Şimdi Ara

airties wav-140 sinyal güçlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorum daha rahat anlaşılsın diye bir iki şekil çizdim. Burası arkadaşımın evi. Modem, 3 numaralı odada desktop pc ye cat5 kablosu ile bağlı. Üzerinde 5 desibelli bir anten var ama modemin gücü o akadar olmadığı için süs niyetine duruyor sanırım. Arkdaşımın isteği, 2 çeken yerlerde bunu 4e ,5e çıkarabilmek. Salonda 2 yi geçemiyorsun, hatta ara ara duraksamalar kopmalar olabiliyor. Evin hemen üzerinde teras var. Burada, oda gibi biryer var. Modemin tam üstüne denk geliyor sanırım. Odada modem 2 çekiyor. Tabi yine duraksamalar ile. Terasın açıkalanına çıktığınız zaman modem hiç çekmiyor. Özellikle terasta çekmesi en büyük amacı. Burada interneti güçlendirmek için neler yapılabilir? Acaba dedim 30 liraya bir RT-205 alıp bunu repater mı yapsam. 1 numaralı odaya yada 2 numaralı odaya koysam işe yarar mı? Tabi yine çatı olayı beni düşündürüyor. Bu rt205 yukarı kata sinyal yollayabilir mi? Ya da 2 numaralının balkona koysam yukarısı içinde yardımcı olur mu? Veya bunlar yerine TP-LINK TL-WA5110G alıp bunu modeme cat5 ile bağlasam, bütün eve ve yukarıya yeticek bir sinyal gücü elde edebilir miyim? Evin duvarlarını delmek, ortalıklaran kablo geçirmek gibi bir şansımız yok. Onun için TL-WA5110G alırsa modemin hemen yanına koyabilecek. Bu Access point, airties ile kablosuz olarak iletişim kurabiliyorsa başka odayada koyabilirz tabi. Umarım derdimi iyice anlatabilmişimdir. Aslında amaç para haracamadan bu işi nasıl çözebilirizdi ama bu işlerde para harcamadan kurtulmanın yolu yok sanırım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chameleon35 -- 10 Ocak 2012; 5:42:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: chameleon35

Selam arkadaşlar,
    Sorum daha rahat anlaşılsın diye bir iki şekil çizdim. Burası arkadaşımın evi. Modem, 3 numaralı odada desktop pc ye cat5 kablosu ile bağlı. Üzerinde 5 desibelli bir anten var ama modemin gücü o akadar olmadığı için süs niyetine duruyor sanırım. Arkdaşımın isteği, 2 çeken yerlerde bunu 4e ,5e çıkarabilmek. Salonda 2 yi geçemiyorsun, hatta ara ara duraksamalar kopmalar olabiliyor. Evin hemen üzerinde teras var. Burada, oda gibi biryer var. Modemin tam üstüne denk geliyor sanırım. Odada modem 2 çekiyor. Tabi yine duraksamalar ile. Terasın açıkalanına çıktığınız zaman modem hiç çekmiyor. Özellikle terasta çekmesi en büyük amacı. Burada interneti güçlendirmek için neler yapılabilir? Acaba dedim 30 liraya bir RT-205 alıp bunu repater mı yapsam. 1 numaralı odaya yada 2 numaralı odaya koysam işe yarar mı? Tabi yine çatı olayı beni düşündürüyor. Bu rt205 yukarı kata sinyal yollayabilir mi? Ya da 2 numaralının balkona koysam yukarısı içinde yardımcı olur mu? Veya bunlar yerine TP-LINK TL-WA5110G alıp bunu modeme cat5 ile bağlasam, bütün eve ve yukarıya yeticek bir sinyal gücü elde edebilir miyim? Evin duvarlarını delmek, ortalıklaran kablo geçirmek gibi bir şansımız yok. Onun için TL-WA5110G alırsa modemin hemen yanına koyabilecek. Bu Access point, airties ile kablosuz olarak iletişim kurabiliyorsa başka odayada koyabilirz tabi. Umarım derdimi iyice anlatabilmişimdir. Aslında amaç para haracamadan bu işi nasıl çözebilirizdi ama bu işlerde para harcamadan kurtulmanın yolu yok sanırım :D

slm.
    en mantıklısı sizinde düşündüğünüz gibi 1 adet tp-link 5110g alıp
    modemin yanından sinyal vermek. ayrıca bu 2 çizgi 3 çizgi olayına takılmayın
    kaliteli ve yüksek güçlü access pointlerin örn. 5110g 1 çizgi bile görseniz sorunsuz bağlanırsınız
    kopma yavaşlama felan olmaz.

• Çok teşekkürler utkanizmit. Bu gece siparişini verelim ozaman :)
  • Bence powerline ürünlerini denemelisin çünkü bende aynı problemi yaşıyorum şuan eve 15 dbi gücünde bir anten bile aldım ama gerekli performansı alamıyorum bu yeni çıkan bir teknoloji ama gerçekten çok daha güzel bunu bir araştır bence.Sana bir link veriyim yardımcı olsun.

http://www.hepsiburada.com/Liste/aztech-hl110ew-300mbps-wireless-homeplug-av-ethernet-adaptor/productDetails.aspx?productId=bd100685&categoryId=3016744

ama bence buradan alma daha ucuz ve daha farklı modeller var bunlar senin sorununun kesin çözümü olacaktır bence az para harcayayım deme çünkü paran sonra çöpe gidiyor tecrübeyle sabit..

• 15 dbi dedigin anten kac cm di acaba merak ettim.? Ayrıca hangi cihaza bagladın o anteni.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.