Şimdi Ara

Akdeniz Üniversitesi | Tanıtım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
2.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

1- HAVALİMANINDAN YA DA OTOGARDAN KAMPÜSE NASIL GİDERSİN?

Mayonu, şortunu, şinorkelini, deniz yatağını hazırlayıp, sonunda Antalya’ya vardın. Her ne kadar pek okumaya gelmiş gibi gözükmesen de, yine de önce bir kampüse gitmen gerekecek elbette. Eğer otogardaysan işin gayet kolay; hemen bin geldiğin firmanın servisine, “Hocam ben Üniversiteye gidicem” de ve çok kısa bir yolculuğun ardından seni okulun önünde bıraksınlar. Ha diyelim ki havaalanına geldin, o zaman gidecek uzun bir yol var önünde. Önce havaalanından kalkan servislerle şehrin içine gel, ondan sonra dolmuşuydu, belediye otobüsüydü derken kampüsün içine kadar gidebilirsin. Sana inanıyoruz, bunu yapabilirsin…

2- ŞEHİR İÇİNDEYKEN KAMPÜSE NASIL ULAŞILIR?

Eğer şehir içindeysen, “kime sorsan okulu gösterir” diyerek işin içinden çıkmak isterdik ancak ayrıntı istersin sen şimdi bi de. Merkez’deysen eğer, atla … no’lu otobüse, seni kampüsün içine kadar götürsün belediyenin imkanlarıyla.

Ha, araban var, GPS’in yok ve yol yordam bilmiyosun. O zaman da şöyle yap, şehir merkezinden doğru 100. Yıl caddesine çık, oradan Konyaaltı istikametine doğru ilerle. İlerle, ilerle, ilerle… Ha, Gazi Bulvarı’na mı geldin, eğer etrafta Migros, Lunapark falan görüyosan gelmişsindir demek, oradan sağa dön. Şimdi Hürriyet Caddesi’ndesin, ki zaten okulun da tam bu caddenin üzerinde. Az biraz sonra kocaman Akdeniz Üniversitesi tabelasını görmen işten bile değil….

3- ANTALYA’NIN HAVASI NASILDIR?

Allah aşkına sen nerde yaşıyosun bir söyle hele şunu? Ya da o okulu kazanırken hiç mi coğrafya sorusu çözmedin? Madem bilmiyosun, şöyle diyelim, çok yakın zaman içerisinde sıcaktan ve nemden tamamen yapı değiştirmeye hazır ol. Ha, bu demek değildir ki hiç kış olmuyor ama onda da asıl mücadelen soğukla değil, yağmurla olacak. İstediğiniz kadar dikkatli davran, yılın en az bir iki gününde ortada hiç emare yokken eve sırılsıklam gelmeyi peşinen kabullensen iyi olur. Onun dışında da dediğimiz gibi, yılın çok büyük bir bölümünü “Sıcak..”, “Sıcak değil de nem…”, “Nem çok fena nem…” diyerek geçireceğinize size temin edebiliriz.

4- KAMPÜSE VARMADAN ANTALYA İLE İLGİLİ BİRKAÇ AYRINTI İSTER MİSİN?

Vallahi bravo size, çok güzel yere dükkan açıyorsunuz. Zaten etrafınızdaki insanların, okumak için Antalya’ya gittiğinizi söylediğinizdeki muzip gülümsemelerinden de az çok anlamışsınızdır bunu. Fakat yine de şunu söylemekte fayda var, turizm sezonu bittiğinde, sokaklar boşaldığında bir nebze hüzün kaplayabilir içinizi. Hele bir de büyük bir şehirden gelmişseniz buraya, “Ulan canlı, kıpır kıpır Antalya bu muymuş?” bile diyebilirsiniz. Dersiniz tabii, gençsiniz, eğlence peşindesiniz ancak çok sürmüyor o durum. En fazla bir iki ay. Takmayın kafanıza…

Onun dışında, yeme içme işlerine gelirsek, şehrin kebapçıları gayet güzeldir. Çok büyük bir ihtimalle, ayın 7’sinde öğrenim kredisiyle gelecek yalancı bahar dışında hep ekonomisini düşünen bir öğrenci olarak, sadece bir lahmacun alıp önden gelen ikramlara abanmak keyfinizi yerine getirebilir. Kampüste ise, Turizm Otelcilik kantinindeki “Yengen”i mutlaka deneyin ve lütfen aklınıza kötü espriler getirmeyin…

5- PEKİ KAMPÜS HAKKINDA BİRKAÇ UFAK BİLGİYE NE DERSİN?

