Şimdi Ara

Ak partili arkadaşlara bir sorum var. Neden evet? (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.198
Cevap
5
Favori
44.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Parlementer sistemi,çoklu demokrasiyi ve çok sesliliği güçlendirmek varken ülkenin tüm iplerini tek bir adama vermek kadar büyük bir hata olamaz.Şu anki sistemde kalmasın bu oylanacak olan sistem hiç gelmesin!

Herkes gider Mersin'e biz gideriz tersine.Sonumuz hayrolsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz
  • Ben eğer oy vereceksem sadece şu iki ufak örnek bile yetecektir.

Ben hastanede çalıştım, veznede de durdum. Devlet hastanesi.

Benim akrabam bağkurlu. İşlerinin pek iyi gitmemesi yüzünden (malum geçim şartları) hastaneye geldiğinde muayane ücreti ödemek zorunda.(30 tl) Bunun yanında doktor, tahlil,röntgen filan isterse onunda ücretini ödemek zorunda.İlaçlarınıda parasıyla almak zorunda.Buraya kadar tamam dedik.

Fakattttt sevgili kardeşim yine veznede olduğum bir gün, suriyeli bir aile geldi(yada afganlıydı çok farketmez) Adamlar giriş yapacak bir baktım tc kimlik kartı gibi bir kart, ve tc kimlik no ile giriş yaptığımda 1 KURUŞ DAHİ ödemeden muayanesini oldu ve çıktı gitti.

Ya arkadaş biri senin kendi öz vatandaşın,yıllarca vergisini alıyorsun, diğeri ise mülteci olarak gelmiş yarın sana zarar bile verebilme ihtimali var,sonuçta kendi ülkesi değil. Peki bu nasıl iş.

2. örnek https://forum.donanimhaber.com/iskur-mek-is-buldum-diye-sevinenler--124941970#124942123

DAHA NE DİYEYİM SEVGİLİ ARKADAŞIM...
    EDİT öteki tarafta biraz samimiyet olmalı,insanlar artık keriz yerine koymasınlar,kim ne vereceğini az çok biliyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: ertewas

Alıntıları Göster

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 11 Nisan 2017; 20:45:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: interwap

Yeni anayasa darbeleri bitirecekmiş. Bunu nasıl sağlıyor biri izah etsin.

Gelen iktidar güçlü olacak, öyle koalisyon, brokrasi baskısı yok. darbe yapan yine yeltenir de bedelini hesaplaması gerekiyor. 15 temmuz şunu gösterdi ki milletin büyük çoğunlukla seçtiği adamı devirmek öyle basit olmuyor. Gelen her iktidar 50+1 ile en az seçilecek ki böyle bir güce darbe öyle kolay kolay olmaz...

Dünya genelinde en son yapılan darbeye göz atalım öyle ise;

mursi %51.73 ile cumhurbaşkanı olmuş. Sisi canlı yayında mursi destekçilerini öyle bir kurşundan geçirdi ki 1 tane adam çıkıpta sonraki gün bir şey diyemedi. Siz darbeyi karşı çıkanları ezmemek için frene basan tanklardan öğrendiğiniz için böyle boş boş konuşursunuz işte.

Burası mısır değil. Burası en zor döneminde bile işgal edilmemiş. Bu milletin evlatları bu ülke için can verir. mursinin yaptığını burada yapmaya kalksan ki 15 temmuz en kanlı darbedir 241 şehit var, ülkede iç savaş çıkar. sen gezide iki gaz bombası yiyince salya sümük ağlayarak bu kadar da orantısız güç kullanılmaz diye kaçan çabulculara benzetiyorsun herkesi. yanımızda insanlar can verdi, kolu bacağı koptu, giden onları hastaneye yetiştirmek için gitti ve kalanlar yine orada kaldık.

Adam tank ile canlı yayında 200 bin kişinin toplandığı tahrir meydanına son sürat girdi.

Sen hala askeri gücü frene basan tank ile tanımakla devam edebilirsin ama tek harekette değil 241 inanı öldürmek, binlerce adamı ezip geçti. Bu arada üzerinde taramalı tüfekler ateş ediyordu sağa sola.

Bu arada bu sadece 1 tana tank. Orada onlarca tank vardı. Ki bu sadece canlı yayımlanan görüntü. Arka planda sokak aralarında neler oldu kim bilir artık. Darbe dediğin öyle 35 tane tank alıp hepsini köprüye havalimanına dizip gelen geçene git kardeş diyerek olmaz. Adam canlı yayında darbe yaptı bütün dünya izledi.

Siz çocuk mu kandırıyorsunuz? Veya kandırdığınızı mı sanıyorsunuz?

öyle canlı yayınlarla sizin gibileri sindirirler. dedimya tanka bile gerek yok. gaz bombası bile ağlayıp kaçmanıza yetiyor. o 242 insandan kaçı tank altında ezilmiş araştır. adam beştepe civarını bombalıyor uçaklarla, dağılsınlar diye, bırak millet dağılmayı daha da kalabalık olarak yığıldı. helikopterin kızılayı nasıl taradığını gördün mü? Genel kurmay etrafını boşaltacak aklı sıra, kaçtı mı millet. genel kurmaya girdi, kaç insan içerde taranarak şehir edildi. İstanbul büyük şehir belediyesinde üzerimize ataş açıldı, kaç insan şehit oldu, yanımda arkadaşın kolu koptu G3 mermisiyle, kimse bi yere kaçmadı. o binayı aldı millet, o ateş emrini veren albay şerefsizine de milletin ne olduğunu gösterdiler. Bu milletin evlatlarını sen daha tanımamışsın.

Trt nin yaptığı ertuğrul v.b. dizilerin etkisini şimdi çok daha iyi anlıyorum.

Size gerçek darbelerin nasıl yapıldığı anlatılmasına rağmen siz halen silahsız insanların tsk yı durdurduğunu düşünmekte ısrarsıcısınız.

tamam osmanlı torunuyuz, tamam harika güçlüyüz fakat sevgili arkadaşım askeri darbede cana acımaz, mala acımaz. Asar keser öldürür. tanklar fren yapmaz, helikopterler toprağa vurmaz.

