Şimdi Ara

Airsoft macina gidiyorum , sorulari alayim[EDİT=maç bitti, SORU-CEVAP, BOL SS] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
11
Favori
3.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Airsfot metal bilyeleler değilmi acıtmıyor mu ? Koruma falan da yok gözlerde sanırım

Hatıra fotoğrafı, AIRSOFT Turkey

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Nasıl Airsoft silahlar var bir bilseniz.

buda paylaşacağım son fotoğraf olsun, son savunma için pozisyon alırken, yorgunluk yüzüme vurmuş belli ki

Orijinalden alıntı: içinizden biri

kaç gündür oynuyonuz hocam

oyun 2 gün sürdü ben 2.gününe katıldım sadece

ama kamplı- gece çatışmalı oyunlarda düzenleniyor

Orijinalden alıntı: napolyon94

quote:

Orijinalden alıntı: içinizden biri

kaç gündür oynuyonuz hocam

oyun 2 gün sürdü ben 2.gününe katıldım sadece

ama kamplı- gece çatışmalı oyunlarda düzenleniyor

Büyük şehirin canını yiyim

• Sağlam oyunmuş abi, yapmak lazım! CS ' oynar gibi :)
  • napolyon çoğu fotoğrafı koymuş zaten. Bende 10 kasım da ki buluşmadan bir iki tane fotoğraf atayım. Airborne kamuflajında ki benim. Thompson ile ateş etmek isteyenler olmuş airsoft'a başlasınlar thompson ile ateş ettiririm sorun değil o

Airsoft macina gidiyorum , sorulari alayim[EDİT=maç bitti, SORU-CEVAP, BOL SS]
    Bu geçen maçtan

napolyon ile silahları değiştik

10 KASIM BULUŞMASI

• vurulan çıkıyor mu nasıl oluyor.vuran kişi vurduğunu nasıl anlıyor,vurulan kişi vurulmadığını iddaa edebilir? biraz bilgi verir misin oyun kurallarıyla ilgili.

Türkiye Cumhuriyeti Kurucu Önderi ve İlk Cumhurbaşkanı,Gazi Mareşal,Başkomutan,Başöğretmen,Ulu Başbuğ,Kağan,Mustafa Kemal Han Hazretleri Diyeceksiniz.
  • biz hala fps :( cidden büyük şehirin farkı
  • Oyun temel olarak dürüstlük üzerine kuruludur. Vurulan çıkıyor(senaryoya göre değişiklik gösterebilir sıhhıye olan oyunda en az 1 kere iyileşme hakkınız vardır fakat vurulduktan sonra kendiniz hareket edemezsiniz konumunuzu değiştirmek için arkadaşlarınızın sizi süreklemesi lazım yada ayaklarınız yerden kesilcek şekilde taşıması lazım),bir kişiyi vururken yüzünü görüyorsanız anlayabilirsiniz vurulup vurulmadığını . Öbür türlü sizin vurduğunuz veya siz vurulduğunuz zaman yüksek sesle vuruldum deyip silahınızı havaya kaldırıp kırmızı şapka takıyorsunuz akabinde safezone denen bölgeye intikal ediyorsunuz. Vurulan kişi vurulmadığını iddia edebilir haklı olabilir çünkü üstünde ki yeleğe gelmiştir kamuflajın bol olduğu yere gelmiştir attığınız boncuk. Mümkün olduğu kadar saygılı bir biçimde olayı izah ediyorsunuz kişi hala vurulmadığını iddia ediyor ise hakeme danışılır olay. Zaten vurulup vurulmama mevzusu sıkıntı değil herkes dürüstçe oynuyor aradan biri sivri çıksa fark ediliyor. Bazı elemanlar keskin nişancı tüfekleri ile nokta atışı yapıyor vurulmadım demeniz zor biraz Oyun kurallarını şöyle kopyala yapıştır yapayım

OYUN KURALLARI

1- Oyunlar "Genel Organizasyon" kuralları çevçevesinde icra edilir.

2- Oyuncular, oyun için gerekli olan tüm ekipmanlarını aldıktan sonra oyun toplanma bölgesine gelir. Oyuncak A.E.G. ler kesinlikle elde görünür bir şekilde taşınmamaldır. Çantada, kutusunda veya yoksa çöp poşeti, bez gibi materyaller ile gözükmeyecek şekilde taşınmalıdır.

3- Oyun başlayana kadar, şeritle belirlenmiş safe zone alanında, A.E.G. lerın emniyetleri kapalı ve şarjörleri sökülmüş olmadılır. Safe zone bölgesinde kesinlikle atış yapılmaz.

4- Oyuncu, "safe zone" (güvenli alan) dan çıktığı andan itibaren, koruyucu gözlük takmalıdır.

