Şimdi Ara

Ak partili arkadaşlara bir sorum var. Neden evet? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.198
Cevap
5
Favori
44.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tavsan 1 2 3 sicrar. Bu sefer millet yemez. Tayyip in elini biraz daha guclendirelim ki agac diye zirlayanlara o agaci bu referandum dan sinra taksin munasip yerlerine.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LegendaryTURK

    Ak partili değilim ancak Muhafazakâr bir seçmen olarak millet vekili seçimlerinde hep Ak partiye oy verdim. Bunun sebebi ülkeyi sırtlayacak yönetecek başka bir parti / lider görememem. Oy kullanmaya gitmeyeceğim bu seçimde .her yanımız Suriyeli yaşadığım muhitte hırsızlık arttı , gün geçtikçe dolar euro karşısında eriyen para birimimiz var , ülke olarak 100 yıldır sanayi anlamında bir üretimimiz yok son 15 yıldada yok daha öncesindede vs vs.. evet demek için geçerli bir sebebim yok , hayır demeyede yüreğim el vermiyor.

    İyi de kardeşim oy vermemek yokum demektir söylenen herşey doğru hep bir kötüye gidiş var ama bu evet veya hayır seni neyden kurtaracak madem akp ye tepkilisin hayır de bi kere böylece akp yine iktidarda kalacak güce sahip olacak ikincisi muhalefetin bir dahaki seçimde iktidar olma şansı bu haldeyken çok yükseliyor hayır dersen eski sistemde akp nin oy oranı diğer partilere göre yüksek çıkıyor ama ben akp zihniyetinden sıkıldım artık diyorsan chp gelsin diyorsan evet de Erdoğan başkan olduktan sonra seçim olacak o zaman muhalefetin tamamı Erdoğan'ın rakibine oy verince zaten ne Erdoğan kalır ne AKP

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1 euronun 4 tl olduğu şu günde bile ekonominin ne kadar iyi olduğunu , son iki yılda patlayan bomba kadar ülkede hiçbirzaman bu kadar sıkça terör saldırısı büyük kent merkezlerinde gerçekleşmemesine rağmen aslında çok güvenli olduğumuzu, artık turist gelmiyor euro 4 tl olsada buna rağmen ülkenin aslında dünyanın gözbebeği olduğuna inanan. Asgari ücretin yüzde 10 u olan köprü geçiş ücretinin çok ucuz olduğu, görüşüne sahip bu insanlar.

    Ülkedeki en büyük müteahhit cb. Yılllarca mualiflerin fetö şöyle fetö böyle demesine kulak asmayıp fetöyü eleştiren mualiflerin içeri attırarak aslında en büyük fetöcü olduğu , 17-25 aralığın komplodan ibaret olduğunu;



    Düşünen bir topluluğa sen ne soruyosun hacı .

    Akp ye oy vermek artık bu insanlr için içgüdüsel bir hareket.halbuki oy vermek için ilk şrtlardan biri düşünebilecek olgunlukta olmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curufperlit -- 9 Nisan 2017; 17:17:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Referandumda 'evet' diyecek AKP'lilerin çok büyük bir çoğunluğu "bu tasarıyı başka bir parti getirseydi yine 'evet' der miydiniz?" sorusuna eminim 'hayır' diyeceklerdir.

    Referandumda 'evet' diyecek olanların tek sebebi Recep Tayyip Erdoğan, yoksa onların % 90'ının tasarıyı dahi okuduklarını sanmıyorum. Ülkenin geleceği filan pek umurlarında değil. Recep Tayyip Erdoğan bugün ölse (ki kimsenin ölümünü dilemeyiz) o evetçiler de hayıra dönecektir zannımca.

    Oysa 'hayır' diyecek olanlar kişiye değil, getirilmek istenen sisteme bakarak 'hayır' diyorlar. Arada böyle kocaman bir fark var.

    Yaklaşık tüm seçimlerde evimizdeki 5 oyun tamamı AKP'ye verilmiştir ama referandumda kesinlikle 'Hayır' diyeceğiz. Çünkü tek adamlığın dünyaya nasıl felaketler getirdiğinin farkındayız.

