Şimdi Ara

Ainol, Cube, Pipo? Hangisi ürününe daha fazla teknik destek veriyor? [Fire Alındı] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
200
Cevap
2
Favori
7.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PHI

Dün verdim siparişi bi anda Processing-5 sürecine gelmişler. Ne oluyor bu 5. aşama?

Status History
    Date (GMT+8) Order Status
    2012-08-30 23:10:31 Pending
    2012-08-30 23:10:31 Processing-1
    2012-08-31 09:00:08 Processing-3
    2012-08-31 09:05:50 Processing-5

Bu arada bu tabletlerin resmi bi web sitesi yok mu? Ainol-novo diyordum meğer satış sitesiymiş bayinin. Resmi siteleri neresi bu Ainol'un, Cube'ün ve Pipo'nun?

Dispatched olmadan önceki aşama Yani ödeme alınmış her şey tamam ürün paketlenip çıkışı yapılacak. Ben de öyle şuan. Ürünler gelse de gelecek partide bizimkilere sıra gelse
    Gelene de gidene de eyvallahım var... gelmişe de-geçmişe de saygım... şu saatten sonra kafama anca toka takarım... kimsenin hayatı beni ilgilendirmez, benimki de kimseyi... bu hayat benimse eğer cidden yaşamaya değer... dün-dündür, bugün-bugün... dünya 1 gündür... oda bugündür...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hekimoglu19

quote:

Dün verdim siparişi bi anda Processing-5 sürecine gelmişler. Ne oluyor bu 5. aşama?

Status History
    2012-08-30 23:10:31 Pending
    2012-08-30 23:10:31 Processing-1
    2012-08-31 09:00:08 Processing-3
    2012-08-31 09:05:50 Processing-5

Benimkide aynı durumda. Hazırlanma aşaması. Birkaç gün sonra oraya paketin resmini koyacaklar.

Asıl bekleten süreç bu 5. aşama yani? Daha önceki siparişlerimde hiç dikkat etmemiştim bu süreçlere şimdi girnce gördüm.

Status History
    2012-08-29 20:35:00 Pending
    2012-08-29 20:35:01 Processing-1
    2012-08-30 09:25:22 Processing-3
    2012-08-30 09:40:41 Processing-5

Aynı süreçteyiz. birde Hdmi kablo almıştım. O şu an bu durumda. Umarım bir an önce gelir tabletler.

Status History
    2012-08-29 22:12:07 Pending
    2012-08-29 22:12:08 Processing-1
    2012-08-30 09:24:43 Processing-3
    2012-08-30 09:40:41 Processing-5
    2012-08-31 14:13:32 Dispatched

• quote:

quote:

http://www.aliexpress.com/product-fm/611873237-7-Original-Cube-U30GT-Mini-Dual-Core-RK3066-1-6GHz-4-Core-GPU-Dual-Camea-Cortex-wholesalers.html

hocam dün kargo dahil 130$ dı ama bitmiş indirimi şimdi 136.5$ ama aliexpress 1-2 güne 5$ indirim kuponu verecek yine aynı paraya alırsınız.

yada cumartesi günleri mastercard ödemelerinde %5 indirim yapıyodular bitmediyse ondan da yararlanabilirsiniz.

http://www.aliexpress.com/product-gs/615074552-Cube-MINI-u30gt-tablet-pc-7-IPS-rk3066-dual-core-1-6GHz-Android-4-0-4-wholesalers.html

bunuda şimdi buldum 132$

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lasvegaswings -- 31 Ağustos 2012; 19:22:57 >

• beyler mastercard olan bir bankamatik ile (kredi kartı değil ancak maestro da değil mastercard) bic veya aliexpress den alışveriş yapabilirmiyim??
  • Hayırlı olsun arkadaşlar, biz de dört gözle bekliyoruz yorumlarınızı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertacarslan

Hayırlı olsun arkadaşlar, biz de dört gözle bekliyoruz yorumlarınızı

az önce baktım yeni official rom çıkarmışlar hocam denediniz mi?

Orijinalden alıntı: freefalcon

Ben de uzun araştırmalar sonucunda Fire siparişimi BIC den verdim bakalım Aurora 2 den sonra nasıl bir deneyim yaşatır bilmiyorum ama piyasadaki pek çok Çin malı tabletten ciddi üstünlükleri olduğu kesin.

Bunlardan bir kaçını saymam gerekirse:

1-) 5 MP lik Led Flash lı Arka kamera bu tarz tabletlerde gerçekten zor bulunabilecek bir özellik.
    2-) Eğer gerçekten doğruysa 5000 mah batarya diğer 7 tabletlere göre bu tabletin tek şarjla kullanım ömrü en azından %50 daha fazla olacaktır ki bence çok önemli bir özellik.
    3-) Bluetooth. Bence çok gerekli. Kablosuz dosya aktarmak,müzik çalmak, klavye-mouse bağlamak vs. vs. kısaca gerekli
    4-) 1280*800 çözünürlük 7" tablet için bence harika. Nexus 7 ile aynı. Diğer tabletlerden ise daha iyi. 1024*600 a göre azımsanmayacak bir çözünürlük farkı var. Ayrıca çizilmez Gorilla Glass ekran var
    5-) Metalik-şık kaliteli kasa. Ayrıca ısıyı daha iyi absorbe edeceği kesin.
    6-) Daha iyi WI-FI çekim gücü. Ainol Fire modelinde 300 M çekim mesafeli Realtek çipseti kullanmışlar. Araya duvarlar girince illaki bu mesafe azalıyor ama en azından artık evin hiç bir noktasında bağlantı kopması,zayıf sinyal gibi sorunlar yaşanmaz gibi görünüyor.

Çift çekirdekli CPU-GPU, 1G RAM gibi vb özellikleri artı olarak saymıyorum çünkü CUBE U30GT Mini ve Pipo U1'in işlemci ve GPU'su buna göre daha iyi. Ama Fire'ın yukarıda saydığım artı özelliklerine bakarsak da bence her iki üründen de daha iyi. Ayrıca Pipo U1 de HDMI çıkış göremedim

Ainol'un tek sevmediğim tarafı zayıf ve yavaş yürüyen yazılım desteği. Ainol-Novo.com da yazılanlara göre Aurora 2 ve Fire için 4.1 güncellemesi için mühendisleri çalışıyormuş ve yakında çıkacakmış. Zaten 4.1 geldiğinde bu ürünler rakipsiz F/P ürünü olacaklardır

quote:

Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kirpi

kafa karıştırmak istemem ama FLAME diye bir model var :) bahsettiğiniz sitede FLAME-FIRE diye yazılmış fakat konulan resimlerde ürünlerin arka tarafına bakarsanız hepsinde FIRE yazmakta. bir fark yok ise neden iki farklı model diye sormak isterim :)

Fire ile Flame arasında tek bir fark var o da ekran. Flame modelinde LG IPS kullanılmış, Fire modelinde Chimei Innolux IPS paneline yer verilmiş. Flame modeli Çin'de satılmayacak söylenene göre. O yüzden Çin'den getirtilen modellerin hepsi Fire olacaktır, bu konuyu fazla düşünmeye gerek yok sanırım Ben de LG IPS Panele sahip Aurora 2 de var. Ama Ainol-Novo.com daki yetkililerin söylediğine göre göre Chimei Innolux, LG den daha iyiymiş.. Bakalım artık Fire gelince bir kıyaslama yaparız

Bende uzun araştırmalar sonucu, sizinde belirttiğiniz (5MP Camera, Bluetooth, 5000 mah Batarya)+özelliklere göre (aliexpress)'ten, sipariş vereceğim Ama birşey kafama takıldı, buda Dil seçeneklerinde Türkçe göremedim (Turkey benmi farkedemedim?)
    Diğer Ainol 'lerde (Ainol Aura II'de TR yok) mesela?
    Bu Ainol Novo 7 Fire(Flame) de TR dil varmıdır??

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: gencbek

beyler mastercard olan bir bankamatik ile (kredi kartı değil ancak maestro da değil mastercard) bic veya aliexpress den alışveriş yapabilirmiyim??

ben de boyle bi soru soracaktim.bu turkcellin cep t paracardi ile (mastercard) yada normal bi visa electron banka kartiyla bic den alisveris yapilabiliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

quote:

Hayırlı olsun arkadaşlar, biz de dört gözle bekliyoruz yorumlarınızı

az önce baktım yeni official rom çıkarmışlar hocam denediniz mi?

