Şimdi Ara

Aile evi vs yurt (Tıp) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

geçen yıl bu forumda bir tıp okuyan arkadaşla denk geldim. asla ezber yapmadığını konuları öğrendiğini söylemişti. ve bu şekilse kolay geçtiğini.

bence bu tarz kişi sayısı 100 kişide 2-3 ancak tır. geri tepeleme ezber yapar. bende anatomi gördüm. körü körüne ezberlemezsen mümkün değil işin içinden çıkılmıyordu. bizdeki beşerinin daha kolayı idi tabi. mesela pataloji dersi diye bir kötülük vardı. öğrenmenin mümkünatı yok. saf ezber istiyor. 25 hastalığı ancak kelime kelime ezberlemiştim. geri yoktu. ezber yapma kabiliyeti olmayınca uzak durmak gerek. ben biraz geç ayıktım bana göre olmadığını.

• Ben aile evinde 1 sene kaldım tavsiye etmiyorum. Ama tıp için değebilir aile evi. En rahat benim diyen aile evi ile bir yerden sonra adamı bitiriyor.

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

Yani bir de işin şu tarafı var ki sürekli çalışman gereken bir fakültede aile evinin çok büyük avantajı var. Benim çekincem hem aile yeri geldiğinde çok baskı yapabiliyor hem de şehirde sosyal olanaklar sıfır olduğundan zamanla sıkılır mıyım diye düşünmüyor değilim. Yani çok sosyal biri de değilim ancak bir aktivite yapmaya kalktığında hiçbir şey bulamıyorsun.

• yurtta kalmak özellikle ilk yıl çok zorluyor ama insan alışıyor, alıştıktan sonra da kolay olmuyor tabii ki ama en azından yıpratıcılığı azalmış oluyor.

bana kalırsa üniye başladım hayatım değişmeli, biraz hayatı öğreneyim, bakış açım değişsin diyorsan şehir dışı yazmalısın çünkü akademik olarak çok büyük farklar olmasa da kişilik gelişiminde çok fark yarattığını düşünüyorum. bazen aile evinde okuyanlara imrenerek baksam da aile evinde okumak ne kadar esnek olursan ol bir noktada lisede nasılsan aynı düzenin devam etmesi gibi geliyor. yani belki yükün çok az olacak, sadece okuluna odaklanacaksın ama o öğrenci hayatı hissiyatından, hayatında büyük değişiklik olması durumundan mahrum kalacaksın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bulunduğunuz şehir, gideceğiniz şehir, yurdun kalitesi, evinizin kalitesi gibi çok faktör var.
    Bunları fayda-zarar bakımından terazide tartmanız lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para varsa sehir dışı
    Yoksa biraz daha ucuz bir sehir disi veya aile evi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maviplanet kullanıcısına yanıt
    Marmara yurt Antep aile evi hangisi sizce

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • e101 E kullanıcısına yanıt

aşırı idealist isen, direk yurt dışı hedefin varsa marmara. 1sene zorunlu hazırlık var marmara da dersler çoğunluk ingiliz ceymiş. her yıl zorunlu proje varmış. mış da mış. İstanbuldaki açık ara en zor tıp marmara.

illa şehir dışında olmak sa niyetin izmir 9 eylül var, eskişehir var. marmarada yurt ortamı nasıldır ki. en nihayetinde istanbul. ve en karmaşık şehir. 9 eylül buca daydı sanırım. gayet cıvıl cıvıl ve sakin izmirin güzel bir yeri. bura da eskişehir de çok kolay değiller ama zaten çok kolay diye bir şey yok. her okulun zorlukları farklı. önemli olan adapte olmak.

bizdede seninkine benzer bir durum var. 5k sıralama var. gazi, ege ve çapa rahat geliyor. ama omü yani samsun bize 1.5 saat mesafede. öğrencinin eve yakın olması büyük avantaj. ama öğrencinin evinde okuması tarif edilemez bir ekstra avantaj. ailen anlayışlı ve aranız iyi ise hiç düşünme bile. ben mezuna kalacaktım. ailem baskıcı idi. sırf rahat sigara içemem diye ilk sene kazandım çok da sevmediğim bir okulu okudum. ama şimdiki aileler evlatlarına baskı yapmıyor.

gaziantep e geçen sene ilk yerleşen öğrencinin sıralaması 4398 miş. demekki sizden daha yukarı olanlar da evinde okumak için tercih etmiş. ama yök atlasta bir şey dikkatimi çekti.

toplam öğrenci sayısı 1474 gaziantep tıp ın. 2023-24 sezonunda ki mezun sayısı 152.

marmarada öğrenci sayısı 1604 mezun sayısı 264

omü de 1550 öğrenci 224 mezun. şimdi marmara çok zor deniyor ama mezunlara baktığımızda en az mezunu gaziantep vermiş oransallarsak. 240 civarı mezun vermesi gerek okul/yıl ortalamasına göre. en iyisi maramara bu orantı işinde. gaziantepin kendi içinde ekstra sebepleri de olabilir. mesela geçen seneye denk gelen kural değişikliği yapılıp o sene aşırı tekrara kalan olmuş olada bilir yada okul gereğinden fazla zor da olabilir.

mesela omü geçme notu 70. millet ilk duyunca beyninden vurulmuşa dönüyor. ama final geçme notu 60. pdö sistemi ile komite not ortalamanı yüksek tutup işi finale bırakmadan geçmeye dayalı. biraz disiplinle çalışınca 80 ile geçenlerde az değilmiş araştırdık.

size tavsiyem antep tıp ın geçme kalma sistemini ve zorluk durumunu bir araştır derim. madem oralısın bi okula git. illa hastanede 4 ve 5. sınıf öğrencileri vardır. onlar ile konuş.

not; 9 eylül öğrenci sayısı 1961 mezun olan 305. bak burada mezun sayısı baya iyi. ama 9 eylül dede pdö sistemi var. zor değil bu sistem ama bizim eğitim sistemimize çok ters olduğundan bize tuhaf geliyor.

• e101 E kullanıcısına yanıt

akredite olan okul nasıl iptal olsun ki. şu var, biz mezun olandan sonra okulumuz akredite belgesi aldı ve biden sonraki mezunlar daha şanslı mezun oldu. ama bir kere akredit olununca sonradan neden çıksın. bence çıkmaz.

gazi de bence çok da abartılacak bir okul değil. ve gereksiz zor bence.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.