Şimdi Ara

Air Optix Aqua mı, Acuvue OASYS mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
3
Favori
39.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 13.4.2024)
Giriş
  • Arkadaşlar hangisi daha iyidir? Şimdiye kadar hep Air Optix Aqua kullandım ama Acuvue Oasys daha mı iyidir acaba?

53 TL

60 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::Banner::: -- 31 Mayıs 2010; 21:07:10 >

• Bausch&Lomb çoğu kişinin şikayet ettiği bir markadır. su içeriği yüzünden en çok kuruma yapan lenstir. her yoruma aldırış etmeyiniz.

ben acuvue 2 kullanıyodum ama su içeriği çok fazla olduğundan ilk günden kurumaya başlıyor ve kalın olduğundan gözde hissediliyor. air optixin normalinide kullandım kurum yapmıyor gözde daha rahat ama oksijen geçirgenliği az olduğu için 2. gün sorun yapıyordu. air optix aqua sanırım en iyisi. oasys te hemen hemen aynı lensin daha kalını gibi
    Yapay Zekanın Yanıtı

Air Optix Aqua mı, Acuvue Oasys mi?

Kontakt lens seçerken, Air Optix Aqua ve Acuvue Oasys gibi yüksek kaliteli seçenekler arasından seçim yapmak kafa karıştırıcı olabilir. Her iki lens de benzer avantajlar sunarken, bazı önemli farklar vardır.

Malzeme ve Konfor:

• Air Optix Aqua, silikon hidrojel malzemeden yapılmıştır ve yüksek oksijen geçirgenliği sağlar.
    • Acuvue Oasys, Hydraclear Plus teknolojisine sahiptir ve yumuşak ve nemlendirici bir lens sunar.

Nemlendirme:

• Air Optix Aqua, Lacricon teknolojisi ile ek nemlendirme sağlar.
    • Acuvue Oasys, HydraLuxe teknolojisine sahiptir ve gün boyu nemlendirme için gözlerinizin doğal gözyaşlarıyla etkileşime girer.

Takma Süresi:

• Air Optix Aqua aylık tek kullanımlık lenslerdir.
    • Acuvue Oasys iki haftalık tek kullanımlık lenslerdir.

Özellikler:

• Air Optix Aqua Hydraglyde: Daha yüksek oksijen geçirgenliği ve nemlendirme için ek bir hidrojel tabakası içerir.
    • Acuvue Oasys with Transitions: Işık koşullarına uyum sağlayarak hem iç hem de dış mekanlarda net görüş sağlar.

Uygunluk:

Air Optix Aqua ve Acuvue Oasys, çeşitli göz kusurlarını düzeltmek için tasarlanmıştır, ancak her ikisi de herkes için uygun olmayabilir. Bir göz doktoruna danışarak hangi lensin senin için en iyi seçenek olduğunu belirlemek önemlidir.

Sonuçta, Air Optix Aqua ve Acuvue Oasys arasındaki en iyi seçim, bireysel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Daha yüksek oksijen geçirgenliği ve nemlendirme istiyorsan Air Optix Aqua iyi bir seçim olabilir. Daha sık lens değiştirmeyi tercih ediyorsan Acuvue Oasys daha uygun olabilir. Hangi lensi seçersen seç, göz doktorunun talimatlarına uymak ve lenslerini düzenli olarak değiştirmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Air Optix kullanıyorum OASYS'i hç denemedim.Genel olarak memnunum.
  • 2 sinden de memnum kalmadım gözlerimi kuruttu, Bausch&Lomb a geri döndüm
  • Bausch&Lomb çoğu kişinin şikayet ettiği bir markadır. su içeriği yüzünden en çok kuruma yapan lenstir. her yoruma aldırış etmeyiniz.

ben acuvue 2 kullanıyodum ama su içeriği çok fazla olduğundan ilk günden kurumaya başlıyor ve kalın olduğundan gözde hissediliyor. air optixin normalinide kullandım kurum yapmıyor gözde daha rahat ama oksijen geçirgenliği az olduğu için 2. gün sorun yapıyordu. air optix aqua sanırım en iyisi. oasys te hemen hemen aynı lensin daha kalını gibi
  • acuvue advance ve air optix aqua kullandım. air optix aqua beni lensten soğuttu resmen, acuvue ona göre kat kat iyi. oasys denemedim.
  • İkisini de kullandım ancak son iki senedir Focus Nigh & Day kullanıyorum. Bu lensin yanından bile geçemezler...

