Şimdi Ara

Akp'yi böyle yıkamazsınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En ufak bir koalisyonda 13 senelik filmi tekrar izleriz.Bir sonraki seçimde Erdoğan'ın cumhurbaşkanlık süresi bitiyor,tekrar partinin başına geçer ve yine eski oyları alır.Hatta koalisyon ortaklarının oylarını da alır.
    Yapılacak olan şey merkez sağda güçlü bir birleşme ile birlikte sağlam bir partinin kurulmasıydı.Eskiden Fazilet,Anap,Dyp gibi merkez sağ partilerin seçmenleri şu an Akp'ye oy veriyor.Bunların zamanındaki oy toplamı Mhp ile birlikte 1999 genel seçiminde % 57 civarıydı.Şimdi Akp+Mhp %57 civarı bir oy var,yani değişen çok fazla bir şey yok.Bunların gitmesi için Hdpye barajı atlatmak yanlış seçim.Akp bir dahaki seçimde hiç ummadığınız kadar oy patlaması yaşayabilir.Yapılacak olan şey Mhp'nin güçlendirilip,asıl seçmeni olan milliyetçi-muhafazakar seçmenine yönelmesi veya merkez sağda güçlü muhalefet partisinin kurulmasıydı.

• erken secimde %60 alınca gorursunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağlamayin artik kardesim yav.
    Baskanlik hayalleri uctu gitti.
    Rte , bakanlar, yandaslar yuce divanda yargilanacak duruma geldi,bakin gorun kabul edin bunlari.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Karadeniz

Ağlamayin artik kardesim yav.
    Rte , bakanlar, yandaslar yuce divanda yargilanacak duruma geldi,bakin gorun kabul edin bunlari.

Ben akpli değilim,bilen bilir beni.Hiçbir zaman da desteklemedim,akp de rte de umrumda değil.Sadece fikrimi belirttim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

erken secimde %60 alınca gorursunuz

ya sen daha utanmiyor musun konusmaya?millet size gereken cevabi sandikta verdi
  • Yeni moda da ben akpli değilim diyip koalisyona yardirmak heralde.Koalisyon kurulmadan yok böyle olur yok şöyle olur.Korkunuz suçluların yargilanmasiysa açıkça soyleyin. Ülkede gerileme olursa koalisyon partilerine halk tokadi basar akpye yaptığı gibi sandıklarda.İçiniz rahat olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp bir seçim kaybederse tepetaklak gidecekti, bu durum çok belliydi ve o seçimi kaybettiler. Şu an yandaş medya çalkalanıyor. Çözülme başladı bile.

Erken seçim, koalisyon hiçbiri kurtaramaz artık AKP'yi. AKP'nin hikayesi bitti. Kaldı ki merkez sağda AKP küskünlerinin yeni bir parti kurmayacağı ne malum?

O yüzden AKP'nin yeniden parlaması çok zor. Devletin tüm imkanlarıyla en fazla bu kadar oy alabildiler. Azalarak bitiyorlar. AK trollerin erken seçim, koalisyon AKP'yi yeniden canlandırır palavralarına inanmayın. Onlara kalsa AKP en az 46-47 alıyor, hdp baraj altında kalıyordu.

Bak iddia ediyorum koalisyon kurulmasın erken seçime gidilsin daha da oy kaybeder AKP. Daha bugün genel başkan yardımcıları erken seçim son ihtimal dedi. Onlar da bir koalisyon arayışında ama kendilerinden başka kimsenin yüzüne bakacak durumları yok.

AKP seçmeni güç aşığıdır. O gücün gittiğini gören seçmen AKP'den öyle bir kaçacak ki siz bile inanamayacaksınız. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tjedrea

Yeni moda da ben akpli değilim diyip koalisyona yardirmak heralde.Koalisyon kurulmadan yok böyle olur yok şöyle olur.Korkunuz suçluların yargilanmasiysa açıkça soyleyin. Ülkede gerileme olursa koalisyon partilerine halk tokadi basar akpye yaptığı gibi sandıklarda.İçiniz rahat olsun.

1 tane akpyi rteyi öven mesajımı bul üyeliğimi kapatır giderim
  • Kardeşim AKP'nin sıçtığı sıvadığı durumu neden biz düşünüyoruz? Neden AKP'liler sadece tek başına iktidar olamadı diye üzülüyor da, biz AKP'nin yediği boklara rağmen hala AKP yok merkez sağ falan başımızı yoruyoruz. 13 yıl elleri şeylerinde ülkeyi yönettiler, bare şimdi onlar düşünsün bırak, biraz biz rahat nefes alalım bakalım sıçıp sıvadıkları ülkeyi ne hale getirecekler.
  • quote:

RTE'yi yargılayabilecek milletvekili sayısı alamadı muhalefet bu seçimde. Ama dediğin gibi bakanlar ve yandaşlar için bir temizlik yapılabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm partiler açıkça akp ile koalisyon yapmayacaklarını belirtti. Yandaşlar da çalkalanıyor. Batmaları yakındır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp'nin oy kaybetme sebeplerinden birkaçı:

