Şimdi Ara

'Akaryakıtta verginin düşmesi doğru değil' (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
7.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toplu taşımaya binin diyenler nerede yaşıyor çok merak ediyorum. Misal Ankara da toplu taşıma hem kalitesiz hem pahalı. Bir yere iki kişinin arabayla gitmesi otobüsle gitmesinden daha ucuza geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gabriel_batistuta

Toplu taşımaya binin diyenler nerede yaşıyor çok merak ediyorum. Misal Ankara da toplu taşıma hem kalitesiz hem pahalı. Bir yere iki kişinin arabayla gitmesi otobüsle gitmesinden daha ucuza geliyor.

ben hatayda yaşıyorum,ve bizim toplu taşıma sistemimiz ankarayı mumla aratır adama,daha yeni yeni adam ettiler.
    ankara'da ege mahallesine eryamana git bakayım nasıl 2 lira verdiğin otobüsten daha ucuza getireceksin o yolu merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: gabriel_batistuta

Toplu taşımaya binin diyenler nerede yaşıyor çok merak ediyorum. Misal Ankara da toplu taşıma hem kalitesiz hem pahalı. Bir yere iki kişinin arabayla gitmesi otobüsle gitmesinden daha ucuza geliyor.

ben hatayda yaşıyorum,ve bizim toplu taşıma sistemimiz ankarayı mumla aratır adama,daha yeni yeni adam ettiler.
    ankara'da ege mahallesine eryamana git bakayım nasıl 2 lira verdiğin otobüsten daha ucuza getireceksin o yolu merak ettim.

Her gun de ege mahallesi ve eryamana isimiz dusuyordu zaten

GOP-Tunali-Bilkent-Cayyolu-Yenimahalle-Umitkoy arasi hicbir metro baglantisi yok, otobus seferleri son derece seyrek, ve hatta sunulan hizmete gore pahali.

Hatay'i da yaklasik 10 senedir iktidar partisi yonetiyor, ufacik sehri bile adam edememislerse Ankara'yi sen dusun.

Sana verdigim cevaplar da yonetim tarafindan siliniyor bu arada, sonra zirlama orda burda kaciyorsun diye.

insanlari ozel mesajla tehdit ettigin gercegini de her yere yazacagim gerekirse. burda durust objektif diye gecinen birinin arkasina artik kimi aldiysa insanlari tehdit etmesi kabul edilemez Golge, silinen mesajimda da dedim FIKIRLERINLE MUCADELE ET DOSTUM. Kaba kuvvetle veya onun bunun savcisiyla, avukatiyla, polisiyle degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janjan -- 29 Temmuz 2013; 15:08:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

GOP-Tunali-Bilkent-Cayyolu-Yenimahalle-Umitkoy arasi hicbir metro baglantisi yok, otobus seferleri son derece seyrek, ve hatta sunulan hizmete gore pahali.

http://www.cayyolum.com/otobussaat.htm
    http://www.inankara.com.tr/sefer-135/ankara-ego-otobus/yenimahalle-kizilay.php
    Beni kendinizle karıştırmayın,ben milli uydu fırlatılırken bilimi sattınız diye ortalığı parçalayanlara benzemem,öyle tehditle falan işim olmaz.
    Ağla sen burada ağla,her seferinde kabak gibi koyuyoruz gerçekleri önünüze.
    Kendin gibi düşünmeyeni iktidar yandaşı,iktidara oy atanı makarnacı kömürcü ilan ettiğin müddetçe nazi damgası yemekten kurtulamayacaksın.
    Bu arada o yöneticiler de muhalefet olduğundan veya nazi fikirlerinden ötürü değil,ağzını bozduğundan siliyor mesajlarını,onlara da çamur atma yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 29 Temmuz 2013; 16:58:18 >