Anonsa uymayan halkı tarar, uyarı ateşi yaptırılmaz. kem küm eden askerinde kafasına sıkarlar.

thats simple, because its "darbe" ula darbe. Böyle darbemi olur barbie bebek oynar gibi biraz kendi osmanlı torunluğunuzu görmezden gelirp gelişmeleri iyi analiz edin.

Gerçek darbe tiyatro darbe masallarını bırakın. Sen o gün sokakta olsan tiyatromu oynanıyor yoksa millet mi katlediliyor görürdün. Hem fetö şöyle böyle der atar tutarsınız, hem de fetönün her söylediği yalana inanıri inanmakla da kalmaz bir de savunursunuz.

Arkadaşım o gece dışarda olsan görürdün ki zaten acıyan yoktu. o gün sokaklarda milyonlar vardı milyonlar. 241 değil de Çanakkale savaşı gibi 240 bin insan öldürseler yine birşey değişmezdi. Biz ve çıkan herkes ölmek için çıktık. Ailemizle helalleştik ve çıktık. İstanbul Büyük şehirin önündeydim. Öyle zannetiğiniz gibi tyatro falan oynanmıyordu, asker plastik kurşun falan sıkmıyordu, söylediğiniz gibi asker havaya da sıkmıyordu. 12 insan orada öldü. 100 üzeri insan yaralandı. yanımdaki arkadaşın G3 mermisi koluna isabet etti, kolu kopardı. Ayrılan yaralıları götürdü geri geldi oraya. saatler geçtikçe kalabalık bırak azalmayı gittikçe artı. Adamların mühimmat sınırsız değil. Ateş kesildi, binaya daldı herkes. Askerleri tartakladılar, çoğu gariban, yalvarıyor. Askerleri biraz dövüp polise bıraktılar. Albayı komutan kimse halkın elinden alamadı. onu linç ettiler. 12 değil de 120000 kişi öldürse yine birşey farketmezdi orada. O tiyatro hikayeleri anlatan kanı bozuklar kafası parçalanmış, kolu bacağı düşmüş insanları görseydi de öyle konuşsaydı. Millet çekilmediği için başaramadılar. Binlerce insanı öldürseler de başaramayacaklarını anladıkları için bıraktılar. yoksa gece sabaha kadar ateş hiç kesilmedi. ne zamanki kurşunları bitti o zaman işleri de bitti...

Siz dizilerden aldığıız mitinglerden aldığınız gazla nefes almaya devam edin hocam.

Acı gerçekler hergün ülkenin üzerine çörekleniyor.

avrupanın çini olmuş, refahı düşük, işgücü ucuz bir ülkeyiz ama siz halen osmanlıcılık derdindesiniz.

Osmanlıyla her türkiye vatandaşı övünür, ama sizinki artık övünmekten öte oluyor ve buna rağmen gerçek hayatınızda genelinizin ülkenin gelişimine faydası olmuyor. Kaçınız mühendissiniz ? Kaçınız bilim adamısınız ? Kaçınız doktorsunuz ? Ülkeleri kudretlendiren ilim ve bilimdir. İkisinede katkınız yoksa osmanlıcılık oynamayın demiyorum ama az ötede oynayın.

Bizm tiyatordan kastımız zaten akp her adımı, her opeasyonu biliyordu, sadece tarihte örnekleri olduğu için bir hedef uğruna insanların ölümüne, cahşete bir süre göz yumuldu. Bizim fikrimiz bu yönde.

Darbeden en karlı çıkan taraf kim ?

Halkmı ?

Yoksa yıllardır güce sahip olan zümremi ?

Başkanlık için, suriyeye orduyu sokmak için, zamanında kendi soktuğunuz fetöcülerden kurtulabilmek için bu darbe girişimine göz yumulduğu fikrindeyiz.

Aksi taktirde yıllardır beraber olduğunuz fetullahcıları devletten atamayacaktınız. Darbe başlığı altında kimi olsa rahatça, tepkisiz atabilirdiniz. Şehit olan insnalarımızda ne yazıkki bu işin diyeti oldular. Allah mekanalrını cennet etsin.

Pek tabi ellerinde kemerler er döven zihniyet bu tür düşüncelere gelemez. Onlar osmanlı torunu, onlar iman gücüyle "haçlı" yenerler, onlara gökten sarıklı süvariler iner, onlar üfürükle jet düşürürler.

Herşey aydınlığa çıkacak, ama 5 ama 20 yıl sonra. O zaman ardınıza bakıp "ah ulen" diyeceksiniz. Ama kimseye yararı olmayacak.

Ben gördüğümü anlatıyorum. miting de duyduğumu falan değil. istersen parçalanmış kafa, kopmuş kol görüntüsü koyayım buraya, telefonda olması lazım. hikaye anlatmıyorum. Söylediklerinin tamamını dün kılıçdaroğlunun havaalanından çıkış görüntüleri yalanlıyor. kontrol söz konusu ise havaalanına iniyor ve orada iki tank bekliyor, korumalar 10-15 dakika yoğun bir telefon trafiği ve tanklar çekiliyor ve kılıçdaroğlu kontrollü bir şekilde tüydüğünün görüntülerini veriyordu dün tvler. Kontrollü kaçan bu şahıs kimlerle konuşuyor ve bu tanklara çekil emrini kim veriyor...

Ellerinde kemeri o erin boynuna takıp asmadığına şükredeceksin. polis kurtarmasa onları millet öldürürdü. yunana ateş eder gibi milletin üzerine ateş edeceksin. kol bacak parçalanmış insanlar sağda solda, sonra kemerle asker dövüyor bu zihniyet diyeceksin. sizin zihniyet işte bu. aynı yunanlı gibi evet diyeni denize dökeriz diyenle millete ateş emrini veren kafalar aynı. bunlar akpli mhpli adamlar, ha yunan ha bunlar aynı diyen kafalar. ölenler akplidir çoğu, hiç üzülmedim diye burada yazanlar kansızları gördük.