-kürtlerin çoğunluğunun oyunu kaybetme sebebi, kobani olaylarıdır. bilindiği gibi akp işidi destekliyor denildi ve kürtlerin çoğu akpye düşman oldu.
    -iller bazında oyunun azalması, suriyeli göçmenlerden duyulan rahatsızlık ve bunun sonucundaki son bir veya birkaç yıldaki ekonomik durgunluk. yine bilindiği gibi 2 milyondan fazla suriyeli türkiyede yaşamaya başladı ve türkiyeye ekonomik olarak yük oldu. ayrıca özellikle güneydoğu illerde suriyeli insan sayısından halk çok rahatsız oldu.
    -yine suriyeden kaynaklanan süleyman şah türbesinin taşınması. türkiye dışındaki tek toprağımız olan süleyman şah'ın işid tehtidi yüzünden taşınmasıyla özellikle akp'ye oyunu veren milliyetçileri rahatsız etti.

diğer sebepler tartışılır, kişilerin davranışları tutumları konuşmaları vs büyük çaplı etki edeceğini sanmıyorum, tahminince yüzde 1 bile değildir. özellikle suriyedeki olayları baz aldım. görüldüğü gibi dış politikada başarısızlık sonucunda akp 3 milyon seçmenini kaybetti ve tek başına iktidar olamıyor.
    peki bu dış politikada başarısızlık sadece akp'ye bağlanabilir mi? komşunun evi yanarken kendi evinin etkilenmemesi mümkün mü, değil.
    yanıbaşında savaş çıkmış, suriyeli mültecilere kapı kapatmayı yüzde 41 doğru görmedi. kürtler ise kendilerine yardım edilmesi gerektiğini düşündü.
    kısacası suriyedeki iç karışıklık, akpyi büyük ölçüde etkiledi.

peki suriyedeki iç karışıklığa gelirsek. mevcut yönetimle ona muhalif gruplar savaşırken daha sonra devlet olma iddiasıyla bir grup oluşuyor ve kimsenin tahmin bile edemeyeceği büyüklükte sınırlara ulaşıyor. barajları kontrol eden, tankları, füzeleri olan bu grup son derece etkili bir biçimde medyayı kullanarak videolarını yaymakta, kendi kliplerini hazırlamakta, ülkelere kafa tutup rehine almakta ve kafaları kesip insanları yakıp bunu internet vasıtasıyla yaymakta. hala gizliliğini koruyan bu grup islam devleti kurma yolunda giderken islama ters bir şekilde vahşet sergilemekte, haberlerde gördüğümüz kadarıyla da ingiltere, amerika gibi yaşam kalitesi yüksek ülkelerden sürekli katılım olmaktadır. bir grubun bir devlet içinde bu derece büyümesinin izahı herhalde başka ülkelerin yardımı olmadan düşünülemez.
    amerika irak'ta maddi ve askeri olarak beklemediği kadar kayba uğradı. yıllarca pkk'ya silah yardımı yaptı ama istediği sonuçlara ulaşamadı. savaş stratejisini değiştirmesi gerekti. ayrıca her zaman dünya kamoyunu inandırmak o kadar kolay olmayacaktı. ilk başta şii sünni diyerek savaş çıkarıp ülkeye müdahale etti, asker gönderdi ve etini suyunu alıp kukla bir yönetim koydu. irak'tan sonra iş suriyeye gelince bu sefer asker kaybı yapamazdı, hem müslümanları kötü gösteren hem de güçlü bir ışid kurdu. kürtlere gelince türkiyeyi ışid'e yardım eden gösterdi ve amerika kobani'yi kürtlere kurtarmış gibi gösterildi. artık hükümet kürtlere iyice düşman gösterildi. pkk’nın silah bırakma açıklamaları ise üstte dediğim gibi amerika savaş stratejisini değiştirmesinin sonucuydu. ışid’le birlikte kürt destekçisi arttırıldı. eskiden askerlerimizi şehit ediliyordu yani silahla düşman yapmak yerine siyasi oyunlarla düşman yapılıyor. bakınız şimdi barış süreci unutuldu, hdp mitingine bomba koyulup destekçisi arttırıldı ve öcalan'ın heykelini dikme açıklaması yapıldı. muhalefet ve iktidar savaşa tutuşurken, iktidar nefreti yüzünden muhalefet hdpyi destekledi. (aynı şekilde hükümet de kürtlere ışid'e destek veriyor diye düşman yapılmıştı) ve bu seçimlerde akp'nin istediği istikrar ve sonuçlar sağlanamadı. apo posterleriyle kutlamalar yapıldı. artık kürtler çok daha fazla inanıyor. istenilen kürdistan haritasının büyük kısmı neden türkiyede? bir yeri fethetmek istiyorsanız orada mutlaka destekçilerinizin olması şart. bu seçimde hdpnin birinci parti olduğu yerlere bakarsak haritanın bir kısmı ortaya çıkmıştır. şimdi türkiyeyi ülkeyi karıştırıp türklerle kürtleri savaş durumuna getirmek. tabii ki amerika ve israil kürtlere zulüm yapılıyor adı altında kürtleri destekleyecek ve haritanın üst kısmını da oluşturmaya çalışacak, amacına ulaşırsa kukla bir yönetim de oraya koyacak. daha sonra iran'ın karşısına çıkacaktır. oradan da bir parça almak isteyecektir. böylelikle böl-parçala-yönet işlemeye çalışacaktır.

