Şimdi Ara

Akaryakıt almıyoruz. facebook grubu yaklaşık 1750 kişi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
542
Cevap
2
Favori
27.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AXAPTA

yüzbinler toplantı miting alanlarında ne oldu?

sıkıntı çekmezsen keyfini süremezsin

aklıma başka bir şey geldi benim.

yıllar önce "karanlıkta kalmamak için 1 dk karanlık" diye bir eylem vardı. akşam belli bir saat olduğunda herkes ışıklarını söndürür yakardı.

Benim önerim bir paket halinde.. :)
    Mümkün olduğunda az benzin alalım..
    Mümkün olduğunca araç kullanmayalım..
    hadi o söylenen günlerde de benzin almayalım (ben hala çölde bir kum tanesi olarak görüyorum bu girişimi)
    ve belli bir saatte kornalara asılalım örneğin akşam 19:00 da
    trafik kilitleme 1 kez yapılır, 2 kez yapılır ama çok sonuca ulaşacağını sanmıyorum nedense..

ama bu korna ile protesto eylemi günlerce haftalarca yapılabilir

protesto ise protesto..

(çok önemli not: hastaneye yakın yerlerde bu protesto yapılmasın)

bu belli bir saatte korna ve flaşör olayını beğendim ben. Facebook gruplarımızda ki üye sayımız yeterli seviyeye geldiğinde. (Öngörüm şubat ayı) Protestolarımıza başlayalım.

• ÖTV zammına karşı Danıştay’da dava açtık!

Akaryakıt ürünlerine yapılan ÖTV zammının iptali için dava açtıklarını belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, “Enflasyon oranının üzerinde yapılan zammın iptali için dava açtık.” dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

Bakanlar Kurulu 2009 yılının son gününde özel tüketim vergilerine benzinde 20 kuruş, dizel yakıtta 15 kuruş ve LPG’de 18 kuruşluk zam yapmıştır. Özel tüketim vergisinin üzerinden alınan KDV ile birlikte benzinin litre fiyatı 24 kuruş zamlanarak 3,65 TL olmuştur. Yapılan vergi zammı ile benzin fiyatlarında tarihin en yüksek fiyatını gördüğümüz gibi, ülkemiz tüketicisi akaryakıta en yüksek vergiyi öder hale gelmiştir.

Akaryakıt ekonominin vazgeçilmez unsurlarından biri olup, bu zam akaryakıt kullanmayan tüketicileri de fazlası ile etkilemektedir. Yük ve yolcu taşımacılığının ana gider kalemi olması nedeni ile ulaşım pahalı hale gelmekte; gıda, tarım ürünleri ve dayanıklı tüketim mallarının fiyatları da artmaktadır. Bunun yanında akaryakıt fiyatlarının tüketici tarafından kullanılan bir çok mal ve hizmetin fiyatının belirlenmesinde kıstas olarak kullanılması nedeni ile tüketici, akaryakıt zammını hayatının her alanında hissetmektedir.

Anayasa’nın 2. maddesinde Türkiye Cumhuriyeti “sosyal devlet” olarak tanımlanmıştır. Anayasa’nın 73. maddesi ise, “Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, malî gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının sosyal amacıdır. Vergi, resim, harç ve benzeri malî yükümlülükler kanunla konulur, değiştirilir veya kaldırılır.” hükmü ile kamu giderlerini karşılamak üzere alınacak vergilerin herkesin mali gücüne göre adaletli ve dengeli dağıtılması gerektiği belirtilmiştir. Ayrıca, Anayasa’nın 172. maddesinde “Devlet, tüketicileri koruyucu ve aydınlatıcı tedbirler alır, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini teşvik eder.” hükmü getirilmiştir.

Geldiğimiz nokta itibari ile siyasi iktidar kazanandan alamadığı vergi gelirlerini, tüketicinin harcaması üzerinden almaktadır. Dolaylı vergilerin toplam vergi gelirleri içindeki payı Avrupa ülkelerinde % 35 iken ülkemizde % 75 sınırına dayanmıştır. Tüketim üzerinden alınan vergilerle gelir dağılımı gittikçe bozulmakta; sosyal devlet ilkesi ve herkesin mali gücüne göre vergi ödeme kuralı ihlal edilmektedir.

Akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi ve KDV tüketim aşamasında herkes tarafından ve farkına varmadan eşit şekilde ödendiği için vergi literatüründe “ahlaksız vergi” olarak tanımlanmaktadır. Temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan tüketicinin kamu bütçesindeki açıkları kapatması beklenemez.

