Şimdi Ara

Akıllı olmayan tv ye pc den görüntü aktarmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta da belirtmiş olduğum gibi akıllı olmayan led tv ye pc den görüntü aktarmak istiyorum.
    Yani bir nevi tv yi monitör gibi kullanıp pc den film falan izlemek istiyorum.

Hali hazırda çekili olan 10m. cat6 kablo ile bunu yapabileceğimi düşünüp hdmi ethernet dönüştürücü alıp ekran kartının hdmi çıkışı ile tv nin hdmi girişini kullandım ama görüntüyü bir türlü alamadım.

Tv nin menüsünden tüm hdmi girişlerini tek tek kontrol ettim ama pc yi görmüyor. Farklı hdmi girişlerini denedim o da olmadı. Çeviricilerin yerini değiştirdim yine olmadı. Çeviriciyi tv nin hdmi girişine taktığımda pc nin ekran kararıyor. Görüntü kayboluyor.
    Sorun nereden kaynaklanıyor fikri olan varmı acaba ?

kullandığım aparat; Akıllı olmayan tv ye pc den görüntü aktarmak

tv bu;
    Philips
    Satın al: Philips 3500 series Smart LED TV 32PFL3517H/12 Smart LED TV
    https://www.philips.com.tr/c-p/32PFL3517H_12/3500-series-digital-crystal-clear-oezellikli-smart-led-tv

girişler; Akıllı olmayan tv ye pc den görüntü aktarmak

• HDMI kablosu ile bağladıktan sonra, klavyede Windows tuşu + P kombinasyonu ile görüntüyü çoğalt yapmayı denedin mi?
  • Hdmi kablosunu tv ye taktığımda pcde ki görüntü kayboluyor. Ekran simsiyah oluyor. Hiç bir şey göremediğim için bir şey yapamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayakbiyik

Hdmi kablosunu tv ye taktığımda pcde ki görüntü kayboluyor. Ekran simsiyah oluyor. Hiç bir şey göremediğim için bir şey yapamıyorum.
    Hocam TV'yi fabrika ayarlarına alıp deneyin ilk olarak. Son çare olarak da farklı bir HDMI kablosu ile deneyin.
  • Sanırım cat6 kablodan dolayı olmuyor. Anlayamadım. Rj45 i hdmi a çevirip denedim olmadı.

• quote:

Sanırım cat6 kablodan dolayı olmuyor. Anlayamadım. Rj45 i hdmi a çevirip denedim olmadı.
    Hocam ben HDMI kablosu ile direk bağlıyorsunuz zannettim. Cat6 kablo ile görüntü aktarabileceğinizi sanmıyorum.
  • Öncelikle Pc nin ekran kartı yazılımını kur. daha sonra saat simgesinin oradaki ekran simgesinden ÇOKLU EKRANI secerek HDMI bağla. Ama bu dediklerim HDMI kablo ile yaparsan. Elindeki RJ45 ile yapman için 2. adete ihtiyacın var. Yani uçlar RJ45 donusturucu aradaki kablo is CAT5 olmalıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc 'den apple tv'ye yansıtma
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende de eski bir Samsung Led tv var. İki ucu hdmi olan kablo kullanıyorum. Sorunsuz kullanıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ekran kartı ve pc de de hdmı varsa neden farklı dönüştürücü kullanıyorsun,mesafeden dolayı mı? (10m kablo dediğin için sordum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

Hocam ben HDMI kablosu ile direk bağlıyorsunuz zannettim. Cat6 kablo ile görüntü aktarabileceğinizi sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    İnternet de bir kaç yerde gördüm. Bu şekilde kullanan var ama bende olmadı. Vga ---> Ethernet dönüştürücü sipariş verdim. Birde o şekilde deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TCZMA

Öncelikle Pc nin ekran kartı yazılımını kur. daha sonra saat simgesinin oradaki ekran simgesinden ÇOKLU EKRANI secerek HDMI bağla. Ama bu dediklerim HDMI kablo ile yaparsan. Elindeki RJ45 ile yapman için 2. adete ihtiyacın var. Yani uçlar RJ45 donusturucu aradaki kablo is CAT5 olmalıdır.
    Ekran kartı yazılımı kurulu. Bahsettiğim dönüştürücüden iki tane aldım. Birini ekran kartı çıkışına diğerini tv nin girişine taktım ama bir türlü görüntü alamadım.

