Şimdi Ara

AKŞEHİR İL OLMALIDIR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Akşehir il olmalıdır. Bu yalnızca Akşehirlilerin bir isteği değil bölgenin ekonomik kaynakları verimli kullanması ve tasarruf ilkelerini hayata geçirmesi için de bir zorunluluktur.

Akşehir yol kavşağında yer aldığı için Osmanlı ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında önemli bir yerleşim yeri olan Akşehir'in il olması durumunda eski kültürel zenginliğine kavuşacağı, artan yatırımlarla ülke ekonomisine katkıda bulunacağı ve kamu hizmetlerinde verim sağlanacağı sosyolojik bir gerçektir.

Anayasa idari olarak il ve ilçelerin oluşturulmasında coğrafya, ekonomik şartlar ve kamu hizmetlerinin verimli sunulmasını gözönüne almıştır.

Akşehir ilçesi’nin Konya’ya uzaklığı 135 kilometre olup diğer ilçelerimiz daha uzak mesafededir.Örneğin Çeltik ilçesinde oturan bir vatandaş, İl merkezinde bir işi için yaklaşık gidiş-geliş 450 km. yol kat etmek zorundadır.

Akşehir Merkez ilçe nüfusunun, 70 bini aştığı ve bağlı bulunan kasaba ve köyleriyle 140 bine yaklaşan bir nüfus potansiyeli bulunmaktadır.

Akşehir, zengin tarihi, kültürel ve sosyal potansiyele sahiptir. Akşehir'in tarihi Hitit ve Friglere kadar uzanmaktadır.

Akşehir'de halen ticaret ile küçük ve orta sanayi Önemli bir gelir kaynağıdır. Akşehir sanayisiyle komşu il ve ilçelere de hizmet vermektedir. Köylerde ise çiftçilik ve hayvancılık yapılmaktadır.

Akşehir başta Nasreddin Hoca olmak üzere; Türk kültürünün kilometre taşı sayılan pek çok değere, Türk-İslam sanatı örneklerine ev sahipliği de yapmaktadır.

Sultan dağları eteklerinde kurulu olan Akşehir'de, dağ ve av turizmi de gelişmeye açık ciddi bir potansiyeldir. İnanç ve kültür turizmi, yamaç paraşütü, gelişmeyi bekleyen sektörlerinden sayılabilir. Ayrıca Akşehir'in bozulmamış sokak dokusunu oluşturan cumbalı evleri ve bozulmamış verimli topraklarında organik tarım potansiyeli de Türkiye'nin değerli hazineleri arasındadır.

Akşehir cumhuriyet tarihinde de önemli bir yere sahiptir. 26 Ağustos l922’de başlayan ve 30 ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un planları Akşehir’de hazırlanmıştır. Kurtuluş Savaşında Garp Cephesi Karargah merkezi olan Akşehir Kurtuluş Savaşının kazanılmasında anahtar bir rol üslenmiştir.

Akşehir gerçeği pek çok politikacı tarafından kabul edilmiş ve Akşehir'e il yapılması için söz verilmiştir... Akşehir kendisine bağlı ilçe ve köyler kendisine bağlanmak suretiyle il olması için TBMM'ne yasa teklifi de sunulmuştur. , Milletvekilimiz Orhan Erdem’in ve Akşehir Belediye Başkanımız Op. Dr. Mustafa Baloğlu’nun bu konuda çok ciddi çalışmaları olmuştur.

Derneğimiz ve bu kampanyada imzası olanlar, siyasilerin verdikleri sözleri tutmalarını ve Akşehir'in çoktan hak ettiği il düzeyine çıkarılmasını talep ediyoruz...

Özkan Dayıoğlu
    Yönetim Kurulu Başkanı

ALINTIDIR BEN BİR AKŞEHİRLİ OLARAK BU KONUDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM HADİ DH

http://www.aksehirilolmalidir.com/

• Yav güldürme Allah aşkına..

Akşehir il olsa ne olmasa ne..

Senden önce il olması gereken 10 tane ilçe sayayım..

Yok öyle 3 liraya beş köfte..

Hadee
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bfs

Yav güldürme Allah aşkına..

Akşehir il olsa ne olmasa ne..

Senden önce il olması gereken 10 tane ilçe sayayım..

Yok öyle 3 liraya beş köfte..

Hadee

Katılıyorum Her İsteyen İl Olsa Türkiyenin Vay Haline..
  • her isteyen il olsamı hahaha güldürdün valla beni arkadaslar akşehir osmanlı zamanında hatırlarsınız zaten ildi tmm ondan gectim ilgilenmiyosanız cevp yazmayabilirsiniz size mi kalcaktı kimin il olp olmicağı
  • quote:

Orjinalden alıntı: malty

her isteyen il olsamı hahaha güldürdün valla beni arkadaslar akşehir osmanlı zamanında hatırlarsınız zaten ildi tmm ondan gectim ilgilenmiyosanız cevp yazmayabilirsiniz size mi kalcaktı kimin il olp olmicağı

il olsaydı tarsusu il yaparlardı nüfusu 500bine geldi sanayi bakımından bircok ilimizden cok yukarlarda ama il yapmıyolar akşehire sıra gelene kadar baya bi beklemelisiniz hatta bi ömür diyim..
  • Hangi ilçeye sorsan il olmak ister.

Ben de Ereğli'liyim. Ereğli Akşehir'den büyük. Ne olacak?

