Şimdi Ara

Aile soy ağacı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
9.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnternetten araştırmaya kalktım fakat bir sonuca varamadım.
    Merak ediyorum resmi kayıtlı olan en büyük dedelerimi. Soy ağacı çıkartmak istiyorum.
    Böyle merakınız oldu mu yada çalışmalarınız. Sonuca nasıl ulaşabiliriz ?
    İnternette nasıl olacağı ile ilgili yazılar var fakat çok karışık geldi. Bu konuda bilgisi olan paylaşabilir mi ?

• benım soyum sanırım orta anadoluya dayanıyor.Sonra yüksek ihtimalle Girite gittiler sonra Girit elden gidince Izmire döndüler sonra dedem mesleki görevi nedeniyle Ankaraya geldi .Babannem ve onun büyükleri/yakınları Arnavut.Selanikten Bursa'ya ve bir şekilden Bursa'dan Ankara'ya. Anne tarafım Da Orta Anadoludan. Soy agacımı bılmıyorum tam olarak
  • Bende çok kafa yormuştum zamanında ama bir çözüm bulamadım.Bende çok merak ediyorum.
  • Nüfus müdürlüğüne gidiyorsun böyle bi isteğin olduğunu belirtiyorsun.Sana çıktı halinde veriyorlar.

dipnot : Çıkartmadım ama yapanlarla konuştum ve araştırdım hepsinin ortak cevabı yukarıdaki gibiydi.
  • http://www.nvi.gov.tr/BilgiEdinme,Bilgi_Edinme_Kisi.html

Nufus müdürlüğünün şöyle bir forumu var. Doldurdum isteğimi beyan ettim. Bakalım ne cevap gelecek. Cevap olumlu olursa burada paylaşırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: battı fish yan Gøing

Nüfus müdürlüğüne gidiyorsun böyle bi isteğin olduğunu belirtiyorsun.Sana çıktı halinde veriyorlar.

dipnot : Çıkartmadım ama yapanlarla konuştum ve araştırdım hepsinin ortak cevabı yukarıdaki gibiydi.

Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan evvel de Osmanlı zamanında böyle kayıt tuttma işi yapılıyormuş sanırım. Nufus kayıdı gibi. Eski kimlikler mesela Atatürk'ün osmanlı kimliği nufus müdürlüklerinde asılır panolarda görmüşsünüzdür onun gibi eski yazı yazar büyükçe epey...
    Bu tür eski kayıtların devlet arşivinde tutulduğunu okudum. Ne kadar eskiye gidebiliriz acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 4 Aralık 2008; 2:14:30 >
  • istenen belgelere aile soy agacı yazdım olur mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BABA VE OĞUL (ÇİVİ HİKAYESİ)
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Peacifullord

istenen belgelere aile soy agacı yazdım olur mu?

Ben de o şekilde yazdım.
    Ailemde nufusa kayıtlı ilk kişi de olabilir diye ekledim.
  • sagol
  • (;
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ferfecir

quote:

Orjinalden alıntı: battı fish yan Gøing

Nüfus müdürlüğüne gidiyorsun böyle bi isteğin olduğunu belirtiyorsun.Sana çıktı halinde veriyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan evvel de Osmanlı zamanında böyle kayıt tuttma işi yapılıyormuş sanırım. Nufus kayıdı gibi. Eski kimlikler mesela Atatürk'ün osmanlı kimliği nufus müdürlüklerinde asılır panolarda görmüşsünüzdür onun gibi eski yazı yazar büyükçe epey...
    Bu tür eski kayıtların devlet arşivinde tutulduğunu okudum. Ne kadar eskiye gidebiliriz acaba.

Bu yazdığına bi cevap vereceğim ama ne kadar kaale alırsın orası senin seçimin :

Bu soyağacı çıkartma işini konuştuğum biri şöyle demişti, normal de osmanlı taraflarına derinlemesine soyu göstermiyorlar çıktıda, fakat bizim tanıdık vardı o tümüyle çıkartmıştı demişti bi büyüğümüz.(çekik gözlü orta asya akrabalarına kadar baya köklü)

Yani memurun keyfi de önemli sanırım.Yazdıklarımı maksat bilgin olsun diye yazdım mantıklı-mantıksız / gerçek-kolpa orasına birşey diyemem.

• Bende bir başvuruda bulundum bakalım nolacak
  • Herşeyde olduğu gibi bu konuda da torpil diyorsun.

(:
  • bi tane program vardı tc kimlik nonu giriyordun ordan kayıtlı bütün akrabalarını çıkartıyordu, ben 1889 doğumlu büyük dedeme ulaştım oda herhalde memur olduğu için kayıtlardaydı onu dışında o zamanlarda nerdeee köyde yaşayan adamın nufusu bile yoktu alioğlu bilmem kim, velioğlu vs. vs. diye birbirlerine sesleniyorlardı?
  • Babama sordum bizim büyük büyük dedelerimizden birisi rize de ilk müslüman olan papazlardanmış
  • nüfus kağıtlarında babam halası ile evlenmiş gözüküyor allahtan kadın ölmüşte başımıza bi iş gelmiyor

ben olsam onlara güvenmem
  • Selanikliymişim..
  • quote:

İnternetten araştırmaya kalktım fakat bir sonuca varamadım.
    Merak ediyorum resmi kayıtlı olan en büyük dedelerimi. Soy ağacı çıkartmak istiyorum.
    Böyle merakınız oldu mu yada çalışmalarınız. Sonuca nasıl ulaşabiliriz ?
    İnternette nasıl olacağı ile ilgili yazılar var fakat çok karışık geldi. Bu konuda bilgisi olan paylaşabilir mi ?

hayırdır hemşo soyundan şüphe falan mı ediyosun
  • quote:

http://www.nvi.gov.tr/BilgiEdinme,Bilgi_Edinme_Kisi.html

Nufus müdürlüğünün şöyle bir forumu var. Doldurdum isteğimi beyan ettim. Bakalım ne cevap gelecek. Cevap olumlu olursa burada paylaşırım.

o cevap senin torunlarina gonderilir artik
  • quote:

Orjinalden alıntı: Önemli Türk Büyüğü

quote:

http://www.nvi.gov.tr/BilgiEdinme,Bilgi_Edinme_Kisi.html

o cevap senin torunlarina gonderilir artik

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.