Aparatların yerini değiştirdim yine olmadı. Soketi tv ye taktığımda pcnin ekran kararıyor. Pc yi tekrar başlatıyorum bu seferde pc nin ekran açılmıyor.

Bı arada kablo cat6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayakbiyik -- 14 Aralık 2019; 11:35:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

ekran kartı ve pc de de hdmı varsa neden farklı dönüştürücü kullanıyorsun,mesafeden dolayı mı? (10m kablo dediğin için sordum)
    Kablo cat6. Ucundaki Rj45 soketi Hdmi a dönüştürdüm.

Tekrar kablo çekmek hem baya zahmetli olacak hemde maliyetli. O yüzden böyle bir şey düşündüm ama olmadı.

• quote:

Kablo cat6. Ucundaki Rj45 soketi Hdmi a dönüştürdüm.

Tekrar kablo çekmek hem baya zahmetli olacak hemde maliyetli. O yüzden böyle bir şey düşündüm ama olmadı.

Alıntıları Göster
    CAT6 kablon PC'den direk TV'ye mi gidiyor peki hocam? Arada bir kopukluk ya da başka bir durak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

CAT6 kablon PC'den direk TV'ye mi gidiyor peki hocam? Arada bir kopukluk ya da başka bir durak?

Alıntıları Göster
    10 metre kablo kesintisiz gidiyor. Herhangi bir ezik, deforme kopukluk ek aparat veya herhangi bir şey yok.

Sıradan ucuz bir kablo da almadım.

• quote:

10 metre kablo kesintisiz gidiyor. Herhangi bir ezik, deforme kopukluk ek aparat veya herhangi bir şey yok.

Sıradan ucuz bir kablo da almadım.

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V1CT0RY -- 14 Aralık 2019; 23:11:21 >

• Pek anlamadım mevzuyu ama, tvde hem vg hem hdmı var neden dönüştürücü? En eski pcde bile vga var hdmı olmaya bilir. Direk vga to vga yap. ( Dediğim gibi mevzuyu tam anlamadım hatam varsa affola)

• korayakbiyik kullanıcısına yanıt
    Ekran kararırken PC çalışmaya devam ediyor mu ? Yani arkaplanda sesler geliyor mu ? Eğer ki geliyorsa Ekran kartı yazılından ÇOKLU ekran secenegini kurcalayabilirisn
  • quote:

Orijinalden alıntı: TCZMA

Ekran kararırken PC çalışmaya devam ediyor mu ? Yani arkaplanda sesler geliyor mu ? Eğer ki geliyorsa Ekran kartı yazılından ÇOKLU ekran secenegini kurcalayabilirisn
    Evet PC çalışıyor.

Bahsettiğiniz ayarlara bakayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: armyoflovers

Pek anlamadım mevzuyu ama, tvde hem vg hem hdmı var neden dönüştürücü? En eski pcde bile vga var hdmı olmaya bilir. Direk vga to vga yap. ( Dediğim gibi mevzuyu tam anlamadım hatam varsa affola)
    Mevcut 10m. odadan odaya çekilmiş cat6 kabloyu değerlendirmek için dönüştürücü kullandım. Tekrar kablo çekmek çok zahmetli olacak.

• korayakbiyik kullanıcısına yanıt
    Anladım kardeş ama zor sanki o yöntem varsa da öyle ucuz çeviriciler iş yaparmı bilmem. Bence çeviricilere para verene kadar 25tl ye bi 10 metre hdmı al hem görüntü hem ses gitsin tvye sende kurtul.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.