• quote:

quote:

http://www.cayyolum.com/otobussaat.htm
    http://www.inankara.com.tr/sefer-135/ankara-ego-otobus/yenimahalle-kizilay.php
    Beni kendinizle karıştırmayın,ben milli uydu fırlatılırken bilimi sattınız diye ortalığı parçalayanlara benzemem,öyle tehditle falan işim olmaz.
    Ağla sen burada ağla,her seferinde kabak gibi koyuyoruz gerçekleri önünüze.
    Kendin gibi düşünmeyeni iktidar yandaşı,iktidara oy atanı makarnacı kömürcü ilan ettiğin müddetçe nazi damgası yemekten kurtulamayacaksın.
    Bu arada o yöneticiler de muhalefet olduğundan veya nazi fikirlerinden ötürü değil,ağzını bozduğundan siliyor mesajlarını,onlara da çamur atma yani.

Yonetim isinin geregini yapiyor, bundan bir sikayetim yok, ama senin bunu one surmen ilginc, defalarca uzaklastirma almis birisin

Verdigin linklerde de Pazar aksamlarina dikkat et, yarim saatte bir geliyor gozukuyor, o her defasinda 45 dakikayi buluyor, okumayi da ben mi ogreticegim sana bu yastan sonra

• ben kimseye küfür ettiğimden uzaklaştırma almadım bugüne kadar,ırkçılıktan da almadım ekleyeyim.
    toplu taşımayı saatını bilmemnesini bitirdi pazar akşamına getirdi mevzuyu,işte busunuz siz maalesef.
    toplu taşıma var olduğu sürece ben kullanırım arkadaşım paramın da düşmanı değilim,devleti de zengin edemem,soygun düzenine de ortak olamam.
    var mı itirazınız?
    Bu arada helalleşme konusuna yazdığın bir şey dikkatimi çekti:
    Kimse benden bu ulkenin kurucusuna, secmenine, insanlarina hakaret yagdiran, ozel mesajlarla tehdit eden kisilerle barismami beklemesin.
    Mustafa Kemal'e laf edecek her adamın alnını karışlarım orası ayrı konu da,
    Yahu sen dün daha bu ülkede iktidar partisine oy verenlere makarnaya kömüre satılık diyen adam değil misin?Geçmişini ne çabuk unuttun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 29 Temmuz 2013; 21:48:51 >

• quote:

ben kimseye küfür ettiğimden uzaklaştırma almadım bugüne kadar,ırkçılıktan da almadım ekleyeyim.
    toplu taşımayı saatını bilmemnesini bitirdi pazar akşamına getirdi mevzuyu,işte busunuz siz maalesef.
    toplu taşıma var olduğu sürece ben kullanırım arkadaşım paramın da düşmanı değilim,devleti de zengin edemem,soygun düzenine de ortak olamam.
    var mı itirazınız?

Pazar aksami evimde kos kos oturuyum degil mi, icindeki o gizli biatciyi nasil da cikariyorsun ortaya? Ben muhafazakar degilim ki seviyorum aksamlari cikmayi, dolasmayi, SA-NA-NE?

Evladim, hafta ici zaten calisiyoruz, haftasonu gezmeye cikiyoruz (dediklerim cumartesi icinde gecerli bu arada sen bilmezsin cunku Ankarali degilsin). E arabamizla gezmeye kalkinca, demedigin laf kalmiyor, otobus yok diyince de kiziyorsun

Haydi bak siyaseti karistirmadim, konunun ozune donduk hatta... Bunu da yorumla.

