Şimdi Ara

ahirete inanmayanlar bu durumu nasil acikliyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
2
Favori
5.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aynen onu dedim kendini buna inandırabiliyorsan cidden tebrik ederim seni. Dediğin gibi bu dünyada yerine gelmediğini düşündüğün adaletin öldükten sonra başka bir dünyada yerine geleceğine inanmak, burada çektiklerinin karşılığını öldükten sonra kat be kat alacağını düşünmek müthiş bir huzur verir psikolojik olarak
    Bendeki sorun şu ki mantıken doğru olduğunu düşünmediğim ikna olamadığım şeylere kendimi inandıramıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawbreaker

enfal 39
    nisa 76
    tevbe 29
    tevbe 5
    bakara 216
    nisa 71
    nisa 84
    enfal 65

bu ayetlerde savaşılmasını emredilenlerin bozgunculuk çıkaranlar fitne peşinde olanlar olduğunu cidden anlamıyor musunuz işinize mi gelmiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hchinaski

quote:

enfal 39
    nisa 76
    tevbe 29
    tevbe 5
    bakara 216
    nisa 71
    nisa 84
    enfal 65

bu ayetlerde savaşılmasını emredilenlerin bozgunculuk çıkaranlar fitne peşinde olanlar olduğunu cidden anlamıyor musunuz işinize mi gelmiyor?

iyi de neden savaşırsın ki başka , herhangi bir konuda anlaşamazsan savaşırsın.
    Her konuda anlaştığın kanka dediğin adamla tartışıyor musun durduk yere ?

Kaldı ki uzun uzun ayet yazmadım ancak bu verdiğim 7-8 örneğin çoğunda size saldıranlara karşılık verin değil dinini kabul etmeyenlere karşı savaşın diyor
  • quote:

aynen onu dedim kendini buna inandırabiliyorsan cidden tebrik ederim seni. Dediğin gibi bu dünyada yerine gelmediğini düşündüğün adaletin öldükten sonra başka bir dünyada yerine geleceğine inanmak, burada çektiklerinin karşılığını öldükten sonra kat be kat alacağını düşünmek müthiş bir huzur verir psikolojik olarak
    Bendeki sorun şu ki mantıken doğru olduğunu düşünmediğim ikna olamadığım şeylere kendimi inandıramıyorum.

Neden inandım dostum biliyormusun çünkü inanmamak aslında kargaşayı doğuracaktı yani düşünsene insanların topluca dünyada adaleti aradıklarını bende mantıksal olarak düşündüm ki dünya inanmamak için çok mantıksız aslında.Benim sana nacizane tavsiyem şudur ki öleceğiz be hocam neden acı bir doğruyu mantığım sayesinde takip edeyim ki ? Eğer ölüm bir sonsa huzurlu ve mutlu gitmek isterim eğer ki değilse tanrımla hesaplaşmak isterim.Ama şunu da belirtmek isterim Tanrıya inancımın tam olmasının bir sebebide bu kadar düzensizliğin kendiliğinden oluşamayacağına inanmam.Tanrı insanlara bilerek acı veriyor sanki.Felsefi olarakta acı veriyor,bedensel olarakta acı veriyor,yaşamsal olarakta acı veriyor ve bunu bilerek yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Just Tarih

quote:

Neden inandım dostum biliyormusun çünkü inanmamak aslında kargaşayı doğuracaktı yani düşünsene insanların topluca dünyada adaleti aradıklarını bende mantıksal olarak düşündüm ki dünya inanmamak için çok mantıksız aslında.Benim sana nacizane tavsiyem şudur ki öleceğiz be hocam neden acı bir doğruyu mantığım sayesinde takip edeyim ki ? Eğer ölüm bir sonsa huzurlu ve mutlu gitmek isterim eğer ki değilse tanrımla hesaplaşmak isterim.Ama şunu da belirtmek isterim Tanrıya inancımın tam olmasının bir sebebide bu kadar düzensizliğin kendiliğinden oluşamayacağına inanmam.Tanrı insanlara bilerek acı veriyor sanki.Felsefi olarakta acı veriyor,bedensel olarakta acı veriyor,yaşamsal olarakta acı veriyor ve bunu bilerek yapıyor.