Yapılan % 5.2 zam ile asgari ücret 522 TL’ye, en düşük emekli aylığı da 460 TL olmuştur. Ayrıca ülkemizde 3 milyon 396 bin kişi işsizdir. Tüm bunlara karşın TÜRK-İŞ’in Aralık sonu itibariyle açıkladığı açlık sınırı 794 TL dir. Ülkemiz nüfusunun yarıya yakınının açlık sınırının altında olduğu bu durumda, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan tüketicinin bütçe açıklarını kapatması zulüm olarak nitelendirilebilir.

2010 genel bütçesinde 193 milyar TL vergi geliri hedeflenmektedir. Akaryakıttan alınan özel tüketim vergisinin 60 milyar TL olarak öngörülmesi ise akaryakıt tüketiminin siyasi iktidar açısından vazgeçilemez gelir kapısı olarak kullanıldığını göstermektedir. Özel tüketim vergisi 2003 yılında benzinde 1,042 TL olarak uygulanırken sürekli yapılan zamlarla o günden bugüne % 82 oranında artış sağlanmış ve litre başına 1,8915 TL’ye ulaşmıştır.

Siyasi iktidar, tüketicinin fedakar ve vefakar davranışları üzerine politika üretmekten vazgeçerek gerçek vergi mükellefleri üzerine çalışmasını yoğunlaştırmalıdır. Tüketicilerin haksız uygulamalara en ağır cevabı verebileceği gerçeği unutulmamalıdır.

Tüketiciler Birliği, tüketicinin mecburiyetini kötüye kullanarak yapılan Özel Tüketim Vergisi zammının iptali için Danıştay’da yürütmeyi durdurma talepli yargısal müracaatını gerçekleştirmiştir. Bu konuda yüce yargının tüketici lehine karar vererek dar gelirli tüketicilere ve ekonomiye rahat nefes aldıracağına dair inancımız tamdır.

Nazım Kaya

Genel Başkan

• toplu hareket için TV ler yardım etmeli...istek göndermek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infinite -- 13 Ocak 2010; 16:00:35 >
  • her kafadan bir ses birsürü fikir bir an önce bir sonuca varılmalı başlık çığırından çıkıyor iyice bu şekilde devam ederse takip etmeyi bırakan çok kişi olur tamam bende yakıt alamyacağım o tarihlerde ama artık başlığı takip edemeyeceğim
  • Evet her kafadan bir ses cıkıyor
    Böyle olmayacak.
  • Kendi ülkesinden nefret ettiriyorlar adamı.
  • Arkadaşlar,
    Akbil ile gidiliyor diye muhabbeti bırakın.Zaten istenilen belediye arabaları,metro vs.para kazansın bizde yandaş mütahit lere verelim yesinler.
    İstenilen bu.Evet arabalarımızı mümkün olduğunca az kullanalım.Minibüs lere binelim.Bu arada ben minibüscü filanda değilim.Ben öyle yapıyorum.İstanbulda daha belediyenin o tür hizmetinden faydalanmadım.Eğer deniz yolunu kulanmam gerekirse bile özel şirketlerin Turyo'un teknelerini kullanıyorum.
    Belediyenin benden aldığı,gaz ve su.Diğerleri başka kurumlar.Çok zorda kalıpta İdo teknelerine binsem bile adamgibi zarar vermeden oturup ölsemde su ve çay içmem.Yani benden eksta para kazanamazlar.Sizde benimgibi yapın isterim.Gemi de,metro da otobüs te enaz yolcuyla gitsin.Zarar etsinler.
    Yapacak olduğumuz eylemi insana ve çevreye zarar vermeden yapalım.
    sağlıkla kalın.
  • Arkadaşlar,hırsızlardan,sahtekarlardan,yüzsüzlerden alamadıkları vergiyi insanların temel ihtiyaç maddelerine zam yaparak bizden alıyorlar.O ihtiyaç mallarını onlar üretiyor hırsızlıkları tescil ediliyor diğer yandan aynı kişilere hükümet madalya ve imtiyaz veriyor.
    Bu hırsızları tanıyın,tanıtın.Yüzlerine hırsız olduklarını söyleyin.
    Sağlıkla kalın.
  • LÜTFEN KİMSE İNSANLARIN ŞEVKİNİ KIRIP.... YAHU BU İŞLER SENLE BENLE OLMAZ DEMESİN....HERKES KAPISININ ÖNÜNÜ TEMİZLERSE SOKAK TEMİZ OLURMUŞŞŞ.....HERKES ÇEVRESİNİ UYARSIN VE ACİL DURUMLAR DIŞINDA KONTAK VURMASIN BAKALIM NASIL OLUYOR...GÜNLÜK YAKIT TÜKETİMİ BELLİ BİR SEVİYE ALTINA DÜŞTÜMÜ BUNU DÜŞÜNMEK ZORUNDA KALACAKLARDIR...HERZAMAN ALEV KÜÇÜK KIVILCIMLA BAŞLAR.PES ETMEK YOK ..HATTA İSTENİRSE ESKİ FİYATIN BİLE ALTINA İNDİRİLİR....YETERKİ SADECE 1 AY KEYFİ KONTAK VURMAYALIM ARKADAŞLAR
  • Ne tesadüf ki bi bakmışız İsrail krizi çıkmış, gündem değişmiş..Ne yapıcaz, tabi ki hepimiz tek yürek tek bilek olacağız..Girsin zamlar, açılsın şemsiyeler, ne yazar...Kahrolsun İsrail...(En az 2 ay yeter...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 02 volvo s 40

...YETERKİ SADECE 1 AY KEYFİ KONTAK VURMAYALIM ARKADAŞLAR

Aynen, 5 gündür ilk defa bu gün mecburen kullanacağım.

Benzin/motorin satışlarının müthiş düşmesi lazım, oto gaza pek dokunamıyorlar, evlerde kullanıldığı için.
  • Euro Dizel kullanıyorum 3,02 tl yazıklar olsun bu hükümete vatandaşı kaz yerine koyup tüylerini yolmayı bırak derisinide yüzdüler. Halkımız koyun hiç bir yerde ses çıkmıyor. Normal miş gibi davranılıyor.
  • Her kafadan bir ses çıkıyor.Sonuca da varamıyoruz.

Artık eyleme geçme vakti geldi de geçiyor.Hergün belli saatte flaşörleri yakıp kontağı kapatalım ama emniyet şeridini olası ilk yardım vs durumu gözeterek işgal etmiyelim fikri yapılabilecek en basit ve etkili olabilecek eylem gibi duruyor.

bakalım artık hangi eylemde karar kılabileceğiz.
  • birbaşka hükümette gelse bu sistem böyle gelmiş böyle gidiyor....çözüm için bir davranış şekli benimsenmeli...ben kendimi bildim bileli ki 90 ların sonundan bu yana sürekli akaryakıt ile ilgili sıkıntılarımız var...lanet olası bir memlekette yaşıyoruz...Allah belamızı vermiş kimsenin haberi olmamış...Mal gibi yaşıyoruz
  • Bana gelen bir maili aktarıyorum. Bence iyi bir yöntem...

Benzin fiyatına protestoyu destekleyelim lütfen...

PETROL FİYATLARI

İyi Günler,
    Benzin fiyatlarının, birkaç ay içinde bugünkü seviyelerden (3,39 TL/Litre) % 20 oranında artış göstererek 4,20 TL/Litre seviyesini ulaşacağı söylenmektedir.

Fiyatların inmesini mi istiyorsunuz?
    BU MÜMKÜN !
    Bu nedenle harekete geçmeliyiz. HEMEN ve aklımızı kullanarak!

Geçen yıl, 'Bir gün benzin almayın!' diye boykot önerileri yapılmıştı.
    Petrol şirketleri buna gülmekteydi, çünkü pazartesi günü almadığımız benzini salı günü alacağımızı biliyorlardı.
    Bu onlar için küçük bir aksaklıktı ama problem olmamıştı.

Bir kişi olabilirliği yüksek bir plan oluşturdu ve
    EĞER İSTERSEK GERÇEKLEŞTİREBİLİ RİZ !
    diye yola çıktı. Okumaya devam edin ve ikna olursanız bize katılın.

Kurşunsuz benzin'in litresi şu anda Fransa'da 2,45 TL/Litre
    BU BÜTÜN PETROL DEVLERİ TARAFINDAN
    SOYULDUĞUMUZUN FARKINDAYIZ DEMEKTİR.

Hatırlarmısınız, fiyatları 2 TL'ye çıkartırken dün yada petrol rezervlerin tükenmeye
    başladığını söylüyorlardı. Şu anda petrol kıtlığı falan yok ve 35 yıl öncesinden daha fazlasınasahipler. O zaman petrol fiyatları 0,20 Euro/Litre idi.

Bu nedenle agresif bir yol izleyerek tüketicilerin her
    zaman borsaları ve fiyatları kontrol ettiklerini
    göstermemiz gerekiyor. Fiyatların düşüşe geçmesini
    sağlamak için, petrol şirketlerinin en hassas oldukları
    bölgelerinden vurmak gerekiyor:

BU DA ONLARIN CÜZDANINDAN DEMEKTİR!
    BUNU GERÇEKLEŞTİREBİLİ RİZ!

NASIL MI?

