Şimdi Ara

Akbank ATM'si para sıkışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
19.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 aralık günü kredi kartı borcumu ödemek için Sapphire alışveriş merkezinde bulunan Akbank ATM'sine gittim.

Parayı 2 sefer saydım emin olmak için, para koyma gözü açıldı, parayı gözden içeri soktum.

Bankamatik parayı sayarken, birden ekranda paranız sıkışmıştır, size ulaşabileceğimiz telefon numarası yazın diye uyarı çıktı, ardından kaç para yatırdığımı sordu ve kartımı iade etti.

Para hesaba geçmedi, müşteri hizmetlerini aradım güç bela bağlandım birine durumu anlattım.

10 iş günü süre verildi, hala bekliyorum... Zaten ödemesini geciktirmiştim nerdeyse diğer hesap kesim tarihi gelecek ses yok.

Şikayetvar'da bir sürü bu konuda şikayet var Akbank ile ilgili, bazıları olumlu sonuçlanmış bazısıda olumsuz.

Başına böyle birşey gelen var mı ne yapmak lazım?

Az bir para değildi 1410 TL. Bu işi hızlandırmak için ne yapabilirim?

Eskiden kola makineleri vardı bazen parayı alır ürünü vermezdi veya atari oyunları aynı o hesaba benzedi bu iş.

• Mrhb arkadaslar benimde basima 24.11.2014 tarihinde ayni olay basima geldi akbank atm'sine parayi yatirdim ama hesabimda gorunmedi ve iki defa olumsuz cevap geldi tekrar inceleme istedim ne olcak bilmiyorum tam 20 gun oldu ve ses cikmadi sizinkinden bi haber geldi bu arada para miktarida 1.500TL

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazordulu L kullanıcısına yanıt
    Genelde 1hafta-1o günde sonuçlanır olumlu yada olumsuz.......

• lazordulu L kullanıcısına yanıt
    arkadaşım benimki 1 haftada sonuçlandı. Allahtan olumlu sonuçlandı, olumsuz olsa uğraş dur zor bir mesele parada fazla kolay gelsin.

ama hakkını sonuna kadar ara, her ATM'de kamera sistemi var olmadı onların incelenmesini iste..

Akbank bu konuda malesef sorunlu, sikayetvar sitesinde son 1 sene içinde bu konuda 450 şikayeti var Akbank'ın ve diğer bankalar arasında 1. sırada.
  • Benim 4000TL finans bank atmsine sıkıştı atmnin başından ayrılmadan aradım müşteri hizmetlerini ertesi gün düzelttirler hesaba geçti para
  • Patronage kullanıcısına yanıt
    bende ayrılmadan aradım ama fayda etmedi 7 ila 10 iş günü sürer dedi.

en güzeli yanında banka olan ATM lerden işlem yapmak veya direk bankanın içinden.

ben bir daha yanında banka olmayan ATM yi kullanmam para yatırmak için..

bir sürü şikayet var adam para yatırmış, para sıkışmış sonra kabul etmemişler adamın başvurusunu yanmış parası.
  • Son 8 ayda toplam 14 kez 50-TL ile 4.000-TL arasında Akbank'a ait bağımsız ATM'ye para kaptırdım. En son bugün 7.000-TL kaptırdım. Hiç biri de 1 aydan önce çözülmedi. Her seferinde sağdan soldan borç alarak geçindim. Her ne kadar gerçek olsa da, bankanın attığı "7 iş günü içerisinde çözeriz ağa" tarzındaki mesajları olsa da artık hiç kimse "Banka parayı geri verince öderim" lafını yemiyor. Maaşı da bu bankadan almasak 1 saniye düşünmem kaçar giderim bu bankadan!

İncir çekirdeğinin hacmi kadar aklınız varsa zorunlu olmadıkça çalışmayın Akbank ile...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • akbank ilk bulaştığım ve ilk terk ettiğim bankadır.
    bütün her şeyimi akbank üzerinden yapardım
    yaklaşık 4 ilde 8-10 arası hesabım vardı
    ancak maaş hesabından 25 tl hesap işletim ücreti kesip başvurunca da geri de vermedikleri gün banka ile bağımı koparttım
    maaş yatan hesabın maaş hesabı olmayıp ücret hesabı olduğunu bu nedenle de parayı geri veremeyecekleri gibi saçma sapan bir gerekçe sundular
    tüm kartlarımı bes ödemelerini otomatik ödeme talimatlarını iptal edip sabancı holdinge şikayet yazınca çok kıvırdılar gen. md. yrd. bile aradı
    ama bir daha bu bankayı kullanmayacağım.
    hatta önünden bile geçmiyorum.
    şiddetle terketmenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 16 Ocak 2015; 19:00:21 >
  • mehmetmetingülcan kullanıcısına yanıt
    hesap olayını bilmiyorum o yüzden birşey diyemem,

ben genelde kart borcunu geciktiririm, akbank hiç üzerime düşmez...

diğer bankalar 1 gün gecikse bile günde 3-5 sefer arayıp sıkıştırıyordu.

şu atm sıkışması olayı çok can sıkıcıydı sorun olmadan halloldu Allah'tan.

bundan sonra şubesi olmayan atmden yatırmıyorum borcumu.

işin özeti her bankanın kendine has sorunları var, hepsi birbirinin aynısı genelde.

sorunsuz banka arıyorsanız para içinde yüzmeniz lazım, o zaman el üstünde tutulursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

akbank ilk bulaştığım ve ilk terk ettiğim bankadır.
    ancak maaş hesabından 25 tl hesap işletim ücreti kesip başvurunca da geri de vermedikleri gün banka ile bağımı koparttım
    maaş yatan hesabın maaş hesabı olmayıp ücret hesabı olduğunu bu nedenle de parayı geri veremeyecekleri gibi saçma sapan bir gerekçe sundular
    tüm kartlarımı bes ödemelerini otomatik ödeme talimatlarını iptal edip sabancı holdinge şikayet yazınca çok kıvırdılar gen. md. yrd. bile aradı

Genel müdür yardımcısı sizi mi aradı iptal etmeyin diye ben afridayken çakı ile aslan vurdum gibi olmuş biraz

• quote:

akbank ilk bulaştığım ve ilk terk ettiğim bankadır.

zararın neresinden dönülse kardır hocam.

ben de 2008-2010 arası kullandım, sonra kapatıp çıktım.

• inanmak zorunda değilsin.
    hatta dahası da var.
    en yakın banka şubesinin müdürünün
    iptal ettiğim kartları bizzat ayağıma kadar getirip
    çalıştığım yerde beni onore edebileceğini de söyledi bunu da reddettim.
    istersen buna da inanma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 24 Ocak 2015; 13:19:35 >
  • quote:

inanmak zorunda değilsin.
    hatta dahası da var.
    en yakın banka şubesinin müdürünün
    iptal ettiğim kartları bizzat ayağıma kadar getirip
    çalıştığım yerde beni onore edebileceğini de söyledi bunu da reddettim.
    istersen buna da inanma

Ticaretlemi uğraşıyorsunuz yoksa normal bir çalışanmı

• normal çalışanım, boş zamanlarda al-sat legal bazı işler de yaparım yani her ikisi. illegal olarak yatırım ve genel danışmanlık yapmışlığım var duruma göre gene yaparım da biraz ayaküstü kazanma gibi oluyor.
    (genel danışmanlık uzmanlık alanlarımda oluyor mesela adam int. cafe açacak ne lazım kaça patlar nerden alırım
    ne alayım şunu bunu söyle der akıl veririm önceden hesap ettiği bir para vardır ona göre daha ucuz şeyler önerirdim
    cebinde de para kalır buradan komisyon alırdım. veya adama int. cafe yerine play station açmaya ikna ederdim
    şu kadar tv lazım nbu kadar koltuk lazım gidip mağazadan alsa bilmemne kadar tutacak
    ben aynı malı gerekirse başka bir şehirden daha ucuza getirtirdim komisyon alırdım
    nakliyeyi kargo yapsa bilmemne kadar tutar ben nasılsa o güzergaha gidip gelecek birini ayarlardım o işi de ucuza kapatırdım vs.
    yada birisi bir yere mal yollayacak o güzergaha giden birine malı veririm yollarım kargo parası kısmen bana kalırdı.
    tabi bu işlerin yasal dayanağı yok kazandığım paradan vergi vermiyorum
    veya adam geliyor şu kadar param var ne yapayım diyor kaba hesapla faize atsa 1000 lira kazansa
    ben ona kafadan sepet yaparım gider 3.000 kazanır arada 2.000 ekstra kar etti gönlünden ne koparsa getirir 50-100 TL bişeyler verir
    bu kazandığım paradan da vergi mergi vermiyordum bu sebeple illegal danışmanlık olarak adlandırıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 26 Ocak 2015; 5:54:17 >

