Şimdi Ara

Akım Korumalı Prizde Hangisi; Schneider mı, Philips mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
14.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tunçmatik akım korumalı priz kullanıyordum ,voltaj düşüklüğü( ve ya dalgalanma) nedeniyle 55 ınç tv arızalandı. korumalı prizler ,voltaj düşüklüğünde cihazları koruyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jayus

    tunçmatik akım korumalı priz kullanıyordum ,voltaj düşüklüğü( ve ya dalgalanma) nedeniyle 55 ınç tv arızalandı. korumalı prizler ,voltaj düşüklüğünde cihazları koruyor mu?
    hocam tunçmatik kullanan tvlerde voltaj kaynaklı arızaların yaşandığını çok duydum, eve gelen samsung servisi bile tunçmatik önermedi, regülatör de koyacak kadar gerekli değil, en mantıklı akım korumalı iyi markanın prizi diye düşünüyorum
  • 32 liraya mediamartkta 2 metrelik hama kablo var. Akim koruma 375 joules yaziyor parasina gore kaliteli , bu islerde abartiya kacmamak gerek. İş görüyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ürünler yerine, regülatör işlevi olan bir UPS ya da regülatör, daha çok koruma sağlar. Voltaj inip çıkmalarına, akım korumalı prizlerin nasıl önlem aldığını pek anlayabilmiş değilim.
  • Frank Lapidus kullanıcısına yanıt
    tşk cevap için,televizyonu yeniledim,riske girmek istemiyorum çok maliyetli oluyor elektronik cihaz tamiri.kullanıcı yorumlarına bakarak linkteki prizi aldım umarım pişman etmez.
    https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-5-li-akim-korumali-priz-pm5-gr-p-HRSPM5-GR
  • Eski siyah beyaz TV lerde kullanılan regülatör ler akım korumalı prizden daha iyi koruma sağlar mı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philips herşeyi yapıyor ama schneider‘in işi elektrik 👍🏻

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim. Akım dalgalanması, 2018 yılına geldiğimiz şu dönemde hiç aklıma gelmezdi.

    Geçenlerde annemlerin 10 senelik Samsung LCD televizyonu bozuldu. Kendi kendine açılıp kapanıyor, ses yükseltip alçaltıyor vs. Kendi evimdeki 5 yıllık Vestel televizyon da bozuldu. Televizyon izlerken pıt diye bir ses ve ses yok. Açıp kapatıyoruz, 10 dk bile dayanmıyor, yine sessiz. Ben de teknolojisi de eskidi, yeni format filmleri izleyemiyoruz diye yeni bir televizyon aldım. Annemin dediğine göre çevremizde yeni eski, birçok tanıdığımızın televizyonları bozuluyormuş. Sonra bu konuyu gördüm. Biraz araştırmadan sonra, ben de schneider electric ten hemen siparişi verdim.

    Şimdi içim biraz daha rahat.

    Ancak bu kadar para döktüğümüz televizyonlarda, bir voltaj ayarlayıcının olmaması gerçekten üzücü. Yabancı markaların koymamasını anlarım da, yerli üreticilerimizin bu konuda önlem alması gerekir diye düşünüyorum.




  • Üzün süre önce voltaj koruma diye aldığım fişin hiçbir işe yaramayarak tvmi bozması sonucuhttps://www.dijitalfirsatlar.com/AVR-1000VA-500W-OTOMATIK-VOLTAJ-REGULATORU,PR-260.html Bu ürünü aldım üzün süredir kullanıyorum canlı voltaj dalgalanmalarını da görebiliyorum tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guguk -- 19 Ağustos 2018; 15:27:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkman kullanıcısına yanıt
    Hocam akım korumalı prizler, voltajı ayarlamaz ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Bunu destekleyen prizler var .

    Benim evimde Dışardan gelen şebekeye Tunçmatiğin 3+5 'li prizi var 3 tanesi akım koruma aynı zamanda voltaj dengelemek için diğer 5'i sadece akım koruma aynı zamanda usb v.s v.s gibi güzel bir priz.

    Geri kalan bağlantı noktalarında philips'in prizleri var.

    Vakti zamanında şu philips'leri 59 tl :) şaka değil 59 tl . Tunmatik olan modelide 49 tl almıştım sanırım 2016 civarıydı şuan aynı prizler 189 ve üzerine satıyorlar insan hayret ediyor.
  • Mesela bir örnek link atar mısınız, voltajı regüle etmeyi destekleyen prizlere?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 12 Eylül 2018; 18:44:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben farklı bir soru sormak istiyorum arkadaşlar

    phlips aldık diyelim 100 bin euro ekipman garantisi var diyor bu nasıl oluyor ..

    mesela aldık kullanıyoruz tv yi ses sistemini uydu alıcısını taktık kullanıyoruz kullanırken cihazlar bozuldu elektirk kesintisi voltaj düşmesi veya yükselmesi veya yıldırım vs gibi durumlarda .

    phlips bizim zararımızı ödüyormu ? olay nedir ekipman garantisi nedir .. Türkiyede de bu işlem dahilmi . com.tr uzantılı sitelerindede yazıyor çünkü bu ekipman garantisi ? yoksa benmi yanlış anladım bu olayı .bilen birileri bilgi verirse bu konuda sevinirim ?
  • Merhaba. Prizi hala kullaniyor musunuz, tavsiye eder misiniz? Bir de son olarak priz sessiz bir sekilde calisiyor mu? Amazon.de adli sitede bu prizin tiz bir ses yaptigi yazilmis. Siz de ayni sorunla karsilastiniz mi? Ben de ayni cihazi almayi planliyorum ancak satin almadan once arastirmak istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sesli ortamda kullandığımdan ,tiz sesi hiç duymadım.ama priz güven veriyor. şebekede voltaj dalgalanması olmadı kullandığım süre içerisinde ,olunca cihazları koruyacağını umut ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hakan,
    Cevabinizi yeni gormus bulunmaktayim. Oncelikle ilginiz icin cok tesekkur ediyorum. Ancak kucuk bir sorunum var. Prizi calistirdigim zaman Ground OK yazan topraklama isigi yanip sonuyor, goz kirpiyor. Nitekim topraklama yazan kisminin yesil isigi birkac saniye sabit yaniyor, daha sonra sonuyor ve tekrar yaniyor. Siz de ayni seyi yasadiniz mi acaba?
    Saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TV ünite arkasında olduğundan, gözlemlemek pek mümkün değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam hocam, yine de sag olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.