5- Oyun, takımlar yerini aldıktan sonra hakemin düdüğü ile başlar ve aynı şekilde hakemin düdüğü ile biter. Oyunlarda senaryolara göre, süre kısıtlaması uygulanacaktır.

6- Oyun sırasında olağandışı durumlarda, problemi kim farketmişse düdük çalarak diğer oyuncuları uyarır ve oyunu durdurur.

7- Oyun esnasında hakemin verdiği kararın aksi yönünde ısrar edilmez ve verilen karara derhal uyulur.

8- Oyun sırasında önceden belirlenmiş sınırlar dışına kesinlikle çıkılmaz.

9- Oyun sırasında karşı takım oyuncusuna AEG ler ile on metreden kısa mesafelerde atış yapılamaz. Max 330 FPS olan tabancalarda ise bu mesafe minumum 2 metredir. İki oyuncu, birbirine on metreden yakın ise birbirlerinden uzaklaşarak, aksi yönlere hareket etmelidirler.

10- On metre veya altı gibi bir mesafeden bir oyuncu bir başka oyuncuyu “bang” diyerek ateş etmeden oyun dışı bırakırsa, bang ile vurulan oyuncuların yakınında bulunan (10-15 metre) diğer oyuncu veya oyuncular, bang yapan oyuncuyu vuramaz veya bang yapamaz. Karşıklıklı bang yapıldığında taraflar arasında anlaşmaya gidilir.Rakipler birbirini görmüş ise "BANG" yapılamaz. Bang için rakibinizin sizi görmemiş olması gerekmektedir. İki tarafta bang ile vurulmayı kabul etmez ise oyun devam eder. Bu konuda ısrarcı olunamaz.

*Yakın mesafeden vurulduğuna inanan biri o anda "YAKIN MESAFE" diye bağırırsa ve birbirlerine atış yapanlar o anda dururlar. Baksınlar tartsınlar. Cidden yakınsa oyun devam etsin ve taraflar birbirine centilmence selam verip aksi istikamete gitsin. Böylece pozisyonları da değişmiş olur ve BANG olayına daha çok girmek isterler.

*YAKIN MESAFE olayı çatışma sırasında da olabilir. İlla birinin vurulmasına gerek yok.

11- Oyun sırasında çıkabilecek tartışmalarda, kesinlikle karşı tarafı rencide edecek sözlerde (küfür v.b.) ve/veya hareketlerde bulunması yasaktır. Aksi durumda kişi veya kişiler oyunlardan ve buluşmalardan men edilir.

12- Oyun sırasında, bir oyuncu, başka bir oyuncuyu vurduğuna emin ise ve oyuncu çıkmamışsa, yakınlarında Hakeme varsa söylenir. Eğer hakem yok ise gereksiz tartışmaya girilmez. Oyundan sonra, ilgili hakeme veya hakem yoksa takım kaptanlarına bu durum oyun sonrasında iletilir.

13- Oyunlara 18 yaşından küçük oyuncular kesinlikle katılamaz !

14- Oyuncu kişi kendi güvenliğini sağlamak ile hükümlüdür. Bunun için oyuna GÖZLÜK ile katılma zorunluluğu vardır. Kural gereği, belirlenen mesafeler dahilinde yüzüne veya herhangi başka bir yerine gelen BB den dolayı asla karşı tarafı sorumlu tutamaz.

15- Vurulan oyuncu “vuruldum” dedikten sonra, “kırmızı” yada canlı renk bir bez, eşarp, bandana, v.b. ni başının üzerine tuturmak sureti ile safe zone a hareket etmelidir.

16- Hiç bir oyuncu, oyun sırasında herhangi bir ihtiyacını gidermek amacı ile oyun alanını terk edip, oyuna ara verip, yeniden o elki oyuna dahil olamaz. Bir sonraki oyuna kadar safe zone da diğer oyuncular gibi bekler. Ancak oyun sırasında, oyunda olan diğer oyuncu arkadaşlarından yardım alabilir.
    (örneğin : pil değiştirme, gaz doldurma, oyuncak arızası, oyuncak değiştirme, temel ihtiyaçlar v.s.)

17- AIRSOFTTURKEY’in tahsis edeceği, korunma kalkanları ile sadece maksimum 330fps pistoller kullanılabilecek. Bu ekipman kombinasyonuna sadece kapalı alanlara saldırı senaryolarında izin verilecek.

18- Bina ve kapalı alanlar içerisinde maksimum 330fps pistoller ile beraber yine 330 fps ve sadece tek atış yapabilen ekipmanlar kullanılmalıdır. Örnek : Shotgun.

Oyun dışı kalan (vurulan, kendi isteği ile oyundan ayrılan v.s.) oyuncu oyunun gidişatını etkileyecek nitelikte konuşamaz. Oyundan çıkan oyuncu, a.e.g sini, mühimatını v.s. sini vurulduğu yere bırakabilir, oyunu terk ettiği andan itibaren hiçbir suretler alışveriş yapamaz, yere herhangi bir şey bırakamaz.