    Bu arada cumhurbaşkanı tarafsız ol(a)maz elbette, mutlaka bir siyasi görüşü vardır ama seçildikten sonra tarafsız davranmak zorundadır demokrasi ve insanlık adına. Bu kadar basit ayrıntıyı görememek ne üzücü. Hadi okumuyoruz, peki neden hiç düşünmüyoruz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ClimbDown

    Artık ironi mi değil mi anlayamıyorum

    İroni değilse geçmiş olsun kardeşim,acil şifalar

    Bende böyle durumlarda kimin yazdığına bakıyorum İroni
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99


    quote:

    Orijinalden alıntı: LegendByTheWay


    quote:

    Orijinalden alıntı: amönyak

    Yargıyı zaten cumhurbaşkanı belirliyor ve ohal ilan etme yetkisi var yeni sistemde

    Yargıyı CB belirlemiyor kardeşim. Git maddeleri oku. Eski sistemde CB ne kadar atama yapıyorsa yeni sistemde de o kadar atama yapabiliyor.

    Hsyk'yı Cumhurbaşkanı mı belirliyor şu anda?



    Anayasa mahkemesini ise liyakata göre belirlenmesi gerekirken Kendi avukatını atayan birinden bahsediyoruz.



    Şaka mısınız birader siz. Yalancılıkta boyut atladiniz.

    Yeni sistemde HSYK'yı CB mı belirliyor? 4 üye atıyor, dört.

    AYM'de 14 atıyordu, 12 atayacak. Askeri üyeler kaldırılıyor. Yani CB daha az atama yapıyor aslında.

    Yaptığı atamalarda da, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, YÖK'den aday öneriliyor. Onlar arasından atama yapıyor. Mesela AYM için 9 YÖK adayı öneriliyor. Eskisinde de 9 öneri vardı. İçinden 3 tane seçiyor. Eskisinde de 3 tane seçiyordu. Ya sen yalancısın, ya da maddeleri bilmiyorsun. :))

    Adalet bakanı ve müsteşarı doğal üye onlarla 6 oluyor. Geriye kalan 7 üye ise başkanı olduğu parti tarafından atanıyor. Hadi 360 olmadı diyelim bu defada 7 kez kura çekilecek. Hsky kesinlikle kendi kontrolünde olacak.



    E bu durumda kim yalancı.



    Allah aşkına adam önerilen üyeleri neye göre atayacak liyakata göre mi? Tüm atamalarını birlikte daha önce birlikte çalıştıklarından yapmış.



    Yalan bile değil sizinki bariz trolluk. Hadi naş.



    Bu atamalar, belirli bir öneriler arasından gerçekleşecek. Bir elin parmaklarını geçmeyen öneriler arasından birkaç tane atama yapılacak. Böyle bir durumda nasıl kendini kayırabileceği adamı seçecek anlatsana biraz. :))

    Meclisin seçeceği üyeler de aynı şekilde.. kendi başarısı sebebiyle üye adayı olabilmiş birkaç kişi arasından bir tercih yapılacak.

    Hâl böyleyken, liyakata göre değil de amca oğlu olan hakimi mi seçebilecek de kendisini kayırtabilecek?



    Mecliste de öneriler arasından bizim seçtiğimiz kişiler çıksın istiyorsanız çoğunluğu oluşturmaya bakın. En yüksek oyu almış partiyi diğer partiler toplamda gecemeyecekseniz yapacak bir şey yok, sorun sizde demektir.

    Bak tane tane anlatıyorum, çuvalladığın her yeri gösteriyorum. Yargı üyesi seçimleri, önlerine sunulan birkaç kişi arasından seçilecek. Kendi kafalarına göre seçim yapamayacaklar.

    Arkadaşım adam bu seçimi yaparken neye göre yapacak, kendine yakın olmasına göre.



    Bir elin parmaklarını geçse ne olacak geçmese ne olacak.



    Meclis bu seçimi neye göre yapacak, parti yakınlığına göre.



    Bu yargının siyasallaşması demek bunu nasıl savunursun. Yarın başka bir partiden biri başkan oldu diyelim, o hsyk üyelerinin tamamı tutuklanır bu defa.



    Cidden böyle sistem mi olur. Çıldırdınız mı siz?

    Allah Allah, önüne sunulan birkaç kişilik seçim listesi arasında kendisine yakın olan birinin var olma ihtimali, eski sistemde kendisine sunulan seçim listesindeki kendisine yakın olabilecek birinin var olma ihtimalinden fazla mı ki buna karşı çıkıyorsun? Eski sistemde de CB atama yapabiliyordu AYM ve HSYK'ya. Bu mantıkla eski sistemde adam kayrılırıyor demeye getiriyorsun farkında değilsin.