Öncelikle ateist değilim hatta agnostik bile değilim ancak bazı şeylerin insan psikolojisini rahatlatmak çok zora düştüğünde intihar etmesini engellemek gibi sebeplerle söylenmesi ihtimalinin de yadsınamayacak kadar yüksek ihtimal olduğunu düşünüyorum.
    Adam var fizyolojik olarak nikotin bağımlısı diyelim bunun kendi kendine telkinle (sigarayı bırakırsam sağlık açısından faydası olur diye) bırakma ihtimali var mı var, başaran var mı var. Ama cidden tebrik edilmesi gerekir bence o yüzden tebrik ettim seni

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Madem ahiret var, niye dindarlar adam olduruyor, din icin savas cikarip din icin cinayet isliyorlar? Bu durum da garip degil mi?

Diger dunya inanci zayiflar icindir. Gucu yetmeyince esprideki gibi diger tarafta kral olacagina inanarak kendisini rahatlatir.

şu ezber lafları bi bırakın artık ya. hala insanların davranışları üzerinden sistem eleştirisi yapmaya devam ediyorsunuz. kurandan adam öldürmenin savaş çıkarmanın mübah görüldüğü tek bir ayet göster inanmayı bırakacam hadi bakalım.

Din allahin oluncaya kadar savasin.

Kayit islemlerine ne zaman baslayalim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Madem ahiret var, niye dindarlar adam olduruyor, din icin savas cikarip din icin cinayet isliyorlar? Bu durum da garip degil mi?

Diger dunya inanci zayiflar icindir. Gucu yetmeyince esprideki gibi diger tarafta kral olacagina inanarak kendisini rahatlatir.

şu ezber lafları bi bırakın artık ya. hala insanların davranışları üzerinden sistem eleştirisi yapmaya devam ediyorsunuz. kurandan adam öldürmenin savaş çıkarmanın mübah görüldüğü tek bir ayet göster inanmayı bırakacam hadi bakalım.

Namaza yaklasmayin.

aaa allah namazi yasaklamis bak sen su ise

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

ben şunu anlamıyorum , atıyorum Hülagü han emevileri perişan etti atlarına çiğnetti diyorsam hiç lafı dolandırmadan eğip bükmeden aslında çiğnetmeyecekti hepsini bağışlayıp ceplerine de biraz harçlık koyacaktı ama atı elinden kurtuldu o panikte öldü zavallı emevi halifesi falan demem.
    1 değil 2 değil 8 tane ayet örnek verdim çoğuda savunma savaşı değil dini yayma adına savaşın anlamına geliyor, bana deseler ki o dönem dini yayabilmek için şart olan bir durumdu vs hiç itiraz etmeyeceğim aslında

• hchinaski kullanıcısına yanıt
    Gerisini de sen yaz gorelim. Farkli mi imis?

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    lawbreaker kullanıcısına yanıt

5.53'ten itibaren izleyebilirsiniz.
  • Bizim evdebi saatvar ve benimle konuşuyor. Ben diyor inanmam. Neye diyorum. O da zamanın ben olduğum gerçeğini.

Ahirete inanmayanların açıklamaları bakımından saati yapıp zamanı bunun içine dercedip bu zaman değildir demeleri örnek verilebilir.

Saati yapıp zaman bununla gosterilir deyip sonradan da t birimli bi şeyi gösterme ve saatteki zamanı inkar ahireti inkar gibidir.

Ahiri yani sonu olan şeyi sonsuz bi algıymış gibi yaşayan bi algının kendisinin ahiri denen olumu bi son kabul etmemesi ahiret anlayışını reddir. Zaten dirilmiş zaten yaşam bulmuş inkarı bunlara değil olume olan bi yapı olumu ve ondan kotusunu açıklamak bakımından bi ilah bulabilecekler mi?

Bence hayır.

Soz ucar yazi kalir. Kiminin de o kadar video icin vakti yoktur, ineternetini harcamak istemez. Buraya yazili olarak koy ki hemen okuyup cevap verebilelim.

Tabi bir de kendi fikirlerin ile tartisma yonunde bir adim atmis da olursun.

yahu yazdığınız herşey birbirinizden kopyala yapıştır sürekli internette dolaşan ateist geyikleri. 10 yıldır felsefe bölümünde takılıyorsam daha farklı birşey görmedim hep aynı kara propaganda ve yalanlar üzerine kurulu ithamlar. ve sen kendi fikirlerin üzerinden tartış diye serzenişte bulunuyorsun

videodaki kadın agnostik bir yahudi ve kuranı ezberler üzerine değil bilinçli bir şekilde okumuş birisi. madem vaktiniz yok sözlerini aynen yazıyorum:

"Ya da şu kötü şöhretli ayeti ele alalım. Kafirlerin öldürülmesi hakkında olanı. Evet öyle söyleniyor ama çok özel bir durum için. Savaşın ekseriyetle yasak olduğu kutsal şehir mekkenin beklenen fethi için. Ve öldürme izni çeşitli niteliklerle sınırlandırılmış şekilde geliyor. Mekkedeki kafirleri öldürmelisiniz şeklinde değil. Ancak sadece onlara verilen mühlet dolduğu zaman ve eğer sadece aranızda başka antlaşma yapılmamışsa ve eğer sadece onlar kabeye girmenizi engellemeye kalkarsa ve eğer sadece ilk saldıran onlar olursa onları öldürebilirsiniz. Ve o zaman bile Allah merhametlidir ve bağışlayıcıdır ve bu yüzden de en güzeli kimseyi öldürmemenizdir."

Hadi diyelim biz müslüman türkler sizin dediğiniz gibi kuranı hep çıkarlarımıza göre yorumluyoruz ondan arapların bile anlamadığı anlamlar çıkarıp islamı şirin göstermeye çalışıyoruz. Kadın agnostik yahudi o da mı bizim yaptığımızı yapıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Bizim evdebi saatvar ve benimle konuşuyor. Ben diyor inanmam. Neye diyorum. O da zamanın ben olduğum gerçeğini.

Ahirete inanmayanların açıklamaları bakımından saati yapıp zamanı bunun içine dercedip bu zaman değildir demeleri örnek verilebilir.

Saati yapıp zaman bununla gosterilir deyip sonradan da t birimli bi şeyi gösterme ve saatteki zamanı inkar ahireti inkar gibidir.

Ahiri yani sonu olan şeyi sonsuz bi algıymış gibi yaşayan bi algının kendisinin ahiri denen olumu bi son kabul etmemesi ahiret anlayışını reddir. Zaten dirilmiş zaten yaşam bulmuş inkarı bunlara değil olume olan bi yapı olumu ve ondan kotusunu açıklamak bakımından bi ilah bulabilecekler mi?

Bence hayır.

Yani bu algının kabul etmemesi ahiret anlayışını reddetmemiz manasına geliyorsa kafirim diyecem sana göre görmedimki kafir olayım.

Yav hocam bizim kafamız almıyo bunları niye yazıp kafamızı karıştırıyosun bu sefer sitem edecem sana

• Just Tarih kullanıcısına yanıt
    Odinin kainatı yaratması meselesinde bi şeyler yazdım. Anlaşılmayacak şeyler değil.

Ondan sonra bu konuya da değiniriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Odinin kainatı yaratması meselesinde bi şeyler yazdım. Anlaşılmayacak şeyler değil.

Ondan sonra bu konuya da değiniriz.

Senin halinde olmayan biri nasıl anlayacak bunları sen biraz farklı enstrümanı çalıyosun hocam
  • Just Tarih kullanıcısına yanıt
    Alice harikalar diyarında, denizler altında yirmibin fersah, cin ali gibi soft kitapları da tavsiye edebiliriz. Kuran biraz ağır geldi.

Dediğiniz gibi bi ben anlıyorum.

Baskalarini bilemem ama ben kendi dusuncemi yazarim. Kopyala yapistir yapmam. Eger benzer dusunce ortaya cikmissa bu ortak aklin urunu olur.

Kadinin yorununa gelirsek, o da bizim gibi soyluyor iste. Ozel sartlar dedigi neredeyse her durum. Bak mesela aranizda anlasma yapilmadiysa oldurun demis. Muhtemelen o anlasma adamlarin kendi sehirlerini teslim etmesi uzerine olacak. Eee adamlar da buyurun sehir sizin olsun demeyecegine gore is yine oldurune geliyor. Yalan mi?

yanlış yorumluyorsun. o uzun cümledeki antlaşma, süre, sadece onların saldırması vs hepsi ayrı ayrı durumu değil bunların tamamının oluşması durumunda savaşı mübah gösteriyor. günümüze uyarlarsak atıyorum ruslar gelecek boğazları ele geçirecek bizim gemileri oraya sokmayacak ve savaş gemileriyle istanbulu bombalamaya başlayacak. türkiye ne yapar bu durumda insan öldürmek kötü diyip teslim mi olacak? kuranda sadece bozgunculuk çıkaran kafirlere karşı ve haksız yere birini öldüren için öldürmek mübah kılınmıştır. ve bu durumlarda bile öldürmemek tavsiye edilmiştir. gerisi zandan öteye gitmez.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.