Kampüsün önemini insan üniversiteye başlamadan anlamıyor inanın. İyi niyetli bir tahminle 4 sene, çok büyük ihtimalle 5, belki 6, hatta Allah göstermesin 7 sene civarında o kampüste geçirmek zorunda kalacağınız zamanı düşününce, belki kampüs konusunda daha hassas olursunuz. Olun da zaten, ancak neyse ki siz çok şanslısınız. Lütfen değerini bilin, mis gibi bir kampüsünüz var…

Girişte hemen güvenlik selamlayacak sizleri! Evet, bu çok şaşırtıcı değil ama güvenlikte bir sorun yaşamazsanız eğer biraz daha yol alınca, hemen sağda üniversitenin çarşısını göreceksiniz. Tam ismi Olbia Çarşısı. Ha işte, bu çarşı sizin can simidiniz. Ona gözünüz gibi bakın. Kafeler, restoranlar, fast-food, kırtasiye, sinema, kahvehane, ayıptır söylemesi piyasa falan hep burada.

Oradan çıkar, biraz yürürseniz sizi Turizm Otelcilik Fakültesi karşılar. Onun da hemen yakınında yemekhane... Biraz ilerisinde Hukuk, İşletme, Mühendislik dön sağa orada da Fen Edebiyat... Gayet derli toplu kampüsünüz var maşallah. Tıp fakültesi ise aynı kampüste olsa bile biraz uzak kalıyor. En baştan oraya gidecekseniz zaten hiç kampüsün içine girmeyin, üniversitenin önündeki ana yoldan direkt devam edin ancak bir kere kampüse girdiyseniz de, yine yürüyerek rahat rahat yolu bulabilirsiniz. Rahat olun.

6- DERS NOTLARI NASIL BULUNUR?

Bulunur o bulunur, rahat ol. Sıkma sen tatlı canını, daha okula kayıt yaptıralı 3 gün olmamış, sen maşallah ders notu derdine düşmüşsün. Şu azmin, bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini bilsek gam yemeyiz ancak biliyoruz ki o iş öyle olmayacak. Peki nasıl olacak? Kuvvetle muhtemel, sınıfın en önünde oturan, 12 farklı renkteki kalemle not tutan, hocaların gözüne bakan Mervelere, Sinemlere muhtaç olacaksınız. Ha, ona da mı hayır? O zaman size müjdeli bir haberimiz var; ders notlarınızı bundan böyle gnçtrkcll.com’da paylaşıyoruz… Bizim zamanımızda yoktu böyle şeyler, inanın çok şanslısınız…

7- EN YAKIN BANKAMATİKLER NEREDE?

Şu an tam olarak nerde olduğunu bilmemekle beraber, kampüsteysen eğer en yakın bankamatiğin hemen solda olduğunu biz demesek de göreceksin. E diyelim kampüste değilsin. Kimbilir nerdesin? Kimbilir ne işler çeviriyorsun ancak şunu söyleyebiliriz ki, kampüsün hemen dibinde olan Meltem Mahallesi’ne girersen, orada yol üstünde seni bir dizi banka karşılıyor olacak.

8- HANGİ YURTTA KALMALI NEREDE EVE ÇIKMALI?

Öyle şıp diye ev tutamayacağınıza göre en azından bir süre devlet yurdunun o herkese nasip olmayan güzelliklerini görmek zorundasınız. Okulun hemen içinde, çarşının karşısına konuşlanmış yurdunuz hiç değilse ilk geldiğinizde size çevre sağlaması açısından büyük avantajlar sağlayacaktır. Yurt hakkı çıksa da, çıkmasa da gelir gelmez kalıcı bir yer bulana dek misafirhanede kalma şansına sahipsiniz. Fakat yurt ile ilgili olarak şunu asla unutmayın, nice genç delikanlılar “Hele ilk sene kafa arkadaş bulayım da, ikinci sene eve çıkarım” diyerek heder oldular. Onlar oldu, siz olmayın. Onlar etti, siz etmeyin.

Devlet yurdu dışında bir diğer alternatifiniz, okulun çevresine serpiştirilmiş olan Apart Oteller. Fiyatları çok tuzlu olmasa bile sürekli kalmak değil fakat idareten konaklamak için ideal. Ancak eve çıkacaksanız, çok da düşünmenize gerek yok. Üniversitenin yurtta kalmayan büyük çoğunluğu gibi buyrun siz de Meltem Mahallesinin yüksek katlı binalarına merhaba diyin.

