İyi Günler Ben İlk Olarak Html,Css,Jquery,Php Olarak Bu Dillere Yoğunlaştım.Ajax Siteleri Gördüm Çok Beğendim.Ve Ajax'a baslamak istiyorum.
Ajax Hakkında Bilgi Verirmisiniz.
Ben Mesela Bi Proje İndirdim Yorum Atıyorsun Fakat Sayfa Yenilenmiyor Ajax İle Yapılmış.
Bunu Nasıl Yapmış Mesela.
Ben Daha Önce Hiç Kullanmadım Bilmiyorum.
Ajax Acaba Şöylemi
ajax.html
index.html
ajax.js
adlı 3 sayfa
ajax.js yi index.html e ekliyoruz.
ajax.html deki verileri ajax.js ile index.html ye yolluyoruz.
Nasıl Oluyor Acaba Ajax ?
Aslında ufak uygulamalar için karmaşık bir sistem değil Ajax.
Öncelikle bir tetikleyiciye ihtiyacı var (butona basılması mesela). Bu tetikleme işlemi gerçekleştirdikten sonra Ajax metodu senin belirlediğin url'e senin belirlediğin bilgileri yolluyor.(senin bahsettiğin sistemde bu bilgiler yorum kaydedilecek sayfaya yazılan yorumun gönderilmesi olacaktır) Bilgileri gönderdiğin sayfada bilgileri işledikten sonra mutlaka return ile bir değer döndürmelisin. Eğer true veya değeri olan bir değişken dönerse Ajax'ın success metodu çalışır ve sayfa yenilemeden nesneler üzerinde istediğin işlemi yapabilirsin.
Sadece ajax olarak arattırdığında karmaşık bir sistem gelebilir. Jquery Ajax metodunu araştırırsan çok daha anlaşılır ve kolay biçimde yapabilirsin.
teşekkür ederim.googleye ajax yazdığımda çok karışık şeyler geldi bir an bırakmaya karar verdim.
jquery ajax hakkında aratınca çok iyi anlaşılır örnekler çıkıyor.
Jquery ajax metodunu kullanmak için Jquery'i sayfaya yüklemeyi unutma.