A. aeg tiplerine göre FPS sınırlamaları

B. aeg tiplerine göre Oyun Başı BB sınırlamaları

Muhimmat : Aliminyum BB ler hariç, her renk ve ağırlıkta 6 mm BB (Düzenleme : 26.01.2008)

A. FPS Limitleri (Arazi Genel)

1. AEG'ler için max 400 FPS

Atış Mesafesi, Minumum 10 metre.

2. AEG Sniper'ler için max 450 FPS. En az 3X büyütmeli dürbün ile kullanılacak. Auto kullanımı yasak sadece semi (tekli).

Atış Mesafesi, Minumum 20 metre.

Side Arm; Tabanca.

3. Bolt Action Spring Sniper max 550 FPS

Atış Mesafesi, minumum 25 metre.

Side Arm; Tabanca veya SMG, max 400 FPS

4. Tabancalar için AEG lerde kullanılan FPS Limiti

Atış Mesafesi, minumum 2 metre. (max 330 FPS tabancalar için geçerlidir. 400 FPS ve üzeri tabancalarda bu mesafe yine 10 metredir)

5. LMG (Light Machine Gun) AEG ler için max 450 FPS

B. BB Limitleri (Arazi Genel) (Her oyunda olacak diye bir şey yok.Oyun başında BB limitli dedik mi, geçerli. Özellikle takım maçlarında kesinlikle uygulanacaktır. )

1. AEG'ler için 300 BB (çoğu kimsede hicap var. Ayrıca sayımızda arttı.)

2. AEG Sniper'ler için 100 BB

Side Arm; tabanca.

3. Bolt Action Spring Sniper 100 BB

Side Arm; tabanca veya SMG

4. Tabancalar için limit yok

5. LMG / Ağır makinelilerde BB sınırı drum şarjörün sınırıyla sabittir.1500-2000-2500 Bir aegın ağır makineli sınıfına sokulabilmesi için drum magazine ve bipod şart.Kiloda mimnimum 5 kg. olmak zorunda, short yani kısa namlularda kabul değil.Tutupta Mp5 len ağırmakineli olmaz namlu çok kısa ise slincer ilave edilecek.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A. FPS Limitleri (CQB)

1. AEG'ler için max 330 FPS

Atış Mesafesi, Minumum 10 metre.

2. LMG - AEG Semi Sniper : Açık alanda kullanılabilir ve dışardan bina içerisine atış yapabilir. Aynı zamanda bina içerisinden yine açık alana atış yapabilir (belirlenen açık arasideki mesafe kuralları aynen gegeçerlidir) Bina içerisinde iken ve yine aynı bina içerisindeki herhangi bir oyuncuya doğru ASLA kullanılamaz. AEG Sniper, LMG AEG ler için max 450 FPS

Side Arm; tabanca

3. Bolt Sniper : Açık alanda kullanılabilir ve dışarıdan bina içerisine atış yapabilir. Aynı zamanda bina içerisinden yine açık alana atış yapabilir (belirlenen açık arasideki mesafe kuralları aynen geçerlidir) Bina içerisinde iken ve yine aynı bina içerisindeki herhangi bir oyuncuya doğru ASLA kullanılamaz. AEG Sniper, LMG AEG ler için max 550 FPS

Side Arm; tabanca

Atış Mesafesi, Minumum 25 metre.

4. Tabancalar için AEG lerde kullanılan FPS Limiti 330 FPS

Atış Mesafesi, CQB'de tabancalar için mesafe sınırı kaldırılmıştır.

5. Sadece açık alanda konuçlanma şartı ile LMG ve ağır makineliler max 330 FPS (AEG sınıfındalar)

B. BB Limitleri (CQB)

1. AEG'ler için 200 BB / oyun başına (şarjör değiştirme fantazisi isteyenler için 3x68 yada 120+68 kombinasyonları olabilir)

2. AEG Sniper'ler için 50 BB.

Side Arm; tabanca.

3. Bolt Action Spring Sniper 50 BB.

4. Tabancalar için 150-200 BB. (20 BB lik, 10 adet şarjör gibi)

*El bombası, sis bombası ve flash ; her oyuncu başına en fazla 1 adet.

*Eğer ki oyun alanımız, ücret karşılığı şahsa münhasır bir yer ise sis, torpil, v.b. gibi oyuna renk katacak malzemeler kullanılabilir.

*Ölüler konuşmaz, oyundakiler ölülere yer soramaz (nerde adam gibi), soran olursa oyundan şutingen, cevaplayan olursada 1 oyun oynamama cezası uygulanacaktır.

*Bariz vurulanları, hakem uyarakcak. Hem hakem olarak hemde büyüğümüz olarak tadsızlık çıkmaması adına uygundur.