9- EV EŞYASI NEREDEN VE NASIL ALINIR?

Zar zor evi tuttun, sağdan soldan tabak çanak buldun, kolilerden masa yaptın ama bi de bunun buzdolabısı, yatağı, koltuğu var di mi? Minimalist bir tasarım anlayışınız yoksa, büyük ihtimal evet, bunlara ihtiyacınız var. Bunun için önce hemen kalkın ve gece vakti Meltem Mahallesi’ndeki komşularınız dışarıya kullanmadıkları eşyalarını atmışlar mı, ona bakın. Büyük ihtimalle atmışlardır ve oradan şahane şeyler bulabilirsiniz ancak anlaşılıyor ki, sizin buna pek gönlünüz yok. Gidip illa para verceksiniz… E o zaman ona da tamam, ona da hay hay.

Yapmanız gereken, hemen Çallı’ya giderek spotcular çarşısını ziyaret etmek. “Abi öğrenciyiz de biz”, “Hocam biraz düş yaa..”, “Abi iyi de bu buzdolabı çalışmıyor” diyerek nafile bir çaba içerisinde eşyalarınızı tamamlamaya çalışmanızı izlemek gerçekten çok eğlenceli olacak…

10- PEKİ, ULAŞIM ŞEHİR İÇİNDE NASIL?

Sorular ilerledikçe, galiba yavaş yavaş Antalya’ya ısınmaya başlamışsındır. Sen de artık bu şehirden birisin ve senin de herkes gibi A-Kent kartına ihtiyacın var. Al ki bu kartı, otobüsle oradan oraya fıldır fıldır gez. Hangi hat, nereye gidiyor hepsi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sitesinde mevcut, aç oraya bakıver bir zahmet. Lütfen, her şeyi de bizden bekleme, bu kadar kolaycı olma.

Belediye otobüsünü beğenmediysen, dolmuş da bir diğer alternatif. Her ne kadar dolmuşlarda öğrenci indirimi olmasa da, biliyoruz ki sen yine ısrarla “Hocam, şuradan bir tane öğrenci alır mısın?” diyerek paranı uzatacaksın. Biz yine yapma diyelim de, sen yaparsan da kimsenin senden indirimli ücet alacağı hayaline de kapılma lütfen…

11- GÜZEL YEMEK YERLERİ, KAFELER, ORTAMLAR NEREDE?

Daha önce de söylemiştik, Antalya’nın kebabçı kültürü bir hayli gelişmiş. Gittiğin bütün kebapçılar bir tane lahmacun bile alsan, önden sana nefis yiyecekler ve lavaş getirecek, en ekonomik şekilde doymanı sağlayacaklardır.

Karnını bir şekilde doyurdun, hadi onu atlattın diyelim de, sosyal hayata nasıl tutunacaksın bir de ona bakmak lazım. Heralde duymuşsundur, eğlence için Antalyalılar’ın ilk gittiği yer Kaleiçi. Şehrin merkezindeki Kaleiçi, Antalya’nın meşhur barlar sokağı.

Kuvvetle muhtemel, öğrenim hayatının bir döneminde buralara dadanıp, az buçuk kendini kaybetmen mümkün. Olsun, bunlar hep olacak zaten. Bu yaşlarda yapmazsan, bir daha ne zaman yapacaksın da, bari gittiği yerlere dikkat et. Bak mesela, Simurg Cafe&Bar, Tudors, Jolly Joker sana oradan göz kırpıyor…

Ama diyelim, kafa dinlemek için bir yere gitmek istiyorsun. Işıklar Caddesinden, Karaalioğlu Parkına giriyor, oradan da Gizli Bahçe’yi buluyorsun. Sonra da bir güzel denizin üzerinde, içeceğini yudumluyorsun…

Neyse, uzun lafın kısası, pek tabii ki tüm üniversite öğrencilerinde olduğu gibi seni acayip kafa arkadaşlarla, acayip matrak, inanılmaz olduğuna herkesi ikna etmeye çalışacağın hikayeler bekliyor. Bunun aksi olması gibi bir durumun sözkonusu olduğunu tahmin bile edemiyoruz…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-808F6A904 -- 10 Temmuz 2014; 16:50:39 >