• ben pazar aksami disari cikma dedim mi?
    demedim.yarim saatte bir geliyorsa ona binersin,ki araba lazim olduğunda kullanilmali buna karsi değilim.
    Bugüne kadar arabanızı hiç kullanmayın dediğim görülmemiştir,fuzuli kullanıpta soygun düzenine ortak olmayın dedim sadece.
    ayrica aksam cikmayi ben de severim,disari da cikarim gezerim de yeri gelir araç kullanacak arkadaş varsa alkol de alırım,işte kendiniz gibi düşünmeyeni yandaş ilan ediyorsunuz,forumdaki üyeler faşist deyince de ağlıyorsunuz ne yapayım ben şimdi size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 29 Temmuz 2013; 21:53:01 >
  • quote:

ben pazar aksami disari cikma dedim mi?
    demedim.yarim saatte bir geliyorsa ona binersin,ki araba lazim olduğunda kullanilmali buna karsi değilim.
    Bugüne kadar arabanızı hiç kullanmayın dediğim görülmemiştir,fuzuli kullanıpta soygun düzenine ortak olmayın dedim sadece.
    ayrica aksam cikmayi ben de severim,disari da cikarim gezerim de yeri gelir araç kullanacak arkadaş varsa alkol de alırım,işte kendiniz gibi düşünmeyeni yandaş ilan ediyorsunuz,forumdaki üyeler faşist deyince de ağlıyorsunuz ne yapayım ben şimdi size

Soygun duzenine ortak olmamak icin ne yapacagiz yani amma konusmussun dinledik, ee?

Ben isime gucume her dakika arabayla mi gidiyorum saniyorsun?

S.cmaya dahi otomobille gidenleri elestiriyorsun senin derdini anladik da, o dedigin kesim toplumun ne kadarini olusturuyor sence?

2014 senesine girecegiz, otomobil kullanmayi hala luks zanneden sen ve senin gibiler oldugu muddetce gelismek, ilerlemek ne kadar mumkun? Biatciliktan kastim bu, hakaret etmiyorum orda, 'kabullenmek' vardir, 'ileri gitmek' vardir.

Avrupa'da Berlin'de kalirken orada bir metro duraginda calisma yapildi ve uc gun boyunca insanlar o hatti kullanamadi, sonuc?

Belediye, herkese uc gun icin odeme yapmayi kabul etti (aylik abonelere).

Turkiye'de boyle bir seyin olma ihtimali nedir sence? Yuzde 0. Neden?

Cunku, paramiz yok diyeceksin ve bende gulecegim, o Suriyeli teroristleri besleyene kadar boyle seylere para harcayabilirdik.

Ne oldu sonra? Adamlar senin akrabalarini bombaladi... (burdan bir kez daha gecmis olsun demek istiyorum yakinlarin icin, bu kadar sinirli olmamin sebeplerimden biri de sinirdaki olaylardir). Ehh peki shadow, sorarim sana biz burdan birbirimizi yerken kim kazandi?

Iktidar.

Senin benim cebime giren-cikan birsey varmi ?

Yok.

Bak hakaret yok, asagilama yok, daha temiz bir uslupla derdimi anlattim, ben vatansever biriyim. Dilimi yirtmamin sebebi bu, bunu anla artik. Bu ulkeyi, insanini (her biri olmasa da), kulturumuzu, yasam tarzimi seviyorum, "ben yurtdisina gidicem yaaaaaaaaaa" kafalarinda degilim.

Oyle olsa, imkanim var, atlar giderim ama mutsuz olurum.

Dolayisiyla da mutlu olmaya kalktigim yerde, birilerinin bana surekli karismasindan gina geldi.

Yarin bir gun belki esim hamileyken alisverice cikacak, ve senin zihniyetin buna 'terbiyesiz' diyecek.

Ben de buna itiraz edince 'vatan haini' mi olcam senin gozunde?

Pehh , yandik o zaman birader.

