Şimdi Ara

Aks Taşıyıcısının Eğilmesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
6.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün maalesef bir kaza geçirdim, aniden önüme çıkan bisikletliye çarpmamak için önce sola sonra sağa hızlıca manevra yapayım derken karşıdakinin canı gitmesin diye arabayı feda ettim. 3'lü kavşaklarda ortada olan üçgen kaldırımımsı şeyin üzerine sol teker ile aniden çıkıp geri indim. Jant tamamen ezildi, kaportada hiçbir sıkıntı yok sadece tampon çıktı geri taktık. Sonra yedek tekeri takıp sanayiye gittim. Jant değişti ancak sürüşte halen büyük sıkıntı vardı. Rot-balansa gittim, amartisör ve aks taşıyıcının eğildiğini söylediler. Aks taşıyıcı değişince bilyada değişmesi gerekirmişte 1000-2000 masraf çıkarmış dediler. Sonra sadece sol amartisörü değişip aks taşıyıcıyıda tamir yöntemi ile düzelttiler, bu şekil hiçbir sıkıntı olmaz dediler ve rot-balans ayarları da yapıldı. Şuan araçta gördüğüm tek sıkıntı direksiyon boşluğundan ziyade direksiyonu sola doğru ilk çevirdiğim bir kaç cm'de biraz daha ağırdan tekerlerin döndüğü, sağa doğru ise normal şekilde döndüğü. Aşırı bir durum değil ve direksiyon boşluğu var mı diye 150km/s hızda denedim eskiden titrediği kadar titriyor direksiyon sadece başka değişiklik yok. Bu durumda yapmam gereken bir şey var mı? Aracın ömrü veya fiyatında ne gibi etkileri olacaktır bunun?

Araç: C-Max

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aks Taşıyıcı Eğilmesi

Aks taşıyıcı, aracınızın ağırlığını taşıyan ve tekerlekleri destekleyen hayati bir bileşendir. Eğik bir aks taşıyıcı, aracınızın güvenliğini ve performansını ciddi şekilde etkileyebilir.

Aks Taşıyıcı Arızası Nasıl Anlaşılır?

Eğik bir aks taşıyıcısının tipik belirtileri şunlardır:

• Aracın bir tarafa çekmesi
    • Direksiyon simidinde titreşim
    • Sürüş sırasında gürültü
    • Normal olmayan lastik aşınması

Aks Taşıyıcı Eğilmesinin Nedenleri

Aks taşıyıcıları genellikle aşağıdaki nedenlerle eğilebilir:

• Ağır yük taşıma
    • Çukurlu yollarda sürüş
    • Kazalar
    • Uygunsuz bakım

Aks Taşıyıcı Düzeltme

Eğilmiş bir aks taşıyıcısı genellikle düzeltilemez ve değiştirilmesi gerekir. Aks taşıyıcı düzeltme işlemi şunları içerir:

• Aracın kaldırılması
    • Eski aks taşıyıcısının çıkarılması
    • Yeni aks taşıyıcısının takılması
    • Aracın yeniden hizalanması

Aks Taşıyıcı Yamukluğunun Etkileri

Eğilmiş bir aks taşıyıcısı aşağıdaki sorunlara yol açabilir:

• Azalan yakıt verimliliği
    • Hızlı lastik aşınması
    • Süspansiyon sorunları
    • Artan fren mesafeleri

Aks Taşıyıcı Nedir?

Aks taşıyıcı, aracınızın çerçevesine veya gövdesine bağlanan ve tekerlekleri destekleyen yapısal bir bileşendir. Aksları yerinde tutmak ve aracın ağırlığını taşımaktan sorumludur.

Önemli Not:

Aks taşıyıcı arızası tehlikeli olabilir. Aracınızda yukarıda belirtilen belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, derhal bir oto tamircisine başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle geçmiş olsun, teknik olarak bilgim yok o konuda yardımcı olamayacağım. Bisikletliye çarpmamanız iyi olmuş emin olun daha sıkıcı sonuçlar doğururdu, sakat kaldığı veya öldüğünü düşünün şahsın. Direksiyon hocam bana neye çarparsan çarp ama yayaya çarpma demişti, sizinkisi de o hesap. Mala gelsin
  • Yggdrasil Asgard kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam mal geri gelirde can geri gelmez her şeyden daha önemli.
  • Benim de akson denen şey yamulmuş. Rotçu araya bir Vida sıkıştırıp halletmişti. 3 senedir bir sıkıntı duymadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sıkıntı olmaz böyle kullanın ve bahsettiğiniz detayla yaşayın. Benzer bir şey eski aracımda eski sahibinde olmuş. Rot ayarında ince vida koyulması ile fark etti ustam. Bir sıkıntı da yaşamadım ben 35bin km, alan da bir sıkıntı çekmedi öyle kullanıyor...
  • Düzgün bir işçilikle yapıldıysa bir sorun olacağını sanmıyorum ama kafam rahat etsin diyorsanız değiştirebilirsiniz.
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    Peki arabanın fiyatına nasıl bir etki yaptı, bir de rot balans ayarı tam olmadı bir teker +1mm diğeri -0.5mm olarak ayarlandı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ön amortisör takozu kopması
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Q7ahg kullanıcısına yanıt
    Bence bir etkisi olmaz. alıcıya söyler. fiyattan düşersiniz o parçanın değişimi için gereken parayı. temizi kaç paraysa ona satarsınız. En fazla 500-750 altına verirsiniz alınca yaptırmak isterse ki kimse alınca böyle bir şeyi yaptırmaz. Ben eski aracımı öyle aldım. ince vida ile ayar tutmuş ben de öyle kullandım. öyle sattım alıcı bir sorun yapmadı.
  • Benimde 2004 dacia solenzada aynı sorun olmuştu kaldırıma çıktım lastik yarılmıştı.Değiştik iyi bundan atlattık demiştik halbuki 2 yıl sonra durum ortaya çıktı bu iki yıl içinde 2-3 ayda bir aks tekerlek bilyası bozuluyor yolda giderken bir müddet sonra önce cıv cıv diye ses çıkarıyor ileriki günlerde bilya dahada bozulunca bu ses tank gider gibi ses çıkıyor durunca ses kesiliyor hareket halinde oluyor ve bozulmuş bilya hareket edip ısınınca ses çıkarmaya başlıyordu.Usta tekerlek bilyasının bozulmuş olduğu şu yöntemle tesbit etti.Yolda giderken direksiyonu ani sağa sola çevirince ses kesiliyor du.Yada hareket siz dururken portlife kaldırıp tekerleği eliyle hızla çeviriyor gelen sesi dinleyip sesden tesbit ediyordu.Bu iki sene süresince yanılmıyorsam 3 defa sağ 2 defa sol aks bilya devamlı bozuldu değiştik..Her seferin de 50 TL bilya 40 TL işçilik verip bilyayı değiştiriyorduk. Neden bozuluyor bulamadılar en son aks taşıyıcı eğilmiş olduğu söylendi,her usta bu eğriliği göremez.Tornacı ve iyi bir usta bunu bu hafif eğeriliği görür.Aks taşıyıcı döküm olduğu için doğrultmaya çalışırsak kırılabilir dedi tornacı bizde yenisini aradık yan sanayi uymadı.hurdacılar sanayinde bir tane bulduk tornacı buda eğri dedi.En son 2 sene sonra kazalı bir araç daha denk getirdi RABBİM de ondan yüksek bir fiyata alıp taktık sorun düzeldi ondan sonra artık aks tekerlek bilyası arızası yaşamadım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.