Şimdi Ara

AH-64 Apache..........Ölüm makinası.. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
9.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apaçi'den daha iyisi yok. İlk mesajdaki videolara bakarsanız, gayet açıklayıcı. Rus helikopteri de fena değil ama kıyaslanamaz bence. Apaçiyi iyi yapan zırhı ve gelişmiş hedef alma, silah teknolojileri. Servis tavanı helikopter için çok önemli değil, saldırı helikopteri yere yakın uçar. Silah kapasitesi çok önemli değil, isterse 10 ton silah taşısın, önemli olan o silahlar ne kadar ölümcül. Apaçi 16 adet Hellfire (ateşle ve unut) füzesi taşır = 16 adet tankı yer yüzünden siler, buna ek olarak 1200 adet mühimmatlı topu çok çok etkilidir, bunun yanında yumuşak hedeflere karşı 76 adete kadar 2.76" roket taşıyabilir, havadan havaya füze yüklenebilir.

Biz en çok APAÇİ istedik fakat Amerika ile silah elektronik sistemleri üzerinde anlaşamayınca almadık. Çok uzun süre önce üretilmesine rağmen APAÇİ halen dünyanın en iyi helikopter ve silah platformudur. Apaçi kendini kanıtlamıştır, sözde rakipleri ise henüz kendilerini kanıtlayacak bir savaşta yer almadılar. Öte yandan APAÇI çok gelişmiş bir helikopter olduğu için bakımı ve servisi; görece çok daha ilkel ve basit olan cobra serilerinden zor ve zahmetlidir. Apaçi her türlü arazi yapısında çok verimlidir, fakat çöl ortamı dünyanın en zorlayıcı ortamlarından biri; tiger hiç bu ortamda yıllarca savaştı mı? hayır, ya diğerleri hayır. Rus helikopterleri tecrübeli fakat resmi paylaşılan blackshark'ın savaş tecrübesi ne bilemiyorum. Apaçi taktiği gereği tepe arkasına, mania arkasına saklanır. Sonra aynen bir keskin nişancı gibi, siperin arkasından hafifçe çıkar, aynı anda birden çok hedefe ateşle ve unut "hellfire" füzelerini gönderir ve tekrar saklanır. Tanklar ne olduğunu anlamazlar bile, genelde bu saldırılar gece karanlığında gerçekleşir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/AH-64_Apache

http://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_AH-64_Apache

• AH-64'ün Resimde görülen Rus K-50/52'sine tek üstünlüğü tepesinde bulunan Longbow radarıdır.Milimetrik Dalga Radar da denir özet ile çok hassas diyebilirim.Zırh olarak KA-50/52 AH-64'ten daha iyidir keza manevra kabiliyeti açısından da öyle
  • Manevra kabiliyetinin iyi olması? it dalaşında üstünlük mü sağlıyor? Son verdiğim videoyu izlerseniz anlarsınız. Pilot anlatıyor gece gittik, 8 km öteden atışa başladık, 6 tank yok olduğunda halen ne olduğunu anlamamıştı düşman. Bu tarz helikopterlerin amacı yer hedeflerine saldırmak. Peki ka-50'nin kullandığı füze ve roketler hakkında bilginiz var mı? hedef sistemi nasıl?
  • AH-64D longbow şuan silah sistemleri ve "air to ground" olarak dünyanın en iyi taarruz helikopteridir. @Aerospace in dediği gibi gece operasyonlarında sıfır hata ile saldırır hedeflerine. Aynı keskin nişancı gibi. Ayrıca ah-64 pilotlarının kasklarında bulunan hedefleme sisteminde aynı anda birden fazla hedefe kilitlenebilme özelliği vardır.

wiki herşeyi açıklıyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lifetaker -- 11 Şubat 2011; 5:00:33 >
  • Arkadaşlar Apache ile Ka52 arasında jenerasyon farkı var bir kere. Apache' nin yapıpta Ka 52 nin yapamadığı hiç bir şey yok boşuna Amerikan silahı propagandası pompalamayın. İyiye iyi kötüye kötü demek bir elzemdir. Tabi Amerikan filmleriyle büyümüş bir nesile bunu anlatmak zor.

Dediğim gibi Apache ile Kamov 50/52 mukayese bile edilemez. Apache' nin rakibi Rus tarafında Mi 28'dir.
  • Artık projesi ve yapımı TÜRK savas helikopterimiz var T-129 ATAK- Türkiyenin Savas Helikopteri

http://www.youtube.com/watch?v=-RTf8GM-X9g

http://www.youtube.com/watch?v=eMa0vxlnRK4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erescan -- 11 Şubat 2011; 12:08:12 >
  • Silahlı kuvvetlerin envanter işinide güven olmaz sağlık ocağı değilki ellerindeki herşeyi söylesinler birsürü gizli saklı işi vardır sonuçta ordu bu.
  • Apaçi rakibi Mi-28 şaka mısınız arkadaşlar siz; hayır neye göre söylüyosun ya, yukarıda apaçi hakkında kaynaklar, videolar var. Koy o zaman bir kaynak göster bana nasıl daha iyi. En basitinden aç bir wiki ye bak; Apaçi 1985 lerde tasarlandığı ile kalmadı ki, blok olarak bir sürü yeni versiyonu yapıldı. Apaçinin aynı anda birden fazla hedefe kitlenmesi radarı, tads sistemi, silahları ve kabiliyeti ortada.

Madem çok biliyonuz anlatın biraz Ka-50'yi, silah ve hedef alma sistemi neymiş, radarı neymiş, kullandığı silahların özellikleri ney, bir kaç kaynak koyun. Afaki konuşmakla olmuyor bu işler. Eğer en iyi silah platformu derseniz , yani amaç yerdeki tankları yok etmek ise bence apaçi üstün. Önemli olan nokta taktik, biri keskin nişancı diğeri piyade bence.

Kaynağa göre konuşalım de mi, kaynak bir tarafımız olmasın, mesela:

http://www.fas.org/programs/ssp/man/uswpns/air/attack/ah64_apache.html
    http://www.airforce-technology.com/projects/apache/

http://www.airforce-technology.com/projects/ka50/

quote:

Orijinalden alıntı: toutatis

Arkadaşlar Apache ile Ka52 arasında jenerasyon farkı var bir kere. Apache' nin yapıpta Ka 52 nin yapamadığı hiç bir şey yok boşuna Amerikan silahı propagandası pompalamayın. İyiye iyi kötüye kötü demek bir elzemdir. Tabi Amerikan filmleriyle büyümüş bir nesile bunu anlatmak zor.

Dediğim gibi Apache ile Kamov 50/52 mukayese bile edilemez. Apache' nin rakibi Rus tarafında Mi 28'dir.

• Ka-50 değil arkadaşım Ka 50/52. Bana göre daha iyi heli apache'den ki kıyas bile kabul edilmez. Apache günümüzde şişirilmiş bir Amerikan propagandasından başka birşey değil. Tıpkı m1 abraams tanklarında da olduğu gibi. Propagandalara kanmamak lazım. Kaldı ki Tiger' ı geçemez bir kere daha...

Buyrun araştırın internette zebil gibi bilgi var. Youtube' a bakarsanız Güiza' da müthiş topçu değil mi? Amerikalı Apache ile hani düzenli orduya kafa tutabilmiş ayrıca? 50 ülkenin tepesine bindiği Irak mı? Onu diyorsanız hacı dayı çakar almaz ile Apache indirdi. Bu mudur en gelişmiş savaş helikopteri?
     AH-64 Apache..........Ölüm makinası..

Bu da son mesajımdır bu konuda. Amerikan silah propagandasına daha fazla kanmamanızı temenni ederim.

• dünyanın en iyi saldırı helikopteri rah 66.

http://www.youtube.com/watch?v=g0R1ISQAmqk
  • @toutatis ka-50/52 diye bi model yoktur. ka-52, ka-50 nin çift kişilik versiyonudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Banzai! -- 13 Şubat 2011; 12:45:41 >
  • O tüfekle apaçinin indiğine gerçekten inanıyor musun? Ka-52 için bana biraz bilgi verir misiniz? Ka-52 daha iyi diyonuz, bir kaç mesajdır soruyorum, silahları nasıl, hedef alma sistemi nasıl kimse cevap vermiyor, sonra Ka-52 iyi diyorsunuz, tamam da ben de soruyorum neye göre iyi. Ben de öğrenmek istiyorum sizin bildiklerinizi. Olayı Amerikan propagandası olarak düşünmüyorum, helikopterin tüm sistemleri anlatılıyor, savaşlarda yaptıkları video şeklinde mevcut, pilotlar taktiklerini anlatıyor, bir sürü veri mevcut; bunlara bakınca Apaçi çok çok etkili bir uçan silah platformu. Burası verilerle ispatlanmış artık, propaganda bunun neresinde? Ka-52 hakkında internette yeterince bilgi bulamadım, okuduklarım onun daha iyi olduğunu göstermiyor bana. M1A1 ise zaten tank konusunda bilgim yok, kimse de en iyi olduğunu iddia edemez sanırım.

O tüfekle apaçinin indiğine gerçekten inanıyor musun?

" The Apache is heavily armored on all sides. Some areas are also surrounded by Kevlar. The cockpit is surrounded by bulletproof glass. According to Boeing, every section of the Helicopter can survive 12.7-mm rounds and vital engine and rotor components can withstand 23-mm fire. The cockpit uses crumple zones, like in a car to protect the crew if there is a crash." belki dayının tüfek 12.7mm den daha etkili idi, belki de okunmuştur

http://www.aviationexplorer.com/apache_facts.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Aerospace
    belki dayının tüfek 12.7mm den daha etkili idi, belki de okunmuştur

Okunma ihtimali daha yüksek
  • Şu sözler kısaca açıklıyor sanırsam konudaki ka vs. apache olayını.(Anlamadığım için bu konulardan biraz yabancı forumları karıştırdım)

quote:

for me it looks like the KA52 has the better flying-characteristics, but the ah64 has the much more modern armament.
    i think they both are pretty equal!!
    one more advantage for the apache:
    its service history! the ah64 proofed its skills many times(panama, iraq, etc.)!
    both of them are not made to fight each other (air-to-air). they are ground-attack helis and i think they are both great at it...

but if i had to decide id trust the good old apache!
  • guzel video guzel heli
  • quote:

Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

dünyanın en iyi saldırı helikopteri rah 66.

http://www.youtube.com/watch?v=g0R1ISQAmqk

Öyle ama çok maliyetli olduğu için üretimini durdurdular.
  • Commanche Apachi ile beraber kullanılmak üzere tasarlanmış, Komançi daha çok gözlemci/gizlilik özelliklerine, apaçi ateş gücüne sahip.
  • Beyler bu arada, BC2de Apache'ye V ALT W eki taktığımızda sağ tuşa gelen anti tank roketini kullanma konusunda sorularım var.

Dart atılmış tankları takip ediyor mu bu roket? Ve yukardan atıldığında çok isabetsiz geldi bana, alçak uçuş yaparak vurduğumda çok daha isabetli oluyor da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Beyler bu arada, BC2de Apache'ye V ALT W eki taktığımızda sağ tuşa gelen anti tank roketini kullanma konusunda sorularım var.

Dart atılmış tankları takip ediyor mu bu roket? Ve yukardan atıldığında çok isabetsiz geldi bana, alçak uçuş yaparak vurduğumda çok daha isabetli oluyor da.

Evet tracer yapışmış tanklara güdümlü atıyorsun ozaman ama atması zor yada bana zor geldi çok kullanmadım nezaman v alt alsam mutlaka tracer yedim ve güm o yüzden saldırı helikopterinde sürekli smoke aldım tracer silmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isk0rpit -- 15 Şubat 2011; 10:16:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Beyler bu arada, BC2de Apache'ye V ALT W eki taktığımızda sağ tuşa gelen anti tank roketini kullanma konusunda sorularım var.

Gustav gibi uzak mesafeden hedefe kitlenmiyor Tank a cok yakınlasmanız lazım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.