Şimdi Ara

'Akaryakıtta verginin düşmesi doğru değil' (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
7.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: gabriel_batistuta

Toplu taşımaya binin diyenler nerede yaşıyor çok merak ediyorum. Misal Ankara da toplu taşıma hem kalitesiz hem pahalı. Bir yere iki kişinin arabayla gitmesi otobüsle gitmesinden daha ucuza geliyor.

ben hatayda yaşıyorum,ve bizim toplu taşıma sistemimiz ankarayı mumla aratır adama,daha yeni yeni adam ettiler.
    ankara'da ege mahallesine eryamana git bakayım nasıl 2 lira verdiğin otobüsten daha ucuza getireceksin o yolu merak ettim.

Arkadaş baya abartmış. Muhtemelen ankara dışında il görmemiş ya da görmüş ama 7/24 muhalefet psikolojisini aşamamış.

Ankara ulaşım konusunda özellikle türkiyenin en kaliteli ve nezih taşıma filosuna ve rahatlığına sahip. Ha sabahları tabiki de balık istifi gideceksin, ama sonuçta gidiyorsun. Diğer büyükşehirlerde binemiyorlar bile. Öyle her daim bomboş otobüste 5 dk periyotlarla yolculuk istiyorsan hayal gücünü biraz daha sınırlandırman gerek. Ankaranın havasını, elektriğini, suyunu, denizi olmayışını bile artık her ne düşünüyorsan eleştir ama ulaşım sistemine laf söyleme lütfen. Objektif olalım.

• yahu bak yukarda bir tanesi şurada burada araç yok dedi,linkini verdim ben pazar gecesi çıkıcam saat başı geliyor dedi.
    Bunları memnun edemezsin,ben oraya herhangi bir ülkeyi değil dünyanın en gelişmiş ülkelerinden japonyayı ekledim,balık istifi işlerine gidiyor insanlar gerzek mi de arabalarıyla gitmesin?
    Çünkü o adam bunlar gibi tabela vatanseveri değil,gerçek milliyetçi.
    Ülkesinin teknolojisini her şeye rağmen kullanıyor,metroya balık istifi biniyor.
    Ben istanbulda 45 dakikada ara sıra sıkışık gittiğim yere arabayla 2.5 saatte gideceğim,üstüne 2.75 yerine 30 tl ödeyeceğim,bir de kalkıp aman benzin pahalı muhabbeti çekeceğim.
    Ondan sonra mitingteki hüloooğ kıl teyzenin videosunu paylaşacağım.Senin ne farkın var o teyzeden?
  • quote:

yahu bak yukarda bir tanesi şurada burada araç yok dedi,linkini verdim ben pazar gecesi çıkıcam saat başı geliyor dedi.
    Bunları memnun edemezsin,ben oraya herhangi bir ülkeyi değil dünyanın en gelişmiş ülkelerinden japonyayı ekledim,balık istifi işlerine gidiyor insanlar gerzek mi de arabalarıyla gitmesin?
    Çünkü o adam bunlar gibi tabela vatanseveri değil,gerçek milliyetçi.
    Ülkesinin teknolojisini her şeye rağmen kullanıyor,metroya balık istifi biniyor.
    Ben istanbulda 45 dakikada ara sıra sıkışık gittiğim yere arabayla 2.5 saatte gideceğim,üstüne 2.75 yerine 30 tl ödeyeceğim,bir de kalkıp aman benzin pahalı muhabbeti çekeceğim.
    Ondan sonra mitingteki hüloooğ kıl teyzenin videosunu paylaşacağım.Senin ne farkın var o teyzeden?

Senin verdigin linkteki saatlere bakarak itirazda bulundum zaten , neyin kafasi bu
    Ayrica, ben 24 yildir Ankara'da ikamet ediyorum, sen belli ki arada bir gelip varos mahallelere ugrayip mutlu oluyorsun, saygi duyarim ama kent merkezlerinde hala ulasim rezalet.
    Ulkemin bana kullandirdigi tek teknoloji, sirket servisleri ve akaryakit istasyonlaridir, sen burayi eskisehir ile karistirdin herhalde.

Takipteyim demistim shadow

Burasi AKP genclik kollari merkezi degil, herkese acik bir platform. Farkli goruslere de saygi gostermeyi ogreneceksin.

• Ben zaten sizi görüşlerinizden ötürü yargılamıyorum,sadece söylediğiniz şeyler gerçeği yansıtmıyorsa,karşıdakinin sizden farklı düşündüğünü görünce onu yandaş candaş ilan ediyorsanız devreye giriyorum.
    Bu da maalesef faşizan nazi zihniyetinin ülkemizdeki kalıntıları,elbet değişecek bazı şeyler söyleyecek bir şey yok.
    ankaranın kent merkezinde de varoşunda da toplu taşıma kusurlu olsa da var.
    haa akşam çıkacaksak taksi var,birleşir öderiz.arabamız varsa arabamızla çıkarız,sonuçta haftada 30 50 kilometre dediğin yol kimseyi sarsmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Lüks SUV'u içerisinde benzin zammından memnun olan vatandaş videosu. (16. sn.den itibaren)

Yorumsuz..

