Şimdi Ara

Aileden ve Arkadaşlarımdan Ayrılmak Zor Geliyor [CİDDİ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Senmatsu

Bir sene daha hazırlan o kadar zorsa

Aileden ayrılıp kıytırık Kütahyaya gitmek koyuyor.1 sene daha hazırlanmayı yada yurtdışında adam gibi modern bi ülkeye geçmeyi düşünebilirim
  • Yalancilikta master yapmissin yok manken yok vsvsvsv

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MasumKöylü

quote:

Orijinalden alıntı: DogukanPasha

Arkadaşlar tatil bitiyor ne çabuk geçti anlamadık .Ama benim için tatilin bitmesinden önemli bişey var Aileden ve arkadaşlarımdan ayrılmak..Dumlupınar Endüstri Müh. kazandım.Kazanmaz olaydım .Bursada ki gül gibi evimi arkadaşlarımı çevremi bırakıp Kütahyada gibi dandik bi şehirde tek göz odada kalmak istemiyorum.Hayallerimin peşinden koşup oyuncu olmak ve hayatımı yaşamak istiyorum.Ama sanırım Kütahyaya gidip hayatımımı mahvetmeye mecburum.Evet Arkadaşlar düşünceleriniz ve önerileriniz nelerdir ?

oku kardeşim oku, üniversiteyi salaklıklarım yüzünden bıraktım. Şuan it gibi pişmanım, akli dengemi kaybedicem yani artık o derece. Git oku kendini kurtar. Şunuda kafana sok. Bak bana bunlar söylendiği zaman, umrumda olmazdı zamanında. Kimseden hayır yok bunu hiçbir zaman unutma. Benim üniversiteye giderken öyle bir çevrem vardıki akıllara zarar, altımızdan lüx arabalar, etrafımızdan karı kız eksik olmazdı diyebilirim sana açık ve net. Hani şimdi nerdeler? Okul bitti, ortam bitti, herkes yoluna gitti. Yok arkadaşlarımdan ayrılmak istemiyorum yok bilmemne, hiç ama hiç gerek yok böyle şeylere. 7-8 senelik arkadaşımlada 1 ay önce bozuştuk, bak ne arar ne sorar şimdi. O yüzden onlar boş işler. Ha tabi arkadaş var arkadaş var genelleme yapmak yanlış olur, ama herkes çıkar peşinde emin ol. Üniversitedede sana bir tavsiye, erkek arkadaş yapıcam diye yorma hiç kendini, hatta erkek arkadaşın olmasın bile. Sürekli kızlara oyna, onlarla aran iyi olsun hep. Okumak kadar rahat bişey yokmuş ben bu kadar söylüyorum sana, dediklerimi belki anlayamayabilirsin, ama dikkatli ol, kararlarını iyi düşünerek ver. Pişman olacağın şeyler yapma. Gününü yaşamaya bak, geleceğe dair plan yapıp, hayal dünyasında yaşama. Her gününü son gününmüş gibi yaşa üniversitede. Emin ol ordan çıktıktan sonra öyle bi arıyosunki orayı, diyorumya akli dengemi kaybedicem düzelemezsem. Dediklerimin hepsini uygula, kolay gelsin.

saol önerilerini uygulucam.

Senin son durum ne oldu daha iyisindir inş.

• ilk yıl zor gelir adama sonra alışırsın ben ilk başladığım günü dün gibi hatırlıyorum...Sonra laylay lom gelir hayat sana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karaliste -- 4 Eylül 2013; 23:37:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: limosthanatos

ilk yıl zor gelir adama sonra alışırsın ben ilk başladığım günü dün gibi hatırlıyorum...Sonra laylay lom gelir hayat sana...

Kaçıncı sınıftasın
  • ohoo sen benim yerimde olsan intihar ederdin o zaman. liseyi ailemden uzakta okudum 4 yıl. bir tek yaz tatillerinde görüyordum. o bitti üniversite derken 8 yıl ayrı kaldım ailemle şimdi hala ayrıyız alışıyor insan

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Chuckie~

Keşke yerinde olabilsem.

Neden yerimde olmak istersin ?
  • @DogukanPasha

Hocam hayırlı olsun mu diyim yoksa geçmiş olsun mu diyeyim bilemedim

Bende kütahyada yaşıyorum ve en fazla imkanlarımdan dolayı ailemin yanında okumak zorunda kaldım 2 yıllığı bitirdim 4 yıllıktan arkadaşlarımda oldu , öncelikle hayırlı olsun en azından endüstri mühendisliğini kazanmışsın iyi yanından bakabilirsin eğitiminde ilerlemeye bak , aileden ayrılmak biraz zor hele ki tek çocuksan ( bende tek çocuğum) arkadaş çevrende varsa zor olabiliyor fakat şimdi nereden geldiğinede bakmak laızm büyükşehirden geldiysen alışman sanırım biraz zor olacak

Hayallerini ve umutlarını yıkmak istemem ama hayal kırıklığı seni daha fazla yaralamasın diye söylüyorum

Kütahya iyi bir şehir değil ! Gerek havası gerek insanları gerek şehirleşmesi çok kötü gerek gezilecek yerleri sosyal yaşantısı vs nerdeyse hiç yok denebilir gece 11 den sonra hayat neredeyse yok , öğrenciler pek hoş karşılanmaz o yüzden arkadaşlarınla geçireceğin şaşalı hayatı unut , dpü de çok fazla gereksiz insan var ( Genelleme yapmıyorum fakat cidden var) Herkesle arkadaş olma fakat öz arkadaşların olsun , Ne hayaller kurupta gelip hayal kırkılığı yaşıyan arkadaşlarım oldu bunuda unutma vakit geçirmek ve sosyal bakımdan bakarsan belki klüplere yazılabilirsin aktif olan var o şekilde birşeyler yapmaya çalışabilirsin , eğitimden çok fazla birşey bekleme kaliteli bir eğitimi yok pek bir vizyon göreceğini sanmam , dediğim gibi yaşamın tadını tam anlamıyla çıkaracağın bir dönemin olmayacak ama anlaşabildiğin arkadaşlarınla eğer tam kafa dengi olursanız bu durumu ikiniz lehinize çevirebilirsiniz , Kız arkadaş olayına gelirsek becerine kalmış illede olur bence kasmana gerek yok güzel kızlar gelmiyor değil tamamı kezbandan oluşmuyor , özellikle şunu unutma ne kadar sıkı olursan ol arkadaşlarınla , istersen aile ol onlarla o bağ üniversite bitene kadar günün birinde herkes yoluna bakar bu yüzden derslerini asla boşlama , ve bunuda fazla kafaya takma eğer takılacağın veya sormak istediğin olursa yardımcı olmaya çalışırım sana şimdiden kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkdexterness -- 18 Eylül 2013; 3:10:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkdexterness

@DogukanPasha

Hocam hayırlı olsun mu diyim yoksa geçmiş olsun mu diyeyim bilemedim

Bende kütahyada yaşıyorum ve en fazla imkanlarımdan dolayı ailemin yanında okumak zorunda kaldım 2 yıllığı bitirdim 4 yıllıktan arkadaşlarımda oldu , öncelikle hayırlı olsun en azından endüstri mühendisliğini kazanmışsın iyi yanından bakabilirsin eğitiminde ilerlemeye bak , aileden ayrılmak biraz zor hele ki tek çocuksan ( bende tek çocuğum) arkadaş çevrende varsa zor olabiliyor fakat şimdi nereden geldiğinede bakmak laızm büyükşehirden geldiysen alışman sanırım biraz zor olacak

Hayallerini ve umutlarını yıkmak istemem ama hayal kırıklığı seni daha fazla yaralamasın diye söylüyorum

