Şimdi Ara

Airbag Direnç Atma!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
15.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu konu hakkında aydınlanmak istiyorum diğer arkadaşlar içinde faydalı olacaktır,Airbagi patlamış araca atılan direnç ile ikaz ışığı söndürüldügunu herkes duymuştur böyle bir durumdaki aracı satın alınması durumunda yapılacak olan ekspertiz işlemlerinde ortaya cikarmi yoksa yetkili servis harici anlama ihtimali zormudur?



  • https://www.youtube.com/watch?v=QCTq6Pmtm6U

    Bence bu şirkete expertiz yaptırabilirsin hocam. 250TL fiyatı vardı geçen sene
  • kimse o şekilde aracı söküp ekspetiz yapmaz ben söktürmem gerekiyorsa alıcı almasın sorun değil

    araç sahibinin isteği ile durum tespiti yapılması için sahipleri tarafından söktürülüyor ileri için ellerinde ön rapor olması maksadıyla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 1 Temmuz 2018; 17:38:30 >
  • Güncel...
  • aracı satın alırken ki yaptıracağınız işlem genelde sadece kaporta boya durumu, kilometre durumu, motor durumu, yürüyen kısımla ilgili olur. airbag'de direnç var mı gibi konular biraz daha detay işidir ve gerekirsa ön torpidonun, ön panelin de sökülmesini gerektirir. ama tabii satıcıların neredeyse hepsi arabasının airbag'i sağlam ya da patlamış olsun bunu yaptırmak istemez açıkçası. mesela tarcanlar oto ekspertiz var youtube'a yazın, evet adamlar anlıyorlar arabaya direnç atıldığını ama torpidoyu, paneli sökerek anlıyorlar. gözle anlamak kimi zaman çok zor. sadece bu da değil, belki direnç atmadan yeni airbag takılmış arabalar da olabiliyor. mesela araba 2012 olsun, airbag tarihine bir bakıyorsunuz (sökmedilerse-ki söktülerse kesin değişiktir, fabrika etiketi sökük airbag takmaz arabaya-airbag tarihi 2015) ama araba 2012. ne oluyor değişmiş oluyor ama güzel toplamışlar arabayı. sadece ön tampon değişik kaputta lokal boya var ayağına satabiliyorlar size...

    araba alıp satmak karşılıklı güven işidir. ama böyle kötü niyetli insanlar nedeniyle korkar olduk. ben korkunuzun nedenini anlıyorum. ekspertiz sonrası içinize sinmediyse sadece bu airbag işleriyle uğraşan kişilere gidilebilir. gözünüzün tutmadığı kişilerle, galerilerle alışveriş yapmamanız bu gibi kötü durumlarla karşılaşma ihtimalinizi azaltır. mesela bir arabayı galericiden değil de, büyük bir markadan (mesela otokoç 2.el, dod vs) yani kurumsal bir markadan almaya çalışın. karşınızda satış sonrası oluşacak bir durumda muhattap bulursunuz.




  • Bizzat şahidi olduğum olaydır. Herhangi bir hata sorgulama yöntemiyle tespit edilemez. Ancak airbag emulator cihazı ile test edilebilir. Airbag emulator cihazı airbagler sökülerek onun yerine takılır ve patlama simule edilir. Tabi bunun yapılabilmesi için pek çok noktanın sökülmesi gerekir. Kimse aracının bu kadar sökülmesine izin vermez.

    İşte bahsettiğim alet

    https://youtu.be/uRDgvgwWtpQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniuye -- 1 Temmuz 2018; 18:25:29 >
  • Çoğumuzun sürtmeden dolayı 2 parça değişik aldığı arabaların %65-70inde airbag yok 😔 acı ama gerçek...

    2003 clio ile 160 km hızla bariyere vuran arkadaşım gelmiş cliolar airbag açmıyor diyor bak bakalım o kapağın altında airbag var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 1 Temmuz 2018; 19:14:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.