İl olunca bir sürü memur gelecek. Bunların paraları yine senden çıkacak. Türkiye ne kaybettiyse POPÜLİST politikalara yüzünden kaybetti.

Bilmem hatırlarmısınız. 91 seçimlerinden önce Demirel ve İnönü her gittkleri ilçeye il olma sözü veriyorlardı. Allahtan vaatlerini tutmadılar da memleket il çöplüğüne dönmedi.
  • ilk önce gebze il olsun sonra akşehire bakarız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BAŞKENT OLSUN AKŞEHİR SENDE CUMHUR BAŞKANI OL YDA 10 ÜNİVERSİTE KURULSUN SENDE 1 İN REKTÖRÜ OL
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kemal

Hangi ilçeye sorsan il olmak ister.

İl olunca bir sürü memur gelecek. Bunların paraları yine senden çıkacak. Türkiye ne kaybettiyse POPÜLİST politikalara yüzünden kaybetti.

Bilmem hatırlarmısınız. 91 seçimlerinden önce Demirel ve İnönü her gittkleri ilçeye il olma sözü veriyorlardı. Allahtan vaatlerini tutmadılar da memleket il çöplüğüne dönmedi.

haklısın, artı 9999
    bu memlekette her önüne gelen il olsaydı oooooohohhhoooo
  • quote:

Bencede EREĞLİ il olmalı.

Ama KDZ/ EREĞLİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PALADİUS_ARAGONES -- 24 Haziran 2008; 13:27:34 >
  • il olması gerekirse yaparlar merak etme. bizim mahallede il olması lazım ona kalırsa
  • quote:

Orjinalden alıntı: malty

AKŞEHİR İL OLMALI

Akşehir il olmalıdır. Bu yalnızca Akşehirlilerin bir isteği değil bölgenin ekonomik kaynakları verimli kullanması ve tasarruf ilkelerini hayata geçirmesi için de bir zorunluluktur.

....................................................

Özkan Dayıoğlu
    Yönetim Kurulu Başkanı

ALINTIDIR BEN BİR AKŞEHİRLİ OLARAK BU KONUDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM HADİ DH

http://www.aksehirilolmalidir.com/

Sayın Dayıoğlu,

İlçenizi sevmeniz onun gelişimi için çaba göstermeniz güzel birşey. Herkes kendi kapısının önünü süpürürse tüm sokak temizlenir hesabı herkes kendi yöresi için çalışırsa tüm Türkiye kalkınır. Ancak ilçe iken il olma isteği takdir edersiniz ki devletin oraya yatırım yapmasını gerektiren bir istektir. Yani kapınızın önünü yine devlete süpürttürmektir bir anlamda. Bu nedenle Akşehir'in ki ben Akşehir'e iki defa gittim ve çok beğendim il olması için enerjinizi harcamak yerine, yukarıda saymış olduğunuz değerlerini korumak ve tanıtmak için çalışmanız daha saygı değer bir davranış olacaktır. Yoksa bu tartışmalar bitmez. Örneğin Karaman il olduysa Konya Ereğlisi haydi haydi olmalıydı. Yani bu konuda kriterler çok değişir, tartışılır. Örneğin Samsun Bafra'nın merkez nüfusu 100,000'dir. Ancak merkeze de 50 km'dir. Burayı sırf nüfusundan dolayı il yapmak israftır. Örneğin Abana ile Bozkurt arası 1 km'dir. İkisi de ilçedir. Bu da bir israftır. Yani anlatmak istediğim ilçenizin üstün niteliklerine bakarak il olacağını düşünmeyin. Arasında 1 km olan iki kasabayı ilçe yapan zorunluluk ya da hizmet değil siyasettir. Siyaseten il yapılan Kilis'e bağlayacak ilçe bulamayınca Polateli köyünü ilçe yaptılar (nufüs 2007 sayımı 555 kişi). Böylece Poleteli halkı çok mu mutlu oldular sanki. Bu hak mı dır siyaset midir? Yazık paralarımıza. Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanland -- 24 Haziran 2008; 17:47:13 >

• quote:

:) Heyhat Demirel sayesinde havaalanı çöplüğüne döndü. Her ile bir havaalanı kampanyası (Bakınız Kastamonu Havaalanı pardon düğün salonu).
  • Akşehirden önce Lüleburgaz var onu yapaları lazım
  • Ya Çorlu'ya ne demeli Marmara bölgesinin en büyük sanayi kenti.

Bağlı olduğu Tekirdağ'ın nufusu 110.000 ken corlunun ku 150.000 cıvarı
  • İl olmak için nüfusun belli bir sayıyı geçmiş olması sanayini belli bir yere gelmesi fean gerekmez. Ben doğuda öyle iller gördüm ki bizim mahalleden küçük. Neden il yapılmış. Orada bir il olsun diye yapılmış. bir tane caddesi olan il var yaa. Cadde de dediysek iki şerit gidiş iki şerit geliş ortada ağaçlar kenarlarda tek sıra 2-3 katlı harabe binaler. Arka sırada çok katlı ev yok zaten. Şimdi Akşehir gelişti biraz büyüdü diye tutup kimse il yapmaz 10 katıda olsa il olmaz. nice ilçeler var 100bin nüfusun üzerinde.

Laf aramızda ben de Akşehirdeyim.
  • Hade leeaannn KSK il olucak önce
  • Karşıyaka il olmalı bence adamlar buçuklarda sürünüyor 35,5
  • bencede olmalı zaten ben zaten akşehirliyim....
  • Akşehir belediye başkanıda cumhurbaşkanı olsun.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.