Şimdi Ara

ailem tıp diye kafami yiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
2
Favori
3.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ailem tıp okumami istiyor fakat ben mimarlik okumak istiyorum. Kucuklugumden beri sekiller cizerim , hesaplamalar yaparim , bozuk seyleri tamir ederim

Ben mimarlik okumada kararlıyim. Fakat ailemi su tip konusu hakkinda nasil susmalarini saglayabilirm. Kafami yediler artik dinlemiyorum bile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı benim ailem ama ben Odtü'de bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Babama tıp böyleymiş diyorum yok sen orda okuyacaksın, işin garanti olucak, hayatın garanti olucak, milletin dediğine bakma vs. Neden okumak istemediğimi bile söyleyemiyorum.Beni dinlemiyorlar tercih günü şok olucaklar büyük ihtimal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iseeclearly

Aynı benim ailem ama ben Odtü'de bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. Babama tıp böyleymiş diyorum yok sen orda okuyacaksın, işin garanti olucak, hayatın garanti olucak, milletin dediğine bakma vs. Neden okumak istemediğimi bile söyleyemiyorum.Beni dinlemiyorlar tercih günü şok olucaklar büyük ihtimal.

Zaten artik takmiyorum yani sonucta benim hayatim
    Tıp zaten istesemde yapamam en sevmedigim mesleklerden biri olarak geliyor insanlarla ugrasmak

• sakın istemeyerek tıp a falan gitmeyen.%99 bile değil %100 bırakırsınız.biraz kararınızda ısrarcı olun.aileniz de kör cahil değilse kabul eder tabiki.çok ısrar ederlerse internette gördüm şu şu istemeyerek tıpa gitmiş 3. sınıftan ayrılmış şimdi tekrar sınavı girecekmiş.3 senesi heba olmuş falan derseniz onların da gözü korkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PinusNigr4

sakın istemeyerek tıp a falan gitmeyen.%99 bile değil %100 bırakırsınız.biraz kararınızda ısrarcı olun.aileniz de kör cahil değilse kabul eder tabiki.çok ısrar ederlerse internette gördüm şu şu istemeyerek tıpa gitmiş 3. sınıftan ayrılmış şimdi tekrar sınavı girecekmiş.3 senesi heba olmuş falan derseniz onların da gözü korkar.

Aslinda hic ugrasmicam. Mimarlik okucam zaten ailem birtek konusuyor yani ben her konu acildiginda istemiyorum diyip kapiyorum konuyu
    Ama artik basim şişti

• Turkiyenin genel profili. Çözüm bulunamadı maalesef

• Annesine dava açan çocuk vardı. Olmadı sen de açarsın ne olacak :) .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orclardan dayak yiyen doktorları örnek göster.Yurtdışında yaşasak doktor olabilirim de, ama Türkiyede bir bölgede medeniyet bilmeyen canlılara veteriner olmak istemiyorum de. Anlar baban.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beşiktaş JK -- 29 Ağustos 2013; 23:30:37 >
  • Aileler en iyisini değil en güvenli ve yolu belli olanı tercih eder, normaldir yani. Yakınlarınızda doktor olup durumu iyi olan birileri var sanırım
  • Ailenle beraber 3 idiots filmini izle , ciddiyim bak fikirlerinde değişme olacaktır. Bir dene hele %99 garantili ;)

• ben sizin öneriniz ne diyorum bana "biz mi gidicez kendin seç istersen okuma senin hayatın" diyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: No More Sorrow

Slm beyler
    Ailem tıp okumami istiyor fakat ben mimarlik okumak istiyorum. Kucuklugumden beri sekiller cizerim , hesaplamalar yaparim , bozuk seyleri tamir ederim

Ben mimarlik okumada kararlıyim. Fakat ailemi su tip konusu hakkinda nasil susmalarini saglayabilirm. Kafami yediler artik dinlemiyorum bile