O herife buradan öyle bir laf söylerim ki. söyleyemiyorum.. çünkü sonsuza kadar banlababilirim

• quote:

Ben zaten sizi görüşlerinizden ötürü yargılamıyorum,sadece söylediğiniz şeyler gerçeği yansıtmıyorsa,karşıdakinin sizden farklı düşündütğünü görünce onu yandaş candaş ilan ediyorsanız devreye giriyorum.
    Bu da maalesef faşizan nazi zihniyetinin ülkemizdeki kalıntıları,elbet değişecek bazı şeyler söyleyecek bir şey yok.
    ankaranın kent merkezinde de varoşunda da toplu taşıma kusurlu olsa da var.
    haa akşam çıkacaksak taksi var,birleşir öderiz.arabamız varsa arabamızla çıkarız,sonuçta haftada 30 50 kilometre dediğin yol kimseyi sarsmaz.

Yazmiim diyorum ama gene dayanamadim. Siz benzin fiyatini elestirenleri ATaturkcu, vatansever, Kemalist gorunup iktidari elestirip muhalefet gik cikartmayan insanlar olarak ilan ettiniz 6 sayfa boyunca. Ne dediklerijni okuma zahmetine bile katlanmadan tek tip insanlar olarak etiketlediniz herkesi.
    Simdi soylediginiz laf gercekten komik.

• quote:

Orijinalden alıntı: kimence

Biri de dememiş ki bunların hepsi aynı halt yani petrol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Yazmiim diyorum ama gene dayanamadim. Siz benzin fiyatini elestirenleri ATaturkcu, vatansever, Kemalist gorunup iktidari elestirip muhalefet gik cikartmayan insanlar olarak ilan ettiniz 6 sayfa boyunca.

benzin fiyatlarını ben de eleştirdim,herhalde aradaki farkı gözlemleyecek vaktiniz olmuştur 6 sayfa boyunca.
    Gerçi bu farkı görmek istemeyeceksinizdir,zira sizin de zihniyetiniz belli,belki muhalefet gelirse soymaz dimi ama?
  • Herkes kendi ezberleriyle bir şeyler karalamış. Bir iki arkadaşım dışında, rafineri fiyatlarına değinen olmamış. Vergi on yılda düşüyorsa, nasıl avrupadaki en pahalı benzini biz satıyoruz, hadi araştıralım. Özelleştirme yanlısı biri olarak ben bile ülkenin başına gelenler yüzünden TÜPRAŞ'ın özelleştirilmesini, sorgulamaya başladım. İlk öğrendiğim kimin aldığı, ikinci öğrendiğim, ülkede ki hazımsızlıklarda, gizli yada aleni etkisi olduğu. Hadi sizde araştırın, aynı sonuçlara ulaşacağınıza eminim. Aklın yolu birdir.

Not: TÜPRAŞ'ın yıllara göre akaryakıt fiyatlarını(ötv'siz ve kdv'siz) tüm aramalarıma rağmen bulamadım. Yardımcı olmanızı rica ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonkurt

Herkes kendi ezberleriyle bir şeyler karalamış. Bir iki arkadaşım dışında, rafineri fiyatlarına değinen olmamış. Vergi on yılda düşüyorsa, nasıl avrupadaki en pahalı benzini biz satıyoruz, hadi araştıralım. Özelleştirme yanlısı biri olarak ben bile ülkenin başına gelenler yüzünden TÜPRAŞ'ın özelleştirilmesini, sorgulamaya başladım. İlk öğrendiğim kimin aldığı, ikinci öğrendiğim, ülkede ki hazımsızlıklarda, gizli yada aleni etkisi olduğu. Hadi sizde araştırın, aynı sonuçlara ulaşacağınıza eminim. Aklın yolu birdir.

Not: TÜPRAŞ'ın yıllara göre akaryakıt fiyatlarını(ötv'siz ve kdv'siz) tüm aramalarıma rağmen bulamadım. Yardımcı olmanızı rica ediyorum.

hocam senin amacın üzüm yemek değil anlaşıldı. tüpraş filan hikaye. senin aldığın 100 tl benzinin 65 tl si devlete gidiyor. sen önce bunu açıkla, hedef saptırıp konuyu başka yerlere çekme.