• Almanyayla Türkiye'yı kıyaslıyor adam.
    enerji bakanı erken kalkıp işbaşı yapmalıyız dedi,kıyamet koptu hatırlar mısın?
    Almanyada 4te kalkıyor insanlar 4te güneş doğarken.
    Sen bu zihniyete daha soygun düzenini kabul ettiremiyorsun,adam sana yandaş bilmemne ağzına geleni sayıyor,toplu taşımaya kokuyo şekerim diyor,lpg ye avmye giremem şekerim diyor,vay efenim almanya 3 günün parasını ödemiş.
    Komik misiniz nesiniz arkadaş ya.
    Biatçılık değildir bu,bu cebini korumaktır,buna ister dini ister ahlaki ister etik hangi açıdan bakarsan bak,insan bile bile kendini soydurmaz.
    Akaryakıt konusu açılıyor adam diploma aldım araba özgürlüğüme karışamazsın diye ayak çekiyor,neymiş toplumun belli bir kesimiymiş.
    toplumun belli bir kesimiyse bu benzin fiyatları nasıl çatır çatır artıyor beri gelinde anlatın bize ozaman,millet benzin istasyonu işine trilyonlar yatırmaya başladı,herhalde satılmayan benzin için bunları yapmamışlardır.
    Forumda açılan konuların hemen hemen tamamı dizel otomatik konusu,adam 10 bin 20 bin kazığı görmesine rağmen ben gezem arkadaş diyor,ne yapalım dövelim mi herifi?
    O hamilelerden bahseden bunağa gelince,Türkiye artık eski Türkiye değil,bugün biz okullarda öyle bir gençlik görüyoruz ki,birçok şeye sevinirken(eskiden kızlarla yanyana gezemezdik) birçok şeyi de yadırgıyoruz,çünkü samimiyet de laçkalaşıyor,ama nasıl soygun düzeninden korunuluyorsa kendini koruyan gencimiz samimiyetini de sınırlamayı ahlaki boyutta tutmayı biliyor.Okul ortamında Sevgilinin olması elele tutuşmak başka bir şey,kucak kucağa gezmek başka bir şey öyle anlatayım sen anlamışsındır. elin bunağı çıkıp hamile gezmesin diyor diye hamileler evlerine çekilmez merak etme.
    Baskı ve zorbalığa teşebbüs veya bunu itham eden cümleler 2013ün Türkiye'sinde sadece daha çok insanı sokağa çıkarır başka bir işe yaramaz.
    Bugün afyonu yozgatı konyası git gez,eskiden hayal bile edilemeyenler yapılıyor bugün oralarda,insanlar kabuklarını kırmaya başladılar-muhafazakar iktidar zihniyetine rağmen hemde.
    Vatanseverlik başka partiye oy atıyor diye insanlara hakaret ederek olmaz,herkesin görüşüne saygı duyacaksın.
    Biat diyorsun muhalefet partilerine körü körüne inanıp yukarda gördüğün yaa belki soymaz ama bunlar diye açıklama yapanlar jüpiter kültürünün ürünü mü?
    Ben size muhalefeti eleştirin derken bunu söylemeye çalışıyorum işte,millet ha akp ye biat etmiş ha diğerlerine farketmiyor,ikisinde de soygun düzeninin oligarşinin kıyak maaşın vs vs devamı var,ve ikisinde de hülooooooooooooooooğ olayı var.
    Bunu anlamıyorsunuz,tutturmuşsunuz bu gitsin ee kim gelirse gelsin.Böyle vatanseverlik olmaz kusura kalmayın.
    Oligarşiyi tek başına yıkamazsın,er ya da geç bir siyaset çıkar önlerine dikelenir,ondan sonra halk gelir yıkar zaten bu düzeni sandıkta.sokakta değil,sandıkta.
    Bu olana kadar da yapman gereken oligarşinin cebini dolduracak eylemlerden kaçınmaktır.
    Araban mı var lazım olduğunda kullanırsın,elin senden 5 kat daha çalışkan 5 kat daha gelişmiş japonu metroya otobüse metrobüse vs balık istifi binerken sen de aslanlar gibi biner tasarruf edersin.
    Yok oraya otobüs yarım saatte varmış buraya 1 saatte varmış geçeceksin bu işleri.Var mı var?
    Ha gece yok binersin arabana,kimseye arabanı yatır 2 sene binme dediğimi duydun mu benim?
    Bak sana bir örnek vereyim,şimdi 1500 lira verdik apartman merkezi sistem kömür aldık burada.Bu tarafa doğalgaz geliyor bütün apartman imza verdi.seneye geçecekler.
    Ne diyorum evdekilere biliyor musun?
    Evinizde yalıtım yok kazıklanmayın,altınız yakar üstünüz yakmaz donarsınız,devleti zengin edersiniz.
    Bütün komşularıma aynı şeyi söyledim,yarın öbürgün 2500 lira kombisi aylık 400 500 lira faturası gelip devlete isyan bayrağı çekecekler,ve karşılarına geçip sizi uyardık mı uyardık o zaman yiyin kazığı afiyet olsun diyeceğim.
    Eskişehirde arkadaşım var yalıtımlı evde buz gibi eskişehirde en soğuk dönemde 100 tl fatura ödedi adam.
    Bu araba olayı da buna benzer işte.
    Kapında durur,gece çıkarsın gezersin,kullanacak şoför varsa içersin.Kuzeninin düğününde sırf ceza yememek için ağzına bir damla içki koymayıp gecenin 1inde evinde viski içmiş insanım,belki orada keyif yapamadım ama dönüş yolunda devleti zengin etmedim bari,20 şişe viski parasını devletin cebine iteleyip 6 ay ehliyetsiz gezmedim çok şükür.
    Kullanacak şoför Yoksa da adamakıllı yerine oturursun,polis seni çevirip çatır çatır cezayı yazıp ehliyeti götürünce hükümete ana avrat sövmezsin arkadaşım.
    Benzin mazot soygun düzeniyse soygun düzenine ortak olmayacaksın,elinden ne kadar geliyor ne kadar kaçabiliyorsan kaçacaksın bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 29 Temmuz 2013; 22:26:14 >

