Şimdi Ara

ahirete inanmayanlar bu durumu nasil acikliyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
2
Favori
4.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hchinaski kullanıcısına yanıt
    Dinin asıl kaynağı miti. Dindarlara göre din çürümüş ve bozulmuştur. Ama özünde -hiçte bu özü bilmeyiz ya- okadar muthiş bir şeydir ki traştan sonra yüze sürülesidir.

    Ben söyleyeceğimi çok açık biçimde söyledim. İnsan sınırı olmayan bir şeye DEĞER VEREMEZ. Çünkü sınırı olmayan bir şeyin azalamamasından ötürü onu tüketmeninde bir sınırı yoktur. Daha açık konuşayım, cebinde sınırlı miktarda para varsa bu parayı olabildiğince en iyi şekilde harcamaya çalışırsın. Sınırsız miktarda para varsa harcama konusunda paraya önem vermezsin. Aynı şey zaman içinde geçerli. Yaşayabileceğin sınırlı miktarda zaman varsa bu zamanı olabildiğince iyi bir şekilde harcamak istersin. Ama yaşayabileceğin zaman sınırsız ise zamana değer katamazsın. Kıt kaynaklar değerlidir yani. Sınırsız olanlar değil.

    İslam insan ruhunun hep varolacağını dolayısıyla ölümün bir son olmadığını savunmazmış gibi birde kusursuz bir ötedünya vaadinde bulunur. Kusursuz ötedünyanın yanında seninde söylediğin gibi tiksindirici, kusurlu, gelip geçici dünyanın ne önemi kalıyor? Ben bir dindarla oturup konuştuğumda dünyayı itin oturma organına sokuyor ve yaşamdan çok ölüme güzellemeler düzüyor ise senin dediklerine kim inanır? Kaldı ki kusursuz dünyaya kavuşma yolunda ölüm bir araç ise ölümü sevmemek mümkünmü sizin bakış açınızla?

    Ben sabahtan akşama kadar karımı dövüp sonrada çıkıp desem ki "ben karımı çok seviyorum" bunun doğruluğu bulunmayan bir cümle olduğu çok açık olurdu. İslamın inanç ve öğretilerinin hepsi ötedünya üzerine kuruluyken bu dünyaya değer katması beklenemezdi zaten. Dolayısıyla "bak şu yazıyor dolayısıyla islam dünyayı sevmeyi öğütler" gibi sözler içi boştur. Çünkü islamın öğretileri bu hayata değer verme ve anlam katma önünde engeldir.

    Dünyaya ancak dünyanın kendisiyle anlam katılabilir ve hayata ancak hayatın sonlu olduğu gerçeği ile değer verilebilir. Ölümden sonra kusursuz bir dünyanın ve kusursuz bir hayatın olduğuna inanan kişinin bunu anlaması zordur elbet.

    Kapitalizme laf atma liberteryen damarım kabarıyor. İnsanların yaşam standartlarını en çok yükselten sistem kapitalizm değil mi? İnsanların kimliklerinden ziyade işine olan faydalarını önemseyerek ayrımcılığı umursamayan kapitalizm değil mi? Bireylerin kişisel faydalarını kolektif faydaya çevirtebilen nadir sistemlerden biri kapitalizm değil mi? Zenginliği talebi en çok karşılayana aktararak meritokrasi oluşturan kapitalizm değil mi? İnsanları değişime ve gelişime iten ve bunu para ile ödüllendiren kapitalizm değil mi? Dinler insanlığa tam olarak neyi katmış ki böyle bir söylemde bulunabiliyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberte von Skepticus -- 10 Haziran 2017; 12:30:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Liberte von Skepticus kullanıcısına yanıt
    dinin asıl kaynağı heralde miti olacak. tabi miti neye göre yorumladığına bağlı. ben marksist olmaya karar versem marksizmi karl marks'tan öğrenirim günümüzdeki işlemeyen komünizme ya da bunu çıkarları için kullanan komünistlere bakıp aa bu çok saçma demem mesela.

