Şimdi Ara

AGP kardeşliği adına yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2.01 GHz GB of RAM
    K8NS Anakart
    Everest 400w psu

Arkadaşlar alabileceğim en iyi ekran kartını ve neden o ekran kartını almam gerektiğini açıklayıcı bir şekilde yazarsanız sevinirim.
    (lütfen yeni sistem kur önerisiyle gelmeyin çünkü param yok o kadar AGP den yürümek zorundayım şu anda)

his hd4650 agp en iyi seçenek gibi göründü bana siz ne dersiniz bilmiyorum

• yaşaşın agp kardeşliği

burdaki konudaki mesajlarımı okuyunuz ;
    http://forum.donanimhaber.com/m_51630413/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51644849
  • http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-ati-hd4670-1gb-ddr3-128-bit-pci-ekspres-ekran-karti-5040.html

Bunun üstündekiler(hatta bu bile) işlemcin yüzünden darboğaz yapıcaktır. Bu kart ek güç girisi istemediğinden giriş everest psu'da çalısıcaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbocat1

yaşaşın agp kardeşliği

burdaki konudaki mesajlarımı okuyunuz ;
    http://forum.donanimhaber.com/m_51630413/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51644849

dostum senin yazıları daha öncede okudum ben açıkcası nette en iyi bilgilendirme senden gelmiş bu kanıya vardım.
    aklımdaki sorular şu şimdi 4670 alırsam psu almalımıyım?
    4670 ve 4650 arasında nasıl farklar var?
    bi de bu everest psu gerçekten 400w mi nerden anlayacam

• quote:

Orijinalden alıntı: t3

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-ati-hd4670-1gb-ddr3-128-bit-pci-ekspres-ekran-karti-5040.html

Bunun üstündekiler(hatta bu bile) işlemcin yüzünden darboğaz yapıcaktır. Bu kart ek güç girisi istemediğinden giriş everest psu'da çalısıcaktır.

ADAMIN ANAKARTI AGP SEN PCI-EX ONERİOSUN

• quote:

Orijinalden alıntı: veto1214

quote:

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-karti-vga/msi-ati-hd4670-1gb-ddr3-128-bit-pci-ekspres-ekran-karti-5040.html

kart agp dostum merak etme

• quote:

Orijinalden alıntı: Lobotomyck

quote:

quote:

Adamın sanaonerdiği kart Pci-express(Ozur AGp miş Bendireklinkten Baktım ozur dilerim herkez gibi bende yanlıs yapabilirim)+1 ama bu kartı 2.elden al hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED HESABI İÇİN YARDIM.
    15 yıl önce açıldı
    Kardeşlik hakkında yardım.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Adamın sanaonerdiği kart Pci-express(Ozur AGp miş Bendireklinkten Baktım ozur dilerim herkez gibi bende yanlıs yapabilirim)+1 ama bu kartı 2.elden al hocam

dostum 2. el bulsam kaçırmıcam zaten de yok bulamıyorum izmirde bulabileceğim neresi var ki onuda bilmiyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

dostum 2. el bulsam kaçırmıcam zaten de yok bulamıyorum izmirde bulabileceğim neresi var ki onuda bilmiyorum

birinci el bunu alıcağına yavaş yavaş sistem yenile

• 200 liraya sistemin neresinden başlabilirim :D
  • AGP bağlantı noktalarında PCi-E'e göre 2 katı yavaştır hatırlatmış olayım yoksa konuya karışmıyorum :D
  • tamam tamam anlıyorum sizi 200 lirayı sokağa saçmayı bende istemem ama pci-e sisteme nasıl geçiş yapabilirim bi deyin bende bilem :D
  • daha yeni geldim ve işte cevap ;
    benim sistemimde p4 3ghz ht 2gb ram his 4650 agp ; 1 ethernet kartı ; 1 fax - modem ; 1 adet skystar 2.8 a uydu kartı ; buna bağlı 2 çanak ;1 adet creative ses kartı ; 2 adet fan ; ve 400 watt codegen güç kaynağı tabikide 2 adet dvdrw 1 adet disket sürücü 1 adet kamera vardı...
    codegen 400 watt güç kaynağı bunlara yettti bir zaman ; gerçi son zamanlar da reset problemleri başlayınca değiştirmek zorunda kaldım...