    Aynı sayıda belirli birkac kişi arasından atama yapabiliyorken, nasıl kendisini kayıracak adam seçebilecek onu anlat diyorum. Söylediğin ihtimal, eski sistemdeki ihtimalden fazla değil bunu anlatmaya çalışıyorum. Üstelik şuanki sistemde CB, tüm avukat ve hukukçu öğretim görevlisi arasından atama yapabiliyorken, yeni sistemde sadece adli ve idari yargı savcı ve hakimleri arasından tercih yapabilecek. Böylece CB'nin seçim havuzu da daraltılmış olacak.



    Meclisin nasıl belirleme yapacağını anlatayım da onu da öğren.. HSYK seçimi için konuşuyorum:

    Aday olmak isteyen hukukçular, başvuru yapacak. 52 kişilik komisyon adayları değerlendirecek ve aralarından seçim yapacak. Komisyondaki 52 kişi, milletvekili çoğunluğuna göre belirlenecek. Şuanki vekil sayısına göre AKP'ye 30 üye düşüyor. İlk turda adayın belirlenmesi için 35 üye oyu gerekiyor. AKP tek başına yetmiyor. İkinci tura kalırsa 32 üye oyu gerekiyor. Yine AKP tek başına yetmiyor. İki turda da aday belirlenemezse en çok oyu olan iki aday arasında kura çekimine gidiliyor. Böyle böyle toplamda 21 aday belirleniyor. 21 adayın 9'u Yargıtay'dan ( 3'ü HSYK'ya atanıyor), 3'ü Danıştay'dan (1'i HSYK'ya atanıyor), 9'u da avukat ve hukukçu öğretim görevlisi (3'ü HSYK'ya atanıyor). Belirlenen bu 21 adaydan verilecek nihai kararı, TBMM genel kurulu veriyor. Sen şimdi bu sisteme "kendi adamlarını atayacaklar" diye ağlarsan gülerler adama. Eski sistemde bürokratlar birbirini seçiyordu. Vesayet döngüsüydü. Liyakat esas alınmayarak yargı kadrolarındaki üst düzey bürokratlar, belirli gruplara bağlılıklarını dikkate alarak alt kadroları şekillendiriyordu. Asıl liyakatın esas alınmadığı sistem budur. Bak tane tane anlattım, tane tane..

    Yahu biri tarafsız Cumhurbaşkanı eski sistemde.

    Diğeri parti başkanı, artı hükümetin başı.



    Adam yeminini çiğnemese liyakata baksa zaten sorun olmayacak, sorun parti başkanının seçmesi.



    Anayasa mahkemesine adam seçerken resmen kendi adamını seçecek sorun bu. Sürekli şu kadar kişi arasından deyip duruyorsun. Sonuç kendi adamını seçecek mı evet. Neyin tantanasını yapıyorsun.



    Hsyk'ya gelince 6 tanesini direkt partili başkan atıyor. Geriye kalan 7 kişinin ise en az 3'ü direkt gene başkanın istediği kişi olacak. Zira olasılık hesapları ortada. Kura çekimi sonucu başkanın istemediği 7 hsyk üyesi olması olasılığı 1/2^ 7



    Yargı bağımsızlığı tamamen yok olacak.

    Artı yargı üyeleri bürokrat değildir, 3 ayağın biridir. Zaten kendilerinin seçmesi gerekir hsyk'yı ve bence anayasa mahkemesini yargı bağımsızlığı için.

    Neden Cumhuriyet savcısı deniyor bir oku istersen.

    "Cumhurbaşkanı tarafsız olur" diye bir şey olabilir mi ya? Bu adamların bir siyasi görüşü yok mu? Meselâ Cumhurbaşkanı, "ben herhangi bir konuda fikir belirtemem çünkü tarafsızım ama bana oy verin" mi diyecek? Partili başkan olmayacak diye, cumhurbaşkanının siyasi görüşünden bağımsız atama yapabileceğini sanmak tamamen hayalciilik. Kaldı ki, CB'nin yapacağı atamalarda daraltılmış bir havuzdan kendisine sunulan listeden olacak. Böyle bir durumda kendisini kayırabileceği bir üyeyi seçebilmesi mucize gibi bir şey. Yargıya atamalarda, siyasi görüşünden bağımsız atama yapabilecek dünyada herhangi biri yok. Mesela, 'tarafsız' cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in anayasa mahkemesine atadığı isim ankara hukuk'tan SINIF ARKADAŞI Enis Tunga'ydı. 'tarafsız' cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in anayasa mahkemesine atadığı bir diğer isim CUMHURİYET HALK PARTİSİ üyesi Özdemir Özok'du.