• Arkadaşlar siz siz olun bağımsız atm'lere (mahalle arası, avm gibi yerlerde bulunan) para yatırmayın. En sağlamı şube atm'lerinden işlem yapmak. Ben de garanti'ye 600 lira kaptırdım (300'er liralık iki defa para yatırdım) sistem ikinci para yatırışımda sayarken direk ana menüye attı hiçbir hata/uyarı vermedi. Onay ekranı gelmediği için de ilk aşamada yatırdığım 300 lira sayılmasına rağmen hesaba geçmedi. Anında kayıt açtırdım, 3-4 gün sonra sadece 300 lirayı iade ettiler. Defalarca kayıt açtırdım 1 ay boyunca oyaladılar, sonunda da kasada bakiye fazlası çıkmadı yapılan iade normal dediler. Yani sonuç olarak atm sayımını yapan personel benim 300 lirayı cebine indirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 26 Ocak 2015; 17:52:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Arkadaşlar siz siz olun bağımsız atm'lere (mahalle arası, avm gibi yerlerde bulunan) para yatırmayın. En sağlamı şube atm'lerinden işlem yapmak. Ben de garanti'ye 600 lira kaptırdım (300'er liralık iki defa para yatırdım) sistem ikinci para yatırışımda sayarken direk ana menüye attı hiçbir hata/uyarı vermedi. Onay ekranı gelmediği için de ilk aşamada yatırdığım 300 lira sayılmasına rağmen hesaba geçmedi. Anında kayıt açtırdım, 3-4 gün sonra sadece 300 lirayı iade ettiler. Defalarca kayıt açtırdım 1 ay boyunca oyaladılar, sonunda da kasada bakiye fazlası çıkmadı yapılan iade normal dediler. Yani sonuç olarak atm sayımını yapan personel benim 300 lirayı cebine indirdi

hocam kamera kayıtları yok mu? bddk, tbb, bimer gibi yerlere şikayet ettiniz mi?
    bu işi zaten tek adama yaptırmıyorlar, 2-3 kişi oluyorlar. aralarında bölüşmüşler heralde.

• Kamera kayıtlarını üstüne basa basa istedim savcılık talebi lazım dediler. Ben de anında adliyeye gittim savcı dalga geçti benimle, kimi suçlucam ben atm'yi mi suçlucam elektronik alet bunlar bozulur, neden şubeden yatırmadın da atm'den yatırdın gibi saçma sapan şeyler söyledi. Dilekçemi formaliteden işleme aldı, birşey çıkmaz dedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Kamera kayıtlarını üstüne basa basa istedim savcılık talebi lazım dediler. Ben de anında adliyeye gittim savcı dalga geçti benimle, kimi suçlucam ben atm'yi mi suçlucam elektronik alet bunlar bozulur, neden şubeden yatırmadın da atm'den yatırdın gibi saçma sapan şeyler söyledi. Dilekçemi formaliteden işleme aldı, birşey çıkmaz dedi.

O savcının başına gelse, bankayı ayağa kaldırır.

Benzer durumlar ziraat ve iş bankasında başıma geldi ama sorun olmadı parayı hesaba geçtiler.

Hocam siz BDDK ve bimer e savcıyı da dahil ederek yazin, yanlarına kar kalmasın..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla şu an onlarla uğraşacak vaktim yok, parayı kim çaldıysa helal etmiyorum, Allah'a havale ettim. Bugün garantiye gidip bütün ürün ve hesaplarımı kapattım nedenini hiç sormadılar bile, sorsalar da uğraşmamak için söylemezdim zaten. 2 aydır enpara kullanıyorum, finansbank atm'lerinin para yatırma ünitesi daha sağlam gibi görünüyor. En azından ne kadar yatıracağımı sorup ondan sonra parayı sayıyor. İspatı daha kolay olur.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    çok geçmiş olsun başıma bu olay geldiğinden beri bende şube atmsinden başka atm de para yatırma işlemi yapmıyorum.

aslında sadece para yatırma değil çekme olayında da sahtekarlık yapılabilir. ama bazen insan mecbur kalıyor böyle atmlerden işlem yapmaya.

bununla ilgili düzenleme yapılması lazım, külüstür bilgisayarları atm yapıyorlar ne bakım var ne bişey herşey olur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.