Şimdi Ara

Akşamları Çok Erken Yatıyorum Bıktım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen pazartesi okula başladığımdan beri erkenden yatıyorum. Saat 9 veya 10 olduğu zaman inanılmaz uykum geliyor. Üstelik ders saatlerim de pazartesi günü hariç (Pazartesi 8:30) 10:30, 11,30, 13:30 ve 14:30'da başlıyor. Bir gün hariç 17:30'da bitiyor.

Eve geldiğim zaman yorgun oluyorum. Biraz dinlendikten sonra ders çalışmak istiyorum ama hemen uykum geliyor ve kafayı vurup yatıyorum. Sabah da 7 gibi kendiliğimden uyanıyorum. Kahvaltı yap, duş al vs. derken zaten yola çıkıp okula gidiyorum. (Dersten 2 saat önce çıkıyorum çünkü yol 1.5 saat sürüyor.)

Buna nasıl çözüm bulabilirim? Kahve demeyin çünkü bende hiçbir etkisi yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• keske bende oyle olsam dusunmekten saat 4 den once yatamiyorum biyerime bisey olmasa bari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HALO kullanıcısına yanıt
    Okula başlamadan önce yemin ederim ben de öyleydim. Hatta geçen Cumartesi sabaha karşı 5'te yatıp 7'de kalktım. Çok saçma bir ruh hali içerisindeyim.

Bende böyleyim hocam uyku hapı kullanacam

• uyku sorunu olan herkese tavsiyem spor. yorulursanız mışıl mışıl uyursunuz merak etmeyin. çalıştığım zamanla yatağa yatmamla uyumam bir oluyordu. şimdi okul işleri falan var çalışmıyorum anca oraya buraya koşturuyorum geceleri en az 1 saat uyumaya çalışmakla geçiyor.
  • Ne güzel sabah dinç kalkar zıpkın gibi okula gidip ders dinlersin keşke okulum bitmemiş olsaydı be

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

Ne güzel sabah dinç kalkar zıpkın gibi okula gidip ders dinlersin keşke okulum bitmemiş olsaydı be
    Hiç öyle olmuyor valla hocam. Derslerim İngilizce olduğu için kelimeleri öğrenmem gerekiyor. Hocadan sonra konuya da daha ayrıntılı bakmam gerekiyor ama hiçbirini yapmıyorum. Bu dönem derslerimi okul atadı ama ikinci dönem yapabilirsem 1 ya da 2 günü boş bırakacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tatilde çok sıkılıyorum
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nescafeyi kolanin icine dök karistir iç
    Fişşeq gibi olursun

• Benim gibi her gun 3-4 saat uyuyup tum gun zombi gibi olsan daha mi iyi?

Asil sorunun net yolunun uzun olmasi bu arada. Zamaninda lisede gunde 4 kusur saat yol gidiyordum, bitiriyordu beni, yol kadar yoran bir sey yok. Sirf bu sebeple lise sonda guzel bir okuldan adi sani olmayan bir okula gectim sinava calismaya vakit olsun diye. İnsanda hayat kalitesi namina bir sey kalmiyor uzun yol gidince.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 24 Eylül 2019; 9:23:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle uyumakta sıkıntı yaşayan arkadaşlara spor benim de tavsiyemdir, hem size sağlık katar hem de uyku düzeninizi kurar.

Konu sahibi arkadaşa da tavsiyem şudur, uyku düzenin yeni bozulmuş muhtemelen yaz aylarında inanılmaz dengesiz uyuyordun (sabaha karşı uyuyup öğleden sonra uyanmak gibi) vücut şu anda hem buna alışma evresinde hem de okulun getirdiği yorgunluğa alışma evresinde. Merak etme özel bir şey yapmana gerek kalmadan muhtemelen 2-3 hafta içinde yoluna girecek ve gece 12'ye doğru uykun gelip yatacaksın.

Ben de işe başladığımda böyle olmuştum, akşam 5.30 gibi çıkıp 6 gibi eve geliyordum ama en az 45 dk - 1 saat uyumazsam kendime gelemiyordum. Şimdi ise iş çıkışı spor yaptığım günlerde bile gece 11:30-12:00 gibi yatıyorum hatta sabah alarm çalmasına yakın kendi kendime kalkıyorum. Bu düzeni tutturman için haftasonu gibi tatil günlerinde uyku düzenini çok değiştirmemeye çalış yoksa vücut yine allak bullak olur ve her hafta bu olayı baştan yaşarsın. En fazla 2 saat geç yat 2 saat geç kalk ama uyku süren aynı olsun en azından hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: kozmozun delisi

Bende böyleyim hocam uyku hapı kullanacam
    hocam hekime sormadan kullanmayın
    ben passiflora içiyorum reçetesiz satılıyor(bunu da hekime sormadan kullanmanızı tavsiye etmem neticede ilaç sonuçta)ama bir işe yaramadı maalesef şu sıralar kötüyüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

Okula başlamadan önce yemin ederim ben de öyleydim. Hatta geçen Cumartesi sabaha karşı 5'te yatıp 7'de kalktım. Çok saçma bir ruh hali içerisindeyim.
    umarım düzeliriz her şeyin hayırlısı
    Bende unisom aldım bu akşam kullanicam bakalım bir işe yarayacak mı

• quote:

Bende unisom aldım bu akşam kullanicam bakalım bir işe yarayacak mı
    Reçeteli mi?Doktora danışıp alsaydınız
    Reçetesiz hocam valla aldık bakalım nolcak

• quote:

Reçetesiz hocam valla aldık bakalım nolcak
    Doktora danışmadan almasaydınız keşke hocam
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Alışkın sayılırım. Lisede de bundan çok daha az bir süre yol gidiyordum.

• RHN397 R kullanıcısına yanıt
    Yaz aylarında uyku düzenim şu ankinden daha düzgündü hocam.

• Senin anlattığına göre günlük 4 saat yolda geçiyor. Sabah 7de kalk 17:30 da okuldan çık 19:30 da eve gel. Bu yorgunlukla yemek ye zaten vücüd yeter diyor. Ders çalışma işlerini sabahtan yap. Gerekirse sabah 5te kalk.
  • Milletin hayali adamın derdi olmuş. Ben yıllardır akşam 9-10 yatıp sabah 5-6 kalkmanın hayalindeyim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.