    Meclis komisyonunun belirlediği 21 aday hakkında nihai kararı verecek olup içlerinden 7 tanesini seçecek olan yine Meclis genel kurulu. Böyle bir atama sisteminden AKP'nin veya CB'nin kayrılacağını düşünmek zavallılıktır. Öyle ki, Can Dündar'ın serbest bırakılmasını sağlayan 12 anayasa mahkemesi üyesinin 9'u, AKP'nin seçtiği CB tarafından atanmıştı.. Mit sırlarını ifşa eden, hapisten çıkınca ülkeden kaçıp soluğu Avrupa'nın köpekliğini yaparak alan, Erdoğan'ın "bedelini ödeyecek" dediği adam, 12 üyesinin 9'unu Erdogan'ın atadığı AYM tarafından serbest bırakılabiliyormuş. Gerçekten de yargı üyelerini CB seçince kayrılma yaşanıyormuş. :))



    Siz istiyorsunuz ki, bu adam halkın çoğunluğu tarafından seçilmesine rağmen atama yapmasın, ekibini kurmasın, yürütmeyi temsil etmesin, öyle bostan korkuluğu gibi dursun, boş boş otursun. halk tarafından yetkilendirilsin ama yasalarca hiçbir yetkisi olmasın..insanların aklıyla dalga geçiyorsunuz, kandırmayın kendinizi..



    Of ya. Son mesajım zira siz anlamaya programlısınız.



    Hep aynı muhabbet havuz daha dar. Yahu dar olsa ne olacak kendi adamını atayacak işte. Mucizeymiş dalga mı geçiyorsun.



    Valla tarafsız olmayacaksa o yemini etmeyecek, benim için önemli sizin gibiler için önemsiz.





    Anayasa mahkemesi şu anda tamamen tarafsızlığını kaybetmiş durumda. Can Dündar olayında halen Gül'ün atadığı Sezer'in atadığı üyeler çoğunluktaydı. Darbe girişimi sonrası artık tarafsız falan değil, kaldıki ben zaten anayasa mahkemesini de yargı seçsin diyorum.



    Hsyk üyeleri ile ilgili zavallı lafını aynen iade ediyorum, bariz başkan seçiyor, zaten en son saçmalamışsınız artık.

    Yargı yürütmenin alanı değildir, gitsinler müdür, büyükelçili atasınlar bu zahmet.


    Hadi hayırlı günler size.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 9 Nisan 2017; 17:16:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Reisin mejazını aldım onun için evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denizci535 kullanıcısına yanıt
    E madem chp nin ki yüzde 25 fazla çıkacak diyorsun sonraki seçimde mademki muhalefetin toplam oylarının akp den fazla olduğu biliyorsun o zaman neden kısa vadeli hesaplarla hareket ediyoruz bile bile mantıklı olalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda yapılmak istenen değişiklikler tartışılıyor ama ne hikmetse evet mitinglerinde maddeler hakkında herhangi bir bilgilendirme görmedik.

    Ya hayır diyecekler teröre destek veriyor yalanlarını, ya da Kılıçdaroğlu aleyhtarı sözler duyduk bolca. Madem getirmek istediğiniz sisteme çok güveniyorsunuz, neden anlatmıyorsunuz halka açık açık, tane tane?

    Mesele Recep Tayyip Erdoğan meselesi değildir, sayın cumhurbaşkanı bugün var, belki yakın gelecekte olmayacaktır, fakat ülke tek adamlığa mahkum edilmek isteniyor, itirazımız bunadır.

