Şimdi Ara

AKIM KORUYUCU PRİZ HAKKINDA ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bugün belkin marka akım koruyucu priz aldık ,http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=449164 aldığımız ürün bu

yalnız bu cihaz
    714 joule ,
    Amper: 19,500
    Voltaj: 6000 , bu cihaz 50" plazma ps3 ve logitech z5500 ses sistemini korur mu ?

elektrikçiye sordum korur dedi,ama ben pek emin olamadım , sizde yardımcı olursanız sevinirim , yoksa değiştireyim hemen .

teşekkürler.

• @denixex
    Akım korumalı prizler regülatör veya ups ile birlikte kullanılırsa faydalı olur... Sadece bu prizler ile bir koruma bekleme ani voltaj -/+ olayında gercek koruma olmaz.Ben yıllardır APC ups+ APC prizlerini sistemlerimde kullanıyorum.
  • ben sistemimde kullanıyorum

priz > regülatör > belkin > 127 pioneer kuro + bose cinamate + laptop

şeklinde bağlı
  • hocam ups simdilik alamam , bizim evlerde pek elektrik kesilmesi olmuyor ama yinede ne olur ne olmaz diye 40 tl ye kabloyu aldım amacim dalgalanma olursa cihaza zarar vermesin bu cihaz benim donanimimi kurtarir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

ben sistemimde kullanıyorum

şeklinde bağlı

linkteki cihazimi kullaniyorsunuz hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: denixex

quote:

şeklinde bağlı

bunu kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 16 Temmuz 2011; 20:09:43 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: denixex

quote:

şeklinde bağlı

bunu kullanıyorum

akim koruyucu priz olarak diye sormustum hocam linkteki prizi mi kullaniyorsunuz diye

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akım Koruyucu Priz tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet dostum aynısını ama mutlaka regülatör ile kullan
  • tesekkurler
  • Deniz,aldığın yada bahsedilen "Akım Koruyuculu Grup Prizler" hiç bir boka yaramazlar;özelliklede Türkiye de

Bunlar sadece daha şık olmaları sebebiyle "grup priz" işine yararlar!!

MONSTER türü grıp prizler ise böyle işlerde kısmen daha prof.cihazlardır,bunlarda çok pahalıdır ve ayrıca
    bulunduğun yerde kötü voltaj varsa,düşük/yüksek ve aşırı aynayan v.s)bu Monster türü prizlerde
    hiç bir boka yaramazlar!!!

Boşuna böyle şeylere para vermeyin veya ucuz yollu olanlarını alın,en azından elinizde anahtarlı bir grup priz olur!

Voltaj sorunları olanlar ise direk "Voltaj Regülatör" alıyorlar(buda sıfır hatalı bir çözüm değildir ama yinede çok ciddi
    işinize yarayacaktır!)veya para kıyıp "On-Line Regülatör"(en doğru tercih budur)ama buda Fanlıdır ve ses yapar
    Veya UPS de olabilir+

Resimde görülen Tunçmatik in 500V lık V.Regülatörü ise ciddi dandik bir cihazdır(bende de var diğer TV için kullanıyorum,
    daha sonra abuk subuk sesler çıkarınca kaldırıp atmıştım!!) ben panel ve sisteme bağlı cihazlarda yine Tunçmatik 1KVA lık
    Regülatörünü kullanıyorum ve tavsiye ediyorum(yada paraya kıyıp piyasadan daha pahalı ama güzel V.Regülatörü alacaksınız)

Birde bizim step-team arkadaşlar bir cihaz çıkaracaklar ama henüz çıkmadı fiyatıda Tunçmatik e göre pahalı olacak ama
    adam gibi Regülatör olacaktır!

Kısaca bulunduğunuz yerde ciddi bir voltaj sorununuz varsa,ya Daire girişine Regülatör veya panel sistemine bir V.Regülatör gereklidir!

++

• Deniz merhaba

Albani ustam %100 haklı ,koruyucu prizler voltaj dalgalanmasına çözüm değildir + sadece kalitelileri yıldırım düşmesinde vs ani yüksek akımlarda yardımcı oluyorlarmış (?),tabi görsel test imkanım olmadı.

Voltaj regülatöründe ise yukarıdaki resimdeki Tunçmatik regülatör ,Kombi regülatörü olarak geçer ve voltaj ayar sahası olarak + tolerans olarak hiç bir işe yaramaz.

Gerçek anlamda Voltaj regülatörü istersen Servo sistemlere bak,Albani Ustanın bahsettiği küçük kompakt + tam Servo sistem 1kVA Regülatör üretip aynı zamanda ekonomik olmasına çabalıyorum ancak tedarikçi firmamıza yaptırdığımız bir parçayı tam istediğimiz hale getirtemediğimizden dolayı bunun üzerinde çalışıyoruz.
    Kıza zamanda bu olayı sonuçlandırmış olacağız ve ürünü satışa çıkartacağız.

Ancak çok ivedi olsun dersen şu anda klasik 1 kVA Servo regülatörlerimiz var ancak bunlar biraz pahalı + Albani ustanın dediğ gibi evin girişine bir adet regülatör alırsan tüm cihazlarını korumuş olursun.

• teşekkürler arkadaşlar , evde pek fazla voltaj dalgalanması , elektrik kesilmesi falan fazla olmuyor , şuan da ups alamam zaten , sonra düşünürüm , şimdilik böyle idare edelim.

teşekkürler.
  • Babama bir LED Tv göndereceğim. Bulunduğu yerde çok yağış oluyor ve her sene çok yakınlarına yıldırım düşüyor. Bir kaç kere evdeki elektrikli ev aletleri bu nedenle kullanılamaz hale geldi. Bu durumda akım korumalı prizler bir işe yarar mı?

Ayrıca bunların üzerinde bir ışıklı düğme oluyor. Bunu kapadığımızda priz akım koruması devreden çıkar mı yoksa açık yada kapalı olması akım korumları prizin görev yapmasına mani değil midir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.