Söylediklerinizin tamamı fetönün kendini temize çıkarıp her zamanki gibi erdoğanın üzerine oynaması. sizin de işinize geliyor. adamlar Erdoğanı karalama adına sizinle oynuyorlar. o darbe başarılı olsa Erdoğandan sonra sizi rahat mı bırakacakalrdı. O kontrollü dedikleri darbeyi başarabilselerdi o zaman görürdük halinizi. Herkes diyetini ödüyor, kimi geldiği kasetin diyetini, kimi yedi herzeleri kapama diyetini. Siz darbe başarısızken fetö yalanlarına kanıp onun oyuncağı olmuşunuz, bir de başarsa kimbilir ne ayakkabı kutusu hikayeleri, ne başka masallar dinlerdik. Muhsin Yazıcı oğlunu Erdoğan öldürttü, Fetvayıda Hayyerttin Karaman verdi diyecek kadar hayatları yalan olmuş kripto abd ajanlarına inanmaya devam edin siz...

Askerlik yaptınmı ?

Hadi düşünelim 19 yaşında ersin. Anadoludan geldin. Köylü çocuğusun yada garibansın. (malum hiçbir bakanın, akplinin oğlu askere gitmiyor bknz bilal oğlan) Seni getirmişler köprüye. Buradan kimse geçmeyecek asker demişler. Sana öğretilen ne ? Uğruna belkide hergün dayak yediğin, şınav-koşu cezası aldığın ne ? Üstteki lavuk ne derse koşulsuz itaat edeceksin. Burası asker ocağı. Öl derse ölecek öldür derse öldüreceksin.

O köprüde asıl sorun oradaki polislerde. Halkı nasıl durdurmazlar ? Halkı nasıl tüfeğe tanka salarlar. Halk gelecek pekala ama dursun orada. Belliki bir girişim var belliki sorun var, köpüdeki cuntacı sana "gelme bekle orda" diyor. Senin polisin orada silahsız halkın "savaşçılık" oynamasına müsade ediyor ? Görüntüleri bende izledim özellikle köprüyü. Israrla gitmek nedir ?

Ellerindeki kemer senin kardeşinin boynunda olsaydı görürdüm bunları diyebiliyormusun bakalım. Yada 10 yıl sonra belki oğlun askerdeyken o kemer boyna geçebilir olurmu ? Malum sultanlığı getiriyorsunuz ya belki birileri tekrar "kandırılabilir"

Bu darbe olmasaydı fetullahcı bademleri devletten temizleyemeyeceğinizi adınız gibi sizde biliyordunuz. Zira bir 17-25 aralık daha yaşama tehlikenizde vardı.

Bu darbeden akp ve rtenin kazancı;

1- kendi elleriyle yerleştirdikleri cemaatcileri devletten attılar, darbe girişimi olmasaydı asla bu ebatta kamudan çıkarma yapabilemezlerdi
    2- etrafında 50 korumayla gezmesine, saatlerce uçağından inip dışarı çıkmamasına, silahsız halkı ölüm pahasına kendi yerleştirdiği gözü dönmüş cuntacıların-tankın tüfeğin önüne sürmesine rağmen birileri kahraman ilan edildi
    3- darbe girişimiylr yaşanan önceki olumsuzluklar için yeni adres belli oldu (bknz düşen rus uçağı, pkknın baskınları v.b.)
    4- başkanlığa tertemiz zemin hazırlanması
    5- kendilerin aykırı olan, hatta kemalist olan, hatta farklı cemaatlere mensup olanları "fetöcü" diye damgalayabilecekleri bir düşman yarattılar.
    6- Ordudan kaynaklı oluşabilecek herhangi muhtıra-tehdit-gerçek darbe girişiminin en az 30 yıl ortadan kaldırılması.
    7- Ordunun pasifize edilmesi ve "dağ polisi" haline çevrilmesi. Kudretinin ve prestijinin elinden alınması.
    8- Ohalin ilanı ve aylardır ülkeyi dilediklerine göre, soran eden olmaksızın yönetebilmeleri
    9- Kamunun "fetöcü" ithamı ile korkutulabileceği üzre kimsenin usulsüzlere, anayasaya aykırı davranışa ses çıkartamıyor oluşu

Ekonomi ve yönetimde "tehditi fırsata çevirmek" denilen birşey vardır. İnsanlar bu yüzden "kontrollü" diyorlar.

O sakallı, cübbelilierin Türk üniformasına attıkları tekmeyi, vurdukları kemeri hiçbir türk milliyetçisi unutmayacak.

İnsanları bu denli nefrete sürükeleyenler sizsiniz. Her alanda bastırır, devletin imkanlarını kendi menfaatleriniz için kullanırsanız insanlar nefret duyarlar.

He bu arada darbe günü bende farklı bir şehirde sokaktaydım. Ne asker gördüm, ne uçak gördüm. Reis yüzü kıpkırmızı halde "meydanlara meydanalara" diye feryat edince tuğralı doblolar şehir meydanına doluşmaya başladı sadece. Bşka birşey yaşanmadı. He birde minarelerden çağrılar filan oldu.

Yazık yazıık. sizin gözünüzü nefret kör etmiş.