İki hafta önce çıkmıştı sanırım, 1.03 sürüm, metro arayüz.
    Evet, şu an bu romu kullanıyorum. Pilde kullanırken çok kararlı bir rom. İki tane bug var şu ana kadar tespit ettiğim, birincisi pil seviyesi bazen takılıyor, gerçeği göstermiyor, ikincisi de cihaz kapalıyken şarj olmuyor, kendiliğinden açılıyor.
    Ayrıca cihaz şarjdayken bazen tepki vermiyor(şarjdan çıkarınca düzeliyor) pil dolunca da tepki vermeme modundaysa da çok ısınıyor, ama bunun uyumsuz şarj cihazım ve kendi yaptığım devşirme şarj kablomdan olduğunu düşünüyorum Uyumlu şarj cihazım yolda, gelene kadar yakmasam bari

• Cube u30gt mini ile geçirdiğim bir haftadan sonra bu canavarı gerçek sahibine teslim edip kendime başka bir tane almaya karar verdim (mecbur kaldım diyelim, gaspetmiş gibi olduk biraz ) Bt ve pil nedeniyle Ainol flame'i ciddi ciddi düşünmeye başlamıştım ama işlemcisi çok kafamı karıştırıyor. Flame'deki yüksek ekran çözünürlüğü de eklenince performans farkı daha da açılacaktır. Cube'ün performansına alıştıktan sonra bunu yavaş hissedersem pişman olur muyum acaba, flame quadrant'tan 3000 civarı alıyor, cube 4000. Gerçi bu programlar da tek başlarına performans kriteri değiller ama insanın kafası karışıyor

http://img825.imageshack.us/img825/700/imag0652l.jpg
    http://img337.imageshack.us/img337/4549/imag0653p.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacarslan -- 2 Eylül 2012; 11:14:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CEM0KA

Bende uzun araştırmalar sonucu, sizinde belirttiğiniz (5MP Camera, Bluetooth, 5000 mah Batarya)+özelliklere göre (aliexpress)'ten, sipariş vereceğim Ama birşey kafama takıldı, buda Dil seçeneklerinde Türkçe göremedim (Turkey benmi farkedemedim?)
    Diğer Ainol 'lerde (Ainol Aura II'de TR yok) mesela?
    Bu Ainol Novo 7 Fire(Flame) de TR dil varmıdır??

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Genelde Çinden gelen tabletlerde Çince sürüm olduğundan ve ürün yeni de çıkmış ise Fazla dil seçeneği olmayabiliyor. Aurora 2 de de geldiğinde Türkçe dil yoktu fakat yeni Rom yükledikten sonra bu sorun çözüldü. Hatta Aurora 2 de ilk rom o kadar kötüydü ki dokunmatikte, wi-fi çekiminde ve pil göstergesinde problemler vardı. Şu an bazı sorunlar düzelmiş gibi görünse de halen devam eden sorun ve eksiklikler mevcut. Ainol Fire'da da bu şekilde eksiklikler olur mu yoksa Ainol gelen şikayetleri değerlendirip düzeltmişmidir bilmiyorum onu gelince göreceğiz ama bir gerçek var o da bu tabletlere %99 oranında gelecek 4.1 güncellemesinden sonra her şey çok daha iyi olacak

• quote:

Cube u30gt mini ile geçirdiğim bir haftadan sonra bu canavarı gerçek sahibine teslim edip kendime başka bir tane almaya karar verdim (mecbur kaldım diyelim, gaspetmiş gibi olduk biraz ) Bt ve pil nedeniyle Ainol flame'i ciddi ciddi düşünmeye başlamıştım ama işlemcisi çok kafamı karıştırıyor. Flame'deki yüksek ekran çözünürlüğü de eklenince performans farkı daha da açılacaktır. Cube'ün performansına alıştıktan sonra bunu yavaş hissedersem pişman olur muyum acaba, flame quadrant'tan 3000 civarı alıyor, cube 4000. Gerçi bu programlar da tek başlarına performans kriteri değiller ama insanın kafası karışıyor

Eğer sizin için performans ve oyun daha önemliyse mutlaka Cube30 gt mini almalısınız çünkü arada gerçekten önemli bir fark var. Fire ise daha farklı yönlerden üstünlüklere sahip, Fire'ın üstünlüklerini açıkca belirttim. Keşke bu işlemci ve GPU Fire'da da olsa ama Fire'da olanlar da diğerlerinde yok. Muhtemelen ilerde her yönden kusursuz daha iyi tabletler de çıkacaktır piyasaya. Sizin için hangisi daha önemliyse ona yönelin derim

• Bu markalardan birini ciddi ve düzgün destek sistemi olan bir firma getirirse Türkiye'ye piysayı sallar.Millette belki biraz fazla para verir ama sürekli destek alabilir muhatapta sıkıntı olmaz.

Orijinalden alıntı: freefalcon

quote:

Cube u30gt mini ile geçirdiğim bir haftadan sonra bu canavarı gerçek sahibine teslim edip kendime başka bir tane almaya karar verdim (mecbur kaldım diyelim, gaspetmiş gibi olduk biraz ) Bt ve pil nedeniyle Ainol flame'i ciddi ciddi düşünmeye başlamıştım ama işlemcisi çok kafamı karıştırıyor. Flame'deki yüksek ekran çözünürlüğü de eklenince performans farkı daha da açılacaktır. Cube'ün performansına alıştıktan sonra bunu yavaş hissedersem pişman olur muyum acaba, flame quadrant'tan 3000 civarı alıyor, cube 4000. Gerçi bu programlar da tek başlarına performans kriteri değiller ama insanın kafası karışıyor

Eğer sizin için performans ve oyun daha önemliyse mutlaka Cube30 gt mini almalısınız çünkü arada gerçekten önemli bir fark var. Fire ise daha farklı yönlerden üstünlüklere sahip, Fire'ın üstünlüklerini açıkca belirttim. Keşke bu işlemci ve GPU Fire'da da olsa ama Fire'da olanlar da diğerlerinde yok. Muhtemelen ilerde her yönden kusursuz daha iyi tabletler de çıkacaktır piyasaya. Sizin için hangisi daha önemliyse ona yönelin derim

Bende cube u30gt mini var zaten, oğluma almıştım ama benden fırsat bulamadı kullanmaya :) Şimdi kendime alacağım.

Flame'in kasası da kalın gelmeye başladı gözüme, eledim flame'i. Galiba cube mini'nin ağabeyi u30gt 10.1" alacağım. Fiyatı epey düşmüş.

• quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

Bu markalardan birini ciddi ve düzgün destek sistemi olan bir firma getirirse Türkiye'ye piysayı sallar.Millette belki biraz fazla para verir ama sürekli destek alabilir muhatapta sıkıntı olmaz.

Ainol Türkiye var, şu ana kadar olumsuz bir şey okumadım. Fiyat yurtdışına göre tuzlu. Takipteyim.

Orijinalden alıntı: ALTINBAŞAK

quote:

beyler mastercard olan bir bankamatik ile (kredi kartı değil ancak maestro da değil mastercard) bic veya aliexpress den alışveriş yapabilirmiyim??

ben de boyle bi soru soracaktim.bu turkcellin cep t paracardi ile (mastercard) yada normal bi visa electron banka kartiyla bic den alisveris yapilabiliyor mu?

yok mu bilgisi olan?

Gps olmazsa olmaz değil olmasada olur ...
    1) arka kamera kesinlikle lazım
    2) Google market çok önemli
    3) işletim sistemi yukseltilebilir olması iyi olurdu?
    4) gps olmazsa olmaz değil olmayadabilir
    5) 400tl den yuksek olmazsa sevinirim
    6) Bunlarda kablosuz iletişim ağı yokmu
    Mesala allshare veya dlna gibi kablosuz aktarım yapabilirmiyiz

Gitti gidiyordan alacağım
    yardimlarinizi bekliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

quote:

yok mu bilgisi olan?

hocam bilmiyorum ama neden denemiyorsunuz? ya çeker ya çekmez, çekerse ne ala çekmezse başka çare ararsınız.

edit: bu arada o kartın yurtdışı alışverişlere ve mail order a açık olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lasvegaswings -- 3 Eylül 2012; 0:51:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ghaneli

Arka kamerali-GPS'li-jean beyan destekli tablet arıyorum?

Gps olmazsa olmaz değil olmasada olur ...
    1) arka kamera kesinlikle lazım
    2) Google market çok önemli
    3) işletim sistemi yukseltilebilir olması iyi olurdu?
    4) gps olmazsa olmaz değil olmayadabilir
    5) 400tl den yuksek olmazsa sevinirim
    6) Bunlarda kablosuz iletişim ağı yokmu
    Mesala allshare veya dlna gibi kablosuz aktarım yapabilirmiyiz

Gitti gidiyordan alacağım
    yardimlarinizi bekliyorum

gps li model bilmiyorum ve 6.sorunuzunda cevabını ama gittigidiyordan 400tl ye pek iyi birşey alamazsınız. iyi tabletler yurtiçinde çok pahalıya satılıyor.

çin marketlerine bakmanızı tavsiye ederim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.