Bazen uykulu uykulu lensi çıkartasım gelmiyor, bunlarla uyursam rahatsız oluyordum ancak Night & Day ile gözümde lens var mı yok mu hissetmiyorum, çok inceler...

Edit: 2 senedir resimleri aldığınız yerden,lensmarket.com'dan alışveriş yapıyorum fiyatları da ucuz kesinlikle tavsiye ederim

Aynı zamanda kimseye tavsiye etmesem de bu lenslerin tanesini en az 2 ay kullanıyorum. Bazen 3 ay bile kullandığım oluyor. Her gün de bilgisayar karşısında sabah 9 akşam 6 çalışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtsutu -- 20 Eylül 2010; 20:27:49 >
  • Bu gün bir kaç saat önce aldım netlik harika önerebilirim ama , çıkartamıyorum kafayı yicem :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Purevision 2 HD vs Acuvue Oasys
    13 yıl önce açıldı
    R3 Rochas Men aldım ama...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sanırım hiç kimse biomedics 55 kullanmamış.senelerdir onu kullanıyorum ancak 8.9 çağı türkiye ye gelmiyormuş artık bende mecburen air optix kullanmaya başladım.şimdi merak ediyorum biomedics 55 lens ise bunlar nedir rezalet birşey :)
  • AIR OPTIX AQUA kullanıyorum şuan gayet iyi hiç batma yapmıyor sadece gözlerim kızarıyor.
  • silikon hidrojel lensler bana uymuyor ya
  • ben bugün air optix aqua aldım. batma ve kızarma gibi bi sorun yok ama bazen netlik yok oluyo yazıları falan okuyamıyorum neden olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurr35

ben bugün air optix aqua aldım. batma ve kızarma gibi bi sorun yok ama bazen netlik yok oluyo yazıları falan okuyamıyorum neden olabilir

gözün silikon hidrojel lenslere uygun değildir büyük ihtimal. Bendede öyle yaptı hem aqua hemde oasys

acuvue 2 deki rahatı hiçbirinde bulamadım.
  • AIR OPTIX AQUA 1 aya kadar kullanabiliyorsun fakat
    Acuvue OASYS veya johnson un tüm ürünlerinin kullanım ömrü 2 hafta yani air optix 50 lira ise Acuvue OASYS 120 lira 1 aylığı.

Acuvue OASYS kullanım bakımından memnun olan kişi sayısı çoğunlukta fakat kullanım süreleri göz önüne alınınca çok pahalıya geliyor :(

AIR OPTIX AQUA deneme amaçlı tester getirtmiştim 1 aylık ilk 2 hafta iyiydi ama daha sonra aşırı batma ve yanma yapmıştı. yine deneme amaçlı başka marka bir lens alıp denicem büyük ihtimalle.
    Acuvue OASYS denemek istiyordum ama dediğim gibi fiyat bu olunca denemeye bile gerek yok
  • air optik denemedim

Acuvue OASYS kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

ben bugün air optix aqua aldım. batma ve kızarma gibi bi sorun yok ama bazen netlik yok oluyo yazıları falan okuyamıyorum neden olabilir

gözün silikon hidrojel lenslere uygun değildir büyük ihtimal. Bendede öyle yaptı hem aqua hemde oasys

Bir kaç sorum var bilgilendirseniz sevinirim.

Bende göz kuruluğu var.Restasis diye göz kuruluğunu gideren ilaç da kullanıyorum.Fakat iş nedeniyle lens kullanmam gerekiyor.Malum rahatsızlığımdan dolayı gözlük kullanırken bile bazen göz kuruluğu oluyor.

Sizlere sormak istediğim...İllaki rahatsız edecektir kullandığım lensler...Fakat en az rahatsızlık verip maksimumu konforu sağlayan lensi nasıl seçerim...

Alacağım lens hidrojel mi olacak yoksa silikon hidrojel mi olacak?

Su oranı az mı olmalı çok mu?

Oksijen geçirgenliği nasıl olmalı?

Günlük kullan at lensler den mi kullanmalıyım yoksa haftalık lenslerden mi?
    Kendi şahsi görüşüm günlük ,aylık,haftalık hangi lensten alırsam alıyım gece uyurken kesinlikle çıkarmayı düşünüyorum.İlaç kullandığım için....

