Şimdi Ara

Akıllı telefonlarda ortalama batarya kapasitesi arttı: Çinliler arayı açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Akıllı telefonlarda ortalama batarya kapasitesi arttı: Çinliler arayı açtı
    Counterpoint araştırma şirketinin verilerine göre, Ocak 2026 itibarıyla akıllı telefonların ortalama batarya kapasitesi 5.291 mAh seviyesine ulaştı. Bu, geçen yıla göre 400 mAh’lik bir artış anlamına geliyor ve Aralık 2021’den bu yana görülen en büyük yıllık yükseliş olarak kaydedildi. Hatta bu ortalama değer, Galaxy S26 Ultra modelindeki 5.000 mAh bataryayı bile geride bırakmış durumda.

Bu hızlı artışın ardında, Çinli akıllı telefon üreticilerinin silikon karbon pilleri hızla benimsemesi yatıyor. Bu teknoloji sayesinde, akıllı telefonların kalınlığı ve ağırlığı artmadan batarya kapasitelerini arttırmak mümkün hale geliyor. 6000 mAh ve üstü pil kapasitesine sahip akıllı telefonlar, Ocak 2026'da küresel akıllı telefon satışlarının %29'unu oluştururken, bu oran Ocak 2025'te sadece %10 idi.

6.000 mAh ve üstü bataryalı en çok satan modeller

Akıllı telefonlarda ortalama batarya kapasitesi arttı: Çinliler arayı açtı
    6.000 mAh ve üzeri bataryaya sahip en çok satan telefonlar arasında, klasik lityum iyon pil kullanan Redmi 15C 4G öne çıkıyor. Öte yandan, 8.300 mAh kapasiteye sahip Honor X70 5G listedeki en büyük bataryalı cihaz olarak dikkat çekiyor. İlk 10’daki telefonların 6'sında silikon karbon pil teknolojisi bulunurken, yine altı modelin yalnızca Çin pazarına özel olduğu görülüyor.

Counterpoint analistlerinden Harshit Rastogi, listede Çin’e özel cihazların ağırlıkta olmasının, bölgenin batarya teknolojilerindeki hızlı ilerlemesini gösterdiğini belirtiyor. Ayrıca üreticilerin genellikle büyük bataryalı modelleri önce kendi iç pazarlarında piyasaya sürdüğünü de ekliyor.

Ayrıca Bkz.En çok satan katlanabilir telefon markaları açıklandı

Bununla birlikte Avrupa ve Kuzey Amerika gibi bölgelerde, yüksek kapasiteli bataryalara sahip cihazların taşınmasına yönelik daha katı düzenlemeler bulunuyor. Bu da Çin’de satılan modellerin, Batı’daki muadillerine kıyasla daha büyük bataryalarla gelmesine yol açıyor.

Çin'deki modeller 1.000 mAh daha fazla kapasite sunuyor

Sonuç olarak Çin, ortalama batarya kapasitesi konusunda diğer bölgelere kıyasla 1.000 mAh’den fazla fark atmış durumda. Genel tabloya bakıldığında, batarya kapasitesindeki bu hızlı artış sevindirici. Şimdi gözler, Google, Apple ve Samsung gibi devlerin silikon karbon pil teknolojisine ne zaman geçeceğinde olacak.

Kaynak:https://counterpointresearch.com/en/insights/Six-of-Top-10-6000mAh-Battery-Capacity-Smartphones-Featured-SiC-in-January-2026-as-Chinese-OEMs-Dominated

• Ama normal bataryalara göre verimleri daha düşük oluyormuş sanırım bu silikon bataryaların. Onu ne yapacağız?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bende demin iphone se ye deji den yüksek kapasiteli batarya sipariş ettim, 2210mh :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oppo Find X9 Pro kullanıyorum, 7500 mAH'lik devasa batarya var içinde. Mediatek Dimensity 9500 gibi pil dostu ve verimli bir işlemciyle birleşince çok rahat 2 günü çıkarabiliyor batarya. Hatta optimum ayarları yapıp pili sömüren seçenekleri kapatırsanız (120 Hz yerine 60 Hz seçmek, çözünürlüğü yüksek değil de standarda çekmek, arka planda yenilenen gereksiz uygulamaları kapatmak vs. gibi) 3 günü bile zorlayabilirsiniz.

Tek eleştireceğim nokta 7500 mAH'lik batarya için 80 watt şarj desteği nispeten yavaş kalıyor, yine de iş yapar mı yapar tabii. İnsan yine de 90-100 watt olsaydı diyor içinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 28 Mart 2026; 00:23:22 >
  • mottopid kullanıcısına yanıt

normal bataryalardan daha verimli. ani işlemci yükü altına girince daha çabuk enerji verip daha az şarj harcıyor iyi geliştirilmiş silikon karbon bataryalarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vortex3399 -- 28 Mart 2026; 0:28:35 >
    Hocam vatan’da göz attım cihaza. Gerçekten her şeyiyle çok premium hissettiriyor. iPhone kullanıyorum ve arayüzüne iOS copy deseler de umrumda değil açıkçası. Hem androidin çeşitliliği hem de iosun estetiğini bir araya getirmişler. Animasyonlar efektler vs muazzam. Telefonun her şeyine bayıldım ANCAK bir sıkıntısı vardı benim için. O da ön kamera. Yani özellikle vatandaki cihaz mı öyleydi bilmiyorum ama ön kamera aşırı sıcak tonda ve fotoğrafı çok abartı şekilde işliyor. Bu sizde de öyle mi? Hani bana sorarsanız video dışında her konuda iPhone’dan iyi bir cihaz ama ön kamerası hiç hoşuma gitmedi benim. Sizin düşüncenizi ve deneyimlerinizi merak ediyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Ben iPhone 8 Plus kullandım 8,5 yıl kadar. iOS iyi güzel hoş da sıkıldım açıkçası, Android'in genel yapısı daha çok hoşuma gidiyor ve 2-3 aydır telefon arayışındaydım.
    Hem iOS'a olan alışkanlığımdan hem de Oppo'nun genel yazılım kalitesini övdüklerinden dolayı Oppo'yu tercih ettim. Oppo oldukça iOS'a yakın tasarlamış arayüzü.

Vatan'dan ben de denedim, elime aldım ve harbiden premium bir segment ürün olduğunu o an anladım.

Kamera konusunda gelecek olursak, arka kamerada hiçbir marka eline su dökemez (Vivo X300 Pro hariç), S26 Ultra'dan falan baya iyi yani. iPhone 17 Pro Max sahibi arkadaşımla da kıyasladık, Oppo daha güzel geldi gözümüze. Oldukça iddialı ve zaten Hasselblad ile çalışmışlar arka kamerada.

Ön kamerada ise durum biraz farklı, kötü diyemem güzel çekiyor ama arka kamera kadar güzel değil. Ön kamerası iddialı değil yani, ön kamera çok önemliyse ve ön kamera için telefon arıyorsanız Oppo bu konuda alternatif olmaz sizin için. Her şeye rağmen ortalamanın üstünde ön kamerası. Yapay zeka da devreye girince biraz yapaylık yapıyor fotoğraflara.

Video konusunda dediğiniz gibi iPhone hala bir numara, yiğidi öldür ama hakkını yeme. Androidler günden güne gelişse de hala iPhone kıvamına gelemediler video konusunda.

İşlemcisine çok takılan olmuş, Snapdragon 8 Elite Gen 5 ile aralarında oyun anlamında performans farkı olsa da %8-10'u falan geçmez ki zaten hiç hissetmezsiniz. Ayrıca Mediatek Dimensity 9500'ün grafik işlemcisi daha iyi Snapdragon'dan. Snapdragon çok güçlü olduğu için bir o kadar da pilden çektiği güç de fazla, Mediatek o konuda daha verimli ve pil dostu dediğim gibi.

Malum RAM krizinin yaşandığı dönemdeyiz, Oppo Find X9 Pro'da 16 GB RAM var, sizi uzun süre götürür 16 GB RAM. Bir sonraki nesil telefonlar bu kadar uygun fiyattan çıkmayabilir, RAM krizinin etkisi telefonlarda tam hissedilmedi çünkü, muhtemelen firmalar hala stoklarını kullanıyorlar üretimde.

Bu telefonun asıl sıkıntısı bence aksesuar bulmada, Honor, Oppo, Vivo gibi markalar Türkiye'de Samsung, iPhone gibi popüler olmadığı için kılıf, ekran koruyucu gibi aksesuar ararken sıkıntılar yaşıyoruz. Neyse ki kutunun içinde adaptör, şarj kablosu ve kılıf çıkıyor. Kılıfı bir süre idare eder sizi.

Bir de ikinci elde değeri hızlı düşer diye eleştirenler olmuş ama ben satmak için telefon almıyorum :) Neticede uzun yıllar boyu kullanmak için alıyorum, o yüzden benim için bir dezavantaj değil bu durum.

Sonuç olarak Oppo Find X9 Pro; kameradan tutun yazılıma, donanımdan malzeme kalitesine kadar oldukça doyurucu ve kompakt bir telefon. Hiçbir anlamda üzeceğini sanmıyorum, zaten amiral gemisi bir telefon. Global piyasada 1300 euro iken bizde vergi dahil resmi fiyat olarak 90 bin TL olarak açıklandı ama Vatan Bilgisayar'da sık sık gece indirimine uğruyor. Normalde 78 bin TL'ye düşerdi geceleyin ama dün gece dip fiyata inmiş ve 72 bin TL olmuş. Adamlar neredeyse vergisiz ülkeye giriş fiyatından satacak telefonu, yani bu fiyattan kesinlikle kaçırmamak gerek. Fibabanka üzerinden peşin fiyatına 3 ay vadeli kredi de veriyorlar. Ben 78 bin TL'den almıştım, iade süresini geçirdik maalesef sağlık olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 28 Mart 2026; 17:47:34 >

• Çin'in günümüzde fark atmadığı bir kulvar yok gibi

• Yatın kalkın Çinlilere dua edin, nerdeyse bütün elektronik sektörlerinde rekabet edebilmek için Avrupalı ve Amerikalı markaların çay kaşığı ile sadaka niyetine verdikleri özellikleri kepçe ile verdiler. Samsung ve Apple kalsaydık hala 3000-35000 mah bataryalar ile millet sürünmeye devam ederdi. Ayrıca bol kepçeden Ram ve Depolamayı da yine çinliler yaptı.

*Map design.
    *Concept design.
  • kımyasal kullanıcısına yanıt

samsung, çinliler androidde lider konuma gelince önünü keser. huawei'ye yaptığı gibi. samsungun arkasında amerika rahat o yüzden. piyasayı tekelleştirmek istiyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.