*Oyun başında belirtilmek üzere, oyundan düşen kişi, o anda vurulduğu yere şarşör bırakabilir. Bunu yaparkende ses, işaret gibi belli eden bir durum yapamaz. Aksi belirtilmediği sürece ölülerden BB, şarjör gibi muhimmat alışverişi yasaktır.

*Ayrıca mesafe olayınıda zamanla kendi insiyatifiniz ile bulacaksınız. Ne yazik ki bu mesafeler çok realistik değil. İnsiyatifinizi kullanınız. Atarsam adamın canı çok yanar düşüncesini unutmayınız.

*Tüm oyuncak silahlarda cronoya girmek için kullanılacak BB ağırlığı max 0,20 GRAMDIR.

*400 FPS 0,20 gram Pro Chrono

ARAZİ:

-AEG 400 FPS max 0,20 gram
    *AEG : 10 metre

-Tabancalarda 400 FPS max 0,20 gram
    *10 Metre (330 FPS Üzeri)
    *5 Metre (330 FPS altı)

-Semi Sniper : 450 FPS max 0,25 gram
    *Mesafe : 20 metre

-Bolt Sniper : 550 FPS max 0,30 gram
    *Mesafe : 25 metre

CQB:

-AEG 330 FPS max 0,20 gram
    *AEG : 10 metre

-Tabancalarda 330 FPS max 0,20 gram
    *2 Metre (330 FPS altı)

-Semi Sniper : 450 FPS max 0,20 gram
    *Mesafe : 20 metre

-Bolt Sniper : 550 FPS max 0,20 gram
    *Mesafe : 25 metre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dansedenkirpi -- 26 Kasım 2013; 0:29:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HEISENBERG

vurulan çıkıyor mu nasıl oluyor.vuran kişi vurduğunu nasıl anlıyor,vurulan kişi vurulmadığını iddaa edebilir? biraz bilgi verir misin oyun kurallarıyla ilgili.

hocam vurulan kişi illaki bir tepki veriyor, ve zaten gözüküyor, kaldıki herkes çok dürüst, sonuçta zevkli olan adam vurmak değil, o atmosfer, dağ bayır koşmak ,takım oyunu yapmak, varsın vurulayım, elimi kaldırır kırmızı vuruldum şapkamı takarım

Büyük şehir ciddem avantaj, bende üniversiteye hazırlanırken sırf airsoft için İstanbul kastım

• Airsoft güzeldir ama bağımlılık yapar :( Haberiniz olsun :)

(tf'de çok engineer oynamanın zararları işte naparsın)

Orijinalden alıntı: napolyon94

quote:

Orijinalden alıntı: HEISENBERG

vurulan çıkıyor mu nasıl oluyor.vuran kişi vurduğunu nasıl anlıyor,vurulan kişi vurulmadığını iddaa edebilir? biraz bilgi verir misin oyun kurallarıyla ilgili.

hocam vurulan kişi illaki bir tepki veriyor, ve zaten gözüküyor, kaldıki herkes çok dürüst, sonuçta zevkli olan adam vurmak değil, o atmosfer, dağ bayır koşmak ,takım oyunu yapmak, varsın vurulayım, elimi kaldırır kırmızı vuruldum şapkamı takarım

Büyük şehir ciddem avantaj, bende üniversiteye hazırlanırken sırf airsoft için İstanbul kastım

tamamen karşılıklı güvene dayalı bi oyun ama velev ki vurulduğunda çıkmayan, öldüğü halde oyuna devam eden Walking Dead fanı zombi oyuncu arkadaşlarımız için çözümümüz şu; silahı auto moda alıyoruz, üzerine yağmur gibi BB yağdırıyoruz. o dakikadan sonra zaten sinir sistemi ağzına bağırması yönünde hükmetiği için çığlıklar eşliğinde takıyor kırmızı şapkasını =) bu davranışı göze battığı taktide zaten ortamdan ihraç ediliyor kendileri. herkesin birbirini az çok tanıdığı samimi bir ortamda oynuyoruz oyunları yüzyüze bakıyoruz eşek kadar torun torba sahibi amcalar (abarttım sanırım biraz) da geliyor oyunlara. Zaten polat alemdarlar mematiler baştan eleniyor =) Ankara oyunu hakikaten çok iyiydi. İstanbul ekibi olarak çok eğlendik.

• imrendim lan bende oynamak istiyorum

gümrük olayı olmasa

silahtan daha fazla kargoya veriyosun

ucuz aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Er.Ralp -- 31 Aralık 2013; 17:43:31 >

Orijinalden alıntı: Stewie G.

bu airsoft nedir paintball gibi bişemi

Bu soruya kendimce verdiğim en kısa cevap;

Paintball çocukken sokakta oynadığımız alman kale ise AIRSOFT süper lig derbisidir...
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.