codegen 400 watt -250 watt - anca veriyordur...
    sizin everestin 300-340 watt anca verebileceğini düşünüyorum...
    şimdi benim donanımla sizinkini karşılaştırın ; sizin donanım daha az ise haliyle rahat yeter his 4650 agp karta ...... 4670 agp 15-20 watt daha fazla çeker..donanımınız azsa neden çalışmasınki ?
    ama her 2 model içinde minimum gerçek 400 watt güç kaynağı tavsiye ediliyor... ama 4650 agp kartı 50 watt anca çeker full yükte.....4670 agp kart da 70 watt anca çeker...
    gerçek 300 watt güç kaynağı ile eğer donanım bileşenleriniz az sayıda ise bir sorun oluşmaz.......

everest 400 bendeki codegen 400 den 10 kat daha iyidir.... ama gerçek güç kaynağı değildir.. ama eminimki 320-340 watt rahat verir o güç kaynağı.......

benim donanım ile sizinkini karşılaştırın ; donanımınız az ise sorun çıkacağını sanmıyorum...
    çanaklardaki lnb ler nerden baksanız benim sistemden her çanak için minimum 10 watt çeker benim güç kaynağımdan ; 2 çanakda 20 watt en az.....

ben güç kaynağımı bendeki donanım fazlası fazla olduğundan dolayı ; coolermaster rs500 -pcap -a3 500 watt versiyonu ile değiştirip geleceğe yatırım yapmış oldum......
    ilerde güç kaynağı almama gerek kalmayacak ; ALLAH ın izniyle....

pciex li bir sistem toplamamız bize en az iyi bir istem için 1500-2000 tlye mal olur...çok düşük bir sistem için bile 800-900 tl masraf çıkıyor... haliyle agp ekran kartını upgrade etmek daha mantıklı görünüyor....

zaten hd 4650 aldığınızda full hd film seyretmenin keyfine varırsınız ; full hd monitorünüz yada sony full hd tv varsa yaşadınız ; atın pcnin dvdsine yada blurayine bir full hd film yada full hd bluray p4 3ghz ht gibi bir işlemcide 4650 ekran kartıyla dxva donanımsal hızlandırma ile filmlerin keyfine bakınız ;

daha önce full hd tvde .rotic film seyretmemiştim ;yada dini film ; aksiyon ; drama ; kult filmler ; bilim kurgu ; aşk ; korku (ebesine atlayayım geçenlerde o korku filmini verenin korkmaktan çok midem bulandı... ne kadar salça kullanmışlar yahu.....yazıktır günahtır fakir fukara salça bulamıyorken filmlerde kullanılan salçanın haddi hesabı yok.... yada kırmızı domates sosu...)

bir adet hatta 2 adet full hd tv alıp birini pcye diğerini salona almak lazım ; ama çalışmadan olmuyor tvler.........
    yada full hd led monitor ; ve sony lcd tv full hd led -yada düşük çözünürlüklü olabilir...
    ama ben evdeki tvden memnunum ; ALLAH herkese nasip etsin .......

umarım cevabı verebilmişimdir...
    bu arada 4670 alırsanız 20-30 watt extra güç harcaması var; his 4670 agpden bahsediyorum...
    girin hisin sitesine ;yanlız his 4650 agpde yanıltıcı bilgiler konmuş ; eksik konmuş hata var sitesinde....
    his 4650 agp opencl yi destekler... ve opengl 3.2-3.3 desteği vardır... orda 2.1 yazılmış ; directx 10.1 ekran kartları opencl sürümlerinin 3.xxx versiyonlarını destekler... ama open gl 4.0 ve üssünü desteklemez.....
    open gl 4.0 da shader model 5.0 gelmekte ; bizim gariban his 4650 agp 4.1 i desteklemekte...

bu arada benim donanımla yeni 11.8 agp xp sürücü sü ile ;
    3d mark 2003 default ayarlarda 18560 puan
    3dmark 2005 " " 7237 puan
    3dmark 2006 " " 4450 puan
    3d mark vantage " " " 1918 puan (total toplam puan) (11.5 vista -win7 sürücüsü kullanıldı .. sadece vantage skoru için bendeki xp sp3 home orjinali kaldırıp vista ultimate korsanı kurup testi yapıp tekrar kaldırmak zorunda kalmıştım... ALLAH müstakını vermesin bunların ; insanlar vantage programının xp sp3 versiyonunu çıkarmaz mı ? yada en azından xpye direct x 10.1 desteği verebilirlerdi.... cinsliğine yapıyor microsoft )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 9 Eylül 2011; 15:57:41 >

• 314 liraya sistemi güncelleyebilirsiniz aslında. 200 boşa agp'ye yatırmaktan daha mantıklı olur. HDD, kasa ve güç kaynağı olarak elinizdekileri kullanırsınız. Gerektiğinde her türlü güncellemeye müsait bir sistem olur.

İşlemci: AMD ATHLON II X2 DUAL CORE 255 AM3 (3.1GHZ) 2M - 62$
    Anakart: FOXCONN A7DA-S AMD790GX DDR3 S+V+GL PCIX - 63$ (onboard VGA'ya sahiptir)
    Bellek: HI-LEVEL 4G 1333 MHz DDR3 RAM SOĞUTUCULU HLV-P - 23$
    314 TL - www.netsiparis.com

Hatta benzer parçaları ikinci elden bulabilirseniz maliyet daha da azalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 9 Eylül 2011; 16:43:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru

314 liraya sistemi güncelleyebilirsiniz aslında. 200 boşa agp'ye yatırmaktan daha mantıklı olur. HDD, kasa ve güç kaynağı olarak elinizdekileri kullanırsınız. Gerektiğinde her türlü güncellemeye müsait bir sistem olur.

İşlemci: AMD ATHLON II X2 DUAL CORE 255 AM3 (3.1GHZ) 2M - 62$
    Anakart: FOXCONN A7DA-S AMD790GX DDR3 S+V+GL PCIX - 63$ (onboard VGA'ya sahiptir)
    Bellek: HI-LEVEL 4G 1333 MHz DDR3 RAM SOĞUTUCULU HLV-P - 23$
    314 TL - www.netsiparis.com

Hatta benzer parçaları ikinci elden bulabilirseniz maliyet daha da azalır.

Kesinlikle daha iyi bir çözüm olacaktır

• elinizdeki parçaları kulllanırsanız doğru diyorsunuz ;
    mesela ben güç kaynağını tutar ; ethernet kartı ses kartı bileşenleri fazla olarak elimde kalacaktır...
    zaten yeni anakartlarda dahili onboard olarak geliyorlar....
    benim bu durumda anakart+işlemci+ram masrafım çıkıyor..
    ama ben ram olarak 8 gb öneririm yada 6 gb en az minimum 4 gb .........
    ama birde ekrankartı pciex olarak harici istersem oyun için düşünüyorsam siz o 314 tlye en az 300 -400 tllik güncel bir kart ilave ederseniz kdv dahil o fiyat 750-800 tlyi bulacaktır...
    sadece oyun için değil gpu convert gpu tabanlı şifre kırma hızlandırma ; raytrace işlemler ; grafik tasarım vs vs vs vs vs bunlarıda işe katınca onboard yetmiyor maalesef..........

tabiki ben 500 wattlık güç kaynağımla hd 6850 kullanabilirim ; 6950 de biraz sakata gelebiliriz.. bendeki psunun kanal yapısı ile ilgili bir sorun olduğundan dolayı..
    6870 - 5850 de olabilir yada gtx 550-560 olabilir.... 570 sakat olur......

bunların fiyatlarını göz önüne alırsanız bu iş bize 800 tlden aşağıya kurtarmaz.....bir 180 tl vermek var his 4650 agpye ; birde 800 tl bayıp ; birde tabiki orjinal win7 home premium almak var... xp sp3 home kullanamam çünkü oem ; 64 bitlik sistemde lisans geçersiz uyarısı verecektir.....
    işletim sistemi ile en az 800-900 tl yi gözden çıkarmak gerek kdv dahil...tabiki bendeki kasa quake olduğu için ekrankartı kasaya biraz zor girecek gibi geliyor ; 2005 model kasaya 6850 tıkmak .............
    siz şuna 1000 tl minimum deyiniz..............

gördünüz mü ben haklı olarak his 4650 agp almak zorunda kaldım ; ben o zaman 150 tl vermiştim ; psuyada sonradan 120 tl vermiştim ; toplam 270 tl masrafım oldu....
    bana; elimdeki parçaları kullansam bile en az 1000 tl upgrade masrafı çıkmakta.... home premium box düşünürseniz yaklaşık o kadar masraf çıkıyor.........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 9 Eylül 2011; 17:01:49 >

• turbocat1 e katılıyorum yani o kadar param olsa zaten bununla ugraşmam elimdeki pc yi tamamen satarım 200 liraya 1000 liraya bişeyler alırım. AGP ye devam etmekteki amacım açıkcası günü kurtarmak. Sizin dediğinizi yaptığımda günümüz sistemlerinde vasat bir sisteme baya bir para gömmüş olcam. Bence hiç gerek yok gider alırım taksitle hd4670 1yıl içinde istediğim pcnin parasını biriktirrim...

