< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
![]() |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Cahil olan sensin senin gibi zır cahile çok ayrıntılı yazmaya gerek yok ben sana olacağı kısaca özetleyim her istediğini yapmaya alışmış hükümet kendi isteği olması için diretecek baskı yapacak ama karşılarında uluslararası firmalar olduğu için çok muhatap alınmayacak ve bunun sonucunda hükümet rest çekecek yasaklar yaptırımlar derken olan oyunculara olacak. |
|
|
|
Ben bu uzun açıklamadan, ceza kesebileceğimiz bir temsilci arıyoruz şeklinde bir sonuca ulaştım... He bir de zamanla yasaklayacağız tabi, bu ilk adımda yasaklayıp tepkiyi üzerimize çekmeyeceğiz demişler alt metin olarak... |
|
İntel i5 2500k - MSI P67A-GD65 - G.Skill RipjawsX 2x4gb - Asus GTX970 STRIX - SAMSUNG HD1002SJ - Cooler Master HAF 932 Advanced - Seasonic X-750 PSU Thermalright Cogage True Spirit - Acer S232HLABID monitor - Razer DeathAdder 3500Dpi - Razer Goliathus Speed edition Steam id : serhat_katliam Origin id : Ectilase |
|
Biri iddia ortaya atıyorsa bilgisi varsa onun paylaşması bana daha makul geliyor. 3 paragraf yazıyı sadece bu soruyu sormak için yazmadım ki sadece Steam kart mevzusu için 1 soru sordum? 2 satır yazı yazmak sana zor mu geldi yoksa? YT mevzusuna gelirsek tamam doğru hatırlıyormuşum, evet YT pek çok kez kapatıldı ama kısa sürede açıldı. Senin dediğin gibi yıllarca kapalı kalmadı, kısa sürede açıldı. Hatta bu zırt pırt kapatıp açılması olayı iyice tiye alınmıştı. O dönemleri iyi hatırlıyorum. İddialar şuydu (iddia diyorum o zamanlar hiç araştırmamıştım çünkü) Atatürk hakkında abuk sabuk terbiyesizce şeyler yayınlanıyordu, haliyle YT o videoları kaldırmadığı için erişime engellenip duruyordu. O videolara hiç denk gelmeyip hiç de araştırmak için uğraşmamıştım ama o zamanki eleştiriler de şuydu: YT biz vatandaşlara engelleniyor ama o içerikleri Türkiye'de yaşayan vatandaş dışında herkes görüyor, bunun deve kuşu kafayı kuma sokup hiçbir şey yokmuş gibi davranılmasından hiçbir farkı yok. Eh bu eleştirinin de bir haklılık payı vardı neyse. Bu erişime engelleme yöntemi basit bir DNS ile bile hemen halledilebiliyordu ve yasaklar hiç problem olmuyordu. Erişim engeli katmanı öyle basitçe aşılıyordu o yüzden teknolojiden zerre anlamayanlar dışında hiçbir zaman sorun olmamıştı. Ek ktunnel, vtunnel, host dosyası değişiklikleri ve VPN'lere değinmiyorum bile. Ben YT kapatıldığı zamanlar hiçbir erişim engeli konusunda sorun yaşamamamıştım. Ama günümüzde teknoloji, platformlar, web epey değişti. Günümüzdeki erişim engeli katmanı daha sert ve platformuna göre çok ciddi sorun çıkarabiliyor tüketici nezdinde. Twitter konusundaki denetleme mevzuları 2014'lere kadar gitmiyor, çok daha geç oldu bu temsilcilik sıkıştırmaları. O zamanlar sosyal medya ve TV kanalları günümüze göre çok daha özgürdü, hükümet tarafında bu kadar baskı yoktu bence sen bazı şeyleri karıştırıyorsun. Şimdi ChatGPT'ye sordum ve aşağı yukarı doğru hatırladığım üzere 2020'lerden sonra başlamış. Sosyal Medya yasası 2020'de yürürlüğe girmiş. Mart 2021'de talep iletilmiş X'e. Reklam kaldırma cezaları, X'in oyalamaları derken 2024 Mayıs'ında temsilci atamış. Yani epey geç. Öyküsünün 2014 yani 10 sene öncesine kadar gittiğini hiç sanmıyorum. Ama özellikle bu 2016 ve sonrasında düşünülmüş olabilir çünkü AKP hükümeti sosyal medyaya şu tv yayınlarına müdahale edebildiği gibi edemiyordu. Hükümet bir örgütlenme istemiyor, kendi propagansasının hüküm sürmediği bir alan istemiyor tabii böyle düşününce o tapelerin öncesine de gider bu iş. Evet Viki Türkiye sayfası yıllarca kapalıydı ama erişimi ufak bir alan adı değişikliğiyle dahi giriş sağlanabiliyordu. Orada da yine bir deve kuşu gibi kafayı kuma gömme durumu olsa da tepki tepkidir tabii. Viki yıllarca kapalı kaldı bu arada. Daily mevzusunu bilmiyorum. Doğrudur. Zaten kullandığım yok. Roblox nedir nasıl bir oyundur bilmem ama çocuklar arasında epey popüler olduğunu biliyorum sadece. O yüzden Roblox'taki yasak durumları hakkında sadece 2. el bilgilere sahibim. Jahrein kendinde çok emin bir şekilde diyor ki mesela Roblox pedofili yuvası ve oyunun yaratıcıları bu durumu düzeltmek için hiçbir şey yapmıyorlar, farkındalar ama yapmıyorlar diyor. Demesine göre TC yetkilileri 3 kez Roblox'a ihtar çekmişler buna rağmen tınlamamışlar. Onun dışında tartıştığı diğer yayıncının şimdi adını unuttum Roblox yine ABD'de birkaç eyaletten dava yemiş ve başka ülkelerden de davalar varmış. Durum buysa iddialar doğruysa Roblox mevzusunda hükümetin bastırması doğrudur. Ama zaten Roblox Steam gibi dijital bir oyun dağıtımcısı platform değil kendi oyununu kendi dağıtıyor diye biliyorum. Sitesine girince oyunu indirme seçeneği çıkıyor. Wattpad namını eleştiri bombardımanlarıyla birlikte çok duydum ama hiç bir kez olsun bakmadım. Discord mevuzu panelcilerle patladı. Sonra işte yok çocukları zorbalıyorlar filan diyerek en sonunda engel getirdiler. Ülke burada bir tepki getiriyorsa ok ama bir azınlık vakaya bakarak çocukları burada zorbalıyorlar diyerek oyuncular için önemli bir platformu yasaklamak yine bana doğru gelmiyor. Her kuşu sevdin bir leylek mi derler adama. Ben sana sokaklarda bundan 1000 kat daha fazla zorbalama olduğunu söyleyebilirim. Ahmet Minguizzi'yi, Atlas'ı Discord'çular öldürmedi. 50000 suçluyu toplumun içine geri salan bir anlayış ve bunların sonuçları varken Discord'daki zorbalanan birkaç çocuğa bakıp yasaklayın bunu demek bana dibine kadar samimiyetsizce geliyor. Kaldı ki kötü niyetli insanlar Discord'u yine kullanabilir ya da başka bir platforma geçebilir. Olan yine Türkiye'deki Türk kullanıcısına oluyor. Zorlukla engelle boğuşan, yine cezalandırılan Türk kullanıcısı oluyor yani. Bir an önce açılmalı, Discord'a getirilen yasak mesela zamanında YT'a getirilenden misliyle faha katı. Akıllı telefonlardakş uygulamaları için konuşuyorum. Tiktok Türkiye'de yasaklanmadı. Zaman zaman siyasi olaylar sebepleriyle bant daraltması oldu ama o da Tiktok'a özgü değildi. Instagram yasaklandı ama 9 gün sonra şak diye açıldı. Discord bundan milyon kez daha faydalı ve gerekli bir uygulama ama işte Instagram'ı kullanan çok fazla akepeli ve buradan kazanç sağlayan birileri olunca fazla şey yapmamışlar. Ekonomiden veya başka şeylerden şikayet edenler olduğunda insanlara "vatan millet" edebiyatı yapan bir akepeli influencer Instagram erişime engellendiğinde kendi ekmeğinden olacak diye ne ağlamıştı, yok yasaklar şöyle, yok ekonomimize zarar verir filan. Demiyor benim gibi gereksizler güzel para kazanıyorduk bu gereksiz platformdan da ekonomi zart zurt goygoyu yapıyordu. 🙂 Dijital oyun platformları, Discord gibi iletişim araçları gereklilik, önem, işlev ve temizlik bakımında Tiktok ve Instagram gibi boş beleş platformlara bin basar ama işte hangi güruhun o platformu ne kadar kullandığı önemli oluyor işte. İşte yargı hukuk bağımsızlığını filan geçeceksin. X platformu mesela sosyal medya yasasından 4 yıl sonra yasaya uydu, onun torpili neydi, daha mı çok akepeli ve aktroll'ün orayı kullanıyor olmasıydı? Hikaye yani neyse. Ekşi Sözlük'ün 2-3 sene önceki yasaklanmasını diyorsun. Ekşi Sözlük'ün yasaklanmasının temsilcilikle filan hiçbir ilgisi yok bu arada. Ekşi'nin ofisi Türkiye'de zaten, yeri belli adresi belli. Oradaki mevzu 2023 Şubat Depremi'nde kullanıcılardan birileri TC yetkililerinin yardımlarının ulaşmadığı konusunda bir şeyler söylemiş. Ben başta terör propagandası muhabbeti sanıyordum da gerekçenin absürtlüğünü unutmuşum. Mevzu bu, bu kadar. Yani hükümet şunu bir ifade özgürlüğü olarak bile kabul edemiyor -ki bu yardım mevzusundaki sorunları sadece Ekşi'dekiler söylemiyordu- yalan haber, dezenformasyon da demek saçma olur çünkü Ekşi Sözlük bir haber ajansı değil, öyle bir iddiası da olmadı ve yazan kişiler de editör veya admin değil, dümdüz kullanıcı. Yine absürtlüğün bir diğer tarafı BTK ilgili sayfayı spesifik olarak engelleyebilirler siteyi anında komple engellemesi. Siteyi çok hızlı kapatmışlardı millet ne olduğunu anlamadı bile, sitenin avukatları ne olduğunu öğrenmeye çalışıyordu filan. Ekşi'nin bu sebeple erişime engellenmesi saçmalıktı, gerekçe daha da saçmaydı. İşte benzer saçmalıkları dijital oyun platformlarında da yaşar mıyız endişesi var. İnsanların alım gücü düştü, dışarı çıkmak masraf, gezmek tozmak masraf. En basit en ucuz olan eğlence arayışlarına giriyorlar ve oyunlar da bunlardan biri. Mesele çoluk çocukluk mesele değil. Evet onlar dünyanın sonu gelmiş gibi hissedebilir ama insanların mutluluğunun çalınması, tadının tuzunun kaçması, çünkü kısıtlanıp durması meselesi. Ayrıca bunalrı sadece çoluk çocuk kullanmıyor, yetişkin epey insan var. Discord'u çok fazla yetişkin kullanıcı kullanıyor çünkü bir iletişim aracı en başta. Oyunları oynayan insanların pek çoğu da yetişkin. Dünkü oyun oynayan çocuklar nesiller büyüdü işe girdi yetişkin oldu ama halen oyun oynuyor. Bu oyun oynama denilen şey yaşa bağlı ve yaş ilerledikçe biten bir şey değil. Bu dizi veya film izlemek gibi bir şey. Hobi gibi bir şey yani. Sen oyun oynamıyor olabilirsin, bunları kullanmıyor olabilirsin ve bu yüzden yasaklanıp yasaklanmamazı da zerre umrunda olmayabilir ama umrunda olan insanlar var. Bence oyun oynamayan, oyunlara ilgisi olmayan insanalr yorum yapmamalı. Çünkü epey dışlayıcı yazıp çiziyorlar, mesajlarında bütün iticiliğiyle bana dokunmayan bin yaşasın benciliği etrafa yayılıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Tutmayınız içinizde biraz destek olayım Biz hiç bir zaman yasaklardan yana olmadık. Aksine yasakları kaldıran bir parti olduk. Yaptıklarımız bu söylediklerimizin kanıtı yaptıklarımızdan gurur duyuyoruz. Parti ismi vermeme gerek yok diye düşünüyorum. |
|
AMD9800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / MSI 5080 Triox OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingfox93 -- 13 Şubat 2026; 13:53:06 > |
|
|
Kendini bilmez ebeveyn sorumsuzluğu, fatura herkese kesiliyor. Daha 2 gün önce kuzenime series x aldım Kurdum , doğumu 2011 yaptım ve bir çok oyun zaten yaşından dolayı satın alınamıyor. Bu dönemde gençlerin işi çok zor. Karşılarına aldıkça kendileri kaybeden olur. |
|
For someone who was never meant for this world, I must confess I'm suddenly having a hard time leaving it. Of course, they say every atom in our bodies was once part of a star. Maybe I'm not leaving... maybe I'm going home
GATTACA |