• Sirf su mesajin bile butun bu yazilanlardan hicbirsey anlamadigini gosteriyor...

Peki kardesim, sen yoluna ben yoluma.

Ama muhalefete hic kizmiyorsunuzzzz askolsuuunnnn' larla gizliden gizliye iktidar propagandasi yapman gozumden kacmiyor, senin bu taktiklerin forumdakilere kesmez, burdaki cogu insan okumus, etmis kulturlu bir ekip.

Kisacasi, takipteyim.
  • quote:

Almanyayla Türkiye'yı kıyaslıyor adam.
    enerji bakanı erken kalkıp işbaşı yapmalıyız dedi,kıyamet koptu hatırlar mısın?
    Almanyada 4te kalkıyor insanlar 4te güneş doğarken.
    Sen bu zihniyete daha soygun düzenini kabul ettiremiyorsun,adam sana yandaş bilmemne ağzına geleni sayıyor,toplu taşımaya kokuyo şekerim diyor,lpg ye avmye giremem şekerim diyor,vay efenim almanya 3 günün parasını ödemiş.
    Komik misiniz nesiniz arkadaş ya.
    Biatçılık değildir bu,bu cebini korumaktır,buna ister dini ister ahlaki ister etik hangi açıdan bakarsan bak,insan bile bile kendini soydurmaz.
    Akaryakıt konusu açılıyor adam diploma aldım araba özgürlüğüme karışamazsın diye ayak çekiyor,neymiş toplumun belli bir kesimiymiş.
    toplumun belli bir kesimiyse bu benzin fiyatları nasıl çatır çatır artıyor beri gelinde anlatın bize ozaman,millet benzin istasyonu işine trilyonlar yatırmaya başladı,herhalde satılmayan benzin için bunları yapmamışlardır.
    Forumda açılan konuların hemen hemen tamamı dizel otomatik konusu,adam 10 bin 20 bin kazığı görmesine rağmen ben gezem arkadaş diyor,ne yapalım dövelim mi herifi?
    O hamilelerden bahseden bunağa gelince,Türkiye artık eski Türkiye değil,bugün biz okullarda öyle bir gençlik görüyoruz ki,birçok şeye sevinirken(eskiden kızlarla yanyana gezemezdik) birçok şeyi de yadırgıyoruz,çünkü samimiyet de laçkalaşıyor,ama nasıl soygun düzeninden korunuluyorsa kendini koruyan gencimiz samimiyetini de sınırlamayı ahlaki boyutta tutmayı biliyor.Okul ortamında Sevgilinin olması elele tutuşmak başka bir şey,kucak kucağa gezmek başka bir şey öyle anlatayım sen anlamışsındır. elin bunağı çıkıp hamile gezmesin diyor diye hamileler evlerine çekilmez merak etme.
    Baskı ve zorbalığa teşebbüs veya bunu itham eden cümleler 2013ün Türkiye'sinde sadece daha çok insanı sokağa çıkarır başka bir işe yaramaz.
    Bugün afyonu yozgatı konyası git gez,eskiden hayal bile edilemeyenler yapılıyor bugün oralarda,insanlar kabuklarını kırmaya başladılar-muhafazakar iktidar zihniyetine rağmen hemde.
    Vatanseverlik başka partiye oy atıyor diye insanlara hakaret ederek olmaz,herkesin görüşüne saygı duyacaksın.
