Şimdi Ara

ağustos ayında 0 alınan aracın temmuz verğisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben az önce opan yazısını okurken aklıma takıldı agustos ayında bende sıfır km araç aldım ve bayii temmuz vergisini benim ödemem gerektiğini söyledi ve aracı bu şekilde satın aldım eğer bayi temmuz vergisini ödemesi gerekiyorsa şikayet edeceğim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim



  • Hocam temmuz vergisini araç aldığınız firma ödeyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motorlu taşıtlar vergisi anahtar teslim fiyata dahildir. Trafik sigortası hariç. Mtv ilk taksidinizi bayi ödemek zorunda.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kural mı yoksa bayi ile olan anlaşmaya mı bağlı
  • bayi ile anlaşmanıza bağlı ....

    biz faturayı hazırlarken özellikle temmuz pulu vergisi diye belirtmiştik ve anlaşmıştık ..
    sizde durum nedir bilemiyorum
  • Ben alırken nasılsa firma ödüyor diye sormamıştım. Sonra kendim ödemek zorunda kaldım. Firma ile anlaşmanıza bağlı.
  • ben bayide anlaşırken bayi bana direk temmuz vergisini siz yatıracaksınız dedi yani bunun anlaşma dahilinde olduğunu söylemediler (Bilerek söylememiştir eminim bu konuda) benim aslında haklı olmam şu şekilde olabilir temmuz vergisi temmuzun sonuna kadar ödenmesi gerekiyor sonuçta ister bayi aracı satsın ister satmasın sonuçta temmuz ayı bitmiş ben aracı atıyorum kasımda alsam yine temmuz vergisini benmi ödeyeceğim sonuçta temmuzdan sonraki her vergiyi bayi ödemeli diye ısrar ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat2580 -- 23 Eylül 2013; 11:29:20 >
  • Agustos ayında aldığınız sıfır aracın temmuz vergisi tabiki de bayiye aittir.Size ödetmeleri büyük ayıp.Bu bayiler artık iyice işin suyunu çıkardılar.Hem fahiş fiyatlara araç satıyorlar hemde kendi ödemeleri gereken vergiyi bile müşteriye kakalamaya çalışıyorlar.
  • Motorlu Taşıtlar Vergisinin mükellefi adına taşıt kayıt ve tescil edilenlerdir. Yani kullanıcılardır bayi değil. Bayilerin MTV ödeme yükümlülükleri yoktur. Takvim yılının son 6 ayında kayıt ve tescil edilen taşıtlarda MTV mükellefiyeti son 6 ayın başından başlar. Yani Temmuz ayının başından başlar. İsterseniz 31.12 de alın aracı değişmez bu. Siz aracın önce vergisini öder sonra kullanmaya başlarsınız yani. Temmuz vergisi bayiye aittir gibi bi durum söz konusu değil. Ha anlaşırsınız bayi vergiyi de ben öderim derse orası ayrı. Araç kayıt edildikten sonra "Sizin adınıza" vergi dairesine yatırır. Onun haricinde ödeme yükümlülüğü yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luti

    Motorlu Taşıtlar Vergisinin mükellefi adına taşıt kayıt ve tescil edilenlerdir. Yani kullanıcılardır bayi değil. Bayilerin MTV ödeme yükümlülükleri yoktur. Takvim yılının son 6 ayında kayıt ve tescil edilen taşıtlarda MTV mükellefiyeti son 6 ayın başından başlar. Yani Temmuz ayının başından başlar. İsterseniz 31.12 de alın aracı değişmez bu. Siz aracın önce vergisini öder sonra kullanmaya başlarsınız yani. Temmuz vergisi bayiye aittir gibi bi durum söz konusu değil. Ha anlaşırsınız bayi vergiyi de ben öderim derse orası ayrı. Araç kayıt edildikten sonra "Sizin adınıza" vergi dairesine yatırır. Onun haricinde ödeme yükümlülüğü yok.

    Aynen dediğin gibi. MTV'ri Ocak ve Temmuz aylarında peşin olarak alınır. Ben de Kasım ayında aldım Temmuz/2011 MTV bayi tarafından tescil sırasında ödendi, bedeli faturaya yansıtıldı.




  • johnkoot J kullanıcısına yanıt
    böyle bir zorunluluğu yok. Sizin bayi ile anlaşmanıza bağlı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.