    evet islam bu dünyayı araç olarak görür ama hiçbir zaman değersizleştirmez. yine aynı hataya düşüp din için kendini patlatan andavallara ya da karısını döven öküzlere bakıp değerlendirme yapma lütfen. dinin insana ne kattığına gelince yine söylediğim gibi dinin ceza sistemi, insanların birbirlerini gözetip ihtiyacı olana yardım etmesini öğütlemesi dünya hayatını düzenleyen mükemmel yasalar bana göre. allah insanlardan mallarını biriktirip saklamamalarını, sayıp durmamalarını ister, malınızdan ihtiyacı olana vermedikçe iman etmiş olmazsınız der. yine trafikte, sokakta magandalık yapıp annesinin babasının binbir türlü fedakarlıkla yetiştirdiği, hayalleri olan bir çocuğun katilinin devlet tarafından hapiste milletin vergileriyle beslenmesini tavsiye etmez. bunun gibi örnekler dinin insanlığa çok şey katabileceğinin basit örnekleri.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hchinaski

    iyi de aynı şeyi kendiniz de yapıyorsunuz. kafanızda olmayan bir din sistemi oturtmuşsunuz ona göre yorumluyorsunuz hep. bugün ölecekmiş gibi ahiret için hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için çalış mantığındaki din dünyayı değersizleştirmiş mi oluyor? dinde suçlulara verilen cezalara bakıyorsun bir de günümüz adalet sistemine, bu dünyaya değer veren, insanı korumaya, hayatını kutsallaştırmaya yönelik olan kesinlikle dini sistem olarak görülüyor. keza dinin dünyadaki adaletsizliği, gelir eşitsizliğini bitirmeye yönelik tavsiyelerine bakıyorsun yine kesinlikle kapitalist sistemden çok daha fazla insana ve hayatına değer veren sistemin din olduğu görülüyor. tabi burda dinin kendi kaynağından bahsediyorum sözde hacı hocaların yorumlarından ya da sözde dini yaşayan müslümanların uygulamalarından değil.

    Dostum, bu yazdığın çok sıkıntılı bir yorum olmuş. Müsadenle bir hukukçu olarak açıklayayım.



    Ceza hukukundaki müeyyidelerin modern hukukta başlıca amacı caydırıcı ve ıslah edici olmaktır. Yıllarca süregelen tecrübelerden görülmüştür ki ne kıstasa kıstas ne de idam cezaları caydırıcı olamamıştır, üstelik yüksek hata oranıyla da idam cezası geri dönülemez bir sona yol açmıştır. Bununla beraber yine failin karakteri ve işlediği isnat edilen suç ile karakterinin arasındaki illiyet bağı da önem kazanmıştır. Zira her suç failin özünde farklıdır.



    Bu sebeplerle uzun zaman önce ortaya çıkmış dini öğretilerdeki hukuku uygulamak, suç oranını azaltmadığı gibi, suçluyu ıslah etmeye ve topluma kazandırmaya da yönelik değildir. Oysa adam öldürme fiili mücbir sebeple işlenebileceği gibi, taksir ya da kanunda cezai müeyyideyi arttıracak ağırlaştırıcı sebepleri de içinde bulundurabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Starin kullanıcısına yanıt
    şimdiki sistemin bir caydırıcılığı varmış gibi konuşuyorsunuz. suçluyu ıslah etmek topluma kazandırmak suçun mahiyetine göre değişir. sevdiğiniz birinin sorumsuzca ve ahmakça ölümüne neden olmuş birisi için ıslah edelim topluma kazandıralım şeklinde düşünüyorsanız birşey diyemem. ama adalet ve caydırıcılık bunun üzerinden değerlendirilemez. tatlısu hümanistliği olur bu olsa olsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Just Tarih


    quote:

    Orijinalden alıntı: lawbreaker


    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Tarih

    Dinler bence çok yararlı çünkü dünyayı katlanılabilir bir yer yapıyor gerçekten o yüzden diyorum ya,

    Yaradılış olarak bilimin fikirlerini,saçmalarını dinleyip boşa acı çekmektense,

    bir dine inanmak en iyi şey bence.

