Mektebim Koleji Hometech M1015bfp Windows Tablet
Selamlar,
Elime arkadaştan böyle bir tablet geçti. Alet hiçbir şekilde açılmıyor. Windows mavi ekran hatası verip başa dönüyor. Aletin üzerine takılıp çıkarılabilen bir klavyesi de var. Ben ne yaptıysam bu tablette boot menüye giremedim. Baştan windows yüklemek istiyorum ama bir türlü boot menüyü göremedim. Youtubede birçok windows tablet videosu izledim. Klavyeden "esc" tuşuna ve tabletten "power" tuşuna bas diyenler var denedim olmadı. Power ve ses kısma tuşuna bas dediler, olmadı. Otg kablosu yaptım, onunla klavye takayım bir de öyle deneyeyim dedim yine işe yaramadı. Bu model de hiç biryerde yok. Neyin muadili bilemedim. Bu tablette boot menusune nasıl gireleceğini biliyorsanız inanın acayip makbule geçer.
Ip Tunel
Selamlar,
Bu olayın adını ip tunel diye hatırlıyorum ama yanlışsamda beni düzeltin lütfen. Sigorta işiyle uğraşıyoruz. Sistemlere sadece bir ip üzerinden bağlanmamıza izin veriyorlar. O da şirketteki internetin ip'si. Ben şirketteki bir bilgisayar üzerine server ya da benzeri bir şey kurup. Evdeyken ya da başka şehirdeyken bile çıkan sorunları çözebilmek, sigorta sistemine bağlanmak istiyorum. Yaptığım işlemler şirketteymiş gibi hallolsun istiyorum yani. Anydesk yada teamviewer dışında bunu nasıl yaparım. Bu sistemin adını bile bilsem belki ilerilerim gibi geliyor. İp tunel diye arattım çok az kaynak çıktı. Elimizde boşta duran iki tane mini pc var. Bunlardan birini sırf bu işe ayırmak istiyorum. Bunun oluru var mıdır? Ne üzerine yoğunlaşayım?
Teşekkürler
Bende Turksat uydunet var. Sabit ip adresli. Bana verdikleri ip adresi üzerinden evdeki donanıma bağlanmak istiyorum. Netteki örneklere baktım, girdim modemin arayuzune.
192.168.0.33 adresli cihazım için "8126" nolu portu açtım.
ip adresimi, netteki bir port scanner ile tarattım. Port kapalı diyor. Alet kesinlikle bir firewall arkasında filan değil. Hata yaptığım yer nedir?
Ağdaki ipleri gözlemlemek
Selamlar,
Evdeki ağımda bir sorun yaşıyorum. İki tane cihazım sürekli olarak ağdan kopuyorlar. Neden koptuklarını bilmiyorum ama belki koptukları zamanı öğrenirsem bir iki tahminde bulunurum diyorum. Bunun için yazılım gibi birşey var mı? Düzenli olarak ağı tarayıp, kopan ip'lerin ne zaman koptuğunu söyleyecek?
Selamlar
HUAWEI WiFi AX3 routerım var. Wireless için sadece bunu kullanıyorum. Kablo ile dağıtığım odalarda Normalde evimin interneti 192.168.0.x şeklinde ip alıyor. Bu router ise ip'yi 192.168.3.x şekline çevriyor. İp'leer değiştiği için bazı cihazlarım birbirini görmüyor. Bu routerın ip'sini192.168.0.x şekline çevirebilir miyim?
TP-Link hariç, Router tavsiyesi
Arkadaşlar selam,
3-4 yıl önce tp-wa901nd acces point almıştım. İlk aldığım günden beri pişmanım. Bunu evde router olarak kullanıyorum. Kablonet modeminden gelen interneti RJ-45 üzerinden buna girip, eve interneti bununla dağıtıyorum. Sürekli kopmalar, ağa iphone bağlanırsa kendine gelememeler. şirket bilgisayarı bağlanınca kilitlenmeler. Aynı anda babamların evine de almıştım bundan, o da aynı şekilde. Nette ne varsa okudum çözümü sağlayamadım. Yeni laptop aldım, bunda da ara ara kopmalar olmaya başladı. Kısacası, belki seveni çoktur ama ben birdaha tp-linke bulaşmam.
Bunun yerine yeni nesil başka bir router arıyorum. 2.4 ghz yeterli ama 5 ghz de olabilir içinde. F/P ürünleri tercihimdir, para kalmadı
Tavsiyeniz var mı acaba?
Selam arkadaşlar,
Forza 4 oynuyordum.Oyuna girmeden önce pili %100 dü. Makina elektiğe bağlı olasına rağmen oyundan çıktığımda pilinin azaldığını gördüm. Bu normal bir durum mu?
Touchpad' de sanki biraz boşluk var
Selamlar,
Öncelikle bu ilk laptop'ım. Daha önce başkalarının laptoplarında o kadar dikkat etmemişim. Touchpadde sanki biraz boşluk var gibi geldi. Tamam tıklayabilelim diye oynuyodur ama bunda sanki biraz fazla mı var? Makina daha yeni geldi. Bir video çektim, yorum yapabilirseniz sevinirim.
Eski Vantilatör Tamiri
Netflix oynatan uygun cihaz
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 79
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 12.006 (Bu ay: 111)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware