Şimdi Ara

Air mı Pro mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    13 MBA mı almalı 13 MBP mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GylR? -- 31 Ağustos 2014; 21:33:41 >
  • Retina olacaksa kesinlikle ama kesinlikle Pro. Normal baz model Pro ise Air.
  • Batarya kullanım süresi (tabii ki bu ortalama ve yaklaşık bir değerdir):

13" MBA --- 12 saat
    13" rMBP --- 9 saat

Ekran farkı kadar önemli olan bir fark bence!...

Zamanında retina ekran'a tamah etmekle hata yapmışım diyorum şimdi!...
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mi 14 pro vs mi 13t pro
    2 yıl önce açıldı
    Macbook air 15 mi pro 14 mü
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

Batarya kullanım süresi (tabii ki bu ortalama ve yaklaşık bir değerdir):

13" MBA --- 12 saat
    13" rMBP --- 9 saat

Ekran farkı kadar önemli olan bir fark bence!...

Zamanında retina ekran'a tamah etmekle hata yapmışım diyorum şimdi!...

Peki şu an elinizde olsa MBA mı alırdınız?

Teşekkürler.
    İyi forumlar.

• Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    Şu günki kullanımlarım açısından, Air almam daha mantıklı ve tasarruflu olurdu!... (Özellikle batarya kullanım süresi açısından...) Oyun oynamam, rendering yapmıyorum, photoshop vb. ile işim olmuyor...
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.
  • quote:

Şu günki kullanımlarım açısından, Air almam daha mantıklı ve tasarruflu olurdu!... (Özellikle batarya kullanım süresi açısından...) Oyun oynamam, rendering yapmıyorum, photoshop vb. ile işim olmuyor...

Bende taşıma kolaylığı, şarj süresi ve stabilitesi için Macbook almayı düşünüyorum. Belki yeni lansmanda retinalı MacBook Air çıkar diye bekliyorum. Eğer çıkacaksa da umarım şarj süreleri aynı kalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

quote:

Bende taşıma kolaylığı, şarj süresi ve stabilitesi için Macbook almayı düşünüyorum. Belki yeni lansmanda retinalı MacBook Air çıkar diye bekliyorum. Eğer çıkacaksa da umarım şarj süreleri aynı kalır.

MacBook Air'ler için yakınlarda olacak bir değişim (ve dolayısıyla lansman) gözükmüyor. Şu andaki MacBook Air'ler zaten Haswell serisi işlemciler kullanıyor. Keza rMBP ailesi de artık (Temmuz sonundan beri) Haswell işlemcileri kullanıyor. Ancak rMBP'lar retina ekranlı olduğundan ve retina ekran da (normal ekranlara göre...) daha yüksek akım çeken bir ekran olduğundan şu anda 13"lerde MBA 12 saat ortalama kullanım süresi verirken, bu rMBP'larda 9 saate düşüyor.

Şu anda dedikodusu yapılan MBA değişimleri çok somut değil. Yeni bir kasa tasarımından (ancak bunun yine Haswell işlemci kullanacağından) bahsediliyor ama hepsi o kadar ve tarihler tamamen belirsiz.

Ancak şu haliyle (yani Haswell işlemci kullanana) MBA'lere retina ekran adaptasyonu yapılırsa, batarya kapasitesinin de arttırılmaması halinde (ki mevcut kasada mümkün olmaz gibi gözüküyor...) batarya kullanım süresi azalacaktır. Ticari nedenlerle Apple bunu yapamaz.

O zaman tek çare (kasa değişimi olsun olmasın, batarya kapasitesinin de aynı kalması koşuluyla...)
    geciken, akım tasarrufunda Haswell'den daha başarılı olacak Broadwell işlemcileri beklemek ki bu da zaten olayı 2015 ilk çeyreğine, hatta belki de yarısına götürecektir.

Tamamen kişisel tahminim, 2015 ilk çeyrek sonlarında (hatta 2. çeyrekte/sonlarında), yeni kasa içinde, Broadwell işlemci kullanan, Retina ekranlı bir MBA serisinin "merhaba" demesidir. Bu şekilde mevcut 12 saatlik batarya kullanım süresi muhafaza edilebilecektir. Yine 2015 2. yarı sonlarında Broadwell işlemci kullanan, mevcut kasa içinde "yeni" bir rMBP serisini de göreceğiz muhtemelen, ve bunlarda batarya kullanım süresi bugünkülere göre herhalde en az 1 saat artmış olacaktır.

İşte o zaman 13" ile ilgilenen kullanıcı, her ikisi de Broadwell işlemcili ve retina ekranlı olan rMBA ile rMBP arasında tercih yapmak durumunda kalacaktır (rMBA'lerde 12 saat, rMBP'larda 10 saat batarya kullanımı seçenekleriyle... rMBA'ler 1.5 kg, rMBP'lar 1.75 kg kadar bir ağırlıkta, boyut bakımından benzer kasalarda, incelik olarak rMBA'lerin biraz daha ince olacak kasa yapısıyla, vs. vs...).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 6 Eylül 2014; 10:16:54 >

• mafaky kullanıcısına yanıt
    Bence apple retina konusunda air'i herzaman es geçicek gibi gözüküyor. Sebebi ise satış stratejisinde sakllı. Air'lerin daha çok ofis ve günlük kullanım klansmanında tutulmak istenmesi. O sebeple air'lari retinalı yaparsa 13" pro'ların cazibesi ortadan kalkar ve Apple bunun olmasını istemiyor..

Orijinalden alıntı: SaB0

Bence apple retina konusunda air'i herzaman es geçicek gibi gözüküyor. Sebebi ise satış stratejisinde sakllı. Air'lerin daha çok ofis ve günlük kullanım klansmanında tutulmak istenmesi. O sebeple air'lari retinalı yaparsa 13" pro'ların cazibesi ortadan kalkar ve Apple bunun olmasını istemiyor..

Görüşünüze büyük ölçüde katılıyorum. Ancak zaman içinde Apple, retina ekran olmasa bile, yine de Air'lere bazı artı değerler kazandırmak zorunda... Bakalım, neler olacak?
  • Macbook air kullaniyorum yaninda da bir adet harici diski gezdirmek ve 2 usb slotundan birini surekli isgal altinda birakmak istemiyorsan air alma.

Aletin icine resimlerimi ve muziklerimi koyucM dersen air alma
    128 lik degilde 256 lik air alicam dersen zaten pro fiyatina yaklisiyorsun air alma;)

Yani kisaca gazoz olma efsane ol;)

quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

quote:

MacBook Air'ler için yakınlarda olacak bir değişim (ve dolayısıyla lansman) gözükmüyor. Şu andaki MacBook Air'ler zaten Haswell serisi işlemciler kullanıyor. Keza rMBP ailesi de artık (Temmuz sonundan beri) Haswell işlemcileri kullanıyor. Ancak rMBP'lar retina ekranlı olduğundan ve retina ekran da (normal ekranlara göre...) daha yüksek akım çeken bir ekran olduğundan şu anda 13"lerde MBA 12 saat ortalama kullanım süresi verirken, bu rMBP'larda 9 saate düşüyor.

Şu anda dedikodusu yapılan MBA değişimleri çok somut değil. Yeni bir kasa tasarımından (ancak bunun yine Haswell işlemci kullanacağından) bahsediliyor ama hepsi o kadar ve tarihler tamamen belirsiz.

Ancak şu haliyle (yani Haswell işlemci kullanana) MBA'lere retina ekran adaptasyonu yapılırsa, batarya kapasitesinin de arttırılmaması halinde (ki mevcut kasada mümkün olmaz gibi gözüküyor...) batarya kullanım süresi azalacaktır. Ticari nedenlerle Apple bunu yapamaz.

O zaman tek çare (kasa değişimi olsun olmasın, batarya kapasitesinin de aynı kalması koşuluyla...)
    geciken, akım tasarrufunda Haswell'den daha başarılı olacak Broadwell işlemcileri beklemek ki bu da zaten olayı 2015 ilk çeyreğine, hatta belki de yarısına götürecektir.

Tamamen kişisel tahminim, 2015 ilk çeyrek sonlarında (hatta 2. çeyrekte/sonlarında), yeni kasa içinde, Broadwell işlemci kullanan, Retina ekranlı bir MBA serisinin "merhaba" demesidir. Bu şekilde mevcut 12 saatlik batarya kullanım süresi muhafaza edilebilecektir. Yine 2015 2. yarı sonlarında Broadwell işlemci kullanan, mevcut kasa içinde "yeni" bir rMBP serisini de göreceğiz muhtemelen, ve bunlarda batarya kullanım süresi bugünkülere göre herhalde en az 1 saat artmış olacaktır.

İşte o zaman 13" ile ilgilenen kullanıcı, her ikisi de Broadwell işlemcili ve retina ekranlı olan rMBA ile rMBP arasında tercih yapmak durumunda kalacaktır (rMBA'lerde 12 saat, rMBP'larda 10 saat batarya kullanımı seçenekleriyle... rMBA'ler 1.5 kg, rMBP'lar 1.75 kg kadar bir ağırlıkta, boyut bakımından benzer kasalarda, incelik olarak rMBA'lerin biraz daha ince olacak kasa yapısıyla, vs. vs...).

Yazdığınız uzun ve yardımcı yazı için çok teşekkür ederim. Karar vermek için uzun bir zaman sarfetmeyeceğim sayenizde. Yazınızda belirttiğiniz gibi eğer retinalı Air gelirse bataryanın büyümesi gerekecek(MBP' dan farkı olması için) bu neden de maliyeti ve satış değerlerini etkileyecek. Ben şu ana kadar retinalı/retinasız birçok Apple modeli kullandım. Ekranından memnun olmadığım olmadı. Benim için ekran önemli fakat retinasız air bile çoğu rakibinden daha iyi ekran kalitesi sunuyor. Ekran içinde yaklaşık 8 ay beklemek pek mantıklı gelmiyor. Yazınız için tekrar teşekkür ediyorum. İyi akşamlar. İyi forumlar.

• GylR? kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar atlamış ama çözünürlük farkı dışında panel farkı var . Pronun renkleri yanında air'ın renkleri cidden çok kötü . Görüş açısıda rezalet pro'ya göre . Pro 13 alın derim ben

Aır ve Pro arası kararsız kaldım..
    Şimdi Aır alir isem paylaşımsız bir ekran kartı olduğunu ve bazı alışveris sitelerinde 2300TL gibi satıldığını gördüm
    Acaba Diablo 3 Gibi oyunları kaldırır mı ve kaç fps ile kaldırıyor hiç bilgisi olan varmı ?

Yeni Prolarda ise Diskin SSD olduğunu ve airlerde flash şeklinde kullanıldığını gördüm
    Apple kullanan arkadaşlar bir yorum yaparlar ise süper olur ^^
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.