaları var, 00ff00 seçince herkes aynı rengi görecek diye birşey yok, onun adı beyaz olabilir ama herkes beyazı senin gçrdüğün beyaz gibi görmüyor belki ?

    hala anlamadıysan diyecek söz yok

    Aynı şekilde görmüyorsa ona beyaz demez zaten. Ben beyazı beyaz olarak görüyorsam sen de beyaz olarak görüyorsun ki ona beyaz diyorsun. Olay bundan ibaret.

    Herkes beyaz dedigi icin beyaz diyosun. Yani ona isim veren biziz.

    Hayır olay o değil. Beyazın başka bir tonunu gördüğünde onun beyaz olduğunu anlıyorsan beyaza beyaz diyen kişilerle beyazı aynı görüyorsun demektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelgangbanger

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    quote:

    Orijinalden alıntı: takım elbiseli penguen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Daenerys Targaryen

    Herkes renkleri farklı görür mevzusu nerden çıktı ya?

    Abi şimdi git arkadaşına sor, siyah mı daha koyudur yoksa kırmızı mı diye? Ya da, "IŞIĞIN YOKLUĞU/GÖLGE" siyahtır dimi? git gölgeyi ne renk görüyorsun diye sor...

    Ve evet herkes bu yazıyı siyah görüyor dostum, fantezi yapma, yakacaksın.

    birader. adam ne demiş. sen ışığın yokluğunda gördüğün rengi siyah diyorsun. o da siyah diyor. aynı isim. ama farklı görüyor olabilirsiniz. mantıklı bişey. aklın ermedi dil uzatma bari. artis

    mesela sen bebeklikten beri maviyi kırmızı kırmızıyı da mavi görüyor olabilirsin. ama senin aslında kırmızı gördüğün şeyi mavi olarak öğrendiğin için sen mavi olarak biliyorsun. aslında bu kadar büyük farklar olmasa da gerçekte küçük ton farklılıkları olabilir gözde. sonuçta renk körü denen bir durum var. adam yeşili mavi görüyor

    Adamın dediğini 13 yaşındayken düşünüyordum, şimdi diğer hesabına geç de kendi hesabından tartışmaya devam edelim.

    Çok basit bir şey söylüyorum bak; Işık renkleri görmemizi sağlar değil mi, eğer ışık olmazsa tek görebileceğimiz renk olur o da siyah, hani şu bilinen en koyu renk.
    Şimdi siyahı senle farklı mı görüyoruz test edelim. Ben diyorum ki bu yazdıklarım gördüğüm bütün renklerin en koyusu, hatta şuanda yazdığıma arka plan ise bildiğim bütün renklerin en açığı ve adı da BEYAZ.

    Buyur açıkla bakalım nasıl farklı renkler görüyormuşuz?

    Tabi az önce teorini çürüttüğümde kendini ezilmiş hissetmenden dolayı saldırdığın gibi tekrar saldırmazsan ve mantıklı konuşursan cevap alabilirsin, onun haricinde o kapasitede olmadığına inanıyorsan boş konuşmazsan sevinirim.


    Konu sahibinin tek mantıklı teorisi ise 1. si sanırım, ancak çok basit bir hatası ile insanın bir organik olduğunu gözden kaçırmış ve insanların bir organizma oluşturabileceği yanılgısına kapılmış, zira bir bilgisayarın parçası çiplerden meydana gelirken parçalar birleştirdiğinde başka bir parçayı değil bilgisayarı oluşturur, başka bir deyişle, hücreler insanları, insanları toplumları oluşturur ve toplumlar organik bir terim değildir, organizma denmez, ve birlikte düzenle çalışma zorunlulukları yoktur.

    Ancak temelde iyi bir noktaya değinmiş.

    koyu ve açık renk kavramın neye göre var diyerek seninle konuşmaya devam edebilirdim ama 2006 üyesi bir adama diğer hesabına geç diyip yüksek lisans yapan herife "kapasite" den bahsedebildiğin bir ortamda olduğumuzu unutmuşum.

    Cevap vermene gerek yok.
    iyi günler

    Kendini gördüğün yerin aksine sadece çocuk gibi sidik yarıştıran bir çocuksun, 2006 üyesi olmak bir marifet değil zira ben de 2006 üyesiyim eğer öyleyse. Günümüzde herkes üniversite okur, bunu da marifet görecek kadar zor başarmışsın zannedersem...

    Koyu fenerbahçeli desem ne anlarsın? Renk körü birisi bunu anlayamaz mı mesela? Koyu demek siyaha daha yakın demektir, siyah ise ışığın olmamasıdır, herkes ışığın olmaması durumunu aynı görür, eğer bu konuda şüphen varsa ışığı aç ve göz bebeğine bak, sonra kapat ve tekrar bak, onun haricinde yüksek lisans okuyup 6. sınıf biolojisinden habersiz adamla ne diye muhattap oluyorum bilmiyorum.

    Eğer kendini çok yetkin zannediyorsan bir sonraki mesajına bildiğin 2 yabancı dili de katarsan sevinirim, öyle ki artık ortaokulda 2 dil biliyor çocuklar...

    Cümleye küçük harfle başlayan birisi bile yüksek lisans yapıyor, ah Türkiye'm ah.