Askerlik yaptım ve hem de bölük karargahta yaptım En gizli yazışmaları, emir komutayı sana öğretecek kadar iyi bilirim. Askerde o emri, yani halka ateş emrini sorarlar bilirmisin? Bölük komutanı benim namaz kılan biri olduğumu biliyor, sordu, halka ateş emri verilse uygulamayacak mısın? (sorunun sorulmasına sebep olay, evli barklı öğretmen bir arkadaşa ana bacı küfretmesiydi, öyle sinirlendim ki tepkiyi sert vermişim, emre itaatsizlik gibi ters bir durum doğdu) Ayaklanma, yağma yada terör gibi bir durum yoksa emir kanunsuzdur uygulamam dedim. Öyle bir durumda seni vururum dedi. öyle karmaşa anında kim kimi vurur bilinmez, masum insana sıkmaktansa şerefimle ölmek benim için tercih sebebidir dedim. bu sefer o sinirlendi ben rahatladım. şimdi o soruların sebebini anlayabiliyorum, içeri alınan fetöcüler içinde var mı diye aradım ama bulamadım. (çünkü o da gizli namaz kılardı, fetöcü mü değilmi bilemiyoum) Asker beyinsiz değilse ateş emri verildi diye halka sıkmaz, hadi korktun öldürürler beni diye, hiç birşey yapamıyorsun boşa sıkarsın. nişan alıp üzerine ateş etmezsin. Askerlik yaptıysan G3 kullanmışsındır. o silahla insana sıkılır mı? bazı vicdansız arkadaşlar hayvana sıkardı, (kedi köpek kuş) hayvanı parça parça ederdi. biz ağaca nişan alırdık, gövdesi ince ağacı devirirdi. Vicdanı olan o ağır silahı insana doğrultur mu? yanımdaki arkadaşın omzuna isabet etti, kolu düşürdü, bi deri parçası tutuyordu kolu. Şimdi sen buna ses etmeyeceksin. kemerle asker dövene kafayı takacaksın. diyorum ya sizin nefretten gözünüz dönmüş, insanlığı yitirmişsiniz...

köprüde polis zıhlı aracı tank ile vuruldu, polisin halkı engelleyecek durumu yok. 50 tane polis varsa ikibintane insan var, karşıdan ateş açılıyor, millet delirmiş, nasıl engelleyeceksin polis de millletin içinden sıkıyordu karşı tarafa.

Bakıyorum da fetö yalanlarını madde madde sıralamışsın. kimin işine yarıyomuş erdoğanın. Erdoğan yüzü kıpkırmız tefonda konuştuğunu gördüm deyip de madde madde kurgu hikayeleri anlatman da ne kadar tutarlı olduğunu gösteriyor. Erdoğanın oğlunun askere gtmemesini laf ettiğine göre iyi niyetinde ortada. Erdoğanın oğlunun taşıdığı hastalığı bilsen yüz kere askerlik yapmaya razı olurdun. Öyle atıp tutmakla olmuyor.

Sakkalı cüppeliyi aşağılayan, sakallı cüppeliye yunan askeri gibi kurşun sıkan Amerikan ajanlarını savunandan milliyetçi falan olmaz. o gün Belediyenin karşısında sakallısı cüppelisi, nizamı alemcisi, saadetçisi, ülkücüsü hepsi yaa Allah bismillah Allahüekber diye bağırıyor, can veriyordu. Türk ünüforması giymiş haine milletin attıkları tekmeyi vurdukları kemeri unutamayacak olanlar milliyetçi değil de taşıdıkları kandan şüphe etsinler. O üniforma bu milleti temsil için verilmiş, bu milletin bayrağını taşıyor. Üç tane ite hizmet etmek, abd ajanlarına uşaklık etmek için millet o üniformayı emanet etmedi onlara...

Benim gözüm gayet açık, akp militanı çoğunluk gibi gözümü reis ve ikbal aşkı köreltmedi. Hanı şu 10 yıl önce ekmek kırıntısı toplarken şimdi porche, range roverlara binen kesimleriniz varya, heh işte onlardan kör değilimdir emin olun.

Yazdığım maddeler fetö yalanı öylemi :) İşte sizdeki en temel sorun bu hocam. Açıklayamadığınz herşey yalan. Her sorunun sorumlusu başkası, her olumsuzluk dış kaynaklı. Asla sizde kusur olmaz. Peygamber gibisiniz maşallah.

Siz şimdi akp zamanında fetullahcıların devlete yerleşmesi, özelde devleşmesinin çağ atladığınında hayal ürünü olduğunu söylersiniz. Dün bakanlarınız selamlar gönderdiği, türkçe olimpiyatlarında gözyaşı döktüğü, gittiğiniz ülkelerde okullarını ziyaret edip yemekler yediğiniz bu bademlerle alakanız olmadığınıda söylersiniz siz.

Çok samimi arkadaşım harp akademisinden bu fetullahcıların mobbingine dayanamayarak atılmıştı. Çocuğun hayali subay olmaktı. İslama inanmazdı, ama milletini severdi. Bu ve bunun gibi yüzlerce-binlerce genç çok iyi hatırlıyorum ortalığı ayağa kaldırmıştı "akademilerde kadrolaşma var, cemaatcilik var" o zamanda kimse sesini çıkartmamıştı. Bakın sonucunda ne oldu ? O zamanlar niye bu insanları dinlemediniz ? Hocaefendinizmi kızardı size ? Bak ne oldu şimdi.

Sizin ofisteki tartışmanız ayrı askerin kışlasından çıkartılıp askeri araçla köprünün ortasına çıkartılıp dımdızlak elinde silah bırakılması ayrı.

Sizinde üzerinize koşturan kalabalık olsa belki sizde sıkardınız. Şimdi klavye başından yazmak ikimizede rahat geliyor. Yolda yürürken karşıdan 5 kişi size doğru koştursa bile %95 her insan aksi yönde koşmaya başlar. Bunlar içgüdüsel tepkilerdir. Adamlar yaklaşmayın diye ateş açıyor. Polis sayısı az onlarda durmuş avel avel etrafını izliyor. Halk üzerlerine koşuyor. Adam gelmeyin diyor, gelme arkadaş. Aradan iki üç sakallı tekbir getiriyor yine koşturmaca. Neden ? Köprünün iki tarafı zaten polis tutmuş. Bekleyin, polis takviyesini bekleyin. Valiyi bekleyin. Müslüman akıllı temkinli olandır.

Amerikan uşağının elinde maşa olmuş günahsız askere eliniz diliniz kalkıyorda amerikan uşağını devlete sokan, besleyen büyütene neden kalkmıyor o eliniz diliniz ? Daha geçen yıllarda selamlar söyleyen bakanlarınıza, "artık hasret bitsin" diyen reisiniz neden diliniz uzanmıyor ?