Kütahya iyi bir şehir değil ! Gerek havası gerek insanları gerek şehirleşmesi çok kötü gerek gezilecek yerleri sosyal yaşantısı vs nerdeyse hiç yok denebilir gece 11 den sonra hayat neredeyse yok , öğrenciler pek hoş karşılanmaz o yüzden arkadaşlarınla geçireceğin şaşalı hayatı unut , dpü de çok fazla gereksiz insan var ( Genelleme yapmıyorum fakat cidden var) Herkesle arkadaş olma fakat öz arkadaşların olsun , Ne hayaller kurupta gelip hayal kırkılığı yaşıyan arkadaşlarım oldu bunuda unutma vakit geçirmek ve sosyal bakımdan bakarsan belki klüplere yazılabilirsin aktif olan var o şekilde birşeyler yapmaya çalışabilirsin , eğitimden çok fazla birşey bekleme kaliteli bir eğitimi yok pek bir vizyon göreceğini sanmam , dediğim gibi yaşamın tadını tam anlamıyla çıkaracağın bir dönemin olmayacak ama anlaşabildiğin arkadaşlarınla eğer tam kafa dengi olursanız bu durumu ikiniz lehinize çevirebilirsiniz , Kız arkadaş olayına gelirsek becerine kalmış illede olur bence kasmana gerek yok güzel kızlar gelmiyor değil tamamı kezbandan oluşmuyor , özellikle şunu unutma ne kadar sıkı olursan ol arkadaşlarınla , istersen aile ol onlarla o bağ üniversite bitene kadar günün birinde herkes yoluna bakar bu yüzden derslerini asla boşlama , ve bunuda fazla kafaya takma eğer takılacağın veya sormak istediğin olursa yardımcı olmaya çalışırım sana şimdiden kolay gelsin

Bilgi için saol hocam

Bursada geniş bir arkadaş çevrem vardı tabi Büyükşehir olduğu için Gezilebilcek Oturulabilecek çok çeşitli yerler var .Kütahyaya gelirsek şehir Bir Vazo etrafına kurulmuş gibi geldi etrafı dolaştığımda 3-5 kafe dışında adam gibi yer yoktu .. hafta içimde Kampüste koşturmakla geçti.1 yada 2 dönem dayanmaya çalışacam olmazsa yurtdışı falan imkanlarını araştırcam .Sosyal açıdan bakarsak Dağcılık kulübüne katılmayı düşünüyorum.Kayak takımı varsa takıma katılabilirim bunlar beni biraz oyalayabilir.DPÜ nün başka hangi dallarda takımı olduğu hakkında bilgin varmı bunlar beni bir süre idare edebilir.

• Önemli değil

Yurt dışı imkanın olması lazım , Kuzenim var benim bu sene üniversitede 2.senesi ankarada özel bir üniversitede eğitim görüyor oda endüstri mühendisliği bölümünü okuyor ve 5 aylığına yurtdışında eğitim görebilmek için macaristana gitti pekde zor olmadı başvurdu 3 arkadaş gittiler , daha şimdiden kaynaşmışlar bayağı haraketliymiş işlk önce tanışma partisinde kaynaşmışlar , çoğu erasmusdan gelmiş herkes sıcakkanlıymış yabancılık çekmemişler pek her akşam bir parti düzenleniyormuş her zaman çıkıp dolaşıyolarmış ve daha ilk haftası yanbi ordaki hayat sanırım birazdaha renkliymiş dediği kadarıyla sosyal hayatı bayağı iyiymiş sen yinede bu konuyu bir araştır derim

Dpü de fotoğrafçılık tiyatro sinema vs gibi aktif klüpler tabiki var bunblarada bir bakabilirsin ama dikkatli ol bazıları bazen pasif kalabiliyor dağcılık klübü mevcut hatta bir arkadaşım var şu an orda faceye foto falan koyuyor kamplar falan aktif bayağı grup bi gidip bakabilirsin ama sanırım bildiğim kadarıyla kayak yok , aslında bende yazılıcaktım fakat germiyanda olduğum için birde programımın yoğunluğundan maalesef giremedim ama sen yinede genişçe araştır ,
    arada dpü nün veya dpü itiraf ın (facebook sayfası var kampüsler arası magazin sayfası gibi düşün dedikodular , işte şu çocuktan hoşlandım nerde ? şu gün şu oldu falan vs ) etkinlikleri ve tatil gezileri oluyor tabni ne kadar iyidir tartışılır onları takip et derim yani bhirazda sen çabala hayatını renklendirmek için hatta imkanın olursa yurtdışında eğitim gör bayağı bir faydasını görürsün

Kütahyada malesef dediğin gibi 3-5 kafe zor bulunuyor genelde çoğu kişi semavere takılır çoğu genç ama ortamı fazla iyi değildir ucuz bir yer olduğu için , birde karavan var genelde oturup çay falan içebileceğişn yada gözleme yiyebileceğin genelde gençlerin takıldığı bir kafe , birde inci var genelde buraya biraz parası olan girebilirt diyebilirim tabiki gözün korkmasın istanbul , ankara, bursa vs deki şehişrlerin sosyetik mekanı gibi değil burası onlardaki gibi fahiş bir fiyat vermezsin ama en küçük örenk ajda bardaktaki bir çaya 2tl vermek zorundasın bu saydığım yerler genelde gençlerin gittiği kafeler incinin genel olarak mekanı kütahyaya göre biraz daha iyi ha eğlence tarzı istiyorsan gloria kafe var oreayada gençler takılıyor genelde akşam okul çıkışı burada kızlı erkekli okey , batak veya bilardo vs tarzı oyunlar oynayabilirsin çok iyi bir yer değil ama genelde okul sezonu açılınca gençloer buaraya akın ediyorlar çünkü adam akıllı oyun oynanılacak tek yer burası olduğu için

Ynındada playstation var oraya gidebilirsinm birde şehir dışınbda sera avm var herşeyi yapabileceğin orasıda eh işte tadında kütahya işte bu gençler için en fazla bunlar yapılabilir bursayla kıyaslamak tabiki imkansız büyükşehirin yerini zaten tutmaz ama mümkün olduğu kadare beklentielrini düşük tut bir bursa sakın bvekleme derim

• quote:

quote:

Aileden ayrılıp kıytırık Kütahyaya gitmek koyuyor.1 sene daha hazırlanmayı yada yurtdışında adam gibi modern bi ülkeye geçmeyi düşünebilirim

Sen Kütahya'da karşıma çık ben sana kıytırığı gösteteririm rahat ol sen

• quote:

Orijinalden alıntı: CoS43

quote:

quote:

Sen Kütahya'da karşıma çık ben sana kıytırığı gösteteririm rahat ol sen

Bu kıytırık bir şehir olduğu gerçeğini değiştirmez

• Gec bile kalmissin. 16 yasindayim yurtdisinda tek basima okuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Outsider

Gec bile kalmissin. 16 yasindayim yurtdisinda tek basima okuyorum.

Hangi ülke ?bende bu sene ciddi ciddi düşünüyordum Doların artması planlarımı bozdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazGeyik2 -- 20 Eylül 2013; 19:41:11 >
  • quote:

quote:

Hangi ülke ?bende bu sene ciddi ciddi düşünüyordum Doların artması planlarımı bozdu

Amerika hocam. Hemserimsin hemde. Kutahya yakin, ben 10 bin km uzaktayim, haftasonlari gidemem ailemi gormeye.
  • quote:

quote:

quote:

Amerika hocam. Hemserimsin hemde. Kutahya yakin, ben 10 bin km uzaktayim, haftasonlari gidemem ailemi gormeye.

New Jersey mi :) Amerikada yaşayan tanıdıkların Yüzde 90 ı New Jerseyde . Kütahya konusundada Doğru öyle bir avatajımda var

• quote:

quote:

quote:

quote:

New Jersey mi :) Amerikada yaşayan tanıdıkların Yüzde 90 ı New Jerseyde . Kütahya konusundada Doğru öyle bir avatajımda var

Yok hocam arizonadayim ben.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yok hocam arizonadayim ben.

Hocam Yıllık masrafın ne kadar oluyor Doların 2 Tl olduğunu düşürsek.Colarado State Universty den Yüzde 50 Burs aldım Yıllık Okul ve Yurt 10 Bin dolara okucam gidersem .Ama masraflar Korkutuyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.