    İnsanlar sonuç olarak ölecekler neden mutlu yaşamayalım ki yalanda olsa ?

    ama böylesi daha güzel diye inanamazsın ki bir şeye

    inanırım neden inanmayım yaşayacağım 50-60 yıl neden kendime acı vereyim ?

    sizinki doğru olsa siz hiçliğin acısını çekeceksiniz adaletsizliklerden dem vuracaksınız.

    ben ise mutlu bir şekilde yaşayacağım.

    Motivasyonunuz gerçekten buysa inanmak yerine uyuşturucu da kullanabilirsiniz. İkisinin arasında bir fark yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Tarih


    quote:

    Orijinalden alıntı: lawbreaker


    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Tarih

    Dinler bence çok yararlı çünkü dünyayı katlanılabilir bir yer yapıyor gerçekten o yüzden diyorum ya,

    Yaradılış olarak bilimin fikirlerini,saçmalarını dinleyip boşa acı çekmektense,

    bir dine inanmak en iyi şey bence.

    İnsanlar sonuç olarak ölecekler neden mutlu yaşamayalım ki yalanda olsa ?

    ama böylesi daha güzel diye inanamazsın ki bir şeye

    inanırım neden inanmayım yaşayacağım 50-60 yıl neden kendime acı vereyim ?

    sizinki doğru olsa siz hiçliğin acısını çekeceksiniz adaletsizliklerden dem vuracaksınız.

    ben ise mutlu bir şekilde yaşayacağım.

    Motivasyonunuz gerçekten buysa inanmak yerine uyuşturucu da kullanabilirsiniz. İkisinin arasında bir fark yok.

    Uyuşturucu toplum ahlakı olarak kabul görmüyor + sağlığıma zararı dokunabilir onunda üstüne insanlarla ilişkilerimi bozar.

    Din bana zarar vermeden beni mutlu ediyor işte önemli olanda bu :)




  • Sayın dostlar şu dünyayı bir düşünün din olmasaydı olacak kargaşayı bir düşünün fakirleri,aç kalanları düşünün eğer din olmasaydı dünya yaşanamaz biryer olurdu fakir kalanlar haklarını insanları öldürüp kargaşa çıkararak alırdı.İsteyen inansın isteyen inanmasın fakir insanın ahlakı dindir.Din olmassa ahlakıda olmaz ateist dostlar keyfinize bakın o yüzden propaganda yapmayın.Sizin içinde rahat bir yaşam işte.
  • Görüyorum ki ahiret inancı dünyayı değersizleştirir denilmiş. Ama ahiretteki halinizin dünyadaki durumunuza bağlı olduğu unutulmuş.



    İslam dininin kuralları kaybolmamıştır. Bahsedilen bazı insanların yaptığı yanlışların dine mâl edilmemesidir. Beşer şaşar.



    Hayata hayatın kendisiyle anlam katamazsınız. Anlamsız olur. Bir anda burda olduk ve yok mu olacağız yani? Ateizm hiçbir şeyi açıklamadığı gibi her şeyi de imkansız denilen ihtimallere bırakır. Tamamen 'şans' eseri burdayız ve gidicez. Hiçten gelip hiçe mi gideceğiz? Mantıklı gelmedi.



    Caydırıcılık konusunda da katilin 5 yıl yatıp çıkması caydırıcı oluyor da öldürülmesi nasıl caydırıcı olmuyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötü insanın acı çekmesini herkes ister ama ateistler ile teröristler aynı cezayı alıyorsa adaletten bahsetme lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hchinaski

    şimdiki sistemin bir caydırıcılığı varmış gibi konuşuyorsunuz. suçluyu ıslah etmek topluma kazandırmak suçun mahiyetine göre değişir. sevdiğiniz birinin sorumsuzca ve ahmakça ölümüne neden olmuş birisi için ıslah edelim topluma kazandıralım şeklinde düşünüyorsanız birşey diyemem. ama adalet ve caydırıcılık bunun üzerinden değerlendirilemez. tatlısu hümanistliği olur bu olsa olsa.

    Şu anki sistemin caydırıcılığı ve ıslah işlevi başka tartışma konusu. Ancak iyi olarak adlettiğiniz doğal hukuk kurallarının modern toplumda yeri olmadığı sosyolojik bir gerçek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem ahiret var, niye dindarlar adam olduruyor, din icin savas cikarip din icin cinayet isliyorlar? Bu durum da garip degil mi?



    Diger dunya inanci zayiflar icindir. Gucu yetmeyince esprideki gibi diger tarafta kral olacagina inanarak kendisini rahatlatir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Just Tarih kullanıcısına yanıt
    Iskandinav ulkeleri tam da bahsettigin gibi dinsiz yasiyor. Ama en huzurlu yerler orada.



    Tabi su son multeci olup oralari batirmak isteyen dindarlar disinda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Just Tarih kullanıcısına yanıt
    anlatamadım sanırım, bak şimdi koyu Fenerbahçelisin sana biri diyorki sana senede 20 milyar vericem ama gsli olacaksın , adamın 20 sini alırsın hatta gs maçlarına bile gidebilirsin ama içinden asla gsli olamazsın demek istediğim bu.
    Yani senin mantığın öldükten sonra hayata , din göndermiş bir yaratıcıya vsvs inanmıyorsa amaaan böyle düşünüp neden kendimi zora sokucam buna inanırsam kendime acı vermeden yaşarım diye bir durum söz konusu olmaz ki. Ben bunu becerdim içten inanmamama ragmen kendimi buna inandırdım huzura erdim diyorsan yolunu öğretirsen memnun olurum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Just Tarih


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Tarih


    quote:

    Orijinalden alıntı: lawbreaker


    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Tarih

    Dinler bence çok yararlı çünkü dünyayı katlanılabilir bir yer yapıyor gerçekten o yüzden diyorum ya,

    Yaradılış olarak bilimin fikirlerini,saçmalarını dinleyip boşa acı çekmektense,

    bir dine inanmak en iyi şey bence.

    İnsanlar sonuç olarak ölecekler neden mutlu yaşamayalım ki yalanda olsa ?

    ama böylesi daha güzel diye inanamazsın ki bir şeye

    inanırım neden inanmayım yaşayacağım 50-60 yıl neden kendime acı vereyim ?

    sizinki doğru olsa siz hiçliğin acısını çekeceksiniz adaletsizliklerden dem vuracaksınız.

    ben ise mutlu bir şekilde yaşayacağım.

    Motivasyonunuz gerçekten buysa inanmak yerine uyuşturucu da kullanabilirsiniz. İkisinin arasında bir fark yok.

    Uyuşturucu toplum ahlakı olarak kabul görmüyor + sağlığıma zararı dokunabilir onunda üstüne insanlarla ilişkilerimi bozar.

    Din bana zarar vermeden beni mutlu ediyor işte önemli olanda bu :)

    Dinin kendisi bizzat toplumun ahlakını bozuyor. Ayrıca fazla kullanımda en az uyuşturucu kadar beyni tahrip edebilme yeteneğine sahip. Zaten dinlerin doğası gereği, birine mensup olduğunuzda (komünizm, faşizm gibi modern dinler de dahil) da diğerlerine tavır almak durumunda kalıyorsunuz. Bu da insan ilişkilerinizi doğal olarak etkiliyor.

    Dolayısıyla dinin vadettiklerinin size verdiği sahte mutluluk ve düşünce limiti de fark etmeseniz de size en az uyuşturucu kadar zarar veriyor. Bu açıdan bir farkları bulunmuyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Tarih


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Tarih


    quote:

    Orijinalden alıntı: lawbreaker


    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Tarih

    Dinler bence çok yararlı çünkü dünyayı katlanılabilir bir yer yapıyor gerçekten o yüzden diyorum ya,

    Yaradılış olarak bilimin fikirlerini,saçmalarını dinleyip boşa acı çekmektense,

    bir dine inanmak en iyi şey bence.

    İnsanlar sonuç olarak ölecekler neden mutlu yaşamayalım ki yalanda olsa ?

    ama böylesi daha güzel diye inanamazsın ki bir şeye

    inanırım neden inanmayım yaşayacağım 50-60 yıl neden kendime acı vereyim ?

    sizinki doğru olsa siz hiçliğin acısını çekeceksiniz adaletsizliklerden dem vuracaksınız.

    ben ise mutlu bir şekilde yaşayacağım.

    Motivasyonunuz gerçekten buysa inanmak yerine uyuşturucu da kullanabilirsiniz. İkisinin arasında bir fark yok.

    Uyuşturucu toplum ahlakı olarak kabul görmüyor + sağlığıma zararı dokunabilir onunda üstüne insanlarla ilişkilerimi bozar.

    Din bana zarar vermeden beni mutlu ediyor işte önemli olanda bu :)

    Dinin kendisi bizzat toplumun ahlakını bozuyor. Ayrıca fazla kullanımda en az uyuşturucu kadar beyni tahrip edebilme yeteneğine sahip. Zaten dinlerin doğası gereği, birine mensup olduğunuzda (komünizm, faşizm gibi modern dinler de dahil) da diğerlerine tavır almak durumunda kalıyorsunuz. Bu da insan ilişkilerinizi doğal olarak etkiliyor.

    Dolayısıyla dinin vadettiklerinin size verdiği sahte mutluluk ve düşünce limiti de fark etmeseniz de size en az uyuşturucu kadar zarar veriyor. Bu açıdan bir farkları bulunmuyor.

    Toplumların ahlakı yoktur kaygıların söylediğin temelliyse önce palavraları inkar etmelisin toplum kavramının olduğu yerler gelişememiş mekanlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 10 Haziran 2017; 23:25:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zodion


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Tarih


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Tarih


    quote:

    Orijinalden alıntı: lawbreaker


    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Tarih

    Dinler bence çok yararlı çünkü dünyayı katlanılabilir bir yer yapıyor gerçekten o yüzden diyorum ya,

    Yaradılış olarak bilimin fikirlerini,saçmalarını dinleyip boşa acı çekmektense,

    bir dine inanmak en iyi şey bence.

    İnsanlar sonuç olarak ölecekler neden mutlu yaşamayalım ki yalanda olsa ?

    ama böylesi daha güzel diye inanamazsın ki bir şeye

    inanırım neden inanmayım yaşayacağım 50-60 yıl neden kendime acı vereyim ?

    sizinki doğru olsa siz hiçliğin acısını çekeceksiniz adaletsizliklerden dem vuracaksınız.

    ben ise mutlu bir şekilde yaşayacağım.

    Motivasyonunuz gerçekten buysa inanmak yerine uyuşturucu da kullanabilirsiniz. İkisinin arasında bir fark yok.

    Uyuşturucu toplum ahlakı olarak kabul görmüyor + sağlığıma zararı dokunabilir onunda üstüne insanlarla ilişkilerimi bozar.

    Din bana zarar vermeden beni mutlu ediyor işte önemli olanda bu :)

    Dinin kendisi bizzat toplumun ahlakını bozuyor. Ayrıca fazla kullanımda en az uyuşturucu kadar beyni tahrip edebilme yeteneğine sahip. Zaten dinlerin doğası gereği, birine mensup olduğunuzda (komünizm, faşizm gibi modern dinler de dahil) da diğerlerine tavır almak durumunda kalıyorsunuz. Bu da insan ilişkilerinizi doğal olarak etkiliyor.

    Dolayısıyla dinin vadettiklerinin size verdiği sahte mutluluk ve düşünce limiti de fark etmeseniz de size en az uyuşturucu kadar zarar veriyor. Bu açıdan bir farkları bulunmuyor.

    Toplumların ahlakı yoktur kaygıların söylediğin temelliyse önce palavraları inkar etmelisin toplum kavramının olduğu yerler gelişememiş mekanlar

    Kültürle şekillenmiş toplumsal bir ahlak elbette ki vardır. Bunu inkar etmek saçmadır. Bu, evrimsel olarak da bir gerekliliktir.

    Peki bu iyi midir, kötü müdür? Bu bambaşka bir tartışma konusu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Zodion


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Tarih


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Tarih


    quote:

    Orijinalden alıntı: lawbreaker


    quote:

    Orijinalden alıntı: Just Tarih

    Dinler bence çok yararlı çünkü dünyayı katlanılabilir bir yer yapıyor gerçekten o yüzden diyorum ya,

    Yaradılış olarak bilimin fikirlerini,saçmalarını dinleyip boşa acı çekmektense,

    bir dine inanmak en iyi şey bence.

    İnsanlar sonuç olarak ölecekler neden mutlu yaşamayalım ki yalanda olsa ?

    ama böylesi daha güzel diye inanamazsın ki bir şeye

    inanırım neden inanmayım yaşayacağım 50-60 yıl neden kendime acı vereyim ?

    sizinki doğru olsa siz hiçliğin acısını çekeceksiniz adaletsizliklerden dem vuracaksınız.

    ben ise mutlu bir şekilde yaşayacağım.

    Motivasyonunuz gerçekten buysa inanmak yerine uyuşturucu da kullanabilirsiniz. İkisinin arasında bir fark yok.

    Uyuşturucu toplum ahlakı olarak kabul görmüyor + sağlığıma zararı dokunabilir onunda üstüne insanlarla ilişkilerimi bozar.

    Din bana zarar vermeden beni mutlu ediyor işte önemli olanda bu :)

    Dinin kendisi bizzat toplumun ahlakını bozuyor. Ayrıca fazla kullanımda en az uyuşturucu kadar beyni tahrip edebilme yeteneğine sahip. Zaten dinlerin doğası gereği, birine mensup olduğunuzda (komünizm, faşizm gibi modern dinler de dahil) da diğerlerine tavır almak durumunda kalıyorsunuz. Bu da insan ilişkilerinizi doğal olarak etkiliyor.

    Dolayısıyla dinin vadettiklerinin size verdiği sahte mutluluk ve düşünce limiti de fark etmeseniz de size en az uyuşturucu kadar zarar veriyor. Bu açıdan bir farkları bulunmuyor.

    Toplumların ahlakı yoktur kaygıların söylediğin temelliyse önce palavraları inkar etmelisin toplum kavramının olduğu yerler gelişememiş mekanlar

    Kültürle şekillenmiş toplumsal bir ahlak elbette ki vardır. Bunu inkar etmek saçmadır. Bu, evrimsel olarak da bir gerekliliktir.

    Peki bu iyi midir, kötü müdür? Bu bambaşka bir tartışma konusu.

    Bireylerin ahlakı olmaktadır nefret ettiğin konuları yumuşatıp mizah şeklinde alıştırabilirler oysaki kendin yalnız olduğunda kızarsın çoğulluğu potada eritmek niyetindeki toplum rejimini değişik çeşitlerde tasvir etmektedirler yazar takım.Sebep türümüzün mekan uyması kaynaklı çünkü varoluşsal durumlarda ahlak yoktur midesi sırtına yapışanlar kendi türleri yiyebilirler anlayacağın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 10 Haziran 2017; 23:48:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Madem ahiret var, niye dindarlar adam olduruyor, din icin savas cikarip din icin cinayet isliyorlar? Bu durum da garip degil mi?



    Diger dunya inanci zayiflar icindir. Gucu yetmeyince esprideki gibi diger tarafta kral olacagina inanarak kendisini rahatlatir.

    şu ezber lafları bi bırakın artık ya. hala insanların davranışları üzerinden sistem eleştirisi yapmaya devam ediyorsunuz. kurandan adam öldürmenin savaş çıkarmanın mübah görüldüğü tek bir ayet göster inanmayı bırakacam hadi bakalım.
  • hchinaski kullanıcısına yanıt
    enfal 39
    nisa 76
    tevbe 29
    tevbe 5
    bakara 216
    nisa 71
    nisa 84
    enfal 65
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Iskandinav ulkeleri tam da bahsettigin gibi dinsiz yasiyor. Ama en huzurlu yerler orada.



    Tabi su son multeci olup oralari batirmak isteyen dindarlar disinda.

    çünkü oturmuş bir düzenleri var fakir kesim çok az türkiyede ve ortağdoğu ülkelerinde din olmasaydı herkez birbirini yerdi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.