Mhp, chp yıllardır demedimi size bu adamlarla böyle ilişkiniz olmasın, bu adamlar tehlikeli demedimi ? Kendi bildiğinizi okuduğunuz ülkenin başına bela ettiniz sonrada kahramanlık mı yapıyoruz diyorsunuz ?

Ben üniformayı ve makamı savunurum efendi. O üniforma bu ülkenin teminatıdır. O üniformanın prestiji ve saygısı senin ve benim bu coğrafyadaki güvenliğimizin tek dayanağıdır. Allah milletimizi ve ordumuzu bu rezil halledere düşüren herkesden hesap soracak. Ecdadın kanlarıyla sulanan bu toprakları şahsi çıkarları uğruna kana bulayanların hepsinden iki dünyadada gelecek buna inanıyoruz.

Bak aşağıda "amerikan uşağı" bir genç var. Hadi rütbelilere lafım yokta ulan erlere nasıl fetullahcı dersiniz be. 1 yıllığına bahtları nereye çıktıysa gelmiş çocuklar. Asker, ordu, atatürk düşmanlığı olanlar için bulunmaz nimetti dimi üniformaya saldırmak, asker tekmelemek.

Hani diyordunuz ya "kemeri boyunlarına asmadıklarına şükretsinler." Ne diyeyim allah yaşatmasın. Mazallah sizin evlat-torunun boyunada kemer geçebilir ülkenin bu gidişiyle, malum bugu fetullaha kanan yarın çetullaha kanar, öbür gün betullaha kanar. Kafanız bu çünkü, adam kayırarak, hak yiyerek, likayati esgeçerek tüm imkanları kendi keyfinize göre kullanmak. Kul hakkı yemeyede sonra "islamın türkiyedeki muhafızıyız" demek. İslamın adı altında kendi soylarınıza ikbal hazırlamak, dünyalığınız için çabalamak.

Bakın bizim söylediğimiz "darbeyi akparti düzenledi" değildir. Bizim söylediğimiz "darbenin hazırlığından, adımlarından, organize edeninden, planından haberdar olup krizi fırsata çevirdiğidir." Ben sıradan bir vatandaş olarak bu fikirdeyim. (darbeden önce fetullahcıların ordudaki gelişimi ve "darbeye müsait" olduklarını savcınız gayet açıkça belirtmiştir.) Bekleyelim görelim, 10 sene 20 sene sonra elbet asıl gerçekler asıl doğrular ortaya çıkacak. Ozamana kadar siz reisinizin size söylediğine, bizlerde kendi çıkarımlarımıza inanmaya devam edeceğiz.

Heee bu arada darbe soruşturma komisyonunun içini boşaltan, hulusi ve fidanı soruşturmaya göndermeyen, darbe girişiminde esir alınmış generali ve vasıfsızlığı ispatlanmış bir istihbaratçıyı (hani şu suriyeden türkiyeye füze gönderip savaş çıkartırım diyen varya heh o ) makamlarında bırakan iktidarınıza sevgilerimle. (komisyon başkanınınzın youtubeda fetullaha sevgi ve hürmet gösterdiği videolarda vardı neyse onu karıştırmayalım şimdi)

İyi forumlar.

gözüm açık akp militanları gibi ikbal için ekmek kırıntısı toplarken porche binmem diyorsun ama akp karşıtı militandan gibi herşeyi Akp ye bağlamaktan da uzak drumuyorsun. Adamlara darbe yapılıyor, darbe yapana değil de yapılan suçlu. sebep siz yerleştirdiniz. adam general rütbesinde, bu rutbeyi akp döneminde alması imkansız.. Akp döneminde fetö Ecevit dönemi gibi Demirel dönemi gibi, özal döenmi gibi yine bu devletteydi Erdoğan güvenmekle hata etti, Erdoğan gibi onlarla mücadele eden de çıkmadı.

Asıl sizin sorununuz her olayda fetö erdoğan bağlantısı anlatırken kullandığınız her argümanın fetö ile alakası olduğunu bilmemeniz yada bilerek yine de kullanmanız. Ergenekona kumpas, sanki bu ülkede 28 Şubat yaşanmamamış, Ak parti kapatma davası açılmamış, sözde değil özde Atatürkçü diyerek e muhtıra verilmemiş gibi hiç cuntacı yok. Erdoğana gelince tapelerin hepsi gerçek. 17-25 Aralık kumpas değil doğru, Erdoğan ve Akp hırsız. Fetönün Erdoğan hakkında söylediği ne vars,a darbe hikaye, tiyatro, darbe kontrollü sözü dahil hepsi doğru. Yazdığın o maddelerin kaynağını araştır fetö olduğunu görürsün. sizin sorununuz da işte bu...

Orada attığın video benim söylediğimi söylüyor. Bulunduğum yerde 12 insan öldü, 100 üzeri yaralı var, kollar bacaklar, g3 mermisiyle parçalanmış kafalar var. ona rağmen o insanlar kendisine sıkan öldüren o askerleri sadece dövdüler ve polise bıraktılar. orada saldırılıp linç edilen başlarındaki Albaydı. kendisine sıkana bile sadece vurdu, o koyduğun görüntüde millet tanktan çıkmasını, tankı terketmesini istiyor. tank bu tehdit, ezer geçer, millete sıkar, şakası olmaz tankın. çıksa dert değil. polis geldi ikna etti çıkardı. Tamam korkmuş genç ama çık tanktan. millette tankın sokakta gezmesinden uyuz oluyo. tankı bırak çık, teslim ol, zaten mesele olmayacak. Millet kendisine sıkan askeri bile affetti, sıkmayana dokunan yok. o arbedede kendini kaybedip vuranlar oluştur belki ama kişisel olaylar onlar. halkın genel tepkisi gariban askere değil rütbeli askere idi.

Amerikan uşağını devlete bilerek sokup da kaçsaydı dilim Erdoğana da uzanırdı. Adam güvendi, hizmet ediyorlar sandı, hatasını kabul etti ve can pahasına da mücadele verdi. Hocam gel bu hasret bitsin derken, amerikaya hizmeti bırak da buraya gel, senin canına nasıl okuyacağız demek istiyorlar. Fetö niye çağırıldığını bilmiyormuydu. Orada oldukça cia bunu kullanacak, apo gibi aynen. burada olsa hiç değilse çakalları ülkeye zarar vermezler...

Üniforma şereftir ama içindeki şerefsizse o ayrı. orada tekmelenen üniforma değil, içindeki şerefsiz. zaten bu itleri don atlet topladılar, vura tekmeleye çıkardılar o şerefli giysiyi üstünden. kimse bayrağını namusunu tekmeleyecek değil. bayrağın arkasına saklanmış ite tekme atıyorlar...

Darbeye göz yummak yok. Darbeye cesaret edeceklerini ön göremediler. orada sıkıntı var. son ana kadar mit bile Cumhurbaşkanını hedef alacaklarını bilmiyordu. gelen istihbarat sadece mit üzerinde operasyon hazırlığı olduğu üzerine. Darbe teşebbüsü tam anlaşılamadı, sınırlı bir hareket diye bekledikleri söyleniyor. Saat 6 gibi birliklere genelkurmaydan emir geliyor, kimse yerini terketmeyecek diye. o zaman ürkmüşler. darbe işi hesaplanan gibi değil. mit önce alacak. Erdoğan için bir ekip hazırlamış. Tank asker çıkması falan planda yoktu diye tahmin ediyorlar. Erdoğandan önce Hakan Fidanı alacaklarmış, Fidan o operasyonu engelleyince emrindeki birliklerle sokağa çıkıyorlar. Haberleri vardı engellemedi sözü doğru değil. haberleri olan kısım bir opearasyonun mit üzerinden olacağı kısmı. Bu şekilde bir hareketi bekleseler cumhurbaşkanı ailesiyle orada. kim ailesini riske atar. Çoluk çocuk damat geln torun tosun hep beraber oteldeler. kim bu manyaklığı yapar. Görüntüleri çıktı. Erdoğan torununa Kuran okutuyor, ona Kuran çalıştırıyor. Darbeyi bilen adamın yapacağı iş mi bu?

Fetöye sevgi saygı hikayeleri bile fetö algısının içinde nasıl kaldığınızın sizinle nasıl oynadıklarının en büyük delili. Bu itler güya hoca efendi dedikleri şerefsiz ajanı yüceltmek için bak bakanlar milletvekilleri hocamıza nasıl hürmet ediyorlardı diyerek tabanına mesaj veriyor ve o şarlatanı yüceltiyor ve bunu yaparken de sizleri kullanıyr, onların oyuncağı oluyor, güya Erdoğanı akpyi eleştireyim derken fetönün ajanlarını bilmeden temize çıkarıyorsunuz. Siz fetöyü tanımıyorsunuz ama biz fetöyü biliriz. Zamanında kandırdılar bizi kabul ediyoruz ama şuan sizinle kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyorlar. Adamların propagandasını yapıp, onlarla mücadele veren Erdoğanı alçaltarak o itleri temize çıkartıyor güçlendiriyorsunuz...

Yazdığım maddelerin fetullahla alakası yok. Hayatımda ne bir kitabını okumuşum ne birşeyini dinlemişimdir.

Aklı mantkığı olan pekçok insan bu maddeleri size sıralıyabilir.

İnsanlar "sizin döneminizde bunların devleti ele geçirme şansları arttır, sizin döneminizde daha rahat hareket eder, şirketleri daha hızlı büyür hale geldi" diyorlar. Demirele, çillere filan bu yüzden sığınmayın. Size 2002 yılındada sonraki mgk lardada adamlar raporlar sunmuş neden iplemediniz ? İlker başbuğda çıktı, başka komutanlarda çıktı, "biz uyardık, kimse bizi seyine takmadı" dedi. Neden ? Ortakmıydınız yoksa ?

Allah aşkına halen nasıl bir insan akp ve fetullahcıların yıllarca beraber çalıştığını, mevki ve makamların bu örgüte peşkeş çekildiğini, bunların şirketlerine güzellikler tanındığını inkar edebilir aklım almıyor. Yani resmen gözünüzde perde olması lazım inkar etmek için.

Hee tapelere, 17-25 davasına gelince ben değil ak parti diyor doğru olduğunu.

Neden o bakanları yargılatmadınız ? Neden korktunuz ? Bakanlarınız "başbakan ne dediyse biz on yaptık, .. başbakanın talimatıyla yapılmıştır" demedilermi ? Sonra sesleri kesilip, ortadan kaybolup gittiler.

Şu koyulaşan yazıyı lütfen tüm forum okusun

"Hocam gel bu hasret bitsin derken, amerikaya hizmeti bırak da buraya gel, senin canına nasıl okuyacağız demek istiyorlar. "

Lütfen yapmayın ya gerçekten böyle düşünüyor olabildiğinizi bile düşünmek istemiyorum. Allah hidayet nasip etsin hocam, gerçekten allah ıslah etsin ne diyelim. Peki adalet bakanınızda tehdit ederekmi "gönül dolusu selamlar" gönderip, twitterdan fetoya kotu konusanları uyarıyordu ? Odamı stratejiydi yoksa :)

Hocam bakınız; Eğer sizin reisiniz ve iktidar zümreniz, oy dilendiği o kutsal dinin gerekliliklerini tam manasıyla yapsalardı ne feto derdi yaşardık ne başka birşey.

İslam diyorki arkadaşım, hak yeme ! Hakedene hakkını ver.

Fetullahın devlete sızmasında gördüğümüz ise, şahsi atamalar, soru çalmalar(akp evvelindede yapıldı ama akp döneminde daha fazla yapıldı ihbar edildi yok denildi), yargıdaki kadrolaşma için 2010 "yetmez ama evet" referandumu, mülakatlar, kişiye özel akademik kadro ilanları, kit lerde telefonla adam sokmalar, belediye iştiraklerine atanan bademler neler neler. E hani müslümanlık ? Hani adalet, hani kul hakkı ? Nerede hakedipte hakkı sizin bu keyfi adam kayırmalarınızla yenmiş insanların hakkı ? Nerede ödeyeceksiniz ?

