Şimdi Ara

Akçay nasıl bi yer? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
28.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: VoldroY

Ben en son geçen sene gittim.Yaşın kaç bilmiyorum ancak oralarda dikkatli olmanı tavsiye ederim.Birinin kız arkadaşı olmayan birine bakmasan bile baktın der ve seni bıçaklayabilirler bile.Ben geçen sene bir kavgadan öyle çıktım bir arkadaşım hastanede 2 hafta yatmıştı sırtına tornavida geçirmişlerdi.Herkes birbirinin namusudur oradadır.Kız sevmese bile onu seven erkeğin sevgilisi olmak zorundadır.
    Bu arada Akçay içerisinde nereye gideceksin bilmiyorum ancak,adresini tam olarak hatırlayamasam da 25-30 kişilik motorbisikletli bir çete topluluğu var sevgilisine çıkma teklif etmiştim(çete başı gibi bir şeydi sanırsam),o da kabul edince başım belaya girmişti.

Sakindir ancak sen bulaşmasan bile bulaşan olur ailenin yanından ayrılma derim ben sana ve kızlarla pek takılma.

bu arkadaş ne diyo ya ?

• Denizi buz gibi inanilmaz soguk , biz pek begenmedik 2. gun antalyaya gectik direk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

quote:

Ben en son geçen sene gittim.Yaşın kaç bilmiyorum ancak oralarda dikkatli olmanı tavsiye ederim.Birinin kız arkadaşı olmayan birine bakmasan bile baktın der ve seni bıçaklayabilirler bile.Ben geçen sene bir kavgadan öyle çıktım bir arkadaşım hastanede 2 hafta yatmıştı sırtına tornavida geçirmişlerdi.Herkes birbirinin namusudur oradadır.Kız sevmese bile onu seven erkeğin sevgilisi olmak zorundadır.
    Bu arada Akçay içerisinde nereye gideceksin bilmiyorum ancak,adresini tam olarak hatırlayamasam da 25-30 kişilik motorbisikletli bir çete topluluğu var sevgilisine çıkma teklif etmiştim(çete başı gibi bir şeydi sanırsam),o da kabul edince başım belaya girmişti.

Sakindir ancak sen bulaşmasan bile bulaşan olur ailenin yanından ayrılma derim ben sana ve kızlarla pek takılma.

bu arkadaş ne diyo ya ?

Harbi o neyin kafasını yaşıyor Görende Akçayı teksas felan zannedecek. Akçayda yakınlarım var, çok kez görmüşlüğüm oldu ve böylesini ilk defa duyuyorum. Arkadaş belli ki orada bi olay yarattı gelmiş burada biraz daha abarta abarta ve suçu karşı tarafa yükleyerek anlatmış. Mümkünse bir daha adımını atmasın o beldeye...

• quote:

Orijinalden alıntı: EXCALIBUR

Soğuk denizli,plajında biraz amele olan, gece hayatı çok müthiş olmayan sakin tertemiz bir havası olan daha çok yaşlıların(özellikle kalp hastaları) tercih ettti tatil beldesi :D 3 yıldır felan gitmiyorum ama değişme olabilir en son gittiğim itibariylen böyle bi yerdi :D ve pansiyonları gayet uygundu.

+1

Ve kızlarının abaza olduğu da doğru
  • İyidir kardeş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

quote:

quote:

bu arkadaş ne diyo ya ?

Harbi o neyin kafasını yaşıyor Görende Akçayı teksas felan zannedecek. Akçayda yakınlarım var, çok kez görmüşlüğüm oldu ve böylesini ilk defa duyuyorum. Arkadaş belli ki orada bi olay yarattı gelmiş burada biraz daha abarta abarta ve suçu karşı tarafa yükleyerek anlatmış. Mümkünse bir daha adımını atmasın o beldeye...

bende gitmeyi düşünüyodum nasıl bi yer diye düşünürken bunu okuyunca itti birden geri.. yok dimi hocam böyle bişey ?

• Arkadaş gitmiştir akçaya dönmüştür de ancak ben yine de deneyimlerimi paylaşıyım 3 senedir gidiyorum. Daha çok belirli bir yaşı aşmış insanlar için geldi bana orası, yaş dağılımı dengeli değil küçük nüfus ve yaşlı nüfus fazla. Kendi yaş aralığımda kız göremedim pek (18-22) Gece hayatı pek yok, gündüz gezmelik yerler fazla. Tatil beldesinden çok denizine girilebilen bir istanbul ilçesi gibi.

O körfez boyunca her yerde deniz rezalet! Git küvete suyu doldur, kova kova buz taşı at içine gir oraya aynısı işte akçay! Deniz sevmiyorum ben zaten güneşlenirim şezlongda dersen de o iş yaş! Dediğim gibi geneli yaşlı insanlardan oluşan bir yer ve sabah 5-6'da kalkıp gidip yer tutuyorlar plajda. Kahvaltını yapıp gidiyorsun bir de bakmışsın her yer kapılmış. Eğer özel aracınız varsa denize akçayda girmek yerine küçükkuyuda girin derim (sanırsam 20-30dk mesafede)

1 haftada akçayda her yeri keşfeder 2.haftanın sonunda da sıkılırsınız. Ha arkadaşlarla giderseniz ayrı ben ailemle gitmiştim ve cidden 1.haftanın sonunda yapacak bir şey kalmadı. Bunu üçtür tekrarlıyorum ve bu sene gitmeyeceğim artık.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

quote:

quote:

bu arkadaş ne diyo ya ?

bende gitmeyi düşünüyodum nasıl bi yer diye düşünürken bunu okuyunca itti birden geri.. yok dimi hocam böyle bişey ?

Hayır öyle bir şey söz konusu değil, belki içkinin dozunu kaçıran bir iki kişi olur ki bu Türkiyenin her yerinde karşılaşılabilir bir durum ama kesinlikle öyle kıroların kavga çıkardığı bir belde değildir Akçay. Son yıllarda gelişme gösterdi, hotellerin fiyatları iyi. Ama bana soran olsa hani aman aman bir belde değil, çarşısı gezilmeyecek kadar küçük, genç nüfus biraz az, genelde yaşlılar var. Ha sen güneş+kum+deniz için gidersin ozaman değer.

Hele bir de Kaz Dağı(1774 metre olması lazım) var ki mutlaka ve mutlaka çıkılması gerekiyor. Zaten o bölgeye çok yoğun bi talep oluyor yani napıcam ben dağın zirvesinde tek başına diye düşünmeyin, kalabalık oluyor, bakın altta Kaz Dağından fotoğraflar koyuyorum. Kesinlikle gidip görülmesi gerekiyor o Hasan boğuldu şelalesi, sarı kızın türbesi vs.
    Ayrıca Akçaya gitmişken Edremit'de gezilebilir, birbirlerine yakın en fazla 8 km var aralarında.

Akçay nasıl bi yer?

Akçay nasıl bi yer?

Akçay nasıl bi yer?

• 2009 da yazmışım,4 yıl geçmiş. :D Ben orada büyüdüm rahat olun süper yerdir de çingenesi bol bu aralar hadi hayırlısı.

Orada bir yazlık almanızı şiddetle tavsiye ederim,fiyatları bence çok daha inecek de kışın bizim evin boruları patlamıştı çok uğraştırmıştı kapıcınızı falan tembihleyin ona göre.
  • konum hortlamış çok duygulandım.

edit: hala akçaya gitmedim bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IcePath -- 18 Nisan 2013; 1:33:35 >
  • 4 Senedir gidiyorum,size şöyle söyleyeyim oranın animotorleri hiç değişmedi gün içerisinde yapılan Su topu,Voleyboy vs vs ler acayıp zevklı oluyor bilmiyorum belki benim gittiğim otelden kaynaklanıyor konaklayanlar çalışanlar sanırsınız abi,kardeş en güzelide kafa dinlemelik yer havası çok güzel ortamı güzel ee daha ne kaldı "Denizi" ne yalan söyliyim denizini sevmedim bu arada çok güzel kız arkadaşlarla tanıştım Özet: güzel yer
  • Çok ucuz yerdir, meyvesi olsun suyu beleş zaten. Denizi buz gibi olsada dayanamayıp deli gibi girdiğimi hatırlarım,şnorkelle saat geçirmek mükemmel.Eğer poyraz denk gelirse su mis gibi oluyor.Hatta telefonla atlamıştım 3 senedir gidiyorum, Asosyalin tekiyim, bana kız sormayın

• Arkadaşlar 8. yılımı körfezde geçiriyorum. Öncelikle tornavida yiyen arkadaşın bahsettiği "motorlu sipahiler" doğrudur. Halen daha aynı tayfa dolanır, yıllar geçti onların motorlar değişmedi, sürenler değişiyor elbet ama vizyonları asla değişmez. Amma velakin o tarz insanlar memleketin her yerinde. Ve bi kaç arkadaş daha işte tek başınıza dolaşmayın indirirler falan demişler. Saçmalık, bir kere yerlisi olarak kendim dahil bu tarz bir olay gördüğümüzde müdahale ederiz. Teksas mı burası öyle tuttuğunu dövüyolar falan, o hikaye. Arkadaşın anlattığı olay da motorlu sipahilerin liderinin kız arkadaşıyla bir ilişkisi olmuş sanırım o yüzden. Yoksa kuduz köpek gibi geleni geçeni tornavidalama gibi bir olay yok. O tarz insanlarla karşılaşırsanız da asla geri vites yapmayın, bebe oldukları için sizin kibarlığınız onlara ezildiğiniz hissini veriyor o yüzden daha çok azıyor. 2 höt höt diyin başlarlar kardeşim seninle bi derdimiz yok yanlış anlaşılma olmuş ayaklarına.

Neyse onun dışında konu 2009da açılmış, şuan itibariyle çok daha farklı diyemem, ama ufak tefek değişimler var. Bu yaz geldiğinizde nelerle karşılaşabilirsiniz onlardan bahsediyim.

Öncelikle yapabileceğiniz etkinlikler sadece denize girip güneşlenmek değil bundan emin olun. Hatta bir kazdağımız var ki sırf 4 gün oraya harcanır kesinlikle, safari turları olsun, piknik yerleri olsun, şelaleye nazır yerlerde piknik, kahvaltı yapma imkanınız var. Fakat alışkın olmayan arkadaşlar 300 metreden sonra yarım saat bir saatlik bir baş ağrısı çekeceklerdir. Çünkü OKSİJEN ÇOK FAZLA. O kadar temiz bir havası var ki oksijen sizi adeta sarhoş edecek. Ciğerlerinize çektiğiniz her hava size ulan iyi ki gelmişim dedirtecek. Bu kadar iddaalıyım.

Onun dışında akçayı sadece akçay olarak görmeyin, büyük şehirlerde 1 vesayitte gittiğiniz mesafelerde, ören, altınoluk, güre ve edremit de bulunuyor. Deniz kısmına gelince, deniz EGE DENİZİ arkadaşlar, Kimse bir akdeniz beklemesin sıcaklık bakımından. Zaten sıcak denize niye girer bir insan onu da anlamıyorum. Akdeniz üniversitesinde okuyan birisi olarak daha denize 1 kere girmedim. Neyse sakinleşiyorum..

Akçayın denizi körfez içindeki en kirli denizdir arkadaşlar, bir kere aşırı kalabalıktır öyle dibini göreyim taş çıkartayım olaylarını aklınızdan çıkartın.
    En temiz körfezimiz içinde Altınoluktadır, bu arada akçaydan 45 dakikaya Assos a gidebilir akvaryum (abartmıyorum) gibi denizde yüzebilirsiniz. Kesinlikle gidilmeli zaten. Neyse, onun dışında Güre çok sakindir, genelde cemaatçi tayfanın takıldığı bir yerdir. Tavsiye etmem, özellikle de gençseniz! Denizi muşambayla kadınlar erkekler diye ayıran bir zihniyettir.
    Ören, plajı harikadır, filmlerdeki plajları aratmaz kesinlikle. Her türlü etkinlik vardır, voleybolundan deniz sporlarına kadar.

Onun dışında gençler eğer avlanmak için(^^) gelecekse, bilmeleri gereken bir kaç ana nokta var. Onun dışında boşuna ümitlerle gidip da ulan herkes yaşlı diye üzülmeyin. Örneğin güreyle altınoluk arasında olan yazlığımızda yazın toplamda 1 hafta ya kalıyorum ya kalmıyorum. Zira ara dönem hiç denk gelmemiş. 19 yaşındayım, orada torunlar (0-13) evlatlar (25-40) ve dedeler var (60-110) yani bu tarz yerde 1 hafta kalan arkadaşlara hak veriyorum.

Fakat olayın akçayı ve altınoluk'u var. Ha kesinlkle bir antalya kaleiçi ya da kemer beklemeyin, rus ablalar önünüzde dört dönmeyecek akçayda ya da körfezde. Fakat yeteri kadar bar, kafe var. Çay bahçesine gidip de düşmedi demeyin. Biraz araştırın!

Fiyatlar konusunda, özellikle son yıllarda kalabalık iyice arttı. Doğal olarak paraya aç kalan bu yazlık yer işletmecileri işin b.kunu çıkartmaya başladılar. Eskiden sürahiyle kazdağımızın suyunu içerdik heryerde, şuan ise bazı yerlerde eriklinin bardakımsı suları var mesela. Fakat yine de yazlık yerler arasında en ucuz yerlerden biridir edremit körfezi!

Bu arada kısa birşeyler daha söylemek istiyorum arkadaşlar. Temiz olan her denizde deniz kestanesi vardır. Özellikle mor deniz kestanesi görüyorsanız bir denizde, alın o denizi bardak bardak için. O derece temizdir. Akçayda kestane yoktur mesela. Acaba niye?

• Denizine girilmez pislikten.
    Her turden insan var ama geceleyin sahanedir kordonu.

• Akçay kucukkuyu altinoluk kafa dinleme yeri yada baska deyimle moruklarin yeri. Gece hayti yoktur temiz hava ve soguk deniz vardir. Geceleri sicaktan bunalmazsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Morukların yeri Konu hazır hortlamışken bende grüşlerimi bildireyim. Küçükkuyuda yazlık var. Gidecekseniz sallayın Akçayı. Küçükkuyu da demiyorum gidecekseniz Altınoluk'a giden. Gece hayatı iyidir. Merkeze indiğinizde deniz kenarında çay bahçesi gibi birşey vardı atmışlar minderleri koymuşlar nargileleri gel keyfim gel. Ayrıca kız istiyorsanız Altınolukta Sükse (yazılışını hatırlamıyorum :P ) ve Zeytin bar var. Zeytin bara gitme ya 2 sene önce oraya gittiğimde 10 yaşındaki veletler içeride tenis topuyla maç yapıyordu :D Ama çok cici kızlar geliyor çıtırlar hani. Sükseye çok gitmişliğim var. Sağlam mekan. Baya kalabalıktı. Barda pezevenk bile vardı bize denk gelmişti bu pezevenk olayını isteyen olursa anlatırım. Sükse çok kalabalık olduğu için kız düşürme ihtimalin yüksek.

Gelelim Küçükkuyuya. Denizi çok güzel ama Altınolukta mavi bayrak var unutmadan. Bir keresinde Küçükkuyuda mor deniz kestanesi çıkarmıştım. Sahil boyunca büyük kaya kütleleri var. Oradan denize girersen deniz kum ve kestane pek yok kayaların üstleri dışında. Ta ebesinin nikahına gidip denize girerseniz, ileride taşlık var, orası yosun, çakıl kestane :/ Yürüdüğünüze değmez. Küçükkuyuda öyle işte. Ama Altınoluk candır bunu unutma en sağlam yer orada.

• Deniz an itibariyle buz gibi. Kimseye tavsiye etmiyorum. Dun geldim. Bugun direk gidecegim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.