Şimdi Ara

Akasa Viper Hakkında Tavsiye SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Resimde gözüken kasamın,12 cm İşlemci soğutucusu fanı ve hemen arkasında yer alan kasadaki 14 cm fanların yerine ,akasa viper almayı düşünüyorum.Aslında fanlardan memnunum performanslı ve sessiz çalışıyorlar.(2 side cooler master marka)
    Sadece görüntü amaçlı düşünüyorum ancak performans konusundada iyi olduklarını duydum.Tavsiye edermisiniz?

Kasada öyle mavi-yeşil ledli falan rengarenk ışık olayını sevmiyorum.Onun için kasa içinde beyaz ışıklandırma kullanıyorum.Anakart ağırlıklı olarak sarı renk,Kasanın kendı stok fanları ve ramler kırmızı renk.Sarı fanlar hoş durur diye düşünüyorum.

• Kasamda 6 adet Akasa Viper 12cm fan var. Akasa'nın 5'li fan çoğaltıcısı ve Gigabyte'ın EasyTune 6 programıyla birlikte kullanıyorum. Ses olarak bilgisayar açık mı kapalı mı belli değil. Görüntü, renk ve performansına zaten diyecek bir söz yok.. Ayrıca Akasa Vegas mavi led ile birlikte mükemmel bir görüntü oluşturdu. Hem sade ve hem sportif..
  • Aslında hyper 212 evoyu satıp,h100 sıvı soğutmamı alsam diyorum.Ama kullandığım kasadan dolayı pc nin yükteki sıcaklığı 50 dereceyi geçmiyor.Gereksiz masraf olur mu acaba
  • Şuanki soğutucunuzda sadece 1 tane fan var. H100'de ise 2 veya 4 fan, + pompa seside gelmeye başlarsa ne olacak?

Zaten işlemci sıcaklığınızla ilgili hiç bir sorun yok.. Ama param var görüntü istiyorum derseniz daha büyük bir soğutucu alabilirsiniz. Sıvı soğutma gereksiz pahalı.. Parasını haketmiyor bu hazır sıvı soğutma sistemleri..
  • ozaman viper fan alıp devam etmek daha mantıklı şimdilik
  • Kesinlikle daha mantıklı..
  • ozaman 1 tane 140 cm , 1 tane 120 cm akasa viper fan 1 tane fan filtresi ve 1 tanede fan girişi çoklayıcı siparişi vereyim ;)

Teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rıca ederim..
  • bende senin gibi akasa viper performans ve sessizliğini duyup aldım 2 fana 70tl ye yakın para ödedim.fanlar geldi çok sessiz ama minimum devirde :) devri arttıkça sesde artıyor sessiz diyenler demekki maks. devirde kullanmamış. ben aldığıma pişman oldum.adamlar haklı fanlarda ses çıkmıyor hava akımından oluşan sesden ses çıkıyor aslında.
    devrini düşük kullanacaksan da zaten viper almanın anlamı yok. daha sonra arkadaşa 6tl ye snopy 120mm fan aldık düşük devirde akasadan hiç farkı yok :D
    bence akasa veya diğer markalar fark etmez 15-20tl den fazlası yazık
  • quote:

Orijinalden alıntı: veli125

bende senin gibi akasa viper performans ve sessizliğini duyup aldım 2 fana 70tl ye yakın para ödedim.fanlar geldi çok sessiz ama minimum devirde :) devri arttıkça sesde artıyor sessiz diyenler demekki maks. devirde kullanmamış. ben aldığıma pişman oldum.adamlar haklı fanlarda ses çıkmıyor hava akımından oluşan sesden ses çıkıyor aslında.
    devrini düşük kullanacaksan da zaten viper almanın anlamı yok. daha sonra arkadaşa 6tl ye snopy 120mm fan aldık düşük devirde akasadan hiç farkı yok :D
    bence akasa veya diğer markalar fark etmez 15-20tl den fazlası yazık

bende dün 14 cm lik ve 12 cm lik viper sipariş ettim.14cm olanı egzos,12 cm olanı işlemci soğutucuda kullanıcam.Kasamın içi ferah ve büyük olduğundan zaten ısınma söz konusu olmuyor.Genel olarak düşük devirde çalışacaklardır.Benim viper modelinin seçmemdeki en büyük neden aslında görsellik olarak güzel olması.Fanlar gelince daha detaylı yazarım.Siz nerelerde kullanıyorsunuz fanları?