bana inanmayabilirsiniz, hatta ben de emin olamıyorum, insan nasıl emin olabilir ki? hatta hayalperest bile diyebilirsiniz ama unutmayın yüzyıllar boyunca savaşlar neden yapıldı? daha çok toprak, daha çok kontrol, daha çok güç… şimdiki büyük devletlerin yayılma politikasının olmadığını, barış içinde yaşamaya çalıştığını iddia ederseniz kusura bakmayın da siz benden çok daha fazla hayalperestsiniz.
    unutmayın. savaşlar bitmez, sadece zamanla şekli değişir. büyük oyunu görün.

sonuç: hangi parti iktidarda olursa olsun, milliyetçilik yapıp diğer milliyetleri dışlamayan, dinin düşmanı veya sahibi gibi davranmayan, kısacası uç olmayıp kucaklaması gerekir ki kutuplaşmayıp düşmanlaşmayalım. çünkü ilk başta içten bölmeye çalışıyorlar.

• Erdogan geri gelse bile artik o eski oylari alamaz.

Gitti patronlara "Bakin bu cehape asgeri ucreti 1500 lira yapacak, bunlara nasil desdek verirsiniz?" diye sikayette bulunup somuru duzeninden yana oldugunu acik ve net ortaya koydu. Ona inanan ona desdek veren bende dahil hepimiz, onun somuru duzenine karsi kimliginden dolayi desdek verdik ve gecen surecte biz hala ayniyiz ama Erdogan degil. O da artik somuru duzeninin bir parcasi.

Ikinci husus ise yolsuzluk yaptigi idda dilen bakanlari korumak icin gucunu kullanmasi. Biz zannediyorduk ki Erdogan hirsiza, soyguncuya, devlet malini calana karsi var olan en dirayetli lider ama malesef yine bizlere gercek yuzunu gosterdi, eski yada en azindan bize o maskeyle ciktigi Erdogan olmadigini kanitladi.

Bundan sonra Erdgan icin siyasi surec bitmistir.

Ama Abdullah Gul tekrar gelir ve partinin basina gecerse iste o zaman isler degisir. Bende dahil hepimiz tekrar Ak parti deriz.
  • dragonfly23 gerekeni yazmış. Ben de ekleme yapayım. Bahsettiğin parti, AKP bölünerek kurulacak. Bunlar, AKP'ye ve RTE"nin malum olan yanlışlarna muhalif olacak. AKP bu arada hızlıca bitecek. Hatta Anap'ın bitişinden bile hızlı olacak bu bitiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gin And Juice

En ufak bir koalisyonda 13 senelik filmi tekrar izleriz.Bir sonraki seçimde Erdoğan'ın cumhurbaşkanlık süresi bitiyor,tekrar partinin başına geçer ve yine eski oyları alır.Hatta koalisyon ortaklarının oylarını da alır.
    Yapılacak olan şey merkez sağda güçlü bir birleşme ile birlikte sağlam bir partinin kurulmasıydı.Eskiden Fazilet,Anap,Dyp gibi merkez sağ partilerin seçmenleri şu an Akp'ye oy veriyor.Bunların zamanındaki oy toplamı Mhp ile birlikte 1999 genel seçiminde % 57 civarıydı.Şimdi Akp+Mhp %57 civarı bir oy var,yani değişen çok fazla bir şey yok.Bunların gitmesi için Hdpye barajı atlatmak yanlış seçim.Akp bir dahaki seçimde hiç ummadığınız kadar oy patlaması yaşayabilir.Yapılacak olan şey Mhp'nin güçlendirilip,asıl seçmeni olan milliyetçi-muhafazakar seçmenine yönelmesi veya merkez sağda güçlü muhalefet partisinin kurulmasıydı.

şimdi birkere düşmeye gör tekme atarlar etrafındakiler bir kere seni yerde görürse daha yanında olmazlar seçimden önceki medya ile sonraki medyanın haline yandaş yazarlar kovuluyor siyasiler hesaplaşacak artık dokunulmaz olmayanlar var

• quote:

Orijinalden alıntı: Gin And Juice

quote:

Ben akpli değilim,bilen bilir beni.Hiçbir zaman da desteklemedim,akp de rte de umrumda değil.Sadece fikrimi belirttim

akp li değilsin, - RTE lisin o vakit :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

erken secimde %60 alınca gorursunuz

Bir hafta evvel de böyle konuşuyordunuz Aktroller olaraktan, ama başını aldınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.