Araştırmalarım da;

Cooper vision un proclear ,bionifty ve air optics agua ve purevisinon hd 2 yi önerdiler birde unutmadan zeiss in contact life ini onerdier.Fakat sorduğum kişilerin verdiği bilgiler kendi içinde bile çelişti.O yüzden buna tek çözümün yine donanım haber ailesinin çözüm getireceğini düşündüğüm için buraya yazdım.

http://www.lensmarket.com/ciba-vision

http://www.lensmarket.com/bausch-lomb

http://www.lensmarket.com/cooper-vision

http://www.lensmarket.com/zeiss

İlginiz için şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: chironex8585

quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

Bir kaç sorum var bilgilendirseniz sevinirim.

Bende göz kuruluğu var.Restasis diye göz kuruluğunu gideren ilaç da kullanıyorum.Fakat iş nedeniyle lens kullanmam gerekiyor.Malum rahatsızlığımdan dolayı gözlük kullanırken bile bazen göz kuruluğu oluyor.

Sizlere sormak istediğim...İllaki rahatsız edecektir kullandığım lensler...Fakat en az rahatsızlık verip maksimumu konforu sağlayan lensi nasıl seçerim...

Alacağım lens hidrojel mi olacak yoksa silikon hidrojel mi olacak?

Su oranı az mı olmalı çok mu?

Oksijen geçirgenliği nasıl olmalı?

Günlük kullan at lensler den mi kullanmalıyım yoksa haftalık lenslerden mi?
    Kendi şahsi görüşüm günlük ,aylık,haftalık hangi lensten alırsam alıyım gece uyurken kesinlikle çıkarmayı düşünüyorum.İlaç kullandığım için....

Araştırmalarım da;

Cooper vision un proclear ,bionifty ve air optics agua ve purevisinon hd 2 yi önerdiler birde unutmadan zeiss in contact life ini onerdier.Fakat sorduğum kişilerin verdiği bilgiler kendi içinde bile çelişti.O yüzden buna tek çözümün yine donanım haber ailesinin çözüm getireceğini düşündüğüm için buraya yazdım.

http://www.lensmarket.com/ciba-vision

http://www.lensmarket.com/bausch-lomb

http://www.lensmarket.com/cooper-vision

http://www.lensmarket.com/zeiss

İlginiz için şimdiden teşekkürler...

Dostum silikon hidrojel lensler daha yeni teknoloji ile üretiliyor. Fakat benim gözüme uyum sağlamadı. Bu yüzden acuvue 2 kullanıyorum 3 senedir. Bu aralıkta oasys aqua da denedim ama bana uymadı netlik sorunu yaptı buda beraberinde baş dönmesi ve baş ağrısı getirdi .

Gözünüze uyum sağlayanı deneyip bulmak önemli. Göz kuruluğu varsa , su oranı az olanı tercih etmelisiniz. Burada yanılgı oluyor , yüksek oranda su olunca sanki gözünüz su içinde yüzecek sanıyorsunuz ama yüksek su demek daha yüksek kuruma oranı demek. Lensin %50 si suysa lensin yarısı sudan oluşmuş ve bu %50 lik kısım kuruyacaktır gibi düşünün. %25 i su olursa %25 i kuruyacak gibi düşün. İşleyiş böyle değil ama mantık böyle gibi düşünün . Oksijen geçirgenliği yüksek su oranı az lensleri tercih etmeniz daha yararınıza olacaktır .

• Yukarı.Bausch lomb'ın bütün toric ürünlerini kullandım sanırım ama verim alamadım.Hergün çıkarmak eziyet, hatta onu geçtim yarım günden fazla kalınca gözlerim ağrıyor; ağrı başıma vuruyor.Torik air optix veya acuvue oasys arasında kararsızım.Sizce hangisini tercih etmeliyim?
  • ikiside deil biofinity

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Golden Gate

Bausch&Lomb çoğu kişinin şikayet ettiği bir markadır. su içeriği yüzünden en çok kuruma yapan lenstir. her yoruma aldırış etmeyiniz.

Yoruma aldırış etmeyin diyorsun da herkes rahatsız değil? Ben ne kadar zararlı da olsa lenslerimi bazen ayda bir hiç çıkartmadan takıyorum 3 senedir pure vision 2 kullanıyorum gayet memnunum. Ha bulabilirsem biofinity al o bu saydığımız lenslerin hepsine bin basar

• Astigmat içinse kesinlikle acuvue, air optixi denedim çok kalın ve hissediyorsun. Acuvuede böyle durum yok çok memnunum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.