• çok sağol kardeşim buna ihtiyacım vardı
  • Rica ederim:)
  • Güzel paylaşım Akdeniz'i düşünen birçok arkadaşa yardımcı oldun. Hatta ben bile düşünmeye başladım :) Ellerine sağlık.
  • Güzel olmuş:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkurler:)

• Ben bu üniversiteden mezun oldum gerçi 2 yıllık idi ama fakülteden hocalar geliyordu.Notlar kafalarına göre veriyorlardı.Üniversitenin her işi uzar.Bologna süreci sıkıntılı geçti.Halada öyle.Kampüs bana göre ahım şahım değil.Deniz manzaralı falan sanıyosanız yanılıyorsunuz ama denize yakın. Fakülteden fakülteye de eğitim değişiyor. Hocalara bağlı tabikide ama çalışkan değilseniz yaz okulu temmuzda git gel hiç çekilmiyor bunu bilin.Ulaşım ucuz öğrenciye kart alırsanız 90 kuruş idi sanırımSuda ucuz.Yazın günısı denen sistemle güneş enerjisi ile sürekli sıcak duşunuz olur sonbahar ve ilkbaharda da olur ancak kışın haftada bir banyo yapabilirsiniz.Ha ev şofbenlidir bilemem Antalya parası olana güzeldir sonra pişman olmayınız.İstanbul,Ankara, İzmir,Eskişehir önceliğiniz olsun derim.Onları istemiyorsanız yazabilirsiniz.Ev kiraları 300 e de var fakülteye yakın evlerde 600 den başlar iki kişi çıkarsanız sorun olmaz.Ayrıca üniversitede etkinlik boldur.Üniversitenin kendi spor salonu var body building yapmak isteyene güzel fırsat ve çok ucuz.Aklıma gelen bunlar tabi zevkler ve renkler tartışılmaz.Kimine göre Antalya çok güzel gelebilir.Şuan tekrar hazırlanıyorum 4 yıllık için eğer kazanırsam Akdeniz Üniversitesini yazmıyacağım kesin .Herkezin doğru tercih yapması dileğiyle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: just4techno

Ben bu üniversiteden mezun oldum gerçi 2 yıllık idi ama fakülteden hocalar geliyordu.Notlar kafalarına göre veriyorlardı.Üniversitenin her işi uzar.Bologna süreci sıkıntılı geçti.Halada öyle.Kampüs bana göre ahım şahım değil.Deniz manzaralı falan sanıyosanız yanılıyorsunuz ama denize yakın. Fakülteden fakülteye de eğitim değişiyor. Hocalara bağlı tabikide ama çalışkan değilseniz yaz okulu temmuzda git gel hiç çekilmiyor bunu bilin.Ulaşım ucuz öğrenciye kart alırsanız 90 kuruş idi sanırımSuda ucuz.Yazın günısı denen sistemle güneş enerjisi ile sürekli sıcak duşunuz olur sonbahar ve ilkbaharda da olur ancak kışın haftada bir banyo yapabilirsiniz.Ha ev şofbenlidir bilemem Antalya parası olana güzeldir sonra pişman olmayınız.İstanbul,Ankara, İzmir,Eskişehir önceliğiniz olsun derim.Onları istemiyorsanız yazabilirsiniz.Ev kiraları 300 e de var fakülteye yakın evlerde 600 den başlar iki kişi çıkarsanız sorun olmaz.Ayrıca üniversitede etkinlik boldur.Üniversitenin kendi spor salonu var body building yapmak isteyene güzel fırsat ve çok ucuz.Aklıma gelen bunlar tabi zevkler ve renkler tartışılmaz.Kimine göre Antalya çok güzel gelebilir.Şuan tekrar hazırlanıyorum 4 yıllık için eğer kazanırsam Akdeniz Üniversitesini yazmıyacağım kesin .Herkezin doğru tercih yapması dileğiyle

Döneminde siyaset olaylari suanki gibi karisik miydi?

• quote:

Orijinalden alıntı: spakuler

quote:

Orijinalden alıntı: just4techno

Ben bu üniversiteden mezun oldum gerçi 2 yıllık idi ama fakülteden hocalar geliyordu.Notlar kafalarına göre veriyorlardı.Üniversitenin her işi uzar.Bologna süreci sıkıntılı geçti.Halada öyle.Kampüs bana göre ahım şahım değil.Deniz manzaralı falan sanıyosanız yanılıyorsunuz ama denize yakın. Fakülteden fakülteye de eğitim değişiyor. Hocalara bağlı tabikide ama çalışkan değilseniz yaz okulu temmuzda git gel hiç çekilmiyor bunu bilin.Ulaşım ucuz öğrenciye kart alırsanız 90 kuruş idi sanırımSuda ucuz.Yazın günısı denen sistemle güneş enerjisi ile sürekli sıcak duşunuz olur sonbahar ve ilkbaharda da olur ancak kışın haftada bir banyo yapabilirsiniz.Ha ev şofbenlidir bilemem Antalya parası olana güzeldir sonra pişman olmayınız.İstanbul,Ankara, İzmir,Eskişehir önceliğiniz olsun derim.Onları istemiyorsanız yazabilirsiniz.Ev kiraları 300 e de var fakülteye yakın evlerde 600 den başlar iki kişi çıkarsanız sorun olmaz.Ayrıca üniversitede etkinlik boldur.Üniversitenin kendi spor salonu var body building yapmak isteyene güzel fırsat ve çok ucuz.Aklıma gelen bunlar tabi zevkler ve renkler tartışılmaz.Kimine göre Antalya çok güzel gelebilir.Şuan tekrar hazırlanıyorum 4 yıllık için eğer kazanırsam Akdeniz Üniversitesini yazmıyacağım kesin .Herkezin doğru tercih yapması dileğiyle

Döneminde siyaset olaylari suanki gibi karisik miydi?

Bilmiyorum kardeşim kampüse fazla gitmedim

• Günceldir..
  • Günceldir
  • faydalı oldu.
  • Hele şükür beklediğim konu geldi

Up

• Günceldir
  • Doğma büyüme İstanbullu olan biri Antalya'ya alışabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lalelim

Doğma büyüme İstanbullu olan biri Antalya'ya alışabilir mi?

alışmanın biraz zor olacağı kanaatindenialışmanın biraz zor olacağı kanaatindenim
  • Muhteşem paylaşım

• uludağ iibf olmazsa akdeniz iibfdeyim hayırlısı bakalım :D
  • Bunu akdenizde okumayan birisi yazdı sanirim ,iyi misiniz siz ya ,akdenizde okunabilcek 2 bölüm var birisi tıp digeri turizm,ya siz boyuna sehir anlatmıssınız her üniversitenin artıları var böyle ,hepsi icin bi düzine sey yazılabilir önemli olan egitimi yapmayın ya gezmeye gelmiyoruz üniversiteye sadece,1.si ben su an akdeniz makine mühedisligini bırakıp tekrar hazırlanan birisi olarak söylüyorum ki kendi hocaları bile önermiyor,zaten o kadar az ögretim ve arastırma görevlisi var ki sorununuz oldugunda danısabilceginiz size projelerde eslik eden kimse yok,e rasmus olarak sadece buraya gelen var erasmusa akdenizden giden kimse yok ,cünkü bu konuda alınmıs bi dil egitimi yok ,ben 2 yıldır buradayım ilk yıl hazırlıkta bildigim ing yi unuttum,hocalar zaten diyor biz size cok bi sey ögretmiyoruz diye,cidden öyle cünkü okudugumuz kitabın bir üst levelini biz lisede gördük düsünün,2. Yıl makine mühendisliginin ilk sınıfındaydım hoca sınıfa girdigi gibi kendini belli etti adam hic bi sey bilmiyor,ben sıralamam kocaeli gibi bi yere yeterken yazdım burasını sırf ortamı daha iyidir egitimi diye,en azindan kendimi gelistrym dedim projeme yardım eden tek bi hoca bile olmadı sordugumzda da o bizim sorumlulugmz degil dedi,biz proje yapmycaz arastırma yapmycaz da kim yapıcak,antalyanın ortamına gelince deniz kum günes her yerde var siz cebinizdeki paradan haber verin ,bi dısarı cikmak 50den asagıya patlamıyor ögrenci adamız biz ,bi konsere bi bara gitsen cüzdanin bos cikiyosun ,onun disinda yiyecek olayı da cok pahalı hep elit yemek yerleri var,bi sorunuz varsa yine sorabilirsiniz bana ama böyle seylere bakıp da sakın hayatınıza yön vermeyin ,ben bu forumdan duyarak yazdım akdeniz mühendisligi üstelik 52 binle girdim cok daha iyi yerler tutarken simdi ne mi oldu hayatımdan 2 yıl gitti ve bu yıl sınava tekrar hazırlanırken psikolojik olarak cöktüm,simdi tekrar tercih yapıyorum hayatınızı akdeniz yazıp karartmayın.

• Bir daha up

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.