Şimdi Ara

AI devrimi: Apple’ın kendi yapay zekasını geliştirdiği ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AI devrimi: Apple’ın kendi yapay zekasını geliştirdiği ortaya çıktı
    Aylardır gittikçe büyüyen bir “yapay zeka savaşı” söz konusu. Neredeyse tüm firmalar bu savaşta yeni bir cephe açarak yapay zekayı bir şekilde kendilerine entegre ediyorlar ancak ilginç ve şüpheli bir şekilde Apple bu konuda oldukça sessiz kaldı. Bu sessizlik ise kısa bir süre önce bozuldu: Apple’ın ChatGPT benzeri bir yapay zeka sohbet robotu üzerinde çalıştığı bildiriliyor.



    Apple, kendi AI aracını geliştiriyor



    Belirtilenlere göre Apple mühendisleri araç setine “AppleGPT” adını verdiler ancak, büyük dil modeli (LLM) Google’ın JAX çerçevesi kullanılarak oluşturulduğu için esasında “Ajax” olarak adlandırılıyor. Kaynaklar, Apple'ın proje üzerinde çalışan birden fazla ekibi olduğunu ve bir ekibin de potansiyel gizlilik endişelerini gidermeye adandığını belirtiyor.



    Ayrıca Bkz.Meta ve Microsoft, Llama 2 yapay zeka modelini piyasaya sürdü: İşte tüm detaylar



    Bununla birlikte Apple’ın bu sohbet robotuyla ne yapacağı tamamen belirsiz. İsmi açıklanmayan bir kaynak Bloomberg'e önümüzdeki yıl daha fazla ayrıntıyla birlikte resmi bir duyuru beklediklerini söyledi. Ek olarak önümüzdeki ay Apple, dönemsel finansal raporunu açıklayacak ve burada Ajax’ın izlerine dair ipuçlarının görülmesi bekleniyor.



    Öte yandan Apple CEO’su Tim Cook, bir süre önce yaptığı açıklamada üretken yapay zekanın şirketin "yakından baktığı" bir şey olduğunu söylemişti. Bu bilgilerin Cook’un söyleminden sonra gelmesi de dikkatleri çekiyor. Ayrıca belirtilenlere göre Apple’ın yapay zekadan sorumlu John Giannandrea ve yazılım mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi bu girişime liderlik ediyor. Giannandrea başlangıçta Siri'yi ve makine öğrenimi yeteneklerini denetlemek için işe alınmıştı.




    Kaynak:https://www.engadget.com/apple-is-reportedly-developing-its-own-generative-ai-chatbot-to-rival-chatgpt-174507671.html







  • Bu firmayı tanıyorsam pytorchla eğitir sonra mucidi gibi çıkar ortaya. Aslında 90larda ilk bunlar temelini atmış falan olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 20 Temmuz 2023; 11:20:54 >
  • Siri ile yapay zeka birleşince ki bunun birleşimi ve atılımını, çok güzel paketleyip, mevcut eksikleri kapatıp, son kullanıcıya sunduklarında; yine birileri çıkıp diyecek ki, ilk defa bulunmuş gibi apple sunum yapıyor. Yıllardır aynı terane. Son kullanıcı deneyimi neyse, akılda kalan odur. İlki kimin yaptığı benim gibi son kullanıcıyı ilgilendirmez. Ben faydalanma dereceme bakarım. Bana hiçbir faydası dokunmayacak bir özelliği janjanlı pakete sarıp sunmanın manası yok.

  • başkaları yaparsa balon Apple yaparsa devrim. tapıyorsunuz Apple'a

  • Iron man filmindeki jarvise adım adım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple bu tür eklentileri ekosistemine entegre etme işini diğer firmalardan çok daha iyi yapıyor. İlk olmayacağı kesin, fakat ilk düzgün kullanıcı deneyimi olacak ve devrim diye duyurulacak.

  • Siri bile döneminin AI’siydi zaten

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Her firma kendi algoritmasını oluşturarak yapay zeka oluşturabilir elma yaptı diye en iyisi anlamına gelmez Google Asistan bence elmanın Siri'sinden daha başarılı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adige_Chale -- 25 Temmuz 2023; 15:23:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.