    @Side, Doppel

    Eğer seni başkası yönetiyorsa başkası neden "Acaba beni başkası mı yönetiyor?" şeklin düşünmeni sağlıyor? Zaten cevabı bildiği halde böyle bir şeyi neden yapsın? Ama eğer diyorsan beyin benim ancak ona belli komutlar yolluyor diye, o zaman islam mitolojisinden "Şeytanın vesveseleri" mevzusu devreye giriyor, yani özetle insan beyni sebep-sonuç sistemiyle çalışır, belli olaylar düzenine milyarlarca kombinasyon çıkarır ve yine beyin buradan bir tanesini seçer, bu seçme işlemini başkası zorla yaparsa insan olduğu kişiden başka birisi olur, o zaman beyin insana ait diyemeyiz zaten...

    Benim için cevap niteliği taşıyan bir mesaj yazmışsın. Keşke konsantrasyon eksikliğim olmasaydı da bu mesaja detaylı bir cevap verebilseydim ama yazdıklarından çoğu şeyi anlamadım. Salak olduğum için değil tabi konsantrasyon eksikliğimden dolayı.

    Öncelikle adam 2006 üyesi olmanın marifet olduğundan bahsetmemiş. Sadece demiş ki 2006 üyesi birine fake muamelesi yapman saçma. Adam üniversite okumayı marifet olarak görmüyor. Sadece diyor ki yüksek lisans yapan birine kapasiteden bahsetmen komiktir. Çünkü adamın kapasitesi düşük olsa zaten -üniversite okumak değil- yüksek lisans yapamaz. Yüksek lisans master oluyor bildiğin gibi.

    Forumda yazan birinin cümleye küçük harfle başlamasına takılmak kadar komik bir şey olamaz. Makale yazmıyor adam. Günümüzde birçok kişi hala sanal alemde cümleye küçük harfle başlıyor, noktalı harfler yerine noktasız halini, noktasız harfler yerine noktalı halini kullanıyor. Mesela işim var, ısım var, ılık, ilik gibi.

    Konsantrasyon eksikliğin konusunda haklısın sanırım, benim orada marifet derken kastettiklerimin referans olamayacağı anlamında olduğunu anlayamamışsın.
    Başka bir deyişle, ben de 2006 üyesiyim ama bu fake üyelik kullanmadığım anlamına ya da fake üyelik sahibi olamayacağıma referans olmuyor, hatta sen bile eski sayılırsın ve fakein var, rapper mıydı, mesela benim üyeliğim sınırsız çizildi, hatta tanıyorsunda beni, tekrar senle sayfalarca tartışmak istemiyorum, eğer uzun uzun okuyup yazdıklarımı anlamaya çalışırsan pmye gel derim. Son olarak, yüksek lisans yapmak zor değil dostum, yıl oldu 2014, herkes üniversite kazanabilir, hatta master'a gidebilir, çalışkan olmak yeter, zeki olmak kolaylaştırır tabiki, ama yine de zekaya referans olamaz.

    @PAN-TURK

    Renk tanımını değiştiriyorsunuz yanlız, yoksa bütün insanlar için beyaz bütün renklerin toplamıdır, yani beyazı yeşil göremezsin zira yeşil beyazın içindeki bir renktir, eğer bu dediğimi anladıysan şunu da söyleyeyim, siyahta hiçbir renk olmamasıdır, ve lacivert mavinin biraz daha koyu(fazla siyah içeren) halidir, yani hiçbir insan için lacivert "Kırmızının koyu hali" değildir, herkes kendi mavisini koyu görür, ama evet kendi mavisi diyorum çünkü kırmızı-mavi-sarı ana renkler olduğundan ayırt edilemez, zira içlerinde başka renk yok.

    Anlamadıysan yaz açıklamaya çalışırım.

    Ben anlıyorum ancak sen hala anlamamakta ısrar ediyorsun.

    Olayı biraz daha farklı boyutlara taşıyarak açıklamaya çalışayım o halde. Aynı örneklemeyi işitme duyumuz üzerinden yola çıkarak düşünelim.
    Senin duyduğun trenin düdüğü ile benimki aynı olmayabilir. duyacağımız sesler belli frekans aralıklarında ki seslerdir ancak bunları aynı şiddette, aynı titreşimde, aynı tınıda duymamız mümkün değildir.
    Somut olarak elle tutup karşılaştıramayacağımız şeylerde bu tür iddialarda bulunmak çok saçma oluyor.

    Şekil olarak bir küreyi bana getirirsen ikimizde buna küre deriz, bunun küre olduğunu sadece GÖRME yetimiz ile değil, dokunma yetimiz ile de anlayabiliriz. Yani bu durumun sağlamasını diğer bir yetimiz ile sağlayabiliriz.
    Ancak bu durum işitme ve görmenin tek taraflı olduğu noktalarda mümkün değildir.


    @Doppelgangbanger
    Mesajımı oku, hala boş konuşuyosun ve anlatılanı ısrarla anlamıyosun, dediğim gibi bu tamamen konuyla alakalı kapasiten ile ilgili, bu bi hakaret değil, bilgi eksikliği.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.