Hocam dinleme boşver sen kendi isteğin doğrultusunda harekete et onlara kulak asma senin hayatın bu kime ne?
  • Ailem top diye kafamı yiyor diye okudum konu başlığını yahu.
    Bence ailen ne derse desin sen kendi istediğin bölümde istediğin yerde oku.Sonra çok pişman olursun ki olan bir sürü kişi var.
  • tıp oku olm napacan mimarlık falan,tanıdık çok geniş bir çevren olmadıktan sonra mimarlıkta sürünürsün ki emin ol tıp kadar zordur okuması da.
  • Tıpdan vazgeçme sebebim:İngilizce okursan 1 sene hazırlık 7 sene okul.İntern olayını tıp okumak isteyenler araştırsın,millet isyan etmiş durumda.TUS en zor sınav diyorlar kazanırsan 4 sene daha eğitim alıyorsun. İlk girişinde kazandık desen 18+11 29 yaşında mezun oluyorsun tam olarak. Ama bu sürede sürekli ders çalıştığın için ve streste olduğun için yıpranıyorsun.Benim gibi işi erken ele almak istiyorsanız dolayısıyla uymuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No More Sorrow

Slm beyler

Ben aynı hatayı yaptım pişmanım hiç uğraşma kendi yoluna git çok ısrar ederlerse benim gibi birini bul konuştur ailenle çok ikna edici olabiliyor.Olmadı özelden telini at ben konuşuyum ailenle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Purone

Aileler en iyisini değil en güvenli ve yolu belli olanı tercih eder, normaldir yani. Yakınlarınızda doktor olup durumu iyi olan birileri var sanırım

Tam tersine doktor olan bir yakınları olsaydı böyle olmazdı.

Türk insanının görüşünde en muhteşem meslek doktorluktur, hayatının tek amacı iyi bir meslek edinmektir, doktorlar zengindir...

Doktorluğun bir altı da mühendisliktir, doktoe olamazsan mühendis olursun. Başka bir şey yoktur zaten, ya doktor olursun ya mühendis.

Okulumda bile sınıfların ayrılma şekli Doktorluk-Mühendislik-Dil şeklinde. Ne beklenir böyle yerden?

• kardeş ben 4. senemde 3. sınıfa başlayan bir tıpçı olarak diyebilirim ki bugun tekrar sınava girsem kesinlikle yazmazdım.bilkent makina halen içimde uktedir.
    onu geç 3 e değil 2 ye başlayacak olsam tekrar sınava girerdim muhtemelen.

şöyle düşün hiç yoktan.ben 8 sene daha öğrenciyim , arkadaşlarım seneye mesleklerine başlayacaklar.
    ben 4 sene daha para kazanamayacağım üstüne dersane falan para harcayacağım , arkadaşlarım seneye para kazanmaya başlayacaklar.birçoğu başladı bile (mühendisliklerde)
    ben 35 yaşına kadar istediğim şehirde yaşayamayacağım.arkadaşlarım direk istedikleri yerde yaşıyorlar hiç ayrılmayacaklar.
  • Ailen Tercih günü geldiğinde ne yazıkki sana danışmayacaklar. Mutlaka tıp yazdıracaklar....
  • Bence kendi istediğini okuman en iyisi olur. Ben de havacılık ve uzay mühendisliğiyle ve tıp arasında çok gidip geldim (ne kadar alakasız), sonunda tıp seçtim ve kararımdan memnunum çünkü bu işin bana uygun olduğunu düşünüyorum. Ama kendi isteğiyle gelmeyen arkadaşlarım da az değil ve gerçekten hayatlarından pek memnun olduklarını düşünmüyorum. Ayrıca, tıp şu an garanti meslek olarak görülüyor, kabul ediyorum ama sen daha sınava bile girmemişsin. En iyi ihtimalle 7 sene sonraki şartlarda doktor olacaksın ki anne babalar genelde günümüzü ve kendi gençlik zamanlarını düşünüp doktorluk çok prestijli, iyi paralı meslek diye bakıyolar - ama ileride çok kötü biyere çıkabilir. Eğer ben tıp okumam diyosan ailene karşı en sağlam argümanların bence bunlar olmalı: +İstemiyorum ++Hekimlere şiddet ve toplumda oluşturulmaya çalışılan hekim düşmanlığı +++Eğitimin git gide kötüleşmesi (Hastaneleri olmayan üniversiteler, öğretim görevlileri eksik üniversiteler, kontenjan artışıyla öğrencilerin amfilere sığamadığı üniversiteler) ++++Sürekli kontenjan artışı ve doktor açığının Hızla azalması +++++ Tus ++++++Sürekli özelleşen sağlık sistemi (Sağlıkta Dönüşüm Planı) +++++++ Zor çalışma koşulları, zorunlu hizmetler, askerlik vesair.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.