Şimdi Ara

Ailenin oyuna para vermeye karşı olması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
3
Favori
3.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: uykusuz96

Sana tavsiyem kafe turnuvalarina katil ben 17 yasindayim iki haftadir kazaniyoruz takimca katilim ucreti 3 tl gelen rp 40 tl

Kisibasimi 3 tl bide hangi sehir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özkan

Daha önce telefonundan bu tarz bir girişimde bulunmasan ailenden birinin sana bu şekilde çıkışacağını düşünmüyorum. Onun dışında ülkemiz şartlarında insanların ne kadar zor para kazandıkları da bir çoğumuzun malumudur. Ailen senin oyunlara para harcamanı istemeyebilir , doğaldır bunun altında maddi bir sebep yatmasa bile en basitinden oyuna çok fazla vakit harcadığını düşündükleri için seni koruma amaçlı engellemek isteyebilirler. Sen ne yapabilirsin ? İlla da para harcayasaksan oyuna kendi imkanını yaratabilirsin. Bu yaz ayında part time ya da bir süreliğine bir yerde çalışarak olur. Böylece kendi kazandığın parayı oyuna yatırırsın hem ailene maddi olarak yük olmamış olursun hemde kimsenin sana söz etme hakkı olmaz. Yaşlarınız nedir bilmiyorum ama o yaşlardayken bizlerde online oyun oynuyorduk ve ailelerimizin tutumu aşağı yukarı hep aynıydı. Bunu kimseyi kırmadan mantık çerçevesi içinde aşmak en doğru olanı olacaktır.

İyi forumlar.

Özet ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DpBy

quote:

Orijinalden alıntı: Ozolua

quote:

Orijinalden alıntı: DpBy

quote:

Orijinalden alıntı: Ozolua

Ben kendime ait kredi kartım olmadığı zaman travian için orta miktarda para harcamıştım babamın kredi kartından ses çıkarmamıştı.

Şu an bu oyuna yatırdığım zamanı ve parayı biliyor babam ama bir şey demiyor ne kadar parayı ondan almasam da yine de şikayet etmesi moralimi bozabilir ama sağ olsun bir şey demiyor canım babam

benim babam oyuna yatırırım diye kredi kartı faturalarını inceliyordu tek tek. ^^ hatta bu yaşa geldim hala paramı soruyorlar, öyle şeylere harcamama hala karşılar.

Benim ailem bazı konular dışında çok geniş yani bu benim ailemden kaynaklanıyor yoksa normal bir aile çocuğunun giderlerine karışır yani özellikle Türkiyede kesinlikle karışır

ben birde reşitim düşün yani. ^^ hala paramı gereksiz şeylere harcamam konusunda uyarıyorlar, aslında büyüyünce aslında gerçekten gereksiz olduğunu kavramaya başlıyorsun. tabii iş işten geçmiş oluyor, seni oyuna bağlamış oluyorlar. :^

Türkiye de şöyle bir sıkıntı var çocuk yahut gençler yaptıklarını ailelerine açık açık söylemiyorlar.En büyük örneği sigara içmek.Çok az bir kısım ailesine sigaraya başladığını en başta söylemiştir.Çünkü bize hep aman zararlı aman günah dediler biz de korktuk gidip konuşamadık.Babalar hep sert yapı da gözüktü bizlere,sence kaç kişi babasına ilişki/cinsel ilişkilerini konuşabiliyordur ben bu konu da babamı çok seviyorum ne yaptıysam gittim anlattım ee bunu anlatamayanlar da var aile kuşkulanıyor bu çocuk napıyor parasını neye harcıyor sigara/uyuşturucu/alkol mu alıyor yoksa iddaa mı at yarışı mı oynuyor gibi gibi binlerce fikir ürüyor burada suç ne aile de ne çocukta aile kesinlikle güveniyor çocuğuna ama çevre de yaşananlar medya da izlenen/okunanlar aileyi çocuklarına karşı daha temkinli yapıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Song Of Death

Yaşım 16.

quote:

Orijinalden alıntı: stealthmass

senin ailen saçmaymış. oyuna para vermekle lunaparka, futbol maçına, sinemaya, konsere para vermek arasında hiçbir fark yok.

%100 katılıyorum. Kendileri oynamadıkları için diğerleriyle eş tutmuyorlar sanırım.

bilgisayar başında çok oturuyosundur bide rp çekip iyice kurulacağını düşünüyolar.her laflarına counter pickle mantıklarınn bitti yerde sana izin vericeklerdir
  • Bana parani oyuna harcama demiyorlar ama dolandirici firma gozuyle bakiyorlar bu tur oyun firmalarina yok kredi kartmizin sifresini calarlarmis vs vs

• annen sigara içiyosa sigaramı içeyim bak oyun oynuyorum sokaklarda serserilik yapmıyorum diyerek üste çıkabilirsin
  • Bence ailenin parasını oyun gibi saçma sapan şeylere harcamak yerine git kendine ayakkabı gömlek vs. falan al.Üni'ye geçince burs falan filan alırsan onu harca yani kimse bişey demez
  • quote:

senin ailen saçmaymış. oyuna para vermekle lunaparka, futbol maçına, sinemaya, konsere para vermek arasında hiçbir fark yok.

Anadolu'dan çıkan sıradan bir aile'nin düşünce tarzı bu. Dedem kumar oynuyorsun diyor her gün dışarı çıkıp sayısal loto oynuyor. Dafuq. o.O
  • Ailenin durumu senin düşündüğün kadar iyi olmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exceldus

quote:

Daha önce telefonundan bu tarz bir girişimde bulunmasan ailenden birinin sana bu şekilde çıkışacağını düşünmüyorum. Onun dışında ülkemiz şartlarında insanların ne kadar zor para kazandıkları da bir çoğumuzun malumudur. Ailen senin oyunlara para harcamanı istemeyebilir , doğaldır bunun altında maddi bir sebep yatmasa bile en basitinden oyuna çok fazla vakit harcadığını düşündükleri için seni koruma amaçlı engellemek isteyebilirler. Sen ne yapabilirsin ? İlla da para harcayasaksan oyuna kendi imkanını yaratabilirsin. Bu yaz ayında part time ya da bir süreliğine bir yerde çalışarak olur. Böylece kendi kazandığın parayı oyuna yatırırsın hem ailene maddi olarak yük olmamış olursun hemde kimsenin sana söz etme hakkı olmaz. Yaşlarınız nedir bilmiyorum ama o yaşlardayken bizlerde online oyun oynuyorduk ve ailelerimizin tutumu aşağı yukarı hep aynıydı. Bunu kimseyi kırmadan mantık çerçevesi içinde aşmak en doğru olanı olacaktır.

İyi forumlar.

Özet ?

Şu güzelim yazıyı bile baltalamışsın ya ... Kendini troll sanıp üstüne havalı sanıp böyle takılanlara çok gülüyorum forum iyice bozdu eskiden uzaktan izlerdim o yüzden çok farketmezdi de şimdileri üzmeye başladı. Trolllenmiyen başlık kalmadı insanlar bu şekilde bilgide alamıyor yardımda yapmayın gözünüzü seveyim havalı falan olmuyorsunuz.

• zaten bilgisayar bağımlısı olarak görüyolar.

para yatırdığımı yakalamıslardı bi kere.

kumar falan mı oynuyosun yoksa sen kötü sitelere mi giriyosun bu paralarla ?

kendi harçlıklarınla alırsan sıkıntı olmaz. ufak tefek beyaz yalanlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valoran

quote:

Orijinalden alıntı: ozkansen

quote:

Yaş kaç aslan parçası. Ayrıca ben derim ki oyunda kazan oyunda harca.

bu söze kesinlikle katılmıyorum. Oyunlarda da gerçek hayattan zaman gidiyor. Eve gelen temizlikçi 90tl para alıyor 7 saat çalışıyor. Demek istediğim 10.000 rp nin karşılığı ip yi oyunda 7 saatde kazanmak imkansız. Eğer maddi sorun yoksa oyuna para harcamakta hiç sıkıntı yok bence. 1 champ açacağım diye günlerce uğraşmak yerine 1-2 saat çalışmak çok daha iyi olabilü:P.

Gereksiz yere para harcamayı savunmuyorum yanlışlık olmasın.

Günlerce oynayıp oyunu öğreniyorsun. Senin gibi düşünenler de basıyor rpyi sonra biz böyle mağdur oluyoruz.

Araştırsınlar? champ rp ile alınıyor diye problemmi vaR? her champı, ip ile alıp 23434345 maç yapacaklar değiller sonuçta. Oynamadıklarınıda bilmesi gerekiyor. Yoksa takımının veya düşmanının nasıl davranacağını, ne gibi skilleri olduğunu nasıl bilebilir?

• Üniversiteye başlayınca sana kredi kartı veya para verdiklerinde alırsın kardeşim acelen ne .

ama hastalık oluyor her indirimden skin ala ala 3 ayda 200 tl rp çekmişim la .
  • Oyuna para yatıracaksan illaki, aşırıya kaçmadan sadece ihtiyacın olacak kadar yatır kardeşim.. benim bir arkadaşım var yazın babasının yanında çalışıp para kazanıyor ve o paranın tümüyle rp alıyordu.. çocuk oyuna benden 1 ay sonra başladı ama benden çok herosu vardı.. rp ile hiç oynamadığı ve oynamayacağı herolar aldı hep.. abartmıyorum her heroda skini vardı çocuğun.. geçen gün konuştuk ve pişman olduğunu söyledi eğer bu duruma düşecek kadar alacaksan hiç alma daha iyi.. ben bu zamana kadar 150 tl yatırdım oyuna ona bile pişmanım ne kadar gereksizmiş diyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bora09

Oyuna para yatıracaksan illaki, aşırıya kaçmadan sadece ihtiyacın olacak kadar yatır kardeşim.. benim bir arkadaşım var yazın babasının yanında çalışıp para kazanıyor ve o paranın tümüyle rp alıyordu.. çocuk oyuna benden 1 ay sonra başladı ama benden çok herosu vardı.. rp ile hiç oynamadığı ve oynamayacağı herolar aldı hep.. abartmıyorum her heroda skini vardı çocuğun.. geçen gün konuştuk ve pişman olduğunu söyledi eğer bu duruma düşecek kadar alacaksan hiç alma daha iyi.. ben bu zamana kadar 150 tl yatırdım oyuna ona bile pişmanım ne kadar gereksizmiş diyorum..

O yatırdığın 150 TL sayesinde zevk aldıysan hiç de boşa gitmemiş bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: YandankaykılTR

quote:

Orijinalden alıntı: Exceldus

quote:

İyi forumlar.

Özet ?

Şu güzelim yazıyı bile baltalamışsın ya ... Kendini troll sanıp üstüne havalı sanıp böyle takılanlara çok gülüyorum forum iyice bozdu eskiden uzaktan izlerdim o yüzden çok farketmezdi de şimdileri üzmeye başladı. Trolllenmiyen başlık kalmadı insanlar bu şekilde bilgide alamıyor yardımda yapmayın gözünüzü seveyim havalı falan olmuyorsunuz.

Bilerek yaptım zaten.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yaş kaç aslan parçası. Ayrıca ben derim ki oyunda kazan oyunda harca.

bu söze kesinlikle katılmıyorum. Oyunlarda da gerçek hayattan zaman gidiyor. Eve gelen temizlikçi 90tl para alıyor 7 saat çalışıyor. Demek istediğim 10.000 rp nin karşılığı ip yi oyunda 7 saatde kazanmak imkansız. Eğer maddi sorun yoksa oyuna para harcamakta hiç sıkıntı yok bence. 1 champ açacağım diye günlerce uğraşmak yerine 1-2 saat çalışmak çok daha iyi olabilü:P.

Gereksiz yere para harcamayı savunmuyorum yanlışlık olmasın.

Günlerce oynayıp oyunu öğreniyorsun. Senin gibi düşünenler de basıyor rpyi sonra biz böyle mağdur oluyoruz.

Araştırsınlar? champ rp ile alınıyor diye problemmi vaR? her champı, ip ile alıp 23434345 maç yapacaklar değiller sonuçta. Oynamadıklarınıda bilmesi gerekiyor. Yoksa takımının veya düşmanının nasıl davranacağını, ne gibi skilleri olduğunu nasıl bilebilir?

Bi champi oynamak onun skillerini öğrenmekten ibaret değil. İşte bunlar hep tecrübe.

• quote:

Orijinalden alıntı: LaoBaLi

quote:

Benim fikrim o saydıkların bilgisayar karşısında yapılamıyor ve bir aile evladının sosyallesmesini ister elbette ve tv vs gibi seylerden bu tip oyunların zararlı olduklarını goruyor ve okuyorlar boyle dusunmeleri gayet normal ayrıca o yaslarda bu oyuna para verme isinin arkası kesilmiyor kendimden biliyorum son olarak tekrar düşüncen çok saçma

TV'yi tek başına oturup izlersin ama bilgisayar karşısında oturmak asosyal biri olmak anlamına gelmiyo. Zararlı falan da değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thanor

2013 - **** yaparak yaşını bulabilirsiniz.

• benim ailemde karşıdır, çalışıp maaşımı aldığımda gittim istediğim kadar aldim. kendi parani kazan harca.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.