Şimdi Ara

AKP zenginleri İngilize kaçıyor. Şirketleri satıyorlar. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
4.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • therkut kullanıcısına yanıt

    Konu sahibi Uludağ elektirik sanki bedavaya verilmiş İngiltereden vatandaşlık alınmış oraya kaçacaklarmış tüm mal varlıklarını satmış gibi anlatıyor öyle lanse etmeye çalışıyor. Olay ile konunun hiç alakası bile yok. Ayrıca kaçma flan nerden çıktı adam yüzlerce firmasından sadece 1 tanesini satarak hemen yurtdışına mı kaçmış oluyor. Ülkede serbest piyasa var isteyen istediği firmaya alır satar bizene kimene bundan ! Ucuz ve boş söylemler üstünden konu açılıyor...


    Körlemesine muhaliflerde böyle şeylere inanmak için hazırda bekliyor... Yarın bir firmasınıda ABD'ye satsa ABD'li mi olmuş olacak koşun ABD vatandaşlığı aldılar ABD'ye kaçıyorlar diye mi manşet atacaksınız ? Veya Katar'a satsa Katarlı oldular Arap sevicileri bunlar mı diyeceksiniz !




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 4 Ekim 2021; 15:59:29 >
  • Leaderjack1 kullanıcısına yanıt

    Bazı arkadaşların yağma zihniyeti kanlarına işlemiş hiç beis görmüyorlar mesela özkan nickli arkadaş sanki komisyon alıyor bu yağmadan.


    Mesela Türk Telekom da bahsettiği gibi kiralandı ve ne dümenler döndü acaba ona ne diyecek çok merak ediyorum  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi storm350 -- 4 Ekim 2021; 17:30:22 >
  • storm350 S kullanıcısına yanıt

    Telekomda bilinen 30 milyar usd zarar sesleri çıkmaz çünkü yemeyen kalmadı bop culardan

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Yani yurt dışına para çıkarılmadi diyorsun. Biz anladık seni hiç merak etme


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemsistem7042 S kullanıcısına yanıt

    BU haberde öyle bir şey yok. Şurda 12-13 sene işletme hakkı olan firmayı İngiliz bir fona satmış olay bu. Sonuçta İngiliz firma Tr'ye dolar sokmuş oluyor. Bu parayı alan adamın insiyatifinde bundan sonrası.


    Parayı yurtdışına Çıkarmak istersede çıkarır SANANE veya BANANE bundan ! İsterse gelen parayı karıyla kızlar yer isterse camiiler yaptırır fakir fukaraya dağıtır isterse yakar çöpe atar. İsterse hatta faize yatırır serbest piyasa var ülkede hangi çağdayız !

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Dünyanın en çok ihale alan firması şirketini satacak sonra o şirket isterse parayi yurt dışına cikaracak öyle mi bak sen bunların avukatı olabilirsin ama bende bu ulkenin vatandaşıyım.

    Ha sana şunu da soyleyeyim yaptığın avukatlığın ucretini al bence çünkü yazilarinda bile bile yalan bilgi veriyorsun yarın birgün basin belaya girerse çıkarır gösterirsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki İngilizlerden tanıdıklarım var. Sürekli bozuk paralarıyla şovlar yapıyorlar. Attıkları göbeklerin haddi hesabı yok.

    Alırlar yav. Kağıt basar basar her şeyimizi alırlar.

  • Neden yap-işlet-devret zımbırtısını ingiliz mahkemelerine devrettiler işin aslı burada işte.

  • ingiltereninde bilmemneyine koycaklar şimdi ingiltere düşünsün. :D sterlin düşer en azından :D

  • Dedelerinden(Vahdettin) kalmadır :)

  • Sistemsistem7042 S kullanıcısına yanıt

    Gerçekten saçmalıyorsun. Azcık büyümeye çalış. Ticaretten ve piyasadan haberin yok. Kimseye karışamazsın özel mallarını ister satar isterse üstüne yenilerini ekler.


    Adam kendi malının işletme hakkını satıyor sonuçta sana hesap mı verecek bir de ? Gerçekten çok SIĞ düşünüyorsunuz. Uludağ elektirik bu adamda kalsa hayatında ne değiyecek İngiliz firma alsa ne değişecek ? Sonuçta ikiside devlete vergisini verecek halka hizmet sunacak. Orada işçi çalıştıracak ekonomiye katkı sağlayacak.