Bakın benim tanıdığım akp-gençlik-il,ilçe teşkilatı işleriyle uğraşanların bile tek ama tek gayesi maddi menfaat. Bizzat üniversiteden sınıf arkadaşım şu anda bir ilçenin gençlik kolları başkanı, okulunu 2 yıl gecikmeyle halen bitiremedi. Öğrencilik yıllarındaki Sohbetlerimiz sırasında benim ona "olm ne tembel adamsın şu dersleri geç artık" şeklindeki "takılmama" karşılık bana kurduğu cümle "Xreleave 10 yıl sonra görüşelim kankim bakalım kim ne kazanmış" minvalindeydi. Sosyal medyadan takip ettiğim kadarıylada maşallahı var gelişiyor :) Çevresindeki kişilerde bu kafada, bizim üniversite öğrenciliği dönemimizde bunların farklı versiyonlarıda var. Şu an bakıyorum meslekleriyle ilgili değilde böyle siyasi bağlantılarla biryerlere gelmiş yada gelme çabasındalar.(he bu arada namaz filan kılmaz, ailesinide tanırım onlarda toplantı v.b. haricinde cumaya dahi gitmez)

Yahu 80 milyon insanın en üstündeki makamdaki birini, darbe girişiminden haberdar eden "eniştesi" ! Enişte nedir yahu ? Şakamı bu ?

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 15 Temmuz 'FETÖ'cü darbe girişimi'nden haberdar eden ismin Ziya İlgen olduğu ortaya çıktı." (Ziya İlgen=emekli öğretmen, cumhurbaşknın eniştesi) Ülke siyasi tarihine "komedi" olarak geçti resmen.

Savcı iddanme hazırlıyor, diyorki "habu bademler askeriyede çok yayılmış darbe yapacak kuderete sahiptir." Öngörülmedi ne demek ? Mit darbeyi bilemiyorsa yıkın kurumu, binayı lunapark yapın. (aynı mit darbeden ertesi gün elinde binlerce kişilik listeyle kelle avlamaya hemen başladı ama ne hikmetse) Yada hadi yetersiz kaldı, yetersiz kalmış adamları darbeden sonra neden hala o koltuklarda tutuyorsunuz ? Adam açık şekilde yetersiz. 248 kişinin canı belki görevlerini düzgün yapsalarda gitmeyebilirdi ? Enişte bey darbeyi öğrenebildiğine göre ortada sorun var demektir.

He bu arada hulusi akarında o gün erken vakitte haberdar olduğu ile ilgili meseleler var. O var bu var.

Neden bu fidanla hulusi halka açık sorgulanmıyor kardeşim ? Hadi halktan çekinceleri var, bari tüm partilerin milletvekilleri karşısında sorulara cevap versinlerde soru işaretleri kafadan gitsin. Ama hükümetiniz bu insanlara soru sorulmasını engelliyor. Darbenin üzerini kapatmak istiyor, kurcalanmasını istemiyor. Aylar geçti hala ortada adamakıllı şeyler yok. Unutturulmak, kökeni, gidişatı, adımları köreltilmek isteniyor ve bu gayet iyi yapılıyor. Yapanı, edeni osu busu değilde sadece "kahramanlık" önplanda olsun istiyorlar."

Fetöye zamanında yapılan hürmetin algısını bana kimse vermiyor hocam. Bizzat bakanlarınızın, resinizn ağzından duydum.

Ne alakamı ?

İzleyelim görelim.

• vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Senin dediğin o olay Hükümetin icraatıyla alakalı.
    Bu Hükümet seçimi değil ki.
    Anayasa değişikliği referandumu!
    Başka bişey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Alıntıları Göster
  • Hadi Tayipi geçtim.. Tayipten sonra kaddafi yada esat gibi bir adam gelse bu ülke ne olur bir kere getirmişiz tek adamlığı ileride bakmak lazım arkadaşlar..
  • Bende aynisini yazdim. "AQ" kullandigim icin ceza aldim. Ne kadar basi bos c*p li varsa burada.

• Dostum senin dediğin olması gereken doğru. Bende baştan refarandumu oyluyoruz diyordum, fakat temele indiğimizde bu bir parti seçimine dönüştü özüne inince. Şöyle düşün seçimden hayır çıkması halinde bir kenara yaz akp büyük darbe alabilir. Yalnız Mhp nin tutumunu hala çözebilmiş değilim...
  • ertewas E kullanıcısına yanıt
    Demek ki içinde bu varmış anca bunu öğrenmişsin

O kötülediğin kişilerden gram farkın yok ki - ben o söylediklerini hayatımda yapmadım ama senden aynı tavırlar muhalar yaftalar peşpeşe geliyor ki hepsi hata

Din konusunda hiç Haşa Allahçılık oynama

Kimsenin imanının derecesine karışamazsın haddine de düşmez

kendini hesap soracak konumda görmen çok günah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 11 Nisan 2017; 21:13:27 >
  • Direk ban sebebisin. Allah hepimizi affetsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 11 Nisan 2017; 21:41:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuko08

Bir akplinin neden ölesiye "rte ne derse o" dediğini anlamak çok zor değil. çünkü adamın ağzından allah lafı düşmüyor. hep beraber birlik olup özümüze dönmeli ve gerçek Türk olarak yaşamalıyız artık. 1400 yıl önce bir arabın sıçtığı zırvaları bir kenara bırakıp önümüze ve geleceğe odaklanmalıyız. Anlamadığımız dilde bişeyler mırıldanıp günde 5 kere eğilip kalkmak yerine ilim öğrenmeliyiz. islam ülkelerinin hali ortada ne refah var ne huzur. Bizim de halimiz böyle oluyor artık. Bu referandumda evet diyen herkes teröristtir vatan hainidir ülkeyi farkında olmadan bölecektir.