• işlemci kule soğutucumda xilence ışıklı uv turuncu fan vardı. yalnız max. devirde çok ses çıkarıyordu bende araştırmalarım sonucu akasa almaya karar verdim.akasa 0.17a akım gücü xilence ise 0.20a xilence'nin cfm değerini bilmiyorum ancak akasa ve xilence fanı yan yana koyup test ettim xilence çok daha performnslı.gözle aradaki fark belli oluyor. xilence daha sesli karşılığında performsı var.xilence 1900 devirde akasanın verdiği cfm değerinden çok daha güçlü üflüyordu.
    kasa fanı için kullanacak sanız 1000-1200rpm geçmezse ses yapmaz. ama işlmecide tam yükte mutlaka max. devire çıkar buda ses demek.tabi buna çare yok bu tüm fanlarda var.performans istiyorsanız mutlaka xilence alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veli125

işlemci kule soğutucumda xilence ışıklı uv turuncu fan vardı. yalnız max. devirde çok ses çıkarıyordu bende araştırmalarım sonucu akasa almaya karar verdim.akasa 0.17a akım gücü xilence ise 0.20a xilence'nin cfm değerini bilmiyorum ancak akasa ve xilence fanı yan yana koyup test ettim xilence çok daha performnslı.gözle aradaki fark belli oluyor. xilence daha sesli karşılığında performsı var.xilence 1900 devirde akasanın verdiği cfm değerinden çok daha güçlü üflüyordu.
    kasa fanı için kullanacak sanız 1000-1200rpm geçmezse ses yapmaz. ama işlmecide tam yükte mutlaka max. devire çıkar buda ses demek.tabi buna çare yok bu tüm fanlarda var.performans istiyorsanız mutlaka xilence alın.

xilence güzel fanlar üretiyor.Özellikle XAF serisi gayet performanslıymış.Ancak yabancı forumlarda akasa viper ile karşılaştırmaları var ve performans,ses konusunda akasa viper kadar başarılı olmadığı söyleniyor.Fanlar gün içinde gelir ozaman daha net bilgi sahibi oluruz

• pardon xigmatek yazacağıma xilence yazmışım.bendeki fanlar xigmatek 0.20a gücünde 1900d uv turuncu fanlardı.üflemesi çok güzel.işlemcide takılıydı.sonra akasa viper aldım onu işlemciye xigmatek fanıda kassanın üstüne taktım. gtx560 ekran kartının ısını tamamen dışarı tek başına kasadan çekip dışarı atabiliyor. çok güçlü yeterki max. devirde çalışsın :)
    kasa arkasında aercool egzost fanda var o çalışıp çalışmadığı belli bile olmuyor çok sessiz,sebebi adamlar max.1250d lik yapmışlar haliyle yavaş ve sessizler. elimi fanın arkasına koyunca hava akımı çok az.hatta fanı kapatsam dahi olacak :)
    bence cfm değerlerine bakmayın xigmatek kesinlikle aksa viper dan güçlü.ses konusu zaten max. devirde fandan değil oluşturduğu hava akımının sesi.fan kasaya takılınca ses biraz daha artıyor sebebi kasanın delikli ızgarasından geçen havanın oluşturduğu gürültüden dolayı.
    eğer sipariş vermemiş olsaydın senin için kasasız olarak xigmatek ve viperı masada çalıştırır test eder sonuçlarını video çekerdim ama gerek kalmamış..

• burada inceleme yaptım :)

http://forum.donanimhaber.com/m_84847113/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davedevil -- 6 Aralık 2013; 21:27:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Parasını haketmiyor bu hazır sıvı soğutma sistemleri..

+1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.