    Biat diyorsun muhalefet partilerine körü körüne inanıp yukarda gördüğün yaa belki soymaz ama bunlar diye açıklama yapanlar jüpiter kültürünün ürünü mü?
    Ben size muhalefeti eleştirin derken bunu söylemeye çalışıyorum işte,millet ha akp ye biat etmiş ha diğerlerine farketmiyor,ikisinde de soygun düzeninin oligarşinin kıyak maaşın vs vs devamı var,ve ikisinde de hülooooooooooooooooğ olayı var.
    Bunu anlamıyorsunuz,tutturmuşsunuz bu gitsin ee kim gelirse gelsin.Böyle vatanseverlik olmaz kusura kalmayın.
    Oligarşiyi tek başına yıkamazsın,er ya da geç bir siyaset çıkar önlerine dikelenir,ondan sonra halk gelir yıkar zaten bu düzeni sandıkta.sokakta değil,sandıkta.
    Bu olana kadar da yapman gereken oligarşinin cebini dolduracak eylemlerden kaçınmaktır.
    Araban mı var lazım olduğunda kullanırsın,elin senden 5 kat daha çalışkan 5 kat daha gelişmiş japonu metroya otobüse metrobüse vs balık istifi binerken sen de aslanlar gibi biner tasarruf edersin.
    Yok oraya otobüs yarım saatte varmış buraya 1 saatte varmış geçeceksin bu işleri.Var mı var?
    Ha gece yok binersin arabana,kimseye arabanı yatır 2 sene binme dediğimi duydun mu benim?
    Bak sana bir örnek vereyim,şimdi 1500 lira verdik apartman merkezi sistem kömür aldık burada.Bu tarafa doğalgaz geliyor bütün apartman imza verdi.seneye geçecekler.
    Ne diyorum evdekilere biliyor musun?
    Evinizde yalıtım yok kazıklanmayın,altınız yakar üstünüz yakmaz donarsınız,devleti zengin edersiniz.
    Bütün komşularıma aynı şeyi söyledim,yarın öbürgün 2500 lira kombisi aylık 400 500 lira faturası gelip devlete isyan bayrağı çekecekler,ve karşılarına geçip sizi uyardık mı uyardık o zaman yiyin kazığı afiyet olsun diyeceğim.
    Eskişehirde arkadaşım var yalıtımlı evde buz gibi eskişehirde en soğuk dönemde 100 tl fatura ödedi adam.
    Bu araba olayı da buna benzer işte.
    Kapında durur,gece çıkarsın gezersin,kullanacak şoför varsa içersin.Kuzeninin düğününde sırf ceza yememek için ağzına bir damla içki koymayıp gecenin 1inde evinde viski içmiş insanım,belki orada keyif yapamadım ama dönüş yolunda devleti zengin etmedim bari,20 şişe viski parasını devletin cebine iteleyip 6 ay ehliyetsiz gezmedim çok şükür.
    Kullanacak şoför Yoksa da adamakıllı yerine oturursun,polis seni çevirip çatır çatır cezayı yazıp ehliyeti götürünce hükümete ana avrat sövmezsin arkadaşım.
    Benzin mazot soygun düzeniyse soygun düzenine ortak olmayacaksın,elinden ne kadar geliyor ne kadar kaçabiliyorsan kaçacaksın bu kadar basit.

bütün topu vatandaşa atmışsın be hocam. Peki soruyorum sana, hırsızın hiç mi suçu yok ?

• hırsızın suçu çok büyük zaten,balık baştan kokmuş,ama onu da bu vatandaş çatır çatır oy verip başa getiriyor.
    ben hırsız eleştirilmesin demiyorum veya demedim ki,ben hırsız sadece tek taraflı değil hepsi hırsız hepsi eleştirilmeli ve hırsızlıktan şikayetiniz varsa onu yapmamayı hedefleyenler bir parti kurana kadar oligarşi sistemine mahkumuz dedim.
    Şu konunun başından sonuna kadar akaryakıta soygun demiş olmam herhalde hırsızı eleştirmemek anlamına gelmiyor.
  • quote:

Sirf su mesajin bile butun bu yazilanlardan hicbirsey anlamadigini gosteriyor...

Peki kardesim, sen yoluna ben yoluma.

Ama muhalefete hic kizmiyorsunuzzzz askolsuuunnnn' larla gizliden gizliye iktidar propagandasi yapman gozumden kacmiyor, senin bu taktiklerin forumdakilere kesmez, burdaki cogu insan okumus, etmis kulturlu bir ekip.

Kisacasi, takipteyim.

valla ben bunların kültürlerini çok iyi görebiliyorum bir eğitimci olarak.
    Bunların kültürü muhalefete gık çıkarmayalım iktidara ana avrat sövelim kültürü,hüloooğun entelcesi anlayacağın.
    bu kafayla devam edecekseniz bu ülkeye bir şey kazandırmazsınız.
    benim gibi düşünmeyen iktidar yandaşıdır mantalitesi de faşizmdir,bunu sana daha önce de söylemiştim.
    Hoş iktidara oy verene ağzına geleni saymandan bu terimden rahatsızlık duymadığını çok iyi anlamıştık geçmişte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 30 Temmuz 2013; 1:06:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Ben memleketim vergi politikasını destekliyorum. Girişimciyi teşvik ediyor. Al naylon faturayı, düş kardan, vergiyi ödeme, millet keriz, benzin üstünden ödesin. Kesinlikle karşı değilim. Memleketin daha çok girişimciye ihtiyacı var. Hakkını savunmayı bilmeyenin de söğüşlendiği, güçlünün ayakta kaldığı doğal bir düzen.

Ses çıkarmasını bilmeyen, tepkisini dile getirmeyen, örgütlenip boykot etmeyene de 10TL de olsa müstehak. Anca iki forumda mızmızlanır; ama akşam gene kontağı çevirip trafiğe akar. Sokağa inen görürse "gene mi trafik" diye söver. Böylesi bir yüzsüzlük ve omurgasızlık içinde 10TL de olsa müstehaktır. Ben litresi 15TL olsa da ödeyebilecek durumdayım. Ancak bu adaletsizliğe tepkiliyim. Ödeyemeyecek durumda olan yüzbinler ufak serzenişler dışında tepkilerini koymuyorlarsa onlara müstehaktır.

Tepkinizi dile getirmiyor, sağda solda serzenişte bulunmak dışında bir aksiyona girmiyorsanız, yaptığınız bebe mızmızlanmasından ibarettir.

Daha ötesi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: optiSpice

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Ben memleketim vergi politikasını destekliyorum. Girişimciyi teşvik ediyor. Al naylon faturayı, düş kardan, vergiyi ödeme, millet keriz, benzin üstünden ödesin. Kesinlikle karşı değilim. Memleketin daha çok girişimciye ihtiyacı var. Hakkını savunmayı bilmeyenin de söğüşlendiği, güçlünün ayakta kaldığı doğal bir düzen.

Ses çıkarmasını bilmeyen, tepkisini dile getirmeyen, örgütlenip boykot etmeyene de 10TL de olsa müstehak. Anca iki forumda mızmızlanır; ama akşam gene kontağı çevirip trafiğe akar. Sokağa inen görürse "gene mi trafik" diye söver. Böylesi bir yüzsüzlük ve omurgasızlık içinde 10TL de olsa müstehaktır. Ben litresi 15TL olsa da ödeyebilecek durumdayım. Ancak bu adaletsizliğe tepkiliyim. Ödeyemeyecek durumda olan yüzbinler ufak serzenişler dışında tepkilerini koymuyorlarsa onlara müstehaktır.

Tepkinizi dile getirmiyor, sağda solda serzenişte bulunmak dışında bir aksiyona girmiyorsanız, yaptığınız bebe mızmızlanmasından ibarettir.

Daha ötesi yok.

birazdan yandaş ilan ederler.

• Bakana katılmamak elde değil...

Şimdi benim kızdığım nokta bambaşka. Bizim Arap gibi petrolümüz, gavur gibi teknolojimiz yok; eyvallah. Devlet mecburen çok satılan ürünlere yüksek vergiler koyacak bu açığı kapatmak için, buna da tamam. Yalnız bizim Toros'u bize Mercedes diye satıyorlar ya ona deli oluyorum.

Neyse onu anlatın kardeşim. Ekonomimiz bu vergiler üzerine kurulu. Sağda solda ekonomimiz şu kadar yükseldi, böyle başarılıyız, şöyle büyüdük demeyin. Dürüst olun. "Sırtınızdan bir insek yaya kalırız." deyin. "Bir şey ürettiğimiz yok, vergilerle ayaktayız." deyin. Meydanlarda eşeği boyayıp aslan diye sattığınızda nefretle doluyor içim. Tamam ekseriyetimiz cahiliz ama aptal yerine konmaktan da bıktık.

Allah bu vergileri verebilenlere zeval vermesin.

Bu arada bu zamları destekleyen sakallı, takkeli dayıya da sevgilerimi, saygılarımı ve en nadide küfürlerimi armağan ediyorum.

• quote:

birazdan yandaş ilan ederler.

Bu konunun tartışıldığı her platformda aynı şeyi dile getirdim.

Klavye şıkırdatmayla vergi indirimi olmaz, ne zaman ki bazı şeylerden feragat edilip millet bilinciyle toplu olarak boykot yapılır, ancak o zaman yaptırım gücü elde edilir.

Arkadaşın dediği gibi burda sövüp sayıp sonra paşa paşa pompaya yanaşmak mızırdanmaktan başka bişey değildir.

Doğruya doğru, işin aslı bu.Şimdi ister yandaş ister Haçlı ilan etsinler, hiç sıkıntı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Performance.

......

2002 yılında benzin üzerindeki verginin yüzde 70 düzeyinde olduğunu, bugün ise bu oranın yüzde 59,5'e gerilediğini aktaran
    .....
    Aynı süreçte motorindeki verginin de yüzde 60'tan 51,5'e indiğini söyleyen Şimşek,
    ....

herhangi bir kaynaktan bu oranları teyid edebilir miyiz merak ettim???

sonuçta reel değerler yerine nominal üzerinden tartışılmalı!!!
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.