    Bugün (bir kaç istisna hariç) yargının bağımsız olmadığını herkes görüyor, tek adamlık gelirse o istisnalar da görünmeyecektir artık.
  • Kendileri de bilmiyorlarki...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim de arniyetitim olmadan bir sorum var. Yazınızdan hükümeti beğenmediğiniz anlaşılıyor. Eyvallah. Peki mevcut hükümetin üzerinde performans sergileyip, Türkiye'nin büyümesini hızlandıracak, ilişkileri iyi tutup kendini kullandırtmayacak, ülkenin refahını arttırıp ekonomisini geliştirecek (vesaire vesaire) hükümet alternatiftiniz kim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zgrp Z kullanıcısına yanıt
    çevremde gelişen olaylardan ötürü evet diyemiyorum , hayır çıktığı zamanda ülkenin daha iyiye gideceğine inanmıyorum aksine dahada bozulacak yaşam şartlarımız. Seçim gününe kadar etrafımda olan biteni takip edicem , çok önemli bi konu hakkında Cimere şikayette bulundum Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı bi kaç gün içinde sorunumu çözmek adına işlemler başlattı , sağlıkta eskiye nazaran çok rahat tedavi sürecimiz var , genç arkadaşlar bilmez çocuğuna kitap alacak parasınolmadığı için intihar eden babalar vardı artık kitaplar okul sırasında hazır vs gibi güzel icraatlarıda oldu bu hükümetin nankörlük edemem ama ak parti kadrolarının çıkarcılığını cep doldurma sevdalarını gördükçe Başkanlık sistemi gelince bunun değişip değişmeyeceğini kestiremiyorum. çekimserim bu referandumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden mi HAYIR



    1. Her taraf işsiz kaynıyor

    2. 17 seneden beri terör aldı başını gidiyor

    3. Köprü yol yapıp özelleştiriyoruz

    4. Devletin bankası olan ziraat bile artık satıldı

    5. Bizim vatandaşımız dışarıda aç yatıyor yığınla vergi ödüyor ama suriyeliler bizim kendi vatanımızda beleş yaşıyor

    6. Suriyeliler savaştan kaçtı bizim ülkede keyif çatıyorlar, bizim askerimiz suriye de şehit düşüyor

    7. Herşeye zam, vergiden vergi alıyoruz

    8. Eğitim sistemi çok berbat

    9. Ortalıkta gaspçı tecavüzcüsü elini kolunu sallaya sallaya geziyor

    10. Evet çıkarsa terör bitecek dediler bundan 17 yıl önce neden terör azalmak yerine daha da arttı

    11. 301 maden işçisini tek bir gecede hepsini toprağa gömdünüz. 301 aile perişan oldu

    12. En önemlisi tek bir kişiyi bu kadar hak verilirse bu ülke padişahlık sistemine döner. Ülke olarak geri dönülmeyen bir yola gireriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ak partili arkadaşlar bu trollere hiç kızmasın bedavadan Eveti gündem ediyorlar şimdi çaktım köfteyi, sizin gibi muhalefete can Gurban.. Erdoğan'ın miting yapmasına bile gerek yok ki..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizci535

    Tavsan 1 2 3 sicrar. Bu sefer millet yemez. Tayyip in elini biraz daha guclendirelim ki agac diye zirlayanlara o agaci bu referandum dan sinra taksin munasip yerlerine.

    Asıl Soruya cevap vereydin bari.

    Ne gereksiz insanlarsınız forumu kirletiyorsunuz.

    Nefret ve kin beslemekten zevk alıyorsunuz.

    Bu yüzden evet demeyeceğim.

    Düzgünce soru sorduk, verilen cevaba bak.

    Ağacı insanlara sokmaktan bahsediyorsunuz, umarım Müslümanım da demiyorsunuzdur.

    Müslüman ağzı imanı gibi temizdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dünyadaki en tehlikeli zihniyetin chp zihniyeti olduğunu düşünüyorum ve chp nin hayır demesi benim yeterince güçlü bir neden
  • Muslumani seytana ceviren sizin gibi tipler sizlere bakarak boyle olduk idare et.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kalavar

    Pekı dediklerinizi okudum. Ancak benzin olmuş 5 lira. Gecmediğim köprülere para kesiliyor. Asgari ucret kuş kadar. Reisinizi sevmeyenlere terörist deniliyor ki en cok bu Üzdü beni.. İnsanlar mutsuz. Ülkede heryer Suriyeli. Herkes ayrışmışa durumda. Bi yol bi köprümü insanları mutlu edecek bunu anlayamıyorum. İşsizlik zirvede. Hayat pahalı. Alım gücü berbat. Herkesle kavgalıyız. Dostumuz yok. Hergün zam... BUNLAR varken evet demek olmaz.



    Dusuncelerinize saygılıyım. Herkesin dusuncesı aynı olamaz. İyi aksamlar.

    Benzinin 5 lira olmasiyla anayasanin degistirilmesi arasinda nasil baglanti kurdun? Akp yi istemiyorsaniz seçimlerde baska partiye oy verin,bu referandum hatirlatirim,seçim değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala başkanlıktan sonra süper güc olacağımıza inananlar var terörün bitecegine inananlar var, siyasilerin içindeki fetöcülerin temizleneceğine inanan var, hala gezi gezi agac vs söylenen var.

    takım tutar gibi parti tutmayın kaldı ki rederandum parti oylaması değil.

    bunlar 16 yıldır hak hukuk dinlemedi, ekonomiyi, dış politikayı dibe sürükledi.. Hak hukuk nedir insan hakları nedir, ekonomi, politika nedir bilmeyen adamlar hedö hödö yapyıyor, ekonomistliğe, hukukculuga soyunuyor.

    özellikle malum taraf okumaya üşenecek, okurken sıkılacak, darlanacak ama hadi madem parti tartışması yapılıyor bende sizin ve desteklediklerinizin neler yaptıgına yazayım.. :)

    ülkede akademisyenler ağzını açmaya korkuyor aman içeri girmeyelim diye.
    ülkede cumhuriyet döneminde açılan günümüzde aktif olarak çalışan fabrikalar kapatıldı. yerine yabancı sermayeli fabrikalar acıldı güya işsizlik ve istihdam sorununun çözümü için fayda etti mi hayır? bugün genç nufus işsizlik oranı %24lere dayandı.
    Devletin iktisadi teşebbüsleri satıldı! halk ruslara, araplara, ingilizlere muhtaç hale geldi.
    Hastaneler artık "hasta garantili" garantisi ile dış borçlanma yolu ile yapılıyor.
    ülkede arçelik dışında dünyada bilinen bir markamız yok.
    Ülkede üreticinin kazandıgından çok devlet vergi alır durumda.
    imf e borcumuz silindi ama dış borcumuz aldı başını gidiyor bugün ülkenin 450 milyar dolara yakın dış borcu var.
    yapılan sizin hizmet olarak gördüğünüz aslında devletin gereği olan köprü, yollar vs uzun vadeli yüksek faizli borçlanmalarla yapılıyor üstüne kullanma hakkı veriliyor karşılanmayınca bu devlet hazinesinden çıkıyor bunları yine gelecekte biz ve bizim evlatlarımız ödeyecek.
    nükleer tesis kurulacak diye yırtınanlar kurulacak tesisin rusların kurup işleteceğini enerjiyi bize kar ile satacagını hiç bilmiyorlar:)
    terör son 16 senede palazlandı, 2000 de bitecek olan terör son 16 yılda nice canlar aldı, teröristler davul zurna ile karşılandı, fetöcüler ile evlenip aynı yataga girdiniz. şimdi ise karşıt görüşe terörist ve fetöcü diyorsunuz :)
    hukuk meselesine hiç girmiyorum zaten hukukun kimlerin tekelinde oldugu belli.


    ama hani yok havalimanı yok köprüler yok başka birşeyler avrupa bizi kıskanıyor bu haclı ile hilalin savaşı diyenler pekte bunları anlamaz.

    lütfen yukardaki yazdıgıma papagan gibi aynı şeyleri söyleyen belli bir birikimi, bilgisi olmayan insan cevap vermesin cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur..




  • LegendaryTURK kullanıcısına yanıt
    Tamam işte abicim aynı şeyi kast ediyorum. Yanlış olan evet i akp hayırı hdp olarak görmek bu yanlış ve bu bizi yanlışa götürüyor düşün bir sen yapılanlar sebebiyle minnetini gösterdin evet dedin ve evet kazandı ama sonra seçim oldu tüm muhalefet partileri Erdoğan'a rakip kişiye oy verdi tek çatı altında firesiz ne olacak bütün bu uğraşı silen AKP seçmeninin kendisi olmuş olmayacak mı, seçilen kişi tek başına iktidar olup kendi seçmenini mutlu etmek adına ne yapacak bir düşün, tüm meclis o kişinin seçeceği kabine ile oluşturulacak ve aslında yıllardır iktidar olamamanın verdiği hırs ile ülkede her şeyi değiştirmeye çalışıp tüm devleti sil baştan inşa hareketine girişmeyecek mi? Şu anda evet dedin, peki ya sonrasını düşündünüz mü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.