öğrencilik başına vurmuş
    büyüyünce ne olacan

• kalavar kullanıcısına yanıt
    Bende sizin cevabinizi okudum ve cevaplamak istiyorum. Resie katilmayanlara terorist dendigi falan yok anlamak istenilen yere cekiliyor. Ona bakarsaniz evet diyenlere koyun seriatci vb soylemler istisnasiz herkesin dilinde. Bundan 15 sene once asgari maas 300 lirayken ekmek 30 kurustu. Suan asgeri maas 1400 lira ekmek 1 lira pekte bi fark oldugunu dusunmuyorum. Zaten kilictaroglunun vaadettigi miktar 1500 liraydi ki SGKyi batirip ve piskin bir sekilde savas ayin programindaki cevaplari ortada. Herkesle kavgaliyiz sozune gelirsek, eskisi gibi ezilip hic bir konuya dahil edilmeyip ayni seviyedeki sandalyeye bile oturtulmadigimiz donemdeki gibi olmak mi daha iyi yoksa kendimizden baska dostumuzun olmadigini dusunup yapilan haksizliga karsi cikip sevilmemek mi? Gecmis hukumetteki vergi oranlarida su zamana oranla ayniydi sigara ve alkol vb haric. Ozaman verilen vergilerle hicbirsey yapilmazken suan verdigimiz para gozumuzun onunde kullaniliyor ve hizmeye sunuluyor. Ozgurlukten bahsederken turkiye birincisi olmus bir ogrenciyi basi kapali diye senin konusmaya hakkin yok diyip universiteye alinmamak bence ozgurluk degildir. Kurt kardeslerimizin hapisanelerde akrabasiyla kurtce konusmasini engellemek ozgurluk degildir. Ulkeyi savasa soktu deniyor fakat herkes okadar kinlenmis ve tek duze bakiyorki dogrusunu asla anlayamiyor. Girdigimiz savastaki amac bir yerleri fethetmek degildir. Biz o savasa girmezsek ust akillarin ve ulkelerin kurduracagi teror orgutu temelli bir devlet olusacak. Suan 2 ayda bir bomba patliyorsa yanimizda yasal bir teror devliti kurulunca hergun olucak. Peki neden evet demeyeliyim . En yakin donem ve aslinda yakin tarihimizdede darbe yaralari var ve actigi yaralar en buyuk acidan ekonomik. 1 gunde dolar ne paralara geldi haberiniz var. Asker bu kadar basina buyruk olmamali devletin en basina baglanmali. Neden evet sirf tayyip dusmanligi yuzunden dogru olan seyede hayir denmesi. Aslinda cogu kisininde icinde olan fikir evet. Ulkeyi soydu deniyor. Chp millet vekili sadece mesaj ve mektuba 1 haftada 1,5 milyon lira harciyor. İzmirde oturuyorum belediye baskanlari tanidik sirketlere isi verip sahilden kendilerine bedavaya ev aliyor hergun kaldirimlari sokup tekrar yapiyolar cicek dikiyolar kopekler eseleyip cicekleri sokuyo ha noluyo belediye calisiyo geciceksiniz bunlari iki yakayi baglayan sadece altinyol var ordada hergun bir kac kisi oluyor. Birde istanbula bakin istanbulu gectim konyaya falan bakin. Kopru projesi veriliyor chp belediyesi uckuyolarla bostanlinin goruntusu bozulur diye reddedip saatte 17 km hiz yapan tramvay yapip izmir trafigini 1 sene felc ediyor ve benim iki arkadasim bu kazi olaylarinda araclariyla kaza yapti. Bana herseyi soyleyin ama ulkenin kotu durumda oldugunu soylemeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: byakuyakuchiki

Kardeşim çık bir dışarı yapılan yollara bak, köprülere bak. Reis 15 yılda ülkeyi ne kadar geliştirdi çık dışarı bak kör değilsen anlarsın Avrupa bile bizim havalimanımızı kıskanıyor bunlar hala Hayır diye ortalıkta geziniyor.

Çok merak ediyorum ama bir türlü bulamıyorum. Avrupalıların havalimanımızı kıskandığını hangi kaynaktan öğrendiniz ?

Anlam veremiyorum havalimanı kıskanılıyormuş. Avrupa taş taş geçiyor Türk halkıyla siz hala pirim derdindesiniz.

Hani bir laf vardır, ' Ayranı yok içmeye... ' diye. Arabamız yok ama arabanın gideceği yol istiyoruz ve buna seviniyoruz.

• ermanozgen kullanıcısına yanıt
    Din tüccarı, hırsız veya tek işi adam düdüklemek olan esnaf olmayacağım kesin. Ayrıca forumun çok büyük çoğunluğu 90 ve sonrası yıllarda doğduğudan buradan yaşını maksimum 23-24 olduğunu tahmin etmek zor değil. Senin yaşındakiler yetişkin ve olgun sayılıyor ise pekâlâ ben de bir yetişkinim.
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Lütfen ilgili mercilere ilet şikâyetlerini beni rahatsız etme. Allah seni affetsin bana ne.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Dostum senin dediğin olması gereken doğru. Bende baştan refarandumu oyluyoruz diyordum, fakat temele indiğimizde bu bir parti seçimine dönüştü özüne inince. Şöyle düşün seçimden hayır çıkması halinde bir kenara yaz akp büyük darbe alabilir. Yalnız Mhp nin tutumunu hala çözebilmiş değilim...

Hocam sırf bir partiye darbe vuracağız diye Ülkeyle ilgili Tarihi bir dönüm noktasında karar verilmez.

Bu sistem değişikliği'nin Ülkeye faydası mı var zararı mı var?Bunu düşünerek karar verelim bence?

Unutmayalım Milliyetçi partiler EVET derken,vatan haini bir parti HAYIR diyor.(hdp den bahsediyorum tabi CHP yi vatan hainliğinden tenzih ederim)
  • Bazıları kendilerini biliyor

https://twitter.com/Biyikbay/status/851830605079875584?s=09

İzle ve bir tarafına sok

• beyni olan varsa ve kullanabilen varsa hayır der gerisi teferruat..
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.