Şimdi Ara

Aklimda guzel bir proje var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir cihaz dusunun ki siz anadolunun bozkırlarinda dolanirken size deniz esintisi hissettirsin yosun kokularını burnunuza getirsin dalgalarin rahatlatici seslerini duyursun.
    Binlerce kilometre uzaktaki yakinlarinizla yerinizden kipirdamadan kucaklasmayi, yataginizda yatarken parasutle atlamayi, ıslanmadan yuzmeyi sağlayan bir cihaz.
    Hadi ordan olur mu oyle sey deme abicim okumaya devam et...
    5 duyuya ( gorme, duyma, koklama, tatma, dokunma) sahibiz.Ama bunları burnumuzla gozlerimizle degil tamamen beynimizle hissederiz.gozler kulaklar deri sadece veriyi toplayan alicilardir. Bunlari yorumlayan ise beyinlerimizdir. Duyu organlarimiz bilgileri sinirler araciligiyla beynimize iletir.bu sayede gorur duyar tadariz. Ama zaten toplanacak bilgiler elimizde mevcutsa bir aliciya ihtiyacimiz olmaz..eger 5 duyu organina sahip bir robot yapabilirsek ve ne gorup duydugunu kaydedebilirsek onun ne yasadigini bizzat tecrube edebiliriz.peki nasil olacak bu cihaz ? Bir boyunluk.. Boyundan gecen butun sinirleri okuma ve uyarma ozelligine sahip.Bu boyunlugu istediginiz robotla eslestirip oradaymis gibi hissedebilirsiniz. Uzaktaki ailenize robot bir el gonderin. Herhangi biri o eli tuttugunda annenizin elinin sicakligini hissedebilirsiniz. Bu kolyenin kaydetme ozelligide var ! Hic unutma istemediginiz bir olay gerceklesiyorsa takin cihazinizi. Yillar sonra ayni kalp ritmini adrenalini hissedebilirsiniz.Ailenizle sıkı sıkı sarilirken kaydedin bu hissi torunlarinizla gecirdiginiz bayram sabahinda onlari da yaninizda hissedi onlar hayatta olmasalar bile..
    Evet dusuncem budur. Tutar mı tutmaz mi bilinmez ama ileride mutlaka yapilacaktir kendimde arastirma yapiyorum.
    Size de bir soru sorayim..Bu cihaza sahip olsaydiniz ne yapmak isterdiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En azından okuyun
  • Ne içiyorsun bizede söyle

• quote:

Orijinalden alıntı: sukrugzdm

Ne içiyorsun bizede söyle

Yaparsam aciklamayacagim dunyaya :( anlattigim herkes dalga gecti

• gözünü kapat ve bir sahil kenarında olduğunu hayal et (!)
  • Hipnoz cihazı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biyomühendis -- 6 Ocak 2014; 23:25:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biyomühendis

Hipnoz cihazı.

Pek sayılmaz ama gerceklik olmadigi icin hak veriyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 100 yıl sonra geliştirilebilir
  • O değilde eğer biz bu robot nereye gidiyosa onu mu göreceğiz anlamadım. Eğer onu göreceksek ozaman önümüzü nasıl göreceğiz? Peki bu boyunluğu sinirlerimize nasıl geçireceğiz? Bu robot nereye nereden nasıl gideceğini nerden bilecek? Bu robotu nasıl kontrol edeceğiz? Benim babam böyle pasta yapmayı nasıl unutmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: ByBarS_Bek

O değilde eğer biz bu robot nereye gidiyosa onu mu göreceğiz anlamadım. Eğer onu göreceksek ozaman önümüzü nasıl göreceğiz? Peki bu boyunluğu sinirlerimize nasıl geçireceğiz? Bu robot nereye nereden nasıl gideceğini nerden bilecek? Bu robotu nasıl kontrol edeceğiz? Benim babam böyle pasta yapmayı nasıl unutmadı

Hocam robotu sen götüreceksin mesela baska bir gezegene. İnsanin gidemeyecegi yerlere.Yada biyere sabitleyeceksin harika bir manzarasi olan biyere. Maldivlerde online gun batimi yasayacaksin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.