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    ://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/150747260


    Sana iki örnek vereceğim. Biri İngiliz fonuna diğeri Araplar peşkeş çekildi.

    1 - Migros

    İngiliz bir fona devredilmesinin ardından. Fon firmaya yabancı para cinsinden çok yuksek meblagda kredi kullandıeılarak yatırım yapıldı ardından bu yatırımların etkisi ile hisse fiyatları yukselince fon Migros satıp gitti fakat o dolar cinsi kredileri ödeyeceğim diye Migros un bir yerleri çatladı. Bugun bile kar elde edemiyor.


    2 - Turk Telekom

    Oget Ailesine peskes cekildi. Devletin fakat kiraya verildi uzun bir sureliğine hatta dısarda kredi bulamayan ogere Turk bankalarından hayvan gibi kredi verildi.


    Oger grubu borcları ı kapatmak için Turk Telekom un butun malvarlıgını hortumladı, sirketin tum karını Baska sektörlerdeki zararı için kullandı. Turkiye deki bankalara kredi borcunu odemedi ve karsılıgını içi bosaltılmış ve asırı borclandırılmış Telekom bankalara verip elini kolunu sallaya sallaya gitti. Ttkom da kiralanmıştı.


    Yani bos bos konusak yerine biraz konuya hakim olmak gerek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Ne saçmalıyon Reis !


    Konu ile bu yazdıklarının ne alakası var ? Ben genel olarak Özelleştirmeli destekliyorum. Ama özelleştirmeleri destekliyorum diye her yapılan özelleştirme doğrudur hiç saçma bir özelleştirme yapılmamış mı diyecem ?


    Konu Uludağ Elektriğin 24 yıllığına özelleştirilmesi o alan firmada 13 yıl sonra kalan işletme hakkını İngiliz firmaya devir etmiş parasını almış. Buradan koşun bunlar İngilerlere satıyorlar ülkeden kaçacaklar gibi saçma sapan konuşmanın mantığı nedir !


    Ayrıca ben Yap işlet Devret modelinide savunuyorum. AMa gidip salak saçma bir ihale ve proje yapılmışsa onu neden destekleyim. Numune 1-2 örnek üstünden bütün sistemi kötülemeyezsin.


    Özelleştirme dünyada uygulanan bir sistemdir ve kalite li güzel yapıldığı sürece her zaman hem devlet hemde hizmet kalitesi olarak vatandaş kazanır...

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Gazeteci Zafer'in hesabı olduğunu düşünüyorum senin. İçimde öyle bir his var. Sorana "Zafer o" demem ama böyle bir his.

  • Leipold kullanıcısına yanıt

    CB uğraştırma beni demiştir. Gel kendi işini kendin gör diyip, almıştır gruba. WhatsApp grubuna girmek kadar kolay bunların buralara girmesi.

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    İstersen engelleyebilirsin. Benim açımdan sorun yok. Zafer olman da sorun değil benim açımdan. Tarzın benziyor ona. Sadece bir his dedim.


    Senin mevcut durumları savunma şeklin ve ısrarın rahatsız ediyor demekki. Mesela ben senin yerinde olsam, bu adamı savunmam. Doğru olsa bile elllemem. Ben de konuyla ilgilenmedim farkındaysan. Hiç bir hükümet temiz değil. Pis işlerini yaptıracak adamlara ihtiyaçları var. Sen niye geriliyorsunki? Bak sana bir defa bile hakaret etmedim. Geçen gün "banlanması lazım" dendiğinde, "bence öyle bir şey olmamalı" dedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechVET -- 6 Ekim 2021; 0:48:53 >
  • TechVET kullanıcısına yanıt

    İki dk sonra mesajını sildin ama !

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Ben hiç mesajımı silmem. Banlanması gerekli diyen arkadaş özelden yazdı. Ben sileceğim siz de silerseniz dedi. Ben de makul bulup sildim. Başka bir şey yok.

  • TechVET kullanıcısına yanıt

    Siz bileceksiniz tabii ama yakışmadı bence mesaj silmem. Yazdığının içinde yanlış yoktu hatta sonuna kadar haklıydın sende biliyorsun ama bir özelden gelen mesaj ile yazıyı sildin.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.