• quote:

Orijinalden alıntı: hllnz

quote:

Orijinalden alıntı: sonkurt

Herkes kendi ezberleriyle bir şeyler karalamış. Bir iki arkadaşım dışında, rafineri fiyatlarına değinen olmamış. Vergi on yılda düşüyorsa, nasıl avrupadaki en pahalı benzini biz satıyoruz, hadi araştıralım. Özelleştirme yanlısı biri olarak ben bile ülkenin başına gelenler yüzünden TÜPRAŞ'ın özelleştirilmesini, sorgulamaya başladım. İlk öğrendiğim kimin aldığı, ikinci öğrendiğim, ülkede ki hazımsızlıklarda, gizli yada aleni etkisi olduğu. Hadi sizde araştırın, aynı sonuçlara ulaşacağınıza eminim. Aklın yolu birdir.

hocam senin amacın üzüm yemek değil anlaşıldı. tüpraş filan hikaye. senin aldığın 100 tl benzinin 65 tl si devlete gidiyor. sen önce bunu açıkla, hedef saptırıp konuyu başka yerlere çekme.

Dünyanın her yerinde vergi üç-aşağı beş-yukarı aynı. Bende soruyorum biz neden en pahalı benzini kullanıyoruz.
    Sanırım bilmiyorsunuz, aşağıya kopyalıyorum. Kaynak 2010 yılına ait. Son duruma göre bu ülkelerde vergi sabit kalırken bizde düştü.
    Açıklama bekliyorum...

türkiye 1,96 euro vergi oranı : yüzde 66

hollanda 1,55 euro vergi oranı : yüzde 61

norveç 1,52 euro vergi oranı : yüzde 57

yunanistan 1,50 euro vergi oranı : yüzde 64

danimarka 1,44 euro vergi oranı : yüzde 59

fransa 1,41 euro vergi oranı : yüzde 58

almanya 1,41 euro vergi oranı : yüzde 62

ingiltere 1,37 euro vergi oranı : yüzde 58

italya 1,36 euro vergi oranı : yüzde 61

ispanya 1,15 euro vergi oranı : yüzde 54

• quote:

Allah'ın çukuruna 5 kuruş para harcamadan sen kalk avrupanın en büyük havalimanlarından birini yap,bunlar çıkıp sana şehir katliamından bahsetsin
    Ondan sonra niye gitmiyor bu hükümet.
    Bekleyin gider gider bekleyin.

Senin bir arsan olsa, Bağdat Caddesinin merkezinde , göbeğinde ; kira getirisi aylık 10bin tl olsa, sen oraya bina yaptırıp, işletme hakkını 10 yıl - 20 yıl müteahhite verip , sonra da "bedavaya bina yaptırdım arsama" diye sevinir misin?

Mevcut durumda olan budur... O havaalanı ihaleyi alanlara çok uyguna geldi, bu da millete zarar..
  • Düsürmez tabi kendileri devletin bedava yakıtını kullanıyorlar ceplerinden para mı çıkıyor da bizi anlıcaklar.
  • Memleket eyiye gidiyi ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneMoreChance -- 31 Temmuz 2013; 13:59:53 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

quote:

Allah'ın çukuruna 5 kuruş para harcamadan sen kalk avrupanın en büyük havalimanlarından birini yap,bunlar çıkıp sana şehir katliamından bahsetsin
    Ondan sonra niye gitmiyor bu hükümet.
    Bekleyin gider gider bekleyin.

Senin bir arsan olsa, Bağdat Caddesinin merkezinde , göbeğinde ; kira getirisi aylık 10bin tl olsa, sen oraya bina yaptırıp, işletme hakkını 10 yıl - 20 yıl müteahhite verip , sonra da "bedavaya bina yaptırdım arsama" diye sevinir misin?

Mevcut durumda olan budur... O havaalanı ihaleyi alanlara çok uyguna geldi, bu da millete zarar..

Sen devlet degilsn yalnz ve sonucta dev bir havaalanini bedavaya getiriyosun ve kac i bin insanda ekmek yiyecek bundan.sig fikirlerle memlekete cakilacak her civiye muhalefet etmekten vazgecin

Ya peki Golge efendi ben sana bir sey soracagim;

Bu kadar gurultu kopariyorsun iste muhalifsiniz, sukretmeyi ogrenin, biat edin vs. vs. eyvallah su ana kadar ifade ozgurlugu kapsaminda diledgiini gerceklestirdin.

Ama sorum su:

Bu kadar iddiali bir objektiflik arayisin var... NEDEN yalnizca iktidari destekleyenler seni savunuyor sevgili kardesim...

Eger ki gercekten objektif olabilseydin, ya iki taraftan takdir gorurdun yada iki taraftan da kufur yerdin... Gercekten sandigin kadar ortada misin? Bence degilsin.

Ayrica, her itiraz edene korkunc hakaretler ve elestiriler getiriyorsun, insanlar makarnaci-komurcu diyince ozel mesajla tehdit eden sen, is tersine gelince daha beterini yapiyorsun...

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.