Şimdi Ara

Ailevi bir mesele 18 yas üstü gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazılanlar sonuna kadar dogrudur bahcelievler /ist oturuyorum eğer kardeşimle konusmak isteyen biri olursa ona hayatı anlatmak isteyen biri alır getiririm konusuruz

Merhaba arkadaşlar

kardeşim 20 ben 22 yasındayım ben iktisat 4. sınıf öğrencisiyim o ise 2 yıllık okulu sene bıraktı bir kız yuzunden bu durum beni çok üzdü sonucta kardeşi insanın canı ciğeri

kardeşim okumayacağını iş bulup çalısacağını söyledi ve işkurun market elemanı kursuna gitti kurs süreci onun için cok güzel gecti
    son 3 gündür X marketlerinin birinde staj görüyor ve eve geldiği an baslıyor kan kusmaya '
    'yok her işi ben yapıyorum diğer stajerler kaçtı tüm pis işleri bana yaptırıyorlar kurumsal market dediler mahalle marketi çıktı vs vs''
    tamam cocuga hak veriyorum sonuna kadar haklı ama !

bu 2 yıllığı tercih yapmadan evvel kendi okuduğum sehre yapacaktım tum tercihleri ve ben 3. sınıftayken aynı anda mezun olup gidecektik
    hatta bir iş kurma fikrim bile vardı ortak ama o ne yaptı tercihler için son gece girip tercihini değiştirdi

gitti ve sonuc ne oldu dersiniz ?
    bir kıza aşık oldu bali ceken maraş otu emen serserilerle eve cıktı ve bir okul yılı mahvoldu !

Anneme ve bana karsı cok asi küfre varacak derecede..
    ben abisiyim dövsem bir yere kadar o yuzden kaba kuvvet kullanmadan bu işi çözmek istiyorum

ayrıca şiddet hiç bir zaman çözüm değil
    bu arada baba ile anne ayrı ve ben evin babası konumundayım suan ve elim kolum bağlı
    çözüm önerilerinizi bekliyorum lütfen espri yapmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Medcezir34 -- 24 Ağustos 2012; 20:22:33 >

• Eğer yazdıklan doğrysa sana helal olsun. Sen yine onu yolunda döndürmeye çalış baktın olmuyor sal gitsin.
  • valla kardeşin büyük salaklık yapmış

okulu dondurduysa devam etmesini sağla, yok bıraktıysa bilmiyorum tekrar kazanamaz bence hani kötülemek maksatlı değil ama 1 sene ara verince çok zor hatırlamak

çözüm önerisi de başka aklıma gelmiyor ne yazık ki , zor durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 5 miles away

valla kardeşin büyük salaklık yapmış

okulu dondurduysa devam etmesini sağla, yok bıraktıysa bilmiyorum tekrar kazanamaz bence hani kötülemek maksatlı değil ama 1 sene ara verince çok zor hatırlamak

okula devam edebilirde baya bi dersten kaldı ve o kızı tekrar görmemek için tutturmus kafasında bir takıntı gitmeyeceğim diyor

ama bahanesi beni okutacak paranız yok annem ne olur git ve oku adam ol diyor neyse para ihtiyacın yollarım diyor dalga geciyor kadıncağızla öyle doluyum ki anlatamam
  • öncelikle "şiddet hiçbir zaman çözüm değildir" bu çok yanlış bir düşüncedir. bir tecavüzcüyü bir katili şiddetten başka hiçbir ceza kurtaramaz ilk önce bu zihniyetini değiştirmen lazım. çünkü şiddet bazen gerekidir
    konuya gelirsek. eğer sermayeniz varsa kardeşinle beraber daha düzenli ve ileride iyi gelir getirebilecek ortak bir iş kurabilirsiniz.
    eğer sermayeniz yoksa okuması daha önemli ikna etmeye çalış.
  • akrabalardan buyukleri devreye koyun. ayrica bir musibet, bin nasihatten evladir derler. basina birsey gelmeden adam olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

akrabalardan buyukleri devreye koyun. ayrica bir musibet, bin nasihatten evladir derler. basina birsey gelmeden adam olmaz

buna sonuna kadar katılıyorum ama o musibet onu geri donusu olmayan bir yola sokacak daha 20 yasında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dirkkuyt

quote:

Orijinalden alıntı: 5 miles away

valla kardeşin büyük salaklık yapmış

okula devam edebilirde baya bi dersten kaldı ve o kızı tekrar görmemek için tutturmus kafasında bir takıntı gitmeyeceğim diyor

ama bahanesi beni okutacak paranız yok annem ne olur git ve oku adam ol diyor neyse para ihtiyacın yollarım diyor dalga geciyor kadıncağızla öyle doluyum ki anlatamam

Yatay geçiş yapma şansı var mı ? Hiç olmadı 1 sene ara versin kafasını toplasın tekrar okumaya gider.

• niye onsekiz üstü dedin küçüklerde girsin bir şeylerin farkına varsınlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Henry Dorsett Case

Yatay geçiş yapma şansı var mı ? Hiç olmadı 1 sene ara versin kafasını toplasın tekrar okumaya gider.

benim fikrim şu bu konuda şimdi benim son senem okulda ben mezun olucam inşallah 6 ay askerlik
    sonra insallah duzenli bir iş daha sonra kardeşimi dershaneye yollamak ve sıfırdan tekrar baslamak
    belki yasadıkları calısma azmi verir diye dusunuyorumda 23 yasına gelir o zamana kadar .
  • Baslıgı "Alevi bir mesele" olarak okuyan bir tek ben mi varım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spider003

niye onsekiz üstü dedin küçüklerde girsin bir şeylerin farkına varsınlar

18 yas altı kardeslerimiz sırf bu baslık yuzunden girecektir
  • Alevi bir mesele diye okudum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

akrabalardan buyukleri devreye koyun. ayrica bir musibet, bin nasihatten evladir derler. basina birsey gelmeden adam olmaz

buna sonuna kadar katılıyorum ama o musibet onu geri donusu olmayan bir yola sokacak daha 20 yasında

iste bu yuzden akrabalardan lafi gecen buyukleri devreye koyun dedim. Allah yardimciniz olsun. hemen her ailede cikiyor asi bir cocuk. Allah hayirla islah etsin

• Kardeş orada olsaydım gerçekten geçer karşısına konuşurdum. Aynı yaştayız. Bende 2 yıllık okuyorum , 2 yıllık aklını kullanmazsan gerçekten faydası dokunmaz. Bazı bölümler dışında şunu da diyebilirsiniz işe yaramıyorda sen neden gittin diye. Lys mat yapamadığım için dgs ile geçiş yaparım diye gittim. Karı kız işlerine ise okulda kesinlikle girmiyorum. Biliyorum çünkü okuldakiler yamyam onlara takılsam bu sefer dgs'yi kazanamadığım gibi hayatımda yanacak. Para yedirdiğim kızlar bir gün evlenir ama ben cebimde param , işim olmadan kiminle evleneceğim. Bırak evlenmeyi ne kadar maaş alacağımda kızı gezmeye götüreceğim. Bir şeyler yapmaya çalışıyorum gelecek için ama tam manasıyla yapamıyorum. Küçüklükten bazı şeyleri bilerek yetişmedik çünkü. İnşallah doğru yola girer kardeş. Önce can sonra canan. Kız filan gerçekten boş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Kardeş orada olsaydım gerçekten geçer karşısına konuşurdum. Aynı yaştayız. Bende 2 yıllık okuyorum , 2 yıllık aklını kullanmazsan gerçekten faydası dokunmaz. Bazı bölümler dışında şunu da diyebilirsiniz işe yaramıyorda sen neden gittin diye. Lys mat yapamadığım için dgs ile geçiş yaparım diye gittim. Karı kız işlerine ise okulda kesinlikle girmiyorum. Biliyorum çünkü okuldakiler yamyam onlara takılsam bu sefer dgs'yi kazanamadığım gibi hayatımda yanacak. Para yedirdiğim kızlar bir gün evlenir ama ben cebimde param , işim olmadan kiminle evleneceğim. Bırak evlenmeyi ne kadar maaş alacağımda kızı gezmeye götüreceğim. Bir şeyler yapmaya çalışıyorum gelecek için ama tam manasıyla yapamıyorum. Küçüklükten bazı şeyleri bilerek yetişmedik çünkü. İnşallah doğru yola girer kardeş. Önce can sonra canan. Kız filan gerçekten boş.

çok teşekkür ederim dostum bende 2 sene mezunuyum ve dgs ile gecis yaptım o buna en canlı tanık fakat adam almak istemiyor :(

• quote:

çok teşekkür ederim dostum bende 2 sene mezunuyum ve dgs ile gecis yaptım o buna en canlı tanık fakat adam almak istemiyor :(

Kardeş onunda aklı başına gelecektir. Benim devrem olan ve çocukluk arkadaşım olan kişi ile uzun bir süreden sonra telefonda konuştum. Hakkaride askerlik yapıyor. Neden bitirmedin liseyi filan dedim gerizekalılık yaptık işte sonradan pişman olduk dedi. Bende lisede ders çalışmadığım için pişman oldum şimdi bunu düzeltmeye çalışıyoruz. İnşallah bende kazanırım senin gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Kardeş orada olsaydım gerçekten geçer karşısına konuşurdum. Aynı yaştayız. Bende 2 yıllık okuyorum , 2 yıllık aklını kullanmazsan gerçekten faydası dokunmaz. Bazı bölümler dışında şunu da diyebilirsiniz işe yaramıyorda sen neden gittin diye. Lys mat yapamadığım için dgs ile geçiş yaparım diye gittim. Karı kız işlerine ise okulda kesinlikle girmiyorum. Biliyorum çünkü okuldakiler yamyam onlara takılsam bu sefer dgs'yi kazanamadığım gibi hayatımda yanacak. Para yedirdiğim kızlar bir gün evlenir ama ben cebimde param , işim olmadan kiminle evleneceğim. Bırak evlenmeyi ne kadar maaş alacağımda kızı gezmeye götüreceğim. Bir şeyler yapmaya çalışıyorum gelecek için ama tam manasıyla yapamıyorum. Küçüklükten bazı şeyleri bilerek yetişmedik çünkü. İnşallah doğru yola girer kardeş. Önce can sonra canan. Kız filan gerçekten boş.

çok gzl diyorsun ama bunu o kişinin anlaması zor..sonuçta dik kafalı birisi herseyi anlat düzgünce anlamaz..anlamak istemez.yorumlaması kendi istediği gibi olur her konuda..onun için yapıcağın sey basit..bırak burnu sürtünsün..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan062

çok gzl diyorsun ama bunu o kişinin anlaması zor..sonuçta dik kafalı birisi herseyi anlat düzgünce anlamaz..anlamak istemez.yorumlaması kendi istediği gibi olur her konuda..onun için yapıcağın sey basit..bırak burnu sürtünsün..

Doğru diyorsun aslında kardeş anlatsakta anlamak istemeyecektir ama belki konuşmak faydalı olur. Abisi olduğu için canı sıkılıyordur kendisinin de.
  • Madde bağımlılığı varmı hocam ? Var ise bu pisliğe önceden bulaşmış kurtulmuş biriyle konuştururman yararına olacaktır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.