Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

Aileden birşey kalmaması ve hayattan geri kalmışlık…

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler öncelikle selamlar, uzun zamandır kafamın içini kemirip duran bir konu hakkında artık dayanamayıp içimi dökmek istedim.Lütfen dalga geçicekler yazmasın.Yaşım 20 bu yaz 21 olacağım Allah’ın izniyle.Sorun şu ki bu yaşa kadar gerçekten hatrı sayılır bir başarım olmadı.Yaşıtlarıma baktığım zaman altında arabası olan mı dersin yanında kız arkadaşı olan mı dersin evi ve arabası olan mı dersin türlü türlüsü var.Ben ise liseden mezun olduktan sonra 2 yıl bir fabrikada çalıştım ve zar zor 200-220k aralığında bir para biriktirebildim.Şuan da ise çevre baskısı üzerine yine lisede okuduğum bölümün üniversitede aynısını okuyorum (2 yıllık).Kız arkadaş zaten hiç olmadı.Bu yaştan sonra olur mu bilmiyorum.Bu da büyük bir sıkıntı.Okuduğum bölümden memnun sayılırım.Ama mezun olduktan sonrası beni çok düşündürüyor.Bu ülkede 0’dan birşey yapmak çok zor.Ailemin hiçbirşeyi yok.Kendimi geçtim en azından kendi evleri olsaydı bir tane kendilerini garantiye alsalardı eğer bende rahat hissetcektim belki kendimi bir nebze.Sigorta günleri bile yok öyle söyliyim.Çevreme baktığım zaman herkese ailesinden bir miras kalmış ufakta olsa.Bizimkilerdense hiçbirşey kalmayacak.Hiç mi yaptığın güzel birşey yok derseniz eğer geçen sene dubaiye gitmiştim gezmeye 3 -4 günlüğüne, birde şimdi bu ay gezmek için yine taylanda gitcem 10 günlüğüne (bunlarda yazdım ama yanlış anlaşılmasın hava atmak için falan değil, zaten bunun dışında güzel hatıram pek yok) Bir bunlar var yani.Benimle aynı durumda olanlar ya da olan tanıdığınız var mı? Ve verebileceğiniz bir kaç tavsiye?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Kral okuduğun bölümden memnun isen yetenekli isen devam etmen olacak dilin varmı bilmiyorum eğer yoksa ingilizce kursuna git paran ile kendine program yap. Kız arkadaşı boşver türkiyede. Senin şuanda yaşın çok iyi her türlü şeyi başarabilirsin. Dediğim gibi ailene de boşver birşey kalmamış olabilir. Dil eğitimini tamamlayıp okuduğun bölümden mezun olur olmaz her türlü çabanla kapağı yurt dışına atacaksın. Sonrası gelecek zaten. Türkiyede kalmayı asla ama asla düşünme. Ben de 25 yaşındayım 4 yıllık mühendislik okuyorum okulumu bilerek uzatıyorum hala mezun olmadım son 8 10 dersim kaldı hayat baydığı için duraksama dönemine girdim. Ailemin evi var şükür kira ödemiyoruz. Ona rağmen ekonomik bunalımdayım çoğu çevrem benden en az 3-5 kat daha zengin aynı senin kaderini yaşıyorum yani. Dediğim gibi tek amacın dilini geliştirip yurt dışına kapağı atmak. Başka hiçbirşey düşünmemen gerekiyor çünkü türkiye daha da kötü olacak...Dinlersin dinlemezsin bir abi tavsiyesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchAndLearnn -- 25 Şubat 2025; 17:45:15 >

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız hocam, yurtdışına yerleşme konusunda geçmişte kötü tecrübelerim olduğu için şuan yurtdışına yerleşme konusunda biraz umutsuzum fakat yine de dil öğrenmeye çalışıyorum.
    Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet 12_3 -- 25 Şubat 2025; 22:12:32 >
  • Kendimizi, akranlarımızla karşılaştırma hatasına çok düşüyoruz, fakat unutmamak gereken bir konu var, o da hepimizin farklı şartlarda, farklı hayatlar yaşadığı.

Hayatınla ilgili yapman gereken tek karşılaştırma, bugünle geçmişin arasında olmalı. Üç sene önce neredeydim, şu an neredeyim... Geri kalanı önemsiz.

• Oğlum 20 yaşında dubai görmüşsün, taylanda gideceksin, cebinde 220k varmış, gayet iyisin çalışmaya devam et. O ev araba yapıyorlar dediklerin batıracaklar parayı ileride rahat ol. Sevgilisi olan bku yemiştir zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki ekmeğe muhtaçsın. 20 yaş nedir ya? 30'a kadar ev alırsın sonra arabada alırsın.

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bi yurtdışı olayı güzel zaten.Herşeyi geçtim bi kız arkadaş olsaydı en azından bu kadar kafaya takmicaktım belki diğerlerini 😃
    Yanıtınız için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    İnşallah dediğiniz gibi olur hocam 🥲

• Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.