Hepimizin, araçlarımıza bağımlı olduğumuzu biliyoruz ve benzinsiz bir yere gidilemeyeceğ ini biliyoruz. Buna rağmen, fiyatlar üzerinde büyük
    bir etki yaratabiliriz:
    ORTAK HAREKET EDEREK bir FİYAT SAVAŞI başlatabiliriz! !!

Önerimiz:
    Sene sonuna kadar aşağıdaki 3 petrol şirketlerinden
    BENZİN ALMAYALIM:

TOTAL - SHELL - BP

(total fransız, shell ve bp ingiliz diğerleri Türk firmaları )

Bi Düşünün!
    En büyük 3 petrol şirketi benzin satamadığı takdirde fiyatları zorunlu olarak düşürmek zorunda kalacak ve bu da hemen fiyat indirme savaşını tetikleyecektir.
    Hedefimize ulaşabilmek için ise milyonlarca
    TOTAL - SHELL - BP
    müşterilerine ulaşmamız gerekiyor.

YAPILMASI GEREKEN ŞU!

Ben bu maili yaklaşık 30 kişiye gönderiyorum.

Bu gönderdiklerimden hepsi 10'ar kişiye daha gönderse 300 kişiye ulaşmış oluruz.
    Bu 300 kişi ise 3.000 kişiye gönderecek... .
    Bi sonraki derken gönderim 3 milyon kişiye ulaşır, vs..

Hepimiz aynı gün 10'ar kişiye iletirsek, bir hafta
    içinde! bu petrol devlerine savaş ilan etmiş
    300 MİLYON kişi olabiliriz

EVET, KAZANABİLİRİZ, ANCAK.......

Hedefimize ulaşana kadar;
    TOTAL - BP - SHELL haricindeki benzin istasyonlarından ALMALIYIZ
    Bu nedenle bu e-postayı iletmenizi rica ediyoruz!

VAR MISINIZ

bu savaşı kazanmaya?

• yol bilgisayarında 30 km lık yol gidersin gösteriyor ve ışıkda yanık vaziyetde 6 gündür evin önünde araç yatıyor bekliyor.
    artık toplu taşım araçlarını tercih ediyorum fenada sayılmaz alışdım gibi,
  • quote:

Orijinalden alıntı: aasci

Bana gelen bir maili aktarıyorum. Bence iyi bir yöntem...

quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

quote:

Orijinalden alıntı: ettu

BP, TOTAL ve SHELL firmalarından asla benzin almam, alanları da uyarırım. Bizlerde aynısını yapalım. Bu üç firmadan hiçbir şekilde benzin, mazot, gaz almayın. Elbet bir gün başaracağız.

Petrol zammiyla baglantiyi anlayamadim?

Turkiye'nin en duzgun ticaret insani Aydin Dogan'i mi tercih edelim?
    o konu biraz eskiye dayanan bir mail zincirinden ortaya çıktı ama artık efsane halini aldı. nedeni ise bundan 3-4 ay önce epdk'nın firmaların kar marjlarını düşürüp sonrasında ötv yüzdesini daha da artırması sonucu aynı fiyata gelen akaryakıt fiyatlarıyla son buldu. artık firmaların kar marjı denen bir yüzdesi yok denecek kadar az olduğundan tek firmaya yüklenilmesi halinde diğerinin ucuzlaması gibi bir durum artık olmaz.

• ewet arkdaşlar bundan sonraki tek çözüm toplu taşıma araba sahibi olmak ya da arabaya binmek diyelim aşırı lüks old :)
  • eeeeeeee...6 sayfa laf sonuç ne.herzamanki gibi hiçbişey...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellat13

eeeeeeee...6 sayfa laf sonuç ne.herzamanki gibi hiçbişey...

AYNEN KATILIYORUM SONUÇ ''0''
    BİR ÇOK KİŞİ BU ZAMLARLA ARABALARINA DAHA AZ BİNECEK VE BU FORUMDA BUNDAN DAHA İLERİ GİDLEMEZ
    TAMAM BİRÇOK KİŞİYİ TEŞVİK EDERİZ BURDAN TOPLU TAŞIMAYA VS. YÖNLENMESİNİ
    AMA BENCE BU AKARYAKIT FİYATLARINI DÜŞÜRMEZ
    AYRICA YUKARDA BAHSİ GEÇEN MAİL DE ÇOK ESKİ BİR MAİL VE BEN BU MAİLİ YAYMAYA BAŞLAYANLARIN O 3 FİRMANIN EN BÜYÜK RAKİBİ OLAN PO OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM BENZİN FİYATINDAN MAĞDUR OLAN HALKIN DEĞİL..
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.