Turbocat1 dostum benm psu ya şu anda SAMSUNG DVD-R --- 1TB HARD DİSK--- 2 ADET DANDİRİK FAN --- bağlı fanların birini iptal edecem zaten büyük ihtimal çünkü işe yaramıyor. Yani senin sisteme göre ben de bir sey yok hd4670 ı bence rahat rahat kaldiracak. Tek endişem şu anda psu ya dışardan monitör bağlı o ne kadar etkiler psu yu?
  • monitörün kendi adaptörü ; beslemesi yok mu ?
    pc psusundan güç çeken monitörü ilk kez duyuyorum ..........
    monitörünüz lcd ise 20-35 watt arası ; crt ise (olma ihtimali yok 220 volt ile şebeke beslemesinden beslenir çünkü ) lcd monitor kullanıpda eğer beslemesini psudan alıyorsanız (hiç fena fikir değil aslında.)
    20-35 watt inçine göre değişir........15 watt bile çeken monitör var aslında ; lcd monitörün markasına göre değişir...
    lcd monitörün beslemesi bu arada 5 volt -+12 v muydu ? 5volt ekran için 12 voltta geri kalan devreler için.............
    yanide günümüzün monitörleri kendi güç kaynağını üstünde taşır......... sizin şu monitörün screen shotunu çekip görmek isterdim ; fotoğrafını yahu......
    eğer eski bir monitör ise pc psusundan beslenen modelleri sanırım ilk zamanlar vardı.....
    aynı laptop bilgisayarlar gibi düşünün masaüstü pcyi.......... ama şahsen ben öyle monitörü tercih etmezdim masaüstü için..... zaten artık satıldığını pek sanmıyorum...
    eğer monitörün kendine ait ayrı beslemesi varsa pc gücüne etki etmez ; psuyada etki etmez.....yani kısacası monitörün arkasına direk güç girişi varsa onun beslemeside içindedir...monitörün besleme kablosuda şebeke voltajına bağlanır...

ama bir lcd monitörüm olmadığı için (crt kullanıyorum) lcd monitörü yakından inceleme şansım olmadı...üstünde extra pcnin psusundan bağlantı yeri giriş soketi var mı bunu bilemiyorum...
    ama yapılabilir çok kolaydır ... sadece monitörün arkasında psu besleme kablosunun (4 pin molex) girebileceği extra soket olması lazım.......... lcd ekran devresi için 5volt geri kalan monitör bileşenleri için 12 volt olması lazım ;tabiki voltaj standardı değişmedi ise.........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 9 Eylül 2011; 20:45:14 >

• http://www.itusozluk.com/gorseller/samsung+syncmaster+793df/261006

şu linkteki monitörü kullanıyorım yıllardır ve yıllardır da aynı şekilde kasanın psu suna bağlı hiç bir sorun yaşamadım. Sanırım sizin dediğiniz gibi monitörün içinde kendi beslemesi var.

Kararımı verdim galiba alacağım ekran kartı his hd4670 agp olacak keşke 2. el bulabilsem ama zor görünüyor. Zaten bulsam da taksitli alamayacağım açık.

http://www.hepsiburada.com/Liste/his-ati-hd-4670-iceq-1gb-128bit-gddr3-agp-8x-dual-dl-dvi-tv-hdcp-hdmi-ekran-karti-01-his-016-00191/ProductDetails.aspx?productId=bd847289&categoryId=204

• 300 liraya alacağın platform günü kurtarmıyor mu?

PCI-E nasıl geçiş yapabilirim diye sormuşsun ben de önerimi yaptım. 100 liranın bile hakkını vermeyecek performans için 200 lira veririm diyorsan tamamen senin bileceğin iş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.