Şimdi Ara

Aile hekimleri ne iş yapar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pek aile hekimine gitmiyorduk ailecek aslında. Tek gitme sebebimiz çocuklarımın aşı ve boy kontrolü içindi. Allah var bi kerede antibiyotik yazdırmak için gittik. İşten cikarildikta sonra doğal olarak bütçesini düşünüyor inisan her ne kadar sağlık olsa dahi. Tabiki de büyük ve önemli vukularda gözüm para tanımaz gerekirse özel hastanelere bile gideriz. Gittikte zaten. Ama basit bir grip için değmez dedim. Neyse küçük çocuğum basit ama uzun bir geciriyordu. 15 gündür devam ediyor. Pek ilaç kullanmam. Ballı limonlu su ve ilyadin yeterli oluyordu. Bu biraz uzun sürünce ve oksuruk te olunca çocuğu bi götüreyim baksın dedim. Doktor hanım önce şikayeti sordu sonra çocuğun atletinidoymadın kucağımda olmasını istedi. Tabi biz alışmız soymaya. Aletini de soyduk. Doğal olarak hem sırttan hem önden ölçmesini bekliyoruz. Doktor yuzumuze bakıyor. Ben atletli dedim deyince tekrar giydirdik. Bi sirtini yokladı bi de ağzına baktı. Basit bir grip dedi bogazi hafif kizarik dedi. Daha ön taraftan da bakin dememe kalmadan aklıma önce kulağı geldi. Kulağına da bakabilirsiniz dedim. Burda çocuklar için yok dedi cihaz ve evde aferin veya pedif en varmı duye sordu. Bu muhabbetten sonra çıktık.

Ben mühendisim essek gibi sürekli çalışır ve araştırırkene bu arkadaşların bu kadar basit bir muayene yapmaları zoruma gidiyor. Ya bi insan çocuğun kilosunu boyunu on taraftan ciğerlerini tüm uzuvlarinı kontrol etmez mi. Oturuyorlar orda kös kös ya ellerinde telefon yada İnternette sörf. Şunu de abi. Şu ilaçları kullanin şu kadar gün sonra geçmezse tekrar gelin. Yada devlet hastanesine gidin. Benim ve herkesin gördüğü bu aile hekimleri ilaç yazmaktan başka bi işe yaramiyorlar. Ya devlet teskilatlı bir aile hekimi ocağı kuracak yada kaldirsinlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aile hekimliği doktorlar için darbe resmen hiç bir geliştirici yanı yok(Gördüğüm kadarı ile varsa yapmaları gereken uygulamalar bilmiyorum.) zamanla o kadar okumuş olan doktor paslanıyor bizimkisi göz damlası için kanser ilacı diyordu kadına resmen açıklamak zorunda kaldık internetten bu göz ilacı hanım efendi kanser değiliz göz yorgunluğu için kullanıyoruz diye

Birde mesai bitmeden çıkıyorlar sadece bunlar değil devletin bir çok kurumunda mesai den yarım saat hatta bir saat önce çıkma olayı var vatandaş gelince sistem yok yarın gelin vb. bahaneler uyduruyorlar çok ciddi teşkilatlanma problemi var bu ülkenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 3 Mart 2018; 13:30:46 >
  • Her işin vasıflı ve vasıfsız elemanı var maalesef. Memnun değilsenizhttps://enabiz.gov.tr/ adresinden e-devlet üzerinden giriş yaparak 4000'den az hastaya bakan herhangi bir sağlık ocağında ki aile hekimine kaydınızı 3 ayda bir kereye mahsus olmak üzere aldırabilirsiniz.
  • Cross Marian kullanıcısına yanıt
    Bahsettiginiz yani aile hekimini değiştirme olayimi hocam?

• Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Bizim doktorun mesaisi 3te bitiyormuş. Doktor olan yakınlarım var. Bu insan günde bir sürü hastaya bakarken bu doktorların kaderlerine bırakılması şahsen beni üzüyor. Acaba onları da üzüyor mu bilemem. Ama bildiğim kadarıyla bu aile hekimi tus sınavında sağlam puanı var. Bi bakayım hatta.

• Hastanin su ilaclarim bitmis yazsana dedigi ilaclari yaziyor. Bir nevi sekreterlik yapıyorlar

• Rumpelstilzchen kullanıcısına yanıt
    Bu da güzelmiş. Bu hizmet mi simdi devlet açısından. İlginçmiş valla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: redsock

Bahsettiginiz yani aile hekimini değiştirme olayimi hocam?

Evet. Eğer ki etrafınızda aile hekiminden memnun olan varsa ve o aile hekiminin de 4000 hasta kotası dolu değilse marketten seçermiş gibi aile hekiminizi değiştirebilirsiniz.
  • Eğer yanlış bakmadiysam ;

Cerrahpasa aile hekim puanı 62089 genel kontenjan 2

Cerrahpasa çocuk doktoru puanı 64607